- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Aktív témák
-
ReJim
őstag
''nincs gui, de az asszem csak annak tehető be h x11 hibát írki mert nem xfree-t használok, hanem x.org-ot nem? egyébként az mplayert forrásból telepítettem (1.0pre7try2-3.4.3) a rendszerem LE2005, gyári kernellel, nem fordítottam.''
forrásból raktad, de beleforgattad a gui-t is? (./configure-nél) -
mkbla
senior tag
Megtaláltam, beállítottam gépnevet, DNS-t stb-t, ha a squid-ben tiltást állítok be akkor az műxik, közvetlenül kiengedem a gépet a netre a tűzfalon keresztül akkor megy, ha proxy be van állítva akkor nem (connection timed out).... nincs 5letem, squid-el van vmi baj? egész nyáron hozzá se volt nyúlva, nem piszkálta senki... vagy egyszerűen ennyire lassú a net vagy mi a gond??? Please help!!!!
-
loszerafin
senior tag
NF7 halókártya:
Mikor ilyen lapom volt próbálkoztam egy ideig, de feladtam.(Debiannal, de ez tökmind1)
Azt hiszem nem sikerült belőnöm.
Találtam mindenféle drivert amihez patchelni kellett a kernelt (már nem szimpatikus)
Azóta már szerencsére Asrock lapom van, a hálókártya meg 3com.
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
xawtv-hez nem értek.
Mencoderrel naponta veszek fel a tv-ből.
Sajnos, csak az otthoni gépemen, így nem tudom idemásolni a scripteket meg a configokat.
De:
mplayert forrásból fordítom (mint szvsz mindenki). Csak a --enable-gui kapcsolót használom (mert a feleségem ezt szokta elindítani, de egyébként teljesen felesleges a GUI)
Amikor az mplayert fordítod, akkor fordul a mencoder is, nem kell azt telepíteni, mint ahogy írod.
Csinálj config fájlt:
/home/bla/.mplayer/mencoder
ebben legyen
channels=''26-MTV1,23-TV2''
sor. Ugyanígy legyen mplayer-hez is fájlod.
ezután
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/en/tv-input.html
(ahogy itt írva vagyon)
használd a mencoder kezdetű példákat, egy-az egyben.
mencoder -tv driver=v4l:width=768:height=576 \
-ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vbitrate=900 \
-oac mp3lame -lameopts cbr:br=64 \
-vf crop=720:544:24:16,pp=lb -o output.avi tv://
Ebből el is hagyhatsz egy csomó mindent, pl szvsz megy így is:
mencoder -tv driver=v4l:width=768:height=576 \
-ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vbitrate=900 \
-oac mp3lame -lameopts cbr:br=64 \
-o output.avi tv://
De nem tudom most kipróbálni.
Még az is lehet, hogy így is megy:
mencoder -o output.avi tv://
A codecs.conf-ról:
Fordítás után mikor installálod, kiírja, hova teszi a codecs.conf-ot. Azt másold a home-odba.
De lehet, hogy nyugodtan le is törölheted a home-odból, szvsz megtalálja máshol is.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest