- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
Jester01 #3984 üzenetére
Rejim: igen, ha így fordítom:
./configure --enable-gui --language=hu
akkor a végén ez a hibaüzenet jelenik meg:
.....
Checking for XMMS inputplugin support ... no
Checking for inet6 ... yes
Checking for gethostbyname2 ... yes
Checking for GUI ... yes
Error: X11 support required for GUI compilation
Check ''configure.log'' if you do not understand why it failed.
[root@bla MPlayer-1.0pre7try2]#
mivel nem értettem h miért nem sikerült azért megnéztem a configure.log-ot, ami a checking for gui sorral véget ér.... -
mkbla
senior tag
Hi All!!
Volna egy hatalmas problémám. nem igazán úgy műxik az mplayerem ahogy kellene. kifagy minden lejátszás végén, és nem tudok vele mit kezdeni mindig ujra kell indítanom a rendszert mert egyszerűen annyira összeomlik. nincs gui, de az asszem csak annak tehető be h x11 hibát írki mert nem xfree-t használok, hanem x.org-ot nem? egyébként az mplayert forrásból telepítettem (1.0pre7try2-3.4.3) a rendszerem LE2005, gyári kernellel, nem fordítottam.
A xine-meg annyit csinál h lejátszás alatt egyszercsak megáll a kép a hang pedig megy tovább, megnyomom a bal-alt-ot és továbbmegy minden. ez mitől van? (a xine rpmből ven felrakva) -
mkbla
senior tag
Megtaláltam, beállítottam gépnevet, DNS-t stb-t, ha a squid-ben tiltást állítok be akkor az műxik, közvetlenül kiengedem a gépet a netre a tűzfalon keresztül akkor megy, ha proxy be van állítva akkor nem (connection timed out).... nincs 5letem, squid-el van vmi baj? egész nyáron hozzá se volt nyúlva, nem piszkálta senki... vagy egyszerűen ennyire lassú a net vagy mi a gond??? Please help!!!!
-
mkbla
senior tag
Hi All!
A következő gondom lenne;
Teremköltöztetés volt, és most nem megy a net. A hálózatot összállítottam a ping megy mindehova szerver(MDK 9.2) -kliens(WinXP) között. Squid nem ír ki hibát, elvileg megfelelően működik, megnézem nmap-al a portokat akkor is nyitva vannak a portok amik kellenek, a klienseknél a Connection Timed out- ot kapom mindig, van dansguardian, ha tiltott oldalra lépek akkor az műxik. a serveren van net. Arra gondolok h az lehet hiba h most egy másik ''előfizetésneél vagyunk, vmi sulinetes nemtommi, mind1, szóval ha előkotorászom az idetartozó végponti dokumentációkat és az alapján állítom be akkor ez a hiba meg fog szűnni vagy vmi más lehet itt a gond? -
-
mkbla
senior tag
Hi All!
Következő a problémám:
Sehogy sem tudom beállítani az új elsavision 400-as tvtuneremet, sehogysem akar műxeni. nem műxik se win2000 se xp alatt, kipróbáltam konppix 3.4 és 3.8-al de nem megy 3.8 -nál keresi a csatornákat de nem talál semmit, 3.4-nél nem is keresi hanem abbahagyja egyből ahogy ráindítanám a keresést. Mandrake 10.0-val és 10.2-vel is ez a helyzet. hibaüzenetket nem írkál ki (vagyis a csatornák keresésekor amikor leáll kiir 2sort de olyan gyorsan eltűnik h nemtom elolvasni. a moduloknál megnéztem a mandrake vmi aas7134-vminek ismeri föl meg anniy van még róla h Philips semiconductor.
de semmi se kép se hang (windóz alatt zúg vmi meg mákos a kép de smmit se lehet kivenni belőle) Érdekes mert haverom vmi flyvideo tunerje működött mindenol (csak az ő gépében nem, a sajátom meg az én gépembe...)
és vki ezekre?:
Bővebben: link -
mkbla
senior tag
tudtok vmi megoldást ezekre?
Bővebben: link
mkbla
senior tag
na? erre vki?
mkbla
senior tag
válasz
snowflake #340 üzenetére
nem, 40 gigás maxtor, 5400-es asszem ata 100, nem tom de nem satára nyomom... nemtom mi lehet a gond, eddig még egyikkel se volt gond sehol...
múlthéten raktam fel a 10.0-t de azóta azt mondja haverom h alig akar elíndulni, csak, be se tölt a kde, azelőtt meg mindig a firewire eszközöknél akadt meg rendszerindításkor... nem értem... -
mkbla
senior tag
Hi All!
Köv. a gondom:
nem tudom feltetelepíteni haver gépére a 9.2-es mandraket, vagyis beállítani.
talapítés utáni beállításoknál - hálózat beállítása- beixelem a helyi hálózati kapcsolatot- köv. kép felismeri h vmi nvidia akármilyen hálókártya van (egyébként Abit NF7-S alaplap nforce2 chipset, 2500+ Barton, 512RAM), megkérdi h van-e még másik azt mondom neki h nem erre visszavág oda h válasszam ki a kapcsolat tipusát... megint kiválasztom h helyi hálózati kapcs... felismeri nvdia vmi hálókártya.. vane másik? - nem... - és kezdődik minden előlről 10X végicsináltam de felidegesített... sose tapasztaltam még ilyet
egyébként kábeltévés internet van dhcp-ről kellen kapni az ip-t. kipróbáltam h helyi hálózat helyett a kábelest ixelem be, ekkor megkérdi h milyen dhcp -klienst használok, megadom, megint felismeri h vmi nvidia hálókártya... viszont a köv. képernyőn azt irja h nem található ethernet kártya.... na most mit csináljak?
másik
a 10.0-s Mandrake meg állandóan lefagy, ugyanazon a gépen, van amikor az rpmcsomagok telepítése után, volt már h a root jelszót se tudtam beirni... ez mitől van? teljesen értetlenül állok ezen problémák előttplíz help!!!!!!!!!!!
-
mkbla
senior tag
válasz
loszerafin #109 üzenetére
ok, majd otthon kipróbálom, te mivel nézel tv-t? mit csináljak h ne kelljen minden indulásnál ujra szkennelni a csatornákat? akkor az rpmből feltett mancoder le is szedhetem?
szerk. akkor leszedem emg újrafordítom, én még a gui mellet a magyar nyelvet is használom...
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
Hi All!
tévézgetek, meg próbálnák dolgokat velvenni a tvből de nem igazán sikerül...
mit csináljak h ne kelljen minden indításnál ujraszkennelni a csatornákat?
xawtv műxik rendesen, próbáltami is vele felvenni, 2 fájlt csinál elvileg egy avit és egy wav-ot, de egyiknek sincs kiterjesztése... meg nem is meg le se tudom egyiket se jáccani...
mencoder
nem sikerül elindítani... olvasgattam a manualt .de sajna semmit nem tudtam leszűrni belőle, az mplayer forrásból tettem fel (vmi 1.6) ,de a mikor felraktam a mencodert akkor magával rántotta rpmből az 1.3-at. ujrafordítottam az mplayert ezzel a paraméterrel is: --disable-runtime-cpudetection. de akkor is ugyanaz a hiba:
[bla@localhost bla]$ mencoder
MEncoder 1.0pre3-3.3.2 (C) 2000-2003 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Northwood 2801 MHz (Family: 8, Stepping: 9)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with Runtime CPU Detection - WARNING - this is not optimal!
To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
Reading /home/bla/.mplayer/codecs.conf: parse error at line 1861
Reading /etc/mplayer/codecs.conf: 61 audio & 169 video codecs
File not found: 'frameno.avi'
Failed to open frameno.avi
Reading config file /home/bla/.mplayer/mencoder
No file given
Exiting... (error parsing cmdline)
[bla@localhost bla]$
a /home/bla/.mplayer/codecs.conf 1854.-1861. sora:
1854 videocodec rawy800
info ''RAW Y8/Y800''
status working
driver raw
format 0x0
format 0x20203859 ; ''Y8 ''
fourcc y800,Y800
1861 out Y800,Y8
mit csináljak?
vagy esetleg vmi másik videó felvevő program?
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Goddess of Victory: Nikke
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest