Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Dzsabba #10080 üzenetére
Szia,
Ebben számszerűsítve megtalálod, amit keresel...
Dióhéjban : 30-50% al gyorsabb a GDDR5-ös változat ( GPU órajel mindkét kártya esetében 800 mhz ) játékmotortól függően....
Bár ez egy szélsőséges eset, mert a tesztben alkalmazott Sapphire 6670-en csak 1600-as effektív órajelen mennek a ramok ( 25,6 GT/s ), általában 1800-asok (28,8 GT/s ) az ezzel szerelt kártyák... a GDDR5-ös változaton 4000-es effektív órajelen mennek a ramok ( 64 GT/s ). Ha nagyon precizen szeretnéd tudni a különbséget, egy +5-8%-ot adj az itt látható GDDR3-as eredményekhez és úgy hasonlítsd a GDDR5-ösökhöz...
-
olta
aktív tag
válasz
Dzsabba #7115 üzenetére
Nem, "kepernyoilleszto ujraindulas" szoveges uzenet 3D inditasakor. Habar ez csak gyors beallitas volt, finomitani kellene, de nem josolok neki nagy eselyt, igy marad tovabbra is 24/7-re 45*100-on 2400/2400 mellett
Dany007
CPUZ hazudik, nalam terheles nelkul 1.45v-ot mutat, terheleskor pedig 2.1v-2.4v kozott
A gyari monitorozo programot hasznald, az ad egeszseges ertekeket.
Tomate
En a tapot megforditanam, es ha nincs elotte porszuro, akkor feleseg/baratno/edesanya rossz harisnyajabol keszitenek egyet, hogy a "frissebb" levegot kapja a talaj felol, minthogy a hazban levo hasznalt, melegebbet
Amugy tetszetos
-
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Mivel neked A55-ös a lapod lehet, hogy a 2200-at már nem fogja szeretni. Ugyan a memoria vezérlés és az NB a prociban van ettől függetlenül másként reagál az ilyen chipes lap valamiért. Az alapértelmezett NB freki is 1500Mhz nála, míg az A78-85-nél nincs különbség. 1800-ra teszi alapból.
-
stratova
veterán
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig lesz stabil. Ez nem saját, de ha már kikerestem:
With our A10 5800K sample we were able to maintain a rock steady 2400MHz NorthBridge clock. In fact a tiny bit higher then the 2380MHz RAM speed we could do on air ( 2133MHz RAM Divider and HT OC). With the setup running at stock speeds/settings, the NB speed is set at 1800MHz. By selecting a higher ratio we tested 2200MHz at 1.275NB voltage and 2400 at 1.35 CPU NB voltage.
Madshrimps.be -
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7075 üzenetére
Szerintem nincs gond azokkal a hőmérsékletekkel. Ezek köztudottan hamis értékeket írnak. Nem árt egy húzósabb teszt után kézzel is megtapogatni a melegedős helyeket.
Az NB freki emelése igen jó hatással van a memória kezelésre. Egy lépcső émelésével kb annyi plusszt hoz, mintha alacsonyabb időzítésen járnának a ramok. Érdemes letesztelni Aidával. Nálam pl. ezt hozza NB:2200 MHZ-es beállítással 1866-MHz-n járatva. 2400-as Kingston Beast ramokat használok, de a magasabb időzítések miatt nem láttam értelmét feljebb állítani. -
válasz
Dzsabba #5838 üzenetére
Felreertesz. Nem kell semmit sem allitani a jelenlegi jatekon. Csak a BIOS-ban kell atallitani 1, illetve 2 GB-ra az IGP memoriat.
A jatek elott a FRAPS-ot kell elinditani es a benchmark settings alatt bepipalni az FPS, frametimes es minmaxavg dobozokat. [link]
Az eredmeny par szep csv allomany, amibol erdekes grafikonokat lehet rajzolni, amik neha meglepoek, ha osszevetjuk a csak atlagolt eredmenyeket ado tesztekkel.
-
juve600
nagyúr
válasz
Dzsabba #5524 üzenetére
én amig nem állitottam át achi-ra addig nem is tudtam a bootmenüben a ssd-t választani,most néztem a bios leirását a lapodnak,a bios-peripherals-onchip sata type ,itt tudod állitani achi-re illetve nekem olyat csinált ha nativ ide-re volt állitva hogy a bootolásnál ha elsődlegesnek a ssd-t állitottam akko nem volt jó ha másodlagosnak akkor jó volt,de az biztos hogy a bios frissités legyalulja az előre beálitott paramétereket ezé nem jó ,én is párszor ujraraktam a wint mire rájöttem
-
juve600
nagyúr
válasz
Dzsabba #5515 üzenetére
üdv
nezdd meg, hogy a storage mit hasznal nekem win 7 ahcival hulyeskedett, de sima ideben indult. Egy teljes rendberakas utan ez megszunt. Valoszinuleg az AHCI driverek
nálam asrcock fm2a75dgs lapnál csinálta
nálam achi-ra állitottam,csak a ssd van rádugva a gépre és ugy telepitettem,nálam ezt bios frissités után csinálta a lap de megjavult -
törölt tag
-
-
-
Vartanus
őstag
válasz
Dzsabba #4639 üzenetére
Én minimum 1866os ramokat javaslok, de a jövőre nézve,és mert a ramok árai a béka segge körül járnak inkább 2133 vagy még jobb 2400mhz-es ram. Én is először 1866-ost vettem és 2 hét után eladtam és veszek 2400-asakat. Ha még elvagy az 5400K-val és nem nagyon sürgős én azt mondom várd meg a Richland APU-kat..amúgy asszem mi mondtuk neked hogy jobb már ha elsőnek is A8 vagy A10-est nézel nem?
Ha egy A10-est is felhúzunk 4200-4300Mhz-re az IGP-t 1086Mhz-re, és rakunk melléjük egy 2400Mhz-es DC ram KIT-et akkor gyanítom az a 15-20% különbség előjön ismét.
-
olta
aktív tag
-
Vartanus
őstag
válasz
Dzsabba #4632 üzenetére
Én 15%-o számoltam,de Borokafa alapon az-az 800Mhz-en hajtotta,ha az A10-es IGP-je is 1086Mhzre van hajtva szerintem már kijön az a 20% difi, és szvsz lehet egyes játékokban pont ez a 20% difi kell a játszható szinthez,
Szerk.:de persze ettől még az 5600K is egy nagyon pöpec APU szerintem,nekem megérte az a plusz 20% IGP különbség meg a 10% CPU erő, de nyilván ha neked nem kell és bőven elég az 5600K szíved joga,egyeben biztosak vagyunk mind a ketten szerintem: érezhetően jobb lesz az 5600K is mint az 5400K
-
törölt tag
válasz
Dzsabba #3949 üzenetére
Én úgy tudom, 125W fogyasztás (TDP) és afelett elengedhetetlen a 8 pines csatlakozó, az alatt beéri a 4 pines kiegészítő körrel is. Szerintem nem lesz vele gond, de próbáld azt meg, hogy elkezded terhelni az APU-t. Ha nem kapcsol ki a gép, nem fagy le, indul újra, és kézzel megtapintva sem túl meleg az a 4 vezeték a csatlakozás körül, akkor bátran használhatod így és nem kell venned ezért új tápot.
(#3950) Norbi14: a gyári hűtők mindig hangosabbak és gagyibbak egy normálisnak nevezhetővel ellentétben. Olyan 35-40 fokot saccolok terheletlenül, 55-60 celsiust játékok alatt vagy teljes terhelésen (4 GHz környékén, alap feszültségen).
-
El Kebir
őstag
válasz
Dzsabba #3823 üzenetére
azon kívül, hogy nincs értelme (mindegy, hogy dvi-i csatlakozó d-sub jelét, vagy egy külön d-sub csatlakozó jelét kapja a monitor), ráadásul még ezek az alaplapi dvi kimenetekbe nem is fogod tudni bedugni az átalakítót se, mert csak sima dvi-d csatlakozók, azért van még az alaplapokon külön d-sub.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3446 üzenetére
Inkább A8-5500,mivel a GPU megegyezik, cpu gyengébb pár 100 Mhz-el, de azt a GPU-t így is kihajtja és csak 65W TDP árban pedig pár százassal olcsóbb is!
De ott már megéri az 1866-os memória is!
Gondold át és azt válaszd amire szükséged van jelenleg! Később FM2-őt könnyen bővítheted!
Nincs mit egyébként!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3444 üzenetére
Pf, jó kérdés, ha marad az 5400k akkor nem biztos, hogy sokat hozna(valamennyit tuti kb tippen a 10-15%). 5800k-nál még jelentősen gyorsul, akár 2400-as memóriát is kihasznál. De itt a gpu teljesítmény kb 45%-a, szóval elég lesz szerintem. 2133-as memória az 5400K-hoz durván overkill lenne.
Ha nem tudod eladni jó áron, amit csak helyben lehetne, itt aprón nem menne el annyiért, hogy max 2-3 k-t kelljen ráfizetned, akkor maradjon a Kingston. Esetleg ha megvan a lap, be lehet próbálkozni kis +feszültséggel és úgy az 1866-os órajelekkel. Nem biztos, hogy nem fog menni. Nyilván garancia nincs rá, sőt inkább azt mondom, hogy nem fog, de a remény hal meg utoljára!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3441 üzenetére
Nem kell tőle tartanod, ez most nem jött össze nekik. Egyébként átlagban semmivel sem megbízhatatlanabb mint az Asus, vagy bármi más.
Memóriából 1866-ból pedig Corsair Venegance 1866 2x4 gb. Még olcsóbb is mint amit linkeltél és ez nagyon jó minőségű memória ám!
Jeni: Igazán nincs mit!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3434 üzenetére
5400 mellé felesleges ez a memória. Egy 1866-os memória dual chanelben tökéletesen lefedi annak az APU-nak a memória sávszélesség igényét. Ott tudnál fogni kb 3 ezer forintot. Ami a 13k-s lapodra rátéve, tudnál venni mondjuk egy Asus A55-ös lapot.
Egyébént abba az Asrock lapba beletéve az 5400k-t szerintem semmi gond nem lenne. A10-5800k-t nem biztos, hogy beletennék. De egyébként azóta változhatott a desing, vagy egyszerűen az is lehet, hogy kaptak egy selejtesebb minőségű szállítmányt ezekből az alkatrészekből és ez lett a következménye. Sajna az okokat nem tudjuk. Ha lenne belőle rev. 1.1- vagy valami, akkor bátran mondanám, így még nem. Inkább az Asus.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3430 üzenetére
De mondom, ez szigorúan az én véleményem. Ha játszani akarsz "jobb minőségben", akkor az 5400k kevés. Főleg hosszú távon. A többire meg elég az 5300-is. Szóval én azt venném, azért a pár fps pluszért nem adnék ki ezreket, csak max a komolyabb egységért. Egyébként milyen alaplapot és memóriát néztél ki hozzá?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3427 üzenetére
Hát az azonos- vagy hasonló funkcionalitás melletti kicsi méretet mindig meg kell fizetni az informatikában.
Egyébként elég lehet ezekre a játékokra. De, én ha lehet, hozzátenném azt a 10-13 ezer forintot és rosszabb esetben egy A8-5500-ra vagy egy A10-5700-ra beneveznék, feltéve ha játszogatni akarsz. Mert lehet a kisebbeken is, csak több kompromisszum kell jóval.
Ha a játékot kihúzod a listáról akkor bőségesen elég, de arra még az A4-5300-is, ami megint olcsóbb.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3425 üzenetére
Természetesen erre bőven elég. De, ha nem használod ki a játék lehetőségeit, akkor elegendő lenne egy A8-5500-is. A grafikus mag megegyezik az A8-5600K-val, csak a CPU rész kisebb órajeleken üzemel. Ez téged ennél a felhasználásnál nem zavarna, viszont ez csak max 65W-os TDP-vel rendelkezik, nem is drágább és így olcsóbban és legfőképpen sokkal halkabban lehet már hűteni alaphelyzetben is. Alulfeszelési lehetőségekről ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Disney+
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest