Új hozzászólás Aktív témák
-
jedis
senior tag
válasz
Balathruin #17603 üzenetére
-
jedis
senior tag
válasz
frescho #17594 üzenetére
Igen, tudom hogy a dualchannel az IGP végett kell főleg, de a memóriát azért írtam elsőnek, mert ránézésre kevés is, meg single is ! Ha netán később platformváltás is lesz, a memóriát viszi tovább ( ha csak nem Intel 2011-v3-ra vált
) ! Nem tudni alapból mennyit foglal az IGP, de ha csak 1GB-ot is, 3GB egy Win64-nek elég határ. A tervezőprogramok meg nem arról híresek, hogy spórolnának a memóriával ! Nálunk Pro Engineer-ek vannak a tervezésen ! Amelyeken 16GB van, azok szépen mennek, de van pár régebbi masina, no azokon van néha "szlájdsó"
-
jedis
senior tag
válasz
AxBattler #17591 üzenetére
Igen ezzel én is egyetértek ! Azt nem tudom, hogy az általa említett szoftverek, azok CPU-ból nyomják, vagy GPU-ból, vagy vegyesen mindkettőből ?
Igaz az alábbi PH-s tesztben nincsenek ezek a szoftverek, de hasonlók igen, ezért jó támpont lehet, mivel benne van az 5800-as is !
-
jedis
senior tag
válasz
petivalter #17586 üzenetére
Hát a Windows élményindex, az tényleg kicsit átb.szós, mivel teljesen mindegy melyik hardverelemre mennyit kapsz, a leggyengébben teljesítő hardver kapott pontszáma lesz, az élményindex száma is !
Szerintem az pedig a memória lesz ! Az AMD FM2-es procik azok APU-k, szóval maga a GPU is a processzor foglalatba van integrálva, és a rendszermemóriát használja. Mivel neked csak 1 db 4GB-os memóriamodulod van, amin osztozik a CPU, és a GPU is, és ami ráadásul csak single channel-ben működik, így ne is csodálkozz, hogy kihasal a rendszer, főleg ilyen alkalmazások alatt !
Az APU-k két dologra iszonyatosan érzékenyek:
1 Dualchannel üzemmód ! Ehhez természetesen 2db ugyan olyan kapacitású, és működési frekvenciájú memória kell ( 2x2GB; 2x4GB, 2x8GB stb )
2. Működési frekvencia ! Hát ha van processzor architektúra, ami érzékeny rá, akkor az APU-k biztosan ! Minél magasabb, annál jobb!
Én első körben azt ajánlanám, hogy dobd ki ( nem szó szerint, inkább add el ) azt az 1db 4GB-os 1600-as memót a gépből, és tegyél bele egy ilyet !
Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8 memória
A bios-ban beállítod a dualchannel üzemmódot ( ha kell ), és a memóriák frekvenciáját ( ha kell ) ! Ezzel meg fog táltosodni a rendszer, az már biztos !
Ha így sem kapod azt, amit vársz ( kétlem, de lehet ) , akkor jöhet egy dVGA , de szerintem előbb lépd meg ezt !
-
jedis
senior tag
válasz
Engineer086 #17535 üzenetére
-
jedis
senior tag
válasz
kopidoo #17422 üzenetére
Hát 2015 szerintem már 100%-osan a 4 magos CPU-kró fog szólni (a középkategóriától felfelé, meg aztán biztos )
! Nem csodálkoznék, ha az új 2015/16-os procik 80-90%-a már 4 magos lenne ! Az MD-nél ez nem hiszem hogy gond lesz ( modulos felépítés ) , de az Intel nem tudom hogy oldja meg !
-
jedis
senior tag
Hi!
Egy kis segítség kellene ! Egyik haveromnak raktam össze egy APU-s gépet ! Egy A8-7600 proci, és egy Asus A78M-A alaplap , biztonság kedvéért, egy Xigmatek Loki hűtővel! A gondom az, hogy a proci alapból elég meleg ! Már biosba 40 fok körül jár de sima Win alkalmazások alatt már 46 fok körüli ! Gondolom ha játékra kerülne a sor, még feljebb menne ! Ami feltűnt a biosba, hogy alapból 1.4 volt körül ad neki az alaplap ! Már állítgattam mindent, de nem nagyon akar jó lenni ! A gép nem hangos, főleg a Loki hűtővel, de néztem a gyári hűtőjét, hát az vicc ! el sem merem képzelni, mi lett volna vele , ha azt rakom rá !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest