Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Attól tartok, elég nagy az esély, hogy olyan lapot fogsz kifogni, ami ciripelni fog/vagy a táp fog tőle. Ezelőtt egy Asus F2A85M-LE-m volt, azzal is ciripelt a táp. Elvileg ez a modern (olcsóbb) lapok velejárója, mert valamit spórolnak a VRM-ek készítésénél.
Valóban, nekem is a procihoz legközelebbi foglalatba nem férne be a ram, szerencse, hogy az eggyel távolabbiiba kell rakni a ram-ot alapértelmezésként, ha dual channelt szeretnénk.
Én nem szeretnék tuningolni, max egy kicsit alulfeszelni. Momentán ezt nem lehet, mert a CPU VID-et csak pozitív irányba engedi léptetni, vagy csak én nem találom a megfelelő funkciót...
-
törölt tag
-
törölt tag
Most nézem, még január végén érkezett új bios a lapomhoz. Gigabyte F2A85XM-D3H. Nézegettem mi az újdonság:
Support AMD APM (Application Power Management) function
Ezmiez? Érdemes miatta frissíteni a biost? -
törölt tag
válasz
Hurkaleves #4859 üzenetére
Jaja, mikor a topicjában kérdeztem, nem is válaszoltak...
Szerintem elfér itt ez a pár hsz, amiben ezt kiveséztük, hátha másoknak segíteni fog (pl. nekem is jól jött volna annak idején)
-
törölt tag
válasz
attiati #4857 üzenetére
Hát a SATA kábelt és a tápkábelt nem árt rádugni, ugyanis se nem gondolatolvasó a gép, hogy kapcsolatot teremtsen a HDD-vel, sem a HDD nem képes áram nélkül működni...
De nem a frissítés közben, hanem még előtte. Tehát le se csatlakoztasd a gépről, ill. a tápról sem. SATA HDD-nél tudtommal nincsen jumperelés, ám azt olvastam, hogy elvileg az alaplap SATA0-ás portjára kellene dugni, mert az a master, de én nem dugtam oda és sikerült így is.
Jaja, nekem is előző gépemben (C2D konfig) semmi baja nem volt, szóval furcsának találtam, hogy a HDD pont akkor mondta be az unalmast, amikor gépet cserélek...
Nekem a HDSentinel hibátlannak találta a vinyót (mert hiszen az is), így én mindenre gyanakodtam kezdetben, csak magára a HDD-re nem. De most már a végére jártam a dolognak, mint Derrick. -
törölt tag
válasz
attiati #4855 üzenetére
Hát mivel már teljesen tanácstalan voltam, mi az isten okozhatja azt, hogy egyszer érzékeli a HDD-t, egyszer nem, sőt nekem pl. volt, hogy nekiállt kattogni a HDD, úgyhogy már attól féltem, hogy tönkrement... ezért nekiálltam keresgélni a neten. Több angol és magyar nyelvű cikket végigolvasva jöttem rá, hogy valószínűleg ez a bibi nálam is. A firmware frissítés sem egy szeánsz, több oldalon rosszul van leírva, hogyan lehetne csinálni, szóval itt megint csak legalább 10 fórumot kellett átfutnom, hogy mindegyikből egyenként összerakjam, hogyan is kell. Kb. 4 óra szívás után sikerült megcsinálni. Persze, most már gyorsabban menne, de mivel előtte sosem csináltam hasonlót, ezért nem volt könnyű.
Dióhéjban a lényeg: Leszeded a firmware-t a weboldalról. Windows alól értelemszerűen nem lehet frissíteni, ezért boot után kell elvégezni a frissítést. Mivel a nyomorult Samsung nem bírt bootolható fájlt készíteni, csak egy .exe-t, ezért neked kell bootolható adathodozóra kiírni/rátenni. Készítenem kellett egy bootolható pendrive-ot, ráraktam a fájlt. Több fórumban azt írták, hogy az UEFI-ben a merevlemez módot (vagy mit) állítsam át AHCI-ről IDE-re a frissítés idejéig. Na, nekem pont, hogy így nem frissült. Visszaraktam AHCI-be és sikerült frissíteni. Azóta (kopp-kopp) jól szuperál.
Ha csípőből tudod, hogyan kell bootolható adathordozót készíteni, hogy hogyan kell frissíteni(, illetve most már azt is tudod, hogy 99,99%, hogy ez a hiba,) akkor gyerekjáték. -
törölt tag
válasz
#24650752 #4316 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert szerintem is lehet jelentősége, ugyanis nekem a kikapcs gomb hosszú megnyomásánál 10 esetből 8-szor újraindult tőle a gép a kikapcs helyett, és nem bírtam rájönni, hogy mitől. Most még nincs gépem, szóval nem tudom kipróbálni, de lehet, hogy akkor köze volt hozzá?
olta: égett a led tőle.
-
törölt tag
Ezt nyilván gondoltam, hogy az 1.1 újabb, mint az 1.0. Arra gondoltam, hogy mekkora katasztrófa, ha nem 1.1-est veszek, hanem 1.0-ást, milyen funkciók hiányoz(hat)nak. Csak olvastam itt a trinity topikban, hogy általában nem adnak ki bios frissítést, hanem inkább új revíziót dobnak ki a lapból, így ha valaki vett egy 1.0-ás lapot, a rev. 1.1 nem sokat segít rajta.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #4072 üzenetére
S ha véletlenül rev 1.0-t fogok ki az 1.1 helyett, mi lehet a rosszabb? Régebbi bios? Mert úgy olvastam itt, hogy a giga nem ad ki új biost, inkább új revíziót dob ki a lapból. De ha ez mondjuk csak a tuningolhatóságot érinti, akkor nem zavar, mert tuningolni nem akarok.
-
törölt tag
Gigabyte mATX lapokról mi a vélemény? Mi lehet a különbség az 1.0 és az 1.1 revízió között? Ezekre gondoltam pl.: GA-F2A85XM-D3H (rev. 1.0), GA-F2A85XM-D3H (rev. 1.1), GA-F2A75M-D3H (rev. 1.0), GA-F2A75M-D3H (rev. 1.1).
Más: Ha egy memória benne van a QVL-ben, és én pontosan azt a típust veszem, akkor előfordulhat mégis az, hogy nem szeretik egymást? Konkrétan azt mondták az előző, asus f2a85-m le lapomra és a corsair memókra, hogy inkompatibilisek, pedig úgy választottam őket, hogy tuti jók legyenek. A boltban most helyette gigabyte-ot javasoltak, mert állítólag az asusokkal sok a baj.
-
törölt tag
válasz
Intelligencs #3663 üzenetére
Visszarakva a régi biost a ciripelés sokkal halkabb lett, de megmaradt. Sajnos ma reggelre megint valami szellem szállta meg a gépet, bekapcsoltam és nem találta a HDD-t, a ramok pedig visszaálltak 1333 MHz-re... aztán újraindítottam, akkor elindult a merevlemez is, de kattogott :| Szóval beadtam szervizbe, nézzék meg másik táppal is, mi a szitu mert én már nem tudom követni az eseményeket. Ha a táp a ludas, akkor az sok mindenre magyarázat lehet. Ha viszont valamelyik új alkatrész az alaplap-proci-ram trióból, akkor nagyon mérges leszek.
-
törölt tag
Háromnegyed óra Far Cry 3 után az az ASUS Sensor Recorder 52 fokos proci hőmérsékletet mutat. Ha ez valós, akkor nem rossz.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3622 üzenetére
De sajnos még mindig nem szűnt meg teljesen. Holnap rákukkantok a tápra, hogy szemre rendben vannak-e a dolgok.
Köszönöm mindenkinek a mai segítségét!!Még egy kérdés: Mennyire normális, hogy a southbridge-en lévő pici hűtőborda süt? Nagyon meleg, mondjuk nem csoda, az a csepp kis hűtőborda, ami rajta van, az nem sok.
-
törölt tag
Feltelepítettem minden programot az asus ai suite-ból. a vrm-eknél nincs sok állítási lehetőség, fixre semmit sem tudok ott állítani.
Viszont az asus saját programja, az Asus Sensor recorder szerint is 1.38-1.44 volt között változik a vcore, prime 95 mellett. szóval szerintem a feszültség értékek rendben lehetnek.
-
törölt tag
És ennek mekkora az esélye, hogy pont akkor fosott be a tápon az a kondi, mikor a biost frissítettem?
atti_2010: az alapból enabled-ön van, szóval okés.
Nekiállok kicsit far cry-ozni, akkor terhelés alatt van a proci is meg minden, aztán ha kikapcsol, akkor tudjuk, hogy tényleg nagy feszültséget kap.
-
törölt tag
Tápból jön, az egyértelmű. Most lesz majd 5 éves, de semmi baja nem volt egészen addig, amíg nem frissítettem a biost. Tehát még a mostani konfiggal is csendben volt, egészen a bios frissítésig. Közben megnéztem ezzel a PSckeck-kel is, 3.8 GHz-en, az is 1.45 voltot ír, stabilan.
atti: ilyen beállítási lehetőséget nem találtam.
SZERK: Közben megnéztem coretemppel is, az 1.35 voltot ír terhelés közben, szóval már teljes a káosz. -.- Amúgy a ciripelés érdekes, mert prime terhelés közben pl. kuss van. viszont bootoláskor, meg netezéskor egy-egy weblap betöltésénél igen.
Na ez már uri geller paranormális képességeit is meghaladja, azt hiszem. O.O -
törölt tag
Viszont aida-ban ha a számítógép->túlhajtás-> CPU VID értéket nézem, az 1.45 volt STABILAN amikor terhelem prime-mal, amikor pedig leállítom, akkor 0.9 és 1.1 volt között van, az viszont normálisnak tűnik.
Mi a különbség a CPU VID és az erzékelő fülön belül található Feszültség értékek->CPU mag között?
atti: Szerintem is az érzékelő hülye. Nem létezik, hogy az a proc 1.9 voltot kap. Szerintem a CPU VID érték a valós aida-n belül, és az stabilan 1.45 voltot mutat terhelve.
-
-
-
törölt tag
válasz
#40731136 #3584 üzenetére
Az XMP profilt sikerült aktiválni, az AI tweaker fülön belül az egyik auto-t (
) kellett D.O.C.P-re váltani és már megy is. Az előbb valószínűleg azért nem skerült, mert akkor csak a freki változott, az időzítések nem. De most már ezt legalább letudtam.
Már csak 2 dolog aggaszt: a magfeszültség és ez a rohadt cicergés a tápból. Köszi az eddigi gyors segítséget srácok! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3577 üzenetére
Frissítettem a biost, AI tweakerben állítanám át a memory frequency-t auto-ról 1866-ra és kékhalál boot után. Továbbá, ha a turbo core miatt felmegy az órajel 3.9 GHz-re, akkor stabilan 1.9 volt a magfeszültség.
Továbbá, (bár ennek lehet nincsen köze hozzá) bios frissítés óta a tápból random ilyen kurva magas frekvenciájú cicergés jön, ennek lehet köze hozzá? Eddig nem volt ilyen.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3575 üzenetére
Rendben, mindjárt frissítem a biost, aztán meglátjuk.
Másik aggasztó dolog: cpu-z-ben ha csak böngészek, ilyesmi, akkor az órajel 1400 MHz körül van, a core volatge pedig 1.25 volt körül mozog. DE! Néha fel-felugrik akár 1.9 voltra, egy-egy pillanatra. Ez baromi sok. Minden alapbeállításon van biosban. Ezt is orvosolhatja a bios update, vagy valami mást kell beállítanom? -
törölt tag
Üdv!
Ezt már az újonnan beüzemelt masináról írom.
Eddig minden oké, egy dolgot leszámítva. A memóriák (Corsair Vengeance DDR3 2x4 GB 1866 MHz kit) 1333 MHz-en futnak. Ha átállítom 1866-ra, akkor kékhalál van bootoláskor. Beállítottam fixre a gyári 1.5 V-os értéket, de így is kékhalál. Kettővel ezelőtti bios van a gépen. Mit tegyek, hogy rendesen fussanak a ramok? -
törölt tag
Te lennél a szabályt erősítő kivétel, ugyanis 10 emberből 9 a hdtv-jét hdmi kábellel köti össze és nem dvi plusz 5.1 audio kábellel.
A zöm csak fogja, bedugja a hdmi kábelt a gépbe, másik végét a tv-be (mint én) és örö bódottá. Szerintem még mindig megéri 1-2e Ft-ot rádobni, sosem lehet tudni, mikor jön jól az a hdmi port.(#3533) olta
Bőven jobb. -
törölt tag
válasz
kenyervagyok #3520 üzenetére
Szvsz egy Trinity-s alaplap HDMI kimenet nélkül félkarú óriás... alig párszáz (max. 1-2 ezer) Ft különbséggel mindig találni olyan lapokat, amiken már van HDMI. Ez egy mai modern alaplapnál, ami APU-t fogad, szerintem ez alap.
-
törölt tag
válasz
zsola32 #3506 üzenetére
A manualban ez áll: We recommend that you install the memory modules from the blue slots for better overclocking capability.
Nekem elvileg holnap jönnek a cuccok, már várom nagyon.
Nekem nem lesz ilyen gondom, mert az F2A85M LE-n csak 2 memória slot van. De örömmel hallom, hogy a ramok mellett elfér a hűtő, remélem nekem is el fog.
-
törölt tag
Rendben. Ha minden igaz, akkor pénteken megjönnek a motyók,összerakom gyorsan és akkor majd jelentkezem.
-
törölt tag
válasz
szacsee #3453 üzenetére
Feltétlen leírom! Már izzítom a flexet.
atti_2010: Igen, alulfeszelni szeretném majd, hogy minél halkabb legyen és kevesebbet fogyasszon. De mivel még sosem volt AMD-m, ezért valószínű jönnöm kell majd segítségért a topicba.
Egy kérdés: Ha megérkezik az alaplap, akkor rögtön kezdjek egy BIOS frissítéssel, vagy inkább hagyjam azt, ami rajta van, és csak akkor babráljak vele, ha valami gondom van? Csak mert azért kicsit félek a BIOS frissítéstől, nehogy elcsesszem a lapot, azt hiszem itt is járt így valaki a topicban.
-
törölt tag
válasz
HeavyToys #3449 üzenetére
Én is variáltam az A8 5500 és az 5600K között a fogyi miatt, de végül az utóbbi mellett döntöttem.
Üresjáratban wattra ugyanannyit fogyaszt mind a kettő, terhelve nyilván van különbség, de a gép zömmel úgyis üresjáratban megy. Plusz egy másik topikban megerősítettek abban az elméletemben, hogy hiába van ugyanaz a Radeon mindkét A8-asban, játékokban jobban teljesítHET az 5600K, mivel a turbo boost után neki nem kell küzdenie azért, hogy beférjen a 65 wattos TDP-limitbe, míg az 5500-nak igen. Szóval úgy voltam vele, hogy ha már egyszer ugyanannyiba kerül a két APU, akkor inkább a jobbat veszem, hiszen mint mondtam, a fogyasztáskülönbség csak terhelve jön elő, az pedig esetemben csak játékoknál van, az üzemidő kb. 10-20%-ában.
Pénteken elvileg megérkeznek a cuccok, már várom.
Asus F2A85-M-LE, AMD A8 5600K, Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3 1866 MHz kit és egy Arctic Alpine 64 Plus hűtő hozzá (kicsit félek, mert nem biztos, hogy el fog férni a hűtő a magas ramok miatt, és mivel a foglalat közel van a 2 slothoz, nincs sok lehetőségem variálni. :\ ) -
törölt tag
Üdv!
Lassan összeállna a konfig, amit építenék.MBO: Asus F2A85M-LE vagy MSI FM2-A75MA-E35 (egyik 19k körül, másik 17k körül)
APU: A8 5600K (azért a K verzió, mert az A8 5500 ugyanannyiba kerül, valahol még drágább)
RAM: Corsair Vengeance 2x4 GB 1866 MHz DDR3 (CMZ8GX3M2A1866C9)- A kérdésem az lenne, hogy az alaplap és a memóriák mennyire férnének össze? Esetleg valakinek van-e ugyanilyen összeállítása, ugyanis a Qualified Vendor Listben nem igazán találtam meg ezeket a Corsair ramokat.
- A másik kérdés, hogy melyik alaplapot lenne érdemesebb venni, melyik lehet megbízhatóbb? Ezen kívül még lehetne ugye Asrock matx-ben, de az kiesett a pikszisből a sok hiba miatt, vagy Gigabyte, de ott nem találtam jó ár/érték arányú matx lapot, így maradt az MSI és az ASUS.
- A harmadik kérdésem pedig, hogy a gyári hűtő mennyire hangos, mennyire hűt jól? Tuningolni egyelőre nem igazán szeretném, sőt, talán egy kicsit alulfeszelném a rendszert, hogy minél kevesebbet egyen és minél halkabb legyen.Köszi.
-
törölt tag
Az A8 5500 és az A8 5600K IGP-je ugyanaz, de a különböző TDP osztály miatt nem lehet, hogy játékokban az 5600K kicsit jobban teljesít, mert míg az 5500 elérte a 65W-os limitet, az 5600K viszont növelheti az IGP órajelét (és ezzel együtt a fogyasztást 100W-ig)?
-
törölt tag
Az A8 5500 és az A8 5600K IGP-je ugyanaz, de a különböző TDP osztály miatt nem lehet, hogy játékokban az 5600K kicsit jobban teljesít, mert míg az 5500 elérte a 65W-os limitet, az 5600K viszont növelheti az IGP órajelét (és ezzel együtt a fogyasztást 100W-ig)? Vagy ez hülyeség?
-
törölt tag
válasz
El Kebir #2637 üzenetére
Hoppáré, az fel sem tűnt, hogy ez nem kit. Persze dual channel memóriában gondolkodom. Hülyeség, amit linkeltem.
Igazándiból az érdekelne, hogy a mostani rendszerem lecserélésével (C2D E4500, 2x1GB DDR2, Radeon 3850) legalább ugyanilyen számítási teljesítményem legyen, nyilván a proci résznél még az A4 is megeszi az E4500-at reggelire, azonban GPU résznél is szeretnék egy 3850 szintet. Tudom, hogy ezt az A4 még nem üti meg, de ha megjelennének az új generációs APU-k, akkor lecserélném az A4-et valami komolyabbra, attól függően lesz-e rá pénzem.
Azért gondoltam, hogy addig ezzel az A4-gyel is kihúzom egy két régebbi játékban, meg esetleg most a FC3-mal, később már csak a GTA V érdekelne, de ahhoz nyilván kevés lesz az A4, addigra kellene az új generációs APU.
Az 5800K azért nem érdekel annyira, mert a következő generációs APU-k lesznek a nagy durranás a GCN miatt szerintem, és azok körbe fogják verni az 5800K-t is.Azt lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a Kaveri?
-
törölt tag
Ez mennyire lehet jó párosítás egy A4-5300 mellé? Ár/érték arányban szerintem elég jó, kérdés hogy ez az 1600 MHz nem fogja-e vissza a GPU-t.? Vagy még az A4 mellé is érdemes 1866-os RAM-ot dobni?
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #2427 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy ha most veszek egy A55-ös alaplapot, megjön az új APU generáció, és jönnek hozzá új chipkészletek is, de még belemegy a jelenlegi FM2 foglalatba, de nem fogjuk tudni kihasználni pl. az összes új funkciót? Mittudomén az új integrált GPU képességeit csak a modernebb lapok fogják kihasználni vagy ilyesmi...
Bocs, ha noob kérdés, csak szeretnék tisztán látni.Szerk.: Ok, köszi.
-
törölt tag
-
törölt tag
Akkor miért van minden egyéb hivatalos és nem hivatalos oldalon 1600 MHz írva, az általad linkelten kívül? A PH-s teszt utolsó oldalán lévő képen is 1600 MHz áll, a válasz emailben is 1600 MHz áll... [link]
Nem kioktatásnak szántam, csak tényleg érdekelne engem is, mert nem mindegy az IGP szempontjából...(#2242) tikshow
Így van, látatlanban is köszi a tesztért. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
tikshow #2149 üzenetére
Igen, én sem találtam az A4-5300-ról sehol sem egy átfogó tesztet a neten.
Kiváncsi lennék, hogy néhány régebbi gémmel, pl.
NFS MW, NFS Carbon (gondolom azért ez a 2 NFS elfut rajta kellemesen), Crysis, GTA 4, Mafia IIés néhány újabbal, pl.
Far Cry 3, az új NFS MW, Battlefield 3hogyan muzsikál 720p-ben, low-medium beállításokon.
Meg kiváncsi lennék arra is, hogy pl. a mostani konfigomnál mennyivel jobb/rosszabb, hátha ez a teszt választ adna, vagy legalább valami kis segítséget. -
törölt tag
válasz
atti_2010 #1819 üzenetére
És esetleg arról lehet valami sejtésed, hogy a legkisebb Trinity, az 5300-as mennyit produkálhat 2x4GB 1600 MHz-es memória mellett?
Vagy valakinek vannak játékbeli tapasztalatai az A4 5300-as APU-val? Ha 720p-ben, low-on kellemesen futna pl. a FC3 az A4-en, az azért elég korrekt lenne...Tervezem egy ilyen kisfogyasztású pc összeállítását a mostanim helyett és érdekelne, hogy az 5300-as miként muzsikál játékokban, mivel nincs róla neten review.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest