- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
8-szor?
ATI driverhez nézegesd ezt: Bővebben: link. A kernelbe tedd bele mindenképpen: /dev/agpgart under ``character devices'',MTRR (Memory Type Range Register) under ``processor type and features'' és ne tedd bele: Direct Rendering Manager (XFree86 DRI support) under ``character devices'', Kernel debugging under ``Kernel hacking''.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
hatbakker ehhez nincs turelmem leirni , de keresek neked egy leirast a kernelforgatasrol
nah szoval, ezalapjan, szedd ki a direct rendering manager, drm 4.1 es a frambuffer device-t
Bővebben: link
mod: ideje elrontanod egy parszor a rendszered hogy megtanuld mit es hogyan kell
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Az init 3 az textmodba rakja a linuxod, szal ilyenkor nincs X es igy kell felrakni a drivert, az init 5, pedig grafikus modba rakja vissza, hogy legyen X-ed
a modprobe ha sikeres akkor nem ir ki semmit, csak visszakapod a promptot, viszont ha kiadod hogy lsmod, akkor latni fogod a betoltott modulokat, es ha koztuk van az fglrx, akkor nyert ugyed van..., de ez meg nem inditja el az X-et mivel akkor meg textmodban vagy, de ha grafikus modban lennel, akkor se inditana el az X-et, ez csak egy sima modulbetoltes..
jah igen, ha a modprobe nem mukodne, akkor az insmod-ot probald meg, mindketto ugyanazt csinalja, csak disztribtol fugg hogy melyik van benne...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nos mielott hozzafogsz a telepiteshez nezd meg hogy van-e kernelforrasod, mert az kell a driverhez, azutan kijelentkezel az X-bol, majd egy konzolon beirod hogy init 3, ezutan felrakod az fglrx-et (rpm -Uvh fglrx....rpm), majd ha minden jol ment akkor modprobe fglrx, majd csak ezutan futtatod le az fglrxconfig-ot, ha ezzel is vegeztel, akkor beirod hogy init 5, es mar mennie is kell a drivernek.....kb ennyi
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
1. Novell Netware 6 (asszem, itt van vhol a cd kupac alján
), vmi hálózati oprendszer, majd tanulunk róla vmi iskolában, meg ki tudja hátha vmikor novell-es serverrel is lesz dolgom...
2. végül is nem MS-DOS csak a winyó elejére csináltam egy 100mb-os fat16 -os particiót (ami kell a Novellnek),aztán leformáztam /s -sel (vagy sys parancssal vittem rá a rendszert, nemtom, mind1)aztán az csak úgy van, GAG-ban meg 1 csomo oprendszert beállítok és kész....
DE
Van egy másik gondom, mondjuk az nem teljesen idevág de azért megkérdem:
Nem vagyok otthon a wi-fis dolgokban ezért szertném a segítségeteket kérni.
Netre szeretnék előfizetni, 1ik haveromommal aki kb 100-150m -re lakik tőlem. szeretném tudni h wifis dologgal meg tudnánk -e osztani a netet egymás közt ugy mintha sima hálózaton osztanánk meg, és hogy ezen a távolságon belül még műxik-e a dolog. HA igen akkor milyen wifis cuccok kellenek hozzá, és ezeket milyen árban lehetne beszerezni?
előre is kösz. -
mkbla
senior tag
nem téma. ahogy Cathfaern
mondta, mindet külön particióra, ,meg kell egy boot manager (én a GAG-ot ajánlom)
Nekem is vann fenn több oprendszer:
Dos, Novell (mondjuk még 1enlőre nincs de a helye megvan) win98-on is gondolkozom., Winxp, Mandrake 10.0 és 10.1, meg majd Debian... gond nélkül... -
Cathfaern
nagyúr
De tudsz Debiant is
Megoldható ezek egyidejű fenntléte, csak legyen mindegyik más partíción. A több fájlrendszer nem okoz gondot. Bootképernyőn valszeg az fog látszódni, amit beállítasz, legalábbis kétlem, hogy mindegyiket magától felismerje, szóval valszeg manuálisan kell állítgatni (de sosem próbaltam ilyet, lehet tévedek). Rendszer sebességét nem hiszem hogy ez befolyásolná, s egyéb problémákat sem tudok elképzelni
Bár nekem sem teljesen világos miért lenne ennyit oprendszer egyszerre, de sok sikert hozzá
Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Milyen routert?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kedvenc zene a mai napra
- Ilyen lesz a Lies of P: Overture
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest