- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
dr_strange
senior tag
-
escie
őstag
kavarás van.
egy hete lett meg Sianisnak az új laptopja, azon már (elvileg) a végleges uhu1.2(Rajt!) van.
ma nyílt topik a hupon, arról, hogyha befrissíted a napi-snapshot verziót, akkor már szintén ezt kapod.
néhány napja nem válaszol senki ugyanitt a kérdésemre, hogy hogy kerül végleges uhu egy gépre, a megjelenés előtt. pedig jár oda egy uhu fejlesztő, de nem reagált...
egyes vélemények szerint, idő kérdése, és megjelenik a honlapon a bejelentés. valaki már látta is, csak még nem mindenhol frissült a dns...
mindegy, én kivárom a bejelentést. -
gege71.hu
addikt
1xű ubuntuban
van neki egy synaptik csomakezelője. Ott brahiból beírtam a kersőjébe:''radeon''
Erre kiadta az ati fglrx drivert é a panelt mint letöltheiő/update opciót.
Kijelöltem aztán ''alkalmaz''
Ez még nem elég
eztán root terminálban:
sudo apt-get install xfree86-driver-fglrx
azt megcsinálja...done
aztán echo fglrx | sudo tee -a /etc/modules
depmod -a (hogy beépüljön bár ez nem működött így reboot..)
aztán sudo dpkg-reconfigure xserver-xfree86
ott ''ati'' helyett ''fglrx'' kiválasztva... a többi lépeés az egyéb perifériákra vonatkozólag elég egyértelmű.
ma viszont gyakorlásként újraraktam az egész ubuntut(szadomazo rulz)
De ez a lilo és gnub bejegyzés sehogysem akar sikerülni neki
1x szétbaszta a winxp-s vinyóm MBR-ét(a köcsög) úgy, hogy akkor szépen indult UBUNTU, de WinXP nem.(fixMBR-rel wines cd-vel helyreraktam(próbáltam volna mg nem így tenni..nejem haza is vág..összes levlezése, bookmarkjai stb..hajjajj)
Ha saját vinyójára irányítom error 15 vagy error 17-telk kiáll a grub töltésekot lilo-hoz el sem jut vagy fel se rakja..
Na mind1 még próbálkozok.
Hogy a frászba állítsak BIOST vagy mire irányítsam az installert? minden telepítésnél látja, hogy van fenn egy xp, de hiába..
HDD és dvd kiosztásom:
Ide1 master - dvd író
ide2 cable select(mastercsatin) 120-as IDE WD
sata1(winxp vinyó)80 gigz
sata2(na ezt kapja a linux)80 gigz
egyéb hw elemek adataimnál
gutenacht
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
áhh..
Most Ubuntu-t raktam fel.
feltelepült a rendszer szépen(külön SATA vinyó), de mikor inditanám a rendszert csak egy Dos-os jellegű felületen jelenik meg a következő:
gnu grub version 0.94
[Minimal Bash-like line editing...blablabla...]
grub>
és akkor most mi?
baszik elindulni a grafikus rendszer. Pedig direkt kijelölve erre a külön vinyóra állíttattam telepítéskor.
BIOS-ban ez a vinyó van boot prioritás 1. helyen Mit csesztem el?
eszközöm van:
1. IDE 1 master : dvd iró
2. IDE 2 cable select 120-as IDE tárvinyó
3. SATA1 Winxp rendszervinyó
4. SATA2 Linux vinyó -
gege71.hu
addikt
Épp Most csuszik le a slackware.Leszedtem még a Gentoo-t ma meg a BlackPanthert( kábeles szélessáv rulz átlag 400kbyte/sec-cel
)
Ma még rászánok egy kis időt A pingvinezésre.
ja még vmi: a múltkor első blikkre a kanotix-ot(live cd-s) próbálgattam direkt a hardwerfelismerés miatt. AZ felismerte és rendesen 3d-sen kezelte a 9800pro-t amennyire emlékszem
Ma este szerintetek melyikkel próbálkozzak elsőre???:
genttoo
BlackPanther
Shlackware
Továbbra is amik a prioritások:
1. NTFS vinyókat kezelje (ahogy pl az UHU: automatikusan).
2.A Radeon 9800pro drivert úgy lehessen élesíteni, hogy legalább a 3d-s dolgok egy részét konfigolni lehessen majd. Mindezt vmi olyasmi formán, hogy NE kelljen kernelfordítással vagy valami (NEKEM MÉG) túl bonyolult parancssoros kálváriával szórakozni. A parancssor nem rettent el csak az amikor már ALT-TAb-ozástól elzsibbadt kézzel a lépkedek különféle how-to és a parancsor közt aminek a vége az, hogy vhol elvesztem a fonalat, vagy nem úgy reagál a rendszer, ahogy az a segédletben írva vagyon és olyankor már jön nekem a szájszél és szemrángás-ökölbeszorulás stb idggörcs tünetsor
Tehát ATI Radeon konfigolásnál olyasmire gondolok, hogy pl ATI driver letöltve:
xyz csomagkezelő/telepítő-hidralika mittomén progit indítok aminek megmutatom, hogy na atidriver itt van ni..EGEDEVETTKE... az kérdez ezt azt, esetleg kombinálva néhány nem túl körülményes parancssori beírkálással, majd kilépés újrabelépés és pábámmm Ati radeon 9800pro fícsöröket lehet buzgerálni. -
-
gege71.hu
addikt
Onnan már leszedtem az összes létező filet, de mindegyiket vmi függőségi viszonyok akadozása miatt elhajt a rákba. Szal az volt az első.
Amúgy külön vinyón van szal nem kell format c
Most winxp alól vagyok.. megpróbálok megoldást keresni.
Amúgy net meg minden egyéb jól mükszik csak ez a qva 60Hz-es vesa-ként működő monitor vesa módban kirohasztja a szemem
A gyáriból(ATI) melyik telepítőcsomag jó UHU 1,1-hez?:
Ezek vannak:
fglrx_4_1_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_4_2_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_4_3_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_6_8_0-8.10.19-1.i386.rpm
Ja és lehet rossz csomagkezelőt használok ezekhez.
uhunál melyik segédprogival telepítsem és melyiket?
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
Telepített 1.1 az UHU,
amit belinkeltél.hmmm. hát szerintem az ilyen dolgok azok amitől egy kezdő kifordul a linuxozás pályájáról....
Ami a cd2-n van pdf abban van egy leírás, hogyan lehet nem ATI forrású filet leszedve megoldani, csak kár, hogy az a link nem él ahonnan le kéne kapni a cuccot..ehhh -
Out
addikt
ugyanugy hasznalod a cvs-bol leforditott winex-et, mint az rpm-bol felrakottat, szal nincs kulonbseg a hasznalatban... abban van kulonbseg hogy a transgaming altal krealt binary-val tobb program fut illetve gyorsabb mint amit magadnak forditasz le...
A p2p-t mint irtam meg nem hasznaltam cvs-bol forditott winex-el, lehet nem is mukodne, vagy en nemtom.... de egyebkent eleg felesleges ez a p2p, ugyanis konnyebb inditani egy jatekot parancssorbol, mint belepni a p2p-be aztan ott kattintgatni
Az install az teljesen megegyezik a windozos installal, ugyanugy latod a kepernyot meg mindent...megiscsak egy windoz emulator -
Out
addikt
a cvs-es verzio is cedega lesz...
''ha cedegaval nyomom a wint linux alól akkor az nekem mindent feltelepít + megcsinál?'' Ezt nem pontosan ertem, de ha arra gondolsz hogy ha feltelepitesz egy progit akkor felrak-e hozza mindent ugy mint windozban, akkor a valasz igen, tehat lesz ikon is a desktopon
a point to play tulajdonkeppen egy gyujtohely ami tartalmazza a feltelepitett jatekokat, de ez csak a transgaming binaryval egyutt mukodik, asszem.. legalabbis a cvs-sel meg nem probaltam -
Out
addikt
nem lenne semmi ertelme, az ATI oldalan ahol a drivert letoltheted van egy readme file, olvasgasd, benne van minden az ATI + linuxrol.....
tr00p3r: nekem sajnos nincs rola papirom hogy ertek a linuxhoz igy sajnos nem segithetek, meg egyebkent se tudok ilyeneket, en csak hasznalom a linuxot, de nem ismerem
[Szerkesztve] -
Out
addikt
hat, nem teljesen... van ami fut, van ami nem, van ami lassabb, de egy probat meger, hatha te pont olyan progit akarsz futtatni ami jol megy... Amit en probaltam az a Quake 3 es a Half-Life volt, anno, es ezek jol futottak (tudom van mindkettobol nativ linuxos verzio is)
-
steveetm
őstag
most se sokkal jobb, de megpróbálom kitalálni. xp bootmanagerével egy linuxot bebootolni?
kell lilo vagy grub, de lehet az xp bootmanagere az első. lemásolod a sort ami a boot.iniben van, és a partició/disk számát módosítot majd arra ahol a grub/lilo lesz.
xp bootja nem tudja linux kernelt bebootolni, cska átpasszolni a bootot lilo/grubnak.
Üdv.: steveetm -
Out
addikt
Ez most miert jo neked, ez csak egy sima txt-s bootmenu. Hasznald a lilo-t vagy a GRUB-ot linux alatt, es lesz grafikus bootmenud, es ha a linuxot telepited az xp utan, akkor szerkesztened se kell semmit, mert automatikusan bennelesz a menuben az xp is
mod: amit kifelejtettem az , hogy mindket linket ugyanazt eredmenyezi es egyik se azt csinalja hogy a windozbol bootol, hanem ott szerkeszted meg a boot.ini-t, de semmi mas koze nincs az xp-hez
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Huhh, most kezdtem hozza az XP telepitesehez
Nem volt egyszeru rajonnom, hogyan kell bootolni meg image-t csinalni, mert nem am ugy ahogy azon a weboldalon irva van
mod: pont azzal szenvedtem hogy milyen slax image-rol ir a srac, mire rajottem hogy ha megadom a CDROM-nal, hogy /dev/cdrom, akkor bootol cd-rol
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Erdekesen hangzik ez a qemu, kifogom probalni azt hiszem
Bővebben: link -
zLegolas
őstag
na akkor figyu: a linux live cd-k helyeznek -e el valamilyen adatot a winyón ha bebootolok róla
A legtöbb nem, SuSE Live és UHU Live asszem igen...
ha igen hol na nem akkor mér
Ha igen, akkor a C:/suse.temp, vagy mittomén néven
ha nem, akkor meg azért nem, mert elég neki kb. 64...128...256MB memória, arról+a CD-ről fut. Ez a jellemzőbb!
A Slax-nak nem kell winyó, se partíció, se semmi. Az adatokat meg oda teszi, ahová te akarod, magyarul a lementett adatoknak kijelölöd a neked szimpi helyet a winyón, oszt oda mén...
ext2 ,3 as partició (mi a különbség a 2 és a 3 közt? )
Semmi lényeges a számodra, mindkettő naplózó fájlrendszer (mint az NTFS), csak máshogy műxik. Az internet megmonnya, ha komolyan érdekel.
Remélem segéltem!
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest