- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4738 üzenetére
etc/apt/sources.list file ba beirod ezeket:
deb ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/ubuntu hoary universe main restricted
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu hoary universe main restricted
majd apt-get update
apt-get upgrade -y
apt-get dist-upgrade -y -
CsY
aktív tag
válasz
zLegolas #4728 üzenetére
aki a debianra szavazott, az nagyon betalált...de talán a spillereknek-hez odairhattad volna az ubuntu-t is...rég szerettem meg ennyire, ilyen rövid idö alatt egy disztrót...
Gentoo-sok...ha ennyire dicseritek, akkor tegyunk egy ''próbát''. Itt csücsül alattam egy ibm t40 es lapos, 60gb hdd-vel, 1gb ram-al, cdrw, bt, wifi, gigabit ethernet kombinacioban... mondjatok el nekem lépésröl lépésre, hogy honnan, hogyan kezdjem... telepitéstöl... pl letöltési hely, melyik kiadás stbstbstb
ha megtetszik, hozzátok csatlakozom én is... jah az kizárt, h csomagforgatás miatt 3 napig ne menjen a lapos.. mivel ez a squid-is a lakásban -
CsY
aktív tag
dns-t az etc/resolv.conf ba ird igy:
search chello.hu
nameserver 213.46.246.51
nameserver 213.46.246.52
default gw-t pedig az etc/network/interfaces file ban
pl
iface eth0 inet static
address 1.1.1.1
network 1.1.1.0
netmask 255.255.255.0
gateway 1.1.1.254
ezek csak kitalált adatok, modositsd öket
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
UP
-
-
CsY
aktív tag
nyelv? nemtom, nekem eddig a dpkg-reconfigure locales es environment megoldott mindent...az adsl, meg debian alatt ugy lett megcsinalva, h meloztam es havernek, aki eleteben nem latott linuxt mondtam a parancsokat, meg h mit-hol keressen
szal nem volt belöle probléma ;)
-
CsY
aktív tag
-
CsY
aktív tag
válasz
wedlock #4599 üzenetére
isten ovjon a magyar linuxoktol... ez alol a frugalware a kivétel....
suse, mandrake, uhu, blackPanther mind egy kaptafa... szép felhasználói felület, ami vetekszik a windows csillogásával, mig a mögöttes tartalom 0. Miért van az, hogy a suse tüzfala (ami iptables alapú) külön leirónyelvet használ az iptables vezérlésére? mig egy eccerü parancs is bonyolult benne. Miert van az, hogy a mandrake, suse is használ olyan függvényeket, amik a winfos alapjai. Használjatok gentoo-t, ubuntu-t, debian-t, knoppix-ot, kanotix-ot, frugalware-t , slackware-t. Mindegy...ezek megbizhatóak. A lényeg a frissités, a kezelhetöség (habár én a mai napig minden fontosabb dolgot konzolon csinálok, vagy manuálisan modositom a konfig file-t). Ennyi az egész linuxos ''nagy varázslat''.
Elmondok egy történetet... Egy albérletben lakom haverral és a bnöjével. Nekem van egy privát és egy céges laptopom... Mig a priváton is windows volt, használták ők is...igaz néha kékhalál-fagyás... Eccer csak hazamentem, kezemben egy kanotix cd vel és felraktam a másik winyora...mondván mátol ez van...szépen megcsináltam nekik usereket, stb.használták, teccett nekik, észrevették h nem fagy, gyorsabb a net, söööt. szebb a felület...Majd jött egy költözés, és akkor mar uj oprencer is kellfelraktam az ubuntut, sok jot hallottam rola. vegeredmenyben debian alapu, rossz nem lehet
elsöre felismerte wifi, BT, infra, touchpad stb... home directorykat atmasoltam...es ment nekik elsöre... Mostmar nem hajlandoak a windowst hasznalni, mert megismertek egy masik alternativat, ami jobban tetszik nekik...és ök sima userek... Ha nekem valami dolgom van a saját gépemen, nem szivesen ülnek le a céges-microsoft os géphez... ennyi... mki döntsön belátása szerint... -
CsY
aktív tag
nekem xmms megint nme hajlando elindulni es mukodni... 2napja meg ment, nem valtozott semmi...most megsem... ugyhogy kaffeine ... ez is kezeli pls file t
-
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
./configure
make
make install
ezeket akkor ha beléptél a telepitendö cuccos könyvtárába. -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4548 üzenetére
probald meg az rpm -i csomagnevet.... habar en nemvagyok nagy suse es rpm tamogato
éljen a debtelleg...aki szereti a debiant, de unja a stable lassusagat...annak ubuntu... most huztam fel és nagyon bejött... ok alapbol gnome remove es kde felhuz...de nagyon jol kezel mindent... és gyors!
-
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
jaja konzolbol... ctrl-alt-f1 vagy vmi hasonlo magikus billentyuzetkombinacio...ott mc azaz midnight commander majd /etc/fstab es f4 el megszerkeszted valahogy igy
/dev/hdXY /mnt/ZZZZ auto rw,exec,user 0 0
XY a meghajto dev beli elhelyezkedése... pl hda1 vagy hdb6 vagy ilyesmi..
/mnt/ZZZZ meg ahova amilyen néven mountolod. -
CsY
aktív tag
ennyi elég a nethez.. de azert jo lett volna tudni a kartya tipusat, csipszettjét... ez kb annyi informacio volt, mintha azt mondanád a dokidnak hogy olyan furán érzed magad... Ezt szeretem ebben az IT meloban
lassan gondolatolvasó leszek...azért a mai napig a szöke titkárnök a kedvenceim... Pénteken jelszót cserélnek, hétvégén meg jól elfelejtik
hivnak h adjak ujat, és szolok h a billentyüzetük aljára ragasztotték egy post-it en...
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=21143&start=4140 -
CsY
aktív tag
nalam ez igy muxik:
laptopban beepitett wireless + egy pcmcia s, utobbit hasznalom netre.
a prism54 driver kell a zyxel nek, madwifi a beépitettnek, ezek modulban vannak, a madwifit en forditottam.
a mappeles bizonyos MAC hez rendeli az interface -t h ha megcserelem a pcmcia t vmiert ne legyen kavarodas az iptables ben. ez a reszlet az interfaces file bol
MAC=eszkoz mac addresse
mapping eth0 eth1
script /etc/network/get-mac-address.sh
map MAC eth0
map MAC eth1
#map MAC eth2
iface eth0 inet static
address 172.21.1.101
netmask 255.255.255.0
network 172.21.1.0
broadcast 172.21.1.255
gateway 172.21.1.254
iface ath0 inet static
pre-up modprobe ath_pci || true
post-down rmmod ath_pci ath_hal wlan || true
address 10.10.*.*
netmask 255.255.255.0
network 10.10.*.0
broadcast 10.10.*.255
gateway 10.10.*.254
wireless-essid WifiESSID-d
wireless-mode managed
wireless-ap MAC
wireless-freq 2.412G
wireless-nick ''Shiva''
# Note: this is powermanagemnt off, not power off
wireless-power off
wireless-txpower auto
iface eth1 inet static
address 10.10.*.*
netmask 255.255.255.0
network 10.10.*.*
broadcast 10.10.*.255
gateway 10.10.*.254
wireless-essid ESSID
wireless-mode managed
wireless-ap MAC
wireless-freq 2.412G
wireless-nick ''Shiva''
# Note: this is powermanagemnt off, not power off
# wireless-power off
# wireless-txpower auto -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4079 üzenetére
Szivesen
Nemtom...nekem a kanotix nagyon jol megy, es magyar nyelvem is van fullosan... a kde control centerben allitsd at a betütipust. nekem a Century Schoolbook jött be, az teljesen magyar...jah meg sztem ird at az etc/apt/sources.list file t.. szurd bele ezeket a sorokat sztem:
deb http://security.debian.org/ stable/updates main contrib non-free
deb http://http.us.debian.org/debian stable main contrib non-free
deb http://non-us.debian.org/debian-non-US stable/non-US main contrib non-free
deb ftp://ftp.externet.hu/debian stable main non-free contrib
deb ftp://ftp.externet.hu/debian testing main non-free contrib
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
deb ftp://ftp.fsn.hu/debian stable main contrib non-free
deb ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/debian/ stable main non-free contrib
deb-src ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/debian/ stable main non-free contrib
deb-src ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
# k3b
deb http://www.planet-moll.de/debian sarge main
csinalj ugyanide egy apt.conf filet ezzel a tartalommal:
APT:efault-Release ''unstable'';
APT:ache-Limit 100000000;
Apt::Get:urge;
és egy preferences file-t, ezzel:
Package:*
Pin: release a=stable
Pin-Priority: 700
Pin: release a=testing
Pin-Priority: 650
Pin: release a=unstable
Pin-Priority: 600 -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4049 üzenetére
én személy szerint neked, friss linuxosnak live cd t ajanlok...knoppix,kanotix,slax, ubuntu-live es meg sorolhatnam. Ha nagyon desktopolni akarsz akkor kanotix. szerintem jobb a hw felismerése-kezelése, mint a knoppix é. Nálam is az volt jo darabig, amig haver ide nem adta az ubuntut
ubuntu meggyözött...
Steveetm...egy kerdes...hogy tom ifconfignak megmagyarazni, h eth0 eth1 eth2 mindig allando legyen, akkor is ha a pcmcia ban megcserelem a 2 halokartyat?? pl most picimaci 1 ben van a wifi card 2 ben egy masik halokari, alaplapi a 0. ha kiveszem a masodik sima halokartyat es be szeretnek tenni vmi mas karit, akkor a felsö picimaci ba at kell tennem a wifikartyat... emiatt borul az ifconfig... a hwadress erre jo??
masik: mivel tom hamisitani az IP-m?? -
CsY
aktív tag
rpm -i csomagneve es telepiti, konfigolja
-
CsY
aktív tag
karamba helyett torsmo.... sztem sokkal jobb
-
CsY
aktív tag
krealj swap ot legközelebb...nyugi mar komolyabb alkalmazasokkor majd fogod hianyolni...nekem eddig meg soha nem nyult a swaphoz normalis mukodes kozben...mjuk ma kicsomagoltam egy 6gigas archivumot, akkor a torsmo szolt hogy hohooo hozzanyult...de ez volt az elsö észrevett esetem. döntsd el kell e... amugy particionalaskor kerdezi meg
-
CsY
aktív tag
mit szolna???
tamogatja, hasznalja, minden ok vele... nekem nagyon tetszik a proci freki csokkentese, novelese stb.. nezd meg a konfigom.
ha akarsz ondemand funkciot, ami dinamikusan szabalyozza a frekit, akkor a kernelbe forditsd bele az ondemand ot, utanna
echo ''ondemand'' > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
ez bekapcsolja
while true; do cat /proc/cpuinfo | grep 'cpu MHz' ; sleep 5 ; done
ez meg 5mp kent megnezi es kiirja a frekit...masolok egy pici reszt
cpu MHz : 598.184
cpu MHz : 1196.368
cpu MHz : 1694.855
cpu MHz : 797.578
cpu MHz : 598.184 -
CsY
aktív tag
jaja postfix lesz sql adatbazissal...thx
télleg...most rakok fel uj grafikus feluletet. ati radeon 7500 vidkari hoz ki milyen xservert mondana? xfce vagy xfree86? a legtobbet ajanlottat rakom fel -
CsY
aktív tag
télleg... ki milyen emailszervert ajanl nekem...
mondom a követelményeket:
IMAP, webmail, rengeteg user, könnyü adminisztrálhatóság... -
CsY
aktív tag
válasz
dr_strange #3815 üzenetére
lspci is megmondja
-
CsY
aktív tag
Nekem meloban HP, privatban IBM laptopom van... szerencsére mind2 olyan tipus nc6000 és t40 amihez nem kell semmi cifra driver... Minden megy kernelszinten max, a madwifi vel szivtam picit... de ennyi. Amugy az a cég, ami tényleg figyeli a vásárlók visszajelzéseit, az a HP és IBM. sokat adnak a vevök panaszaira, észrevételeire. Enélkül nemlehetnének a világ legjobb szg gyártói... amugy pici poén... Az ibm X-series es szerverekhez adnak jo pár cédét...ezek közül a lényegesen fontos a Raid cdje...ami linuxos... nagyon de nagyon mosolyogtam, mikor bebootoltam rola...és a jól ismert kis pingvinecske mosolygott rám... Aki laptopot akar venni, annak is ajánlom az IBM termékeket... Sajnos picivel drágábbak az átlagosnál... De az átlagosnál nagyobb odafigyelést kapsz... És sztem ez nem mindegy...
-
CsY
aktív tag
nah helpeljetek neem pls... ez az uj ati driver tamogatja a mobility radeon 7500 at is? mert siman kikurt oda, h keressem meg a notebook gyartom honlapjan a drivert...
ha igen, honnan is kellene leszednem?
thx -
CsY
aktív tag
válasz
steveetm #3669 üzenetére
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
transset: Függ ettől: libxcomposite1 de az nem telepíthető
Függ ettől: libxdamage1 de az nem telepíthető
Függ ettől: libxfixes3 de az nem telepíthető
Függ ettől: xcompmgr de az nincs telepítésre megjelölve
ennyit mond -
CsY
aktív tag
nah recefice...
vki nem tudja, hogy mivel lehet átlátszóvá tenni az ablakokat? azaz h ha egyik fedi a másikat, akkor is lássam a hátsót...
thx
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest