- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
CsY
aktív tag
válasz
luciferc #2810 üzenetére
sztem neked nem kell linux...
hisz megszoktad a windows os felületet stbstbstb... ne kritizálj....csináld meg magadnak a skin-t és akkor majd használd...
ha erre sem vagy képes, akkor minek nked linux? érdekes...én párhuzamosan 3 teljesen különböző oprencert használok, mégis mindig tudom mi, hol van...
ha meg vki windows rol tér át, akkor nem az lesz a legnagyobb problémája, h miért nem úgy néz ki a progi, mint amit megszokott.
ez szőrszálhasogatás.... -
dr_strange
senior tag
válasz
luciferc #2810 üzenetére
nézd, az ''esztétikusabb'' az már teljességgel szubjektív kategória; nekem a gtk 2.6, sőt most már 2.8 file-választó párbeszédablakai tetszenek
egy pillanatig nem vonom kétségbe a jóindulatodat, csak azt a véleményt próbálom képviselni, hogy adott végeredményt több úton is el lehet érni, és megértem, ha a krusaedr vagy egyéb alkalmazás fejlesztői nem azt tekintik prioritásuknak, hogy a TC beállításait lemásolják; könnyen lehet persze, hogy tévedek (ritkán használok krusadert, mc és az emelfm2 nekem teljesen jó), és pontosan ez a céljuk, csak még nem ''értek oda'' -
ngabor2
nagyúr
válasz
luciferc #2810 üzenetére
Nem biztos, hogy 100%-ban megoldható. Ugyanis win alatt ugyebár ott vannak a meghajtók. Linux alatt ilyen nincs, viszont vannak helyette jogok.
Mik hiányoznak a Krusader-ből? Mondjuk én az mc-t használom, csak ritkán a krusadert. Mondjuk a space-es helyszámítás valóban nagyon jó lenne... -
n0_gAboR
őstag
válasz
luciferc #2792 üzenetére
engem a legjobban a linuxos X feluleten a kulonbozo kinezetu programok idegesitenek.
legnagyobb gond a GTK2 vs Qt dolog, mert elengedhetetlen mindketto parhuzamos hasznalata.
(gnome alatt pl k3b, krusader kellene, kde alatt meg a nagymennyisegu gtk2-s cuccok, pl beep-media-player, downloader 4 x, torrent, amule, stb) (gtk-qt, nem az igazi)
legidegesitobb hogy par eltrjedt program nagyon orvar kezelofeluletet hasznal. pl mplayer, xmms-t miert nem tudjak atirni gtk2-re???
masik eleg idegesito dolog a KDE nehezkes skinezhetosege-jo lenne egy olyan skint irni hozza, amibe a rendes png alapu gtk skineket, vagy ahoz hasonloakat lehetne bepakolni. (mint az ablakkeretnel az IceWM-es skin/plugin) -
dr_strange
senior tag
válasz
luciferc #2792 üzenetére
Én meg úgy gondolom, hogy a linuxnak nem feladata a windows-hívők kiszolgálása (ha már ''linux-hívőnek'' aposztrofáltál, hiszen nekem címezted). Ha a krusader fejlesztői a Total Commandert akarják utánozni, az ő dolguk; de a kétpaneles fájlkezelést nem a TC találta fel, ő maga is csak másol; és nem feltétlenül az az egyetlen üdvözítő út, amit ők követnek.
Mondom mindezt úgy, hogy elismerem a TC erényeit, amikor win elé kényszerülök, magam is rendszeresen használom. -
dr_strange
senior tag
válasz
luciferc #2783 üzenetére
mindig megteheted, hogy felkeresed a krusader websiteját, biztos van rajta bugzilla, fórum, ilyesmi, meg lehet kérni a fejlesztőket, hogy legyen ilyen lehetőség; végül is az OSS erről (is) szól; megtörténhet, hogy egy hónap múlva már meg is van a kért feature vagy már elérhető, csak te nem tudsz róla
-
snowflake
tag
válasz
luciferc #2764 üzenetére
Szerintem a vezérlőpulton nézz körül.
Van ott egy olyan, hogy rendszeradminisztráció -> bejelentkezéskezelő
ott rendszergazdai módot kéred.
Itt tudod megváltoztatni a kdm beállításait (többek között háttér, betűtípus, aut. belépés egy felhasználóval stb.)
Már ha jól értettem a problémát...
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
luciferc #2758 üzenetére
Igen, lehet. Egyreszt elvileg megy sima kernellel is (nekem mondjuk nem mukodott), masreszt meg ott a remek suspend2 patch, ami allitolag megold minden problemat: Bővebben: link.
-
jeszi
tag
válasz
luciferc #2720 üzenetére
Ez nem segít?
Bővebben: link -
dabadab
titán
válasz
luciferc #2712 üzenetére
A readline autocomplete funkcioja nem tud arrol, hogy milyen particion van, igy aztan arrol sem, hogy ott case-sensitive-ek-e a nevek. Ha akarod, az .inputrc-be tehetsz egy ''set completion-ignore-case On'' sort, de akkor sehol nem fog torodni a case-zel.
A WINE-hoz nem tudok hozzaszolni. Esetleg nezd meg strace-szel, hogy tenyleg mi a baja. -
dabadab
titán
válasz
luciferc #2704 üzenetére
Kiprobaltam (kopipeszt innen, csak a mountpointot irtam at), nekem jo:
/mnt/wroot# l /mnt/wroot/ntdetect.com
-r-xr-xr-x 1 root root 34724 2003-06-20 14:00 /mnt/wroot/ntdetect.com
/mnt/wroot# l /mnt/wroot/NTDETECT.COM
-r-xr-xr-x 1 root root 34724 2003-06-20 14:00 /mnt/wroot/NTDETECT.COM
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest