- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ati3x
senior tag
válasz
Whysperer #5291 üzenetére
részlet az előző hsz-emből:
"Tehát a tervezett konfig: AMD 750K, Gigabyte GA-F2A75M-D3H vagy MSI FM2-A75MA-E35 alaplap, 8 giga Corsair XMS3 minne - 8 GB (2000 Mhz CL9 ( 9-10-9-27 )) és egy radeon 7770, esetleg 7850...( de inkább a 7770)
A fő kérdésem: melyik alaplap? MSI vagy Giga? Tuning lehet hogy lenne, de nincs nagyon tervben.. Alulfeszelés valószínűbb.."Szóval még nem tudom.. Az msi felé hajlok.. De győzzetek meg..
-
ati3x
senior tag
válasz
Whysperer #5288 üzenetére
A 750k kihajt egy 7850-est is.. Én is 750k-ban gondolkodom 7770-el vagy 7850-el.. Jobb lenne egy 6100 vagy hasonló. De nem nagyon láttam normális lapot alá.. Azaz nekem mindenképp micro atx-es kellene.. Ja és szeretném viszonylag jó áron megúszni. A 750 vagy A10 négymagos.. mint az i5. Viszont az i5 árában megvan az alaplap, meg a proci sőt még a memoria árának a fele...
-
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4973 üzenetére
Amik eddig felmerültek, azok mind megeszik reggelire azt az Athlont, még a gyengébb Celeron is. Felesleges izmosabb procit választani, ha soha nem lesz kihasználva. A4, A6 vagy G-s Cerka (mondjuk G550). Ha én venném, akkor a Celeront kizárnám az IGP miatt; az 5300 és az 5400K között meg dönthet akár a pénztárca is, procierőben kevés a különbség.
-
Thomas1
addikt
válasz
Whysperer #4962 üzenetére
Jól gondolod. CPU fronton az Intel erősebb, mint az A4.
Az órajel nem mindegy, ne csak azt nézd.Full HD filmeket a Celeron is lazán viszi, és gyorsabb, mint az A4-5300. Ezért javasoltuk azt.
Szerk.: csatlakozom én is azokhoz, akik az SSD-re tippelnek az A8 ellenében. Érezhető lesz a gyorsulás, hidd el.
-
-
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4965 üzenetére
Nem teljesen sikerült értelmeznem a mondanivalódat.
Szintetikus teszteknél (amit találtam) az 5400K kb fele annyi pontot kapott, mint az 5800K, az 5300 ugye gyengébb. (Kiszámoltam, az 5800K pontjának 45, illetve 41 százalékát kapták.) Ennél kicsit jobban állnak a G5-ös Celeronok.
Ezek ugye csak szintetikus tesztek, kis különbségek gyakorlatilag észrevétlenek használat közben, de segítenek viszonyítani. A cikkben a videokártya miatt szerepel jól a grafikus teszteknél a Celeron, az IGP elég gyenge még az Intelnél.
-
StSanya
senior tag
válasz
Whysperer #4962 üzenetére
Nyugodtan veheted az AMD-t, amire neked (édesapádnak) kell, bőven elegendő. Akár már egy A4-es Trinity is, olcsóbb 1600 MHz-es RAM-al, olcsó és keveset is fogyaszt.
Ha kicsit többet akarsz rászánni, akkor lépj feljebb A6, A8 vagy akár A10-re, de ezek már játékra is alkalmasak, kisebb-nagyobb kompromisszumokkal (nagyon sok függ attól, hogy milyen játék és mekkora felbontásban fut). Ezekhez legalább 1866 MHz-es RAM-ok javasoltak, amik drágábbak ugyan, de a jelenlegi alacsony memória árak miatt minimális a különbség, így A4-hez is javasolhatóak, hátha később cserélsz APU-t.
Az A10 felel meg kb. egy Intel i3-nak CPU erőben, de megjelenítésben, azaz multimédiában nagyságrendekkel jobb.
-
rendesadam
tag
-
Thomas1
addikt
válasz
Whysperer #4954 üzenetére
Ha valóban csak net és filmnézés lesz, akkor a legolcsóbb G5xx-as Celeron, és mellé egy 10-12k-s lap bőven elég. A G4xx-es Celeronok csak 1 magosak, és mellette van a HT, az 5xx sorozat már valódi 2 magos, ezzel jobban rársz, és árban szinte alig van difi.
Ha valóban minimális kis játék is felmerülne, akkor viszont egyértelműen AMD APU.
-
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4947 üzenetére
Azt nézem, hogy az 5300 és az 5400K között simán van 5-6e Ft különbség, az már jelentős ebben az árkategóriában; vedd az 5300-at szerintem. Itt találsz egy tesztet. Ha tényleg low cost konfig kell, akkor először próbáld ki a gyári hűtőt, aztán ha hangos, akkor lecseréled.
---
(#4949) hegegabi80:
Akkor kérdezd :]
Hivatalosan 1866 a legnagyobb támogatott, az IGP-t jelentősen visszafogja, ha kicsi a sávszél (alacsony frekvencia és/vagy singe channel). Elég lehet a 2x2 giga is, többen írták, hogy ennyi bőven elég nekik; ha valamihez kell a sok memória, akkor érdemes a 2x4 giga.----
(#4950) kgb79: Inteles IGP-k hogy állnak a full hd videók hardveres gyorsításával?
(Innen) -
kgb79
tag
válasz
Whysperer #4947 üzenetére
Én a helyedben nem költenék hűtőre. Jelenleg 4,2 Ghz-en megy a procim a hűtő Uefi-ben level1-re van állítva, és még játékok alatt sem hallom a hangját, csak a tápegység ventijét. Magas fordulaton tényleg hangos a gyári, de még nem sikerült úgy leterhelnem, hogy feljebb kapcsolja magát!!
Pár ezer forintot itt is lehet fogni.Frescho:
Inteles IGP-k hogy állnak a full hd videók hardveres gyorsításával? -
válasz
Whysperer #4945 üzenetére
Neked kell tudnod, hogy ez eleg-e. Egy hasonlo aru Intel konfig szinten IGP-vel processzorban 50-60%-al gyorsabb, de IGP-ben kevesebb, mint a felet tudja. Nallunk ez utobbi volt a donto tetel. Az Intel mellett szolt meg az ,hogy van hozza olcso ITX lap, de a Sandy HD graphics erosebb erv volt ellene. Ivy akkor meg nem volt, amikor megrendeltem.
-
válasz
Whysperer #4942 üzenetére
Alaplapnak a legolcsobb A55-os Asrock DGS kerult bele. Ezt a terhelest meg ra merem bizni, talan meg egy 5700-at is elvinne alapon, de nem probalkoznek egy 450k vagy 5800k tuningolasaval.
Hutesnek egy FX6100 bordaja kerult ra. A gyari finoman fogalmazva is egy rossz vicc.
-
kgb79
tag
válasz
Whysperer #4934 üzenetére
Szia!
Én egy Athlon64 3200+-os gépet cseréltem egy egy A6 5400k-ra. Eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Sima netezős gépnek, meg némi Wothoz és Wowhoz nekem ez bőven elég.
Ha nem lesz rajta játék, akkor szerintem untig elég lehet a A4 5300-is. Igaz, hogy ezek csak 1 modulosak, de így is ég és föld a különbség a korábbi egymagoshoz képest. -
rendesadam
tag
válasz
Whysperer #4934 üzenetére
Szerintem ilyen alapszintű felhasználásra bármi elég, amit most kapni lehet, de az 5400-on azért elgondolkodnék hasonló helyzetben; memóriából inkább egy 2x2 gibás kitet választanék; az asrock DGS végű lapjait valaki nem ajánlotta itt a fórumon, visszakeresheted.
Az iarena tápokat nem ajánlják a tápos topicban, ott nagyobb segítséget kapsz a kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest