- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Aktív témák
-
jeszi
tag
Valaki tud magyar leírást az OpenWrt-ről?
Ezt találtam:
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs
De nem elég jó az angol tudásom ehhez.
Van egy Linksys WRT 54g routerem, azt akarom configolni, lecserélni a gyári firmware-t, client mod-ma rakni, stb...
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
Hogyan tudom figyelni a hálózati forgalmat konzolban?
-
jeszi
tag
Megértelek, sokszor engem is zavart, hogy a jól bevált windózos programok nem elérhetők el Linux alatt. Igazából csak annyit akartam mondani, hogy régebben próbálkoztam ilyesmivel, (pl. Counter Strike -ban én voltam a szerver Debian-t használva), de lassan rájöttem, hogy érdemesebb hozzászokni a Linuxos programokhoz, ha azt akarom használni.
-
jeszi
tag
Én akkor a helyedben xp-t használnék... A linux egy más világ...
-
jeszi
tag
válasz
luciferc #2720 üzenetére
Ez nem segít?
Bővebben: link -
jeszi
tag
Sziasztok!
Fontos lenne, hogy a leveleimet el tudjam érni egy Exchange kiszolgálóról. Debian sarge rendszerem van.
Hogyan tudok csatlakozni? Sőt, hogyan tudok a windózos tartományba belépni? -
jeszi
tag
A Debian olyan, mint egy hatalmas kirakó. Piszok nehéz kirakni, de ha egyszer sikerül...
-
jeszi
tag
Hogyan tudom beállítani a Debian linuxomon azt, hogy tartományvezérlő legyen, és WinXp kliens géppel be lehessen jelentkezni abba a tartományba. A cél az lenne, hogy lecseréljem a sbs2000-ret Linuxra.
Van rá mód, hogy az Exchange leveleket valamilyen linuxos levélkiszolgálóra átmentsem? -
jeszi
tag
válasz
loszerafin #960 üzenetére
Van 2 szerver, ahonnan jön a net.
Egyik szerver: Linux-os (Munkaállomásomon ez az átjáró)
Másik szerver: SBS2000 (Munkaállomásomon ez a Névkiszolgáló)
Az SBS2000-hez nem nyulhatok, csak a linuxos géphez.
Akarok írni egy webes alkalmazást, mely egy Access adatbázishoz csatlakozna.
Az Access adatbázist nem akarom átültetni más adatbázisba. (Azért, mert sokszor kell módosítanom az adatokat, ez tipikus mindent excelből excelbe feladat és Acces-ben ez egyszerű. Nem akarom nehezíteni az életem.)
Munkaállomásomra feltelepítettem az Apache+PHP programot, de a webszervert mégsem érem el így: Linux-os gép ip címe/munkaállomás ip címe. -
jeszi
tag
Helló!
Szeretnék írni egy webes alkalmazást egy orvos adatbázishoz. ODBC-n keresztül tudom elérni az Access adatbázist, a munkaállomásomon. (Az adatbázis maradjon Accesben) Viszont az Apache és PHP programok a Linuxos gépen vannak, tehát a Debian a webszerver. Hogy lehet összehozni a kettőt? Szóval ha valaki eléri a Linuxos gépen az alkalmazást, akkor az alkalmazás az én Windows-os munkaállomásomon lévő adatbázist használja.
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
válasz
steveetm #862 üzenetére
Megy minden, de nem maradéktalanul jól oldottam meg. Nem találom a config file-t, így a következőt csináltam:
iptables-save > tuzfal
bírtam a megfelelo helyre a szabalyt, majd
cat tuzfal | iptables-restore
De így újraindításkor nem lesz jó. Hol lehet a config file?
(A /etc/default/iptables-ben nincsenek a szabályok) -
jeszi
tag
Itt az iptables-save parancs eredménye:
debian:~# iptables-save
# Generated by iptables-save v1.2.11 on Tue May 24 13:37:18 2005 *filter :
INPUT DROP [5574:459135]ORWARD ACCEPT [23775:11131434] :
OUTPUT ACCEPT [1560:152185] -A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT -A INPUT -i lo -j ACCEPT -A INPUT -s
195.184.167.238 -p udp -m udp --dport 500 -j ACCEPT -A INPUT -s
195.184.167.238 -p esp -j ACCEPT -A INPUT -s 195.184.180.0/255.255.255.0 -p
tcp -m tcp --dport 22 -j ACCEPT -A INPUT -i eth1 -p tcp -m tcp --dport 22 -j
ACCEPT -A INPUT -p tcp -m tcp --tcp-flags SYN,RST,ACK SYN -j REJECT --
reject-with icmp-port-unreachable COMMIT # Completed on Tue May 24 13:37:18
2005 # Generated by iptables-save v1.2.11 on Tue May 24 13:37:18 2005 *natREROUTING ACCEPT [5952:478366]
OSTROUTING ACCEPT
[14:1401]UTPUT ACCEPT [11:1089] -A POSTROUTING -s
192.168.1.0/255.255.255.0 -d 10.0.20.0/255.255.255.0 -o ppp0 -j ACCEPT -A
POSTROUTING -s 192.168.1.0/255.255.255.0 -o ppp0 -j MASQUERADE COMMIT
# Completed on Tue May 24 13:37:18 2005 debian:~#
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
Egy Debian-os gépre felraktam az Apache-ot, de csak localhost-ról érhető el.
Valószínűleg a tűzfal nem engedi a dolgot, amit nem én állítottam be. IpSec működik a gépen, Putty-al tudok csatlakozni kívülről, viszont a pingelés nem megy. Nem tudja valaki, hogy hogyan kell beállítani azt, hogy az Apache elérhető legyen? Fontos lenne, előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest