- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19092 üzenetére
Nincs tudomásom ilyen lehetőségről. De az teljesen mindegy milyen márka/teljesítményű a másik táp, ha az jól üzemel. Ezt a konfigot egy 300wattos noname tápnak is röhögve bírnia kell. Másik amire gyanakodom a ram, gondolom 2 vagy 4 modul a van a gépbe, ha kettő, próbáld meg a másik két foglalatba, ha úgy se jó egyesével próbálkozz. Tudom sok idő, de szerintem megéri. Ha 4 modul van néhány lapnak kell egy kis plusz fesz az NB-re, ez is egy próbát megér.
Amire sokan nem figyelnek, ha rengeteg ventilátor van a gépbe mind alaplapra kötve, meglepően sok ampert tudnak felvenni az alaplaptól, egy 3+1 fázisos lapnál bizony okozhat kellemetlenséget. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19086 üzenetére
Úgy értettem az általad használt 3,8-as beállítást teszteld le rendesen. Ha hibát dob valszeg a ramod mégse bírja azt a frekit.
Az nb nagy általánosságba 1,275- 1,325 volt között kér 2000-2200 mhzen, szerintem 1,3 volt 2000 mhz-en tuti nem lesz hibaforrás.
most azt hiszem 2200-on van, de 1866 Mhz-én hány Voltra?
Gondolom ezt azért kérded mert neked is automatán állítja az nb feszt ha emeled a ram órajelét. ram 1866 mhz általad használt fesszel (már nemtom mennyit adsz neki), nb 2000 MHz 1,3 volton. Így próbálkoznék a helyedbe,ezeket az értékeket a döntő többségnek bírnia kell. De ezt nem kell szentírásnak venni, a legjobb az lenne mindent alapra tennél, mert a proci végét úgy keressük, hogy első körben semmi máshoz nem nyúlunk. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19082 üzenetére
A helyedben először visszavenném a ramot (legalább 1866-ra), és az NB-órajelét (2000-2200 mhz monnyuk 1,325 V-al, ne legyen ez se szűk keresztmetszet) 4,2 ghz-en, nem lepődnék meg ha az okozza a galibát, és így keresném először a proci végét. Elég sok mindent emeltél egyszerre, senki se fogja kitalálni mi a gyenge pont. A 3,8-as beállításodat is letesztelném először egy normális progival, van egy tippem hogy IBT alatt újraindulna ott is.
Mennyit droppol a lap? Nálam is piszok sok az eltérés a beállított és mért értékek között, pölö ha 1,45 V-ra állítom terhelés alatt leesik 1,39 környékére, ezért adok neki +0,064 V offsetet. A kolléga által említett LLC tapasztalatom szerint sajnos semmit se csinál (nálam legalábbis még egyik lapnál se ért semmit), szerintem a kevés fázissal rendelkező lapok (3+1) nem képesek már több kraftot stabilan leadni.(#19074) Gézengúz: Anno rengeteg Trinity tuningeredményt böngészgettem, a 750k-k sokkal rosszabbul teljesítenek mint az 5800k, pedig elvileg ugyanaz. Valószínű itt tényleg a rosszul sikerült/gyengébb példányok lettek a 750k-k.
-
Balathruin
veterán
válasz
senki66 #19078 üzenetére
Vcore kell neked, a lényeg hogy terhelés közben kb. annyi feszültséget kapjon mint amit beállítasz. Nem tudom hány szint elérhető vagy hogyan hívják nálad, közepesen próbálj rá. Alacsony beállításnál kevesebb lesz a feszültség, magasabbnál több (akár beállítottnál is).
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19033 üzenetére
Hanyagold ezt a turboórajelesdit szerintem, feleslegesen sok feszt ad a procinak, amitől még jobban melegszik neked a gyári hűtővel, kapcsold ki és az apm-et is. Az energiamenedzsment így is úgy is visszaveszi az órajeleket üres járatba, inkább állítsd be fix 3,8-ra. Emellett érdemes az északi híd órajelét is megemelni, sokat hoz a konyhára: [itt] méricskéltem egy kicsit, az eredmények magukért beszélnek.
FoLey-v: fene tudja már, sose használtam.
-
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19031 üzenetére
Igen, ugyanez hasonló lapban. Igaz nem 4,4-en megy már régóta, mert legtöbbször csak filmezek meg olvasgatok, így visszavettem 4-re.
3,8 turbóval? Emlékeim szerint csak 3,7-ig tolja fel, na mindegy. Nem tudom valaha monitoroztad-e az órajeleket játék közben, meglepően ritkán tolja fel a max órajelre, te inkább 3,4-en játszottál szerintem.
Olyan 4,2 GHz-et átlagosan mindegyik szokta bírni, ha ezt be tudnád te is lőni, akkor azért érezhető javulás lenne. -
mmdms
addikt
válasz
senki66 #19027 üzenetére
Egy ilyen kaliberű procinál +400 MHz kb annyit hoz a konyhára, hogy az adott akadós beállítások talán átbillenek folyamatos képsebességgé, többet nem igazán. Az előttem linkelt grafikon tesztjébe ha jól emléxem az nb órajelét nem emelték a magok órajelével, így ez annyira nem releváns mérés szerintem. Ez a proci max 7870-es karit (de inkább gyengébbet) tud kiszolgálni tapasztalataim szerint, és azt se minden szituációban.
EKL cold tower-t használok egy ilyen procin, 4,4 GHz-ig elég nálam, ráadásul elég sok feszt kér már itt. Valamelyik CM Hypertx hűtő is jó választás lehet sztem, mindkettő pár darab ezres aprón. -
válasz
senki66 #19027 üzenetére
Nem tudom mennyit hozna a konyhára, nekem szorzózáras APU-m van.
Egyébként nagyon játékfüggő is, hogy mennyire hagy a kártyában a procid. De azt sem tudjuk, hogy tartja e a procid az órajelet, vagy időnként csökkenti az órajelet. Van tuning leírás ebben a topikban, APM kikapcsolása és társait is el kell végezni. De ebben majd a többiek segítenek.Olvasd el ezt a logoutos írást, ebben szerepel húzott A10-5800K, egy GTX 1060 3GB társaságában. Itt nem sokat hozott a 3,8-ról 4,3GHz-re tuning valamiért. (lehet visszavette az órajelet nagy terhelésnél?)
-
válasz
senki66 #19025 üzenetére
Valamennyit még lehet hogy tudnál húzni a procin, de az RX 480 alá mindenképpen kevés lesz.
Platformváltás kell neked, Intel i5-re, vagy AMR Ryzen 5-re. Az 1400 egész vállalható áron kezd menni, 4 mag, 8 szál.
Ryzen topik, ha lenne kérdés. -
válasz
senki66 #5234 üzenetére
A kerdesed masikfelere a valaszV a power management a tapellatast szabalyozza. A lenyege as, high nem engedi a cpu-t a TDP osztaly role futni. Tehtat visszaveszi a turbot, sot ha kell meg az eredeti gyari orajel ala is megy. Eroszakosabb vele a fogyasztas management, ha Durban akarok fogalmazni. Tuningnal as elsok kozott lovi ki as ember a tc-vel egyutt. Az 5800k woman belefuthat ugyanis a GDP falba. As 5400 es 5600-all is megeshet ez, bar ahhoz jobban meg kell kuldeni oket. A 750k is belefuthat, de az igp hianya miatt azt is rendesen meg kell tuningolni ehhez, pl 1.45V, 4.5GHz korul mar visszaveheti az orajelet az APM.
Ceaser: fm1 topic, de meg inkabb valamelyik multimedias szaktopicban erdeklodj, ott talan tud valaki valaszolni a kerdesedre.
-
kopidoo
senior tag
válasz
senki66 #5234 üzenetére
AMD Memory Profile itt el van magyarázva.
-
-
törölt tag
válasz
senki66 #3960 üzenetére
Nem veszik az el, de ez nagyon a szerencse kérdése. Függ az adott processzortól és a környezetétől is. Most ha valaki beír ide 4,8 GHz-et, lehet, hogy nálad egy 20 ezer forintos hűtővel sem fog 4,4 GHz fölé menni a 750K-d. Természetesen, ettől függetlenül nagyon jó támpontot adhatnak az ilyen tuningos eredmények, hogy kb. hol a vége az APU-nak.
(#3956) Norbi14: ezzel a Predatorral meg vagytok áldva, úgy látom. Egy fórumtársunkkal értekeztem privát üzenetben, hogy milyen hűtő lenne hozzá jó, ami vagy elég keskeny, vagy elég magas, hogy ne lógjon rá a Ragadozó nagy bordáira. Én ezeknek néztem utána, de csak nagyon felületesen. Alaposabban utána kellene járni, hogy melyik lenne jó rá.
Arctic Freezer 13-as széria (200W-ig)
Arctic Freezer 7 PRO Rev. 2 (150W-ig)
Arctic Freezer XTREME Rev. 2 (160W-ig)
[link]Alpenföhn Matterhorn Pure [link]
Alpenföhn Triglav [link]
Thermalright Archon széria [link]Árakat ne kérdezz, azoknak abszolút nem jártam utána.
-
Vartanus
őstag
válasz
senki66 #3536 üzenetére
A VRM-ek biztosítják a processzor ellátását 12V-al, minél több VRM található egy adott deszkán annyival stabilabb lesz a processzor áramellátása, és az egyes fázisok terheltsége, ez főleg tuning esetén nagyon hasznos, de ha több VRM van kisebb az esély az elfüstölésre is pont a terhelés elosztása miatt a 4+1 v 4+2 v 6+2 vagy akárhánynál általában az első szám a VCORE feszültségért felel a másik kisebb a beépített memóriavezérlő régebbi AMD CPUknál a HT feszültség volt.
-
jeni
félisten
válasz
senki66 #3413 üzenetére
3000 Ft-ból a két rávaló hűtő meg van sőt rátehető a 3. hűtő is!
bár ez a venti jobb,többen is írták,hogy nagyobb,erősebb légszállítással és halkabb üzemeléssel megy.
Nekem is az van a nagy gépemben,igaz olcsóbban vettem anno. -
jeni
félisten
válasz
senki66 #3389 üzenetére
ez a Genesis nikkelezett hűtő jó lenne neked mert a magasított memória is elfér,ami itthon kapható. Ami van feketében is. Gyári adat a fekete változatban.
Majdnem megrendeltem,de a függőleges része nagyon magas ami 160mm.
-
HeavyToys
senior tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
senki66 #3363 üzenetére
Több minden okozhatja, jegyezd meg a beállításokat és vedd vissza az APU, CPU-t vagy amit utoljára piszkáltál, a tuningal nem lehet sietni csak nagyon apró lepésekben lehet haladni, a Llanonal egyszerűbb volt mert a CPU része nagyon antituning volt a memóriák 1866 mentek max a GPU meg 850 után meghalt.
-
daredar562
tag
válasz
senki66 #3323 üzenetére
köszönöm szépen részletes válaszod
Hát részben én is anyagiak miatt néztem AMD platform után, ajánlották baráti körböl... hogy a 750k jó proci, és persze a fórum társak is ezt ajánlották ... akkor bátran megrendelem ezt a processzort, örömmel olvasom h 4GHz-en bírja az iramot, így beruházok egy hűtőre, és biztonságban mehet majd 4GHz-n... !Köszönöm még egyszer válaszod!
Üdv Daredar!
-
szacsee
nagyúr
válasz
senki66 #3247 üzenetére
Tök gáz, hogy még mindig ezt csinálják, mint anno.
P35-ös deszkáknál is DS4 felett minden tuning funkció megvolt biosban alatta pedig örülhettél, hogy feszt tudtál állítani, szintén ez a +0,xxV-os baromság volt.
Meghúzták a vonalat alsó és felső kategória közt. Ezek szerint GA-F2A85X-D3H és UP4 felső kategóriának lett címkézve vérpistinek szánt fekete nyák miatt + borda a VRM-en és kicsit okosabb bios.
Asrock is csinálta ezt H61-nél de az ~10K-s alaplap és nem várja el az ember, hogy tuningmentes alaplap biosában akármit tudj állítani, az a deszka plug and play volt, viszont ezek nem azok.
Igaz minden gyártó eljátsza ezt, reméljük kapsz okosabb biost, de a havi fizud ne tedd rá fel. -
atti_2010
nagyúr
válasz
senki66 #3247 üzenetére
Nem, nem olyan sokat változott de ez a legdrágább lap tőlük FM2 -ben világos hogy egy csomó + lehetőséget nyújt másképp ki volna az az idióta aki megveszi, én is azért vettem meg mert nagyon kedvezményesen jutottam hozzá olyan 23K környékén amúgy eszembe sem volt Gigát venni de most nagyon nem bántam meg.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
senki66 #3131 üzenetére
Ha IGP nem játszik a buliban, akkor nyugodtan próbálkozhatsz fentebb is. 2133-as beállítás nem lesz, 2100/2200 lesz alaplaptól függően....
Saját gépemben láttam stabil 2400 NB / 2400 RAM értéket CPU oldalon (mindenféle csodateszten átment , mint IBT, OCCT, Prime és napi használatban sem volt baja ), de ha IGP is bejött a képbe, akkor vége volt a dalnak.
Ram és NB ebből a szempontból két külön tészta... Ha a ramok stabilak 2133-on, NB freki emeléstől nem fognak elfüstölni...
-
atti_2010
nagyúr
-
=HG=
addikt
válasz
senki66 #3045 üzenetére
A jelek szerint, ha kikapcsolod vsync-et, akkor több FPS-ed lesz, de nem stabilan, és lehet, beakad a játék egy-egy zűrösebb megjelenítésnél...Kevés az igpu-d ahoz a beállításhoz. Csökkentsd a felbontást, vagy állíts a szűrőkön... Bár többen írták, hogy az a játék nagyon rosszul van optimalizálva, úgyhogy lehet örülni kéne a 30 Fps-nek..
-
=HG=
addikt
válasz
senki66 #3014 üzenetére
Fraps...és itt a magyarázat is, hogyan használd !
-
szacsee
nagyúr
válasz
senki66 #3006 üzenetére
Szia!
Igazából attól függ mire használod a gépet.
Ha pl játszol és a használt játékok min FPS-e profitál belőle észrevehetően, akkor magasabb frekin is érdemes használni.
Ha a ram 1866-os, de nem látsz érdemi javulást játékok terén, akkor tök felesleges.
Ha 2133-asként vetted, akkor érdemes azon a frekvencián használni, mivel arra szól a gar.
Esetleg ha fontos a fogyasztás is, akkor egy műszerrel kimérheted, hogy mennyivel eszik többet frekiemelés miatt, de sanszos, hogy max 1-2W lesz az eredmény, ami kb semmi.
Hőtermelést ami még az élettartamára kihatással lehet pedig vagy ráragasztott hőérzékelővel, vagy infrás hőmérővel tudod megnézni. -
shinren
csendes tag
válasz
senki66 #2579 üzenetére
nah de gondolj bele ... 6fokra elég nehéz lehűteni a procit...szóval valamit jól csinálsz
Nah viccet félretéve, ismerősök is mondták, meg persze a fórumon is olvastam már h az aida vmiért az fm2es prociknak nem jól olvassa a hőmérsékletét ... javítsatok ki ha rosszul tudom
-
StSanya
senior tag
válasz
senki66 #2492 üzenetére
A Win 7 beépített Microsoft drivere tudja az AHCI-t. Gondolom a Win8-nál is. Emiatt már telepítéskor AHCI módban van, tehát csak ezért nem szükséges AMD driver, amit amúgy itt érhetsz el:
Ezzel talán hajszállal gyorsabb lesz, hiszen optimalizálva van az AMD chipsetekre, míg az MS-é egy általános driver.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged