- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Bármilyen, egyszerű szöveget szerkeszteni képes szövegszerkesztővel, amit root-ként futtatsz. Grafikus felületet ugye nem indítunk root-ként, nagyobb grafikus programot nem futtatunk root-ként, kicsit is csak akkor, ha elengedhetetlenül szükséges, tehát azt ajánlom, hogy valamilyen konzolos szövegszerkesztőt keress. Pl. a Midnight Commander (mc) szövegszerkesztője ilyesmire tökéletes, vagy nano, pico, stb. (Vagy vi, emacs, de ha nem ismered őket, inkább ne próbálkozz ezekkel.)
-
WN31RD
addikt
Megoldható. A GRUB konfig file-jában (általában /boot/grub/menu.lst) át kell írni a ''default'' bejegyzést. A ''default 0'' az első oprendszert indítja alapértelmezettként, a ''default 1'' a másodikat, stb.
De lehet (valószínű), hogy a SuSE-nak van valami kattintgatós felülete is, ahol ezt be lehet állítani. -
Out
addikt
-
WN31RD
addikt
VMware: Jó program, ha ilyesmire van szükséged, mindenképpen érdemes kipróbálni.
Nem ingyenes cucc, ezzel, gondolom, tisztában vagy. Persze könnyen lehet kulcsot találni hozzá a neten, illetve akinek komolyan szüksége van rá, annak megéri megvenni, a Workstation verzió - a program tudásához képest - nem drága.
Ha ingyenes alternatívát keresel, akkor a Bochs-nak nézz utána (de az nem ugyanazt, és nem ugyanúgy tudja, mint a VMware, és a felhasználói felülete is kevésbé barátságos, erre készülj fel). -
dr_strange
senior tag
C fordítót kell felraknod ahhoz, hogy forrásból tudj fordítani (make) - ez a gcc (GNU C compiler)
a wmware tudtommal igen jó és megbízható és elég jó sebességet produkál (én még nem használtam) - elsősorban directX-et nem igénylő alkalmazások futtatására (már ha windowst telepítesz rá) - 30 naponként új regisztrációs kódot kell rá kérni (vagy megvenni a full verziót), de ez gondolom nem akkora gond, hiszen ingyen adják -
escie
őstag
kopete tuti van a suseban, a kde részeként, nem kell fordítással bajlódnod...
''sokkal gyorsabb, mint a beépített böngészőben
nem értem ez miért van ''
érzéki csalódás.de tényleg. a firefox nem gondolkozik sokat, hamarabb elkezdi ''kirajzolni'' az oldalt, míg más böngészők várnak egy kicsit a beérkező adatokra...
-
snowflake
tag
Esetleg tudsz ajánlani valami másik msn helyettesítő programot?
kopete én ezt használom, esetleg gaim
Az amsn amit próbáltál, ha jól tudom nem forrásban elérhető, hanem már le van forditva és becsomagolva. Egyszerűen kicsomagolod valahova belelépsz és elindítod az ./amsn parancsal -
-
Out
addikt
2. milyen bongeszot hasznalsz? Probald ki Mozilla, Mozilla-firefox, Opera alatt is....
3. nos ha tar.gz-d van (forras), akkor is beletudsz lepni mc-ben a fileba es masold ki belole a filekat/konyvtarakat, majd belepsz abba a konyvtarba amit igy kimasoltal, majd nezd meg van-e benne olyan file hogy configure es futtasd le, ha ez hiba nelkul megvan, akkor utana make parancsot add ki, ha ez is hibatlanul lefutott akkor rootkent kiadod a make install parancsot... ezutan mar indithatod az amsn parancscsal a progit...
3./b Vagy rakeresel a neten a suse-dhoz valo amsn rpm-re es azt letoltod es felrakod ahogy azt az elozo hozzaszolasomban leirtam...
4.lehet hogy ez a Kmail hibaja, probalj ki mas klienst is, pl Ximian Evolution
[Szerkesztve] -
Out
addikt
1. Bővebben: link
2.Miben tapasztalod a lassusagot?
3.Ha jol tudom a suse is rpm csomagokat hasznal, tehat megnyitsz egy filekezelo progit (pl mc) majd belelepsz az amsn....rpm-be es ott talalsz egy INSTALL file-t, ezen kell egy entert utni... igy roviden ennyi....(remelem nem lesz fuggosegi problema)
4. Kmail-t ugyan meg nem hasznaltam, de az axelero pop3 es smtp servere is mail.axelero.hu, marcsak a fehasznalonevet es a jelszavad kell megadnod...
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest