- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
operator10 #4922 üzenetére
nah, akkor van /mnt/windows konyvtarad? Milyen filerendszeru a windozod, fat32 vagy ntfs? Es a kerneled tamogatja azt a filerendszert? cat /proc/filesystems -el megnezheted miket tamogat a kerneled...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #4920 üzenetére
Ezekszerint sikerult megcsinalni a mountolast?
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4916 üzenetére
IDE vinyók:
hda: primary master
hdb: primary slave
hdc: secondary master
hdd: secondary slave
hde: ...
SCSI vinyók:
sda, sdb, sdc, ...
Az SATA vinyókat a kernel verziójától függően tekintheti a rendszer IDE, illetve SCSI vinyóknak is.
Partíciószámozás:
Elsődleges partíciók: 1, 2, 3, 4
A logikai partíciókat tartalmazó kiterjesztett partíció is ezek közül kerül ki.
Logikai partíciók: 5, 6, 7, ... (akkor is, ha nincs 4 db. elsődleges partíció)
És innentől átadom a helyet valaki másnak, mert le kell lépnem egy időre. -
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4913 üzenetére
A cat /proc/partitions parancs pl. segíthet.
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4908 üzenetére
Nem, ez egy hibaüzenet, tehát nem sikerült.
Kihagytad a szóközt a /dev/sda2 és a /mnt/windows közül.
Egyébként ha kiadod a mount parancsot paraméterek nélkül, akkor felsorolja az összes felcsatolt partíciót. Ezzel is lehet ellenőrizni, hogy sikerült-e. -
Out
addikt
válasz
operator10 #4908 üzenetére
Ezek szerint pont hogy nem sikerult
Nezd meg a boot logot, hogy a vindozos vincsidet milyen eszkoznek ismeri fel, azert gyanitom hogy nem scsi vinyod van, igy valszeg nem sda lesz, hanem inkabb hda, hdb, hdc ilyesmi.....
vagy akar a dmesg parancscsal is megtudod nezni a vincsid, igaz lapozni kell felfele par oldalt a terminalon (shift+pgup)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4906 üzenetére
A partíció tartalma a mount parancs második paramétereként megadott könyvtárban elérhető, feltéve, hogy tényleg sikerült felcsatolni a partíciót.
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4904 üzenetére
Olvasd el a mount parancs doksiját: man mount
Egyébként, ha csak nem olyan kernelt csináltál magadnak, amiből hiányzik az NTFS illetve FAT támogatás, akkor semmi különös nem kell hozzá, egyszerűen csak a mount eszköznév könyvtárnév parancsot kell kiadni, mint bármely más típusú partíció felcsatolásához.
Pl.: mount /dev/hda2 /mnt/windows -
escie
őstag
válasz
operator10 #4803 üzenetére
a hivatalos oldalon találtam:
''
Debian packages:
can be found in unstable and testing, add either one to your sources and do apt-get install synaptic.
'' -
escie
őstag
válasz
operator10 #4798 üzenetére
kósza ötlet: ''apt-get install synaptic''
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4776 üzenetére
Próbáld ezt:
sudo passwd
Először lehet, hogy a saját jelszavadat kéri, aztán megadhatod az új root jelszót, már ha működik az ilyesmi Ubuntuban. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4775 üzenetére
foldesk@ubuntu:~$ su
Password:
su: Authentication failure
Sorry.
foldesk@ubuntu:~$
Na valami ilyesmi. -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #4773 üzenetére
Rootként lehet csak futtatni.
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4771 üzenetére
foldesk@ubuntu:~$ apt-get install mc
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13 Hozzáférés megtagadva)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
foldesk@ubuntu:~$
Tehát ez a bajomIlyenkor mi a teendőm? Merthát MC-nélkül elég nehezen vagyok meg! És mint látjátok az apt-get sem működik abszolut.Kezdek kétségbeesni
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4770 üzenetére
Legalább az MC-ét mondja meg valaki hol van
-
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4738 üzenetére
etc/apt/sources.list file ba beirod ezeket:
deb ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/ubuntu hoary universe main restricted
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu hoary universe main restricted
majd apt-get update
apt-get upgrade -y
apt-get dist-upgrade -y -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #4704 üzenetére
Olvastad, amit lejjebb neked írtam mplayer-rel kapcsolatban?
-
snowflake
tag
válasz
operator10 #4639 üzenetére
Nézzétek meg az ubuntu-t, annak már ''emberibb'' a telepítője és elég friss cuccokat tesznek bele:
Bővebben: link
vagy a kubuntu ez ua. csak kde felülettel:
Bővebben: link -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4579 üzenetére
Igen, ez a GUI, Graphical User Interface...
Gratulálok az mplayeredhez! Használd egészséggel
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4576 üzenetére
Látsz olyasmit, mint ami a kép jobb oldalán van?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4572 üzenetére
Tehát neked megy a GUI is? Mert azt én nem tudtam megcsinálni...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4570 üzenetére
Ééén? Ugyan már, semmiség... mi volt a megoldás? Kíváncsi vagyok, írd le, hátha más is belefut ugyanebbe a hibába.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4567 üzenetére
Huh, nem tudok hozzászólni, de utánanézek.
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4565 üzenetére
Jó, akkor működik.
próbélj fele filmet lejátszani:
grafikus felületen terminálablakban:
mplayer film.avi
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4563 üzenetére
Itt az rpm, tedd fel, és menni fog
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4561 üzenetére
Milyen linuxod van? Hátha van valami rpm vagy deb...
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4559 üzenetére
Rendesen lefordult? Nem volt hibaüzenet?
-
Nimrod
addikt
válasz
operator10 #4545 üzenetére
Javaslom talán a nicotine nevű progit, ha dc++ szerű progit akarsz. Nekem tetszett, python alapú.
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4556 üzenetére
mplayer film.avi ez a normál verzió, X alatt terminálablakban add ki, meg fog jelenni új ablakban a film
gmplayer ez pedig a gui-s
Petya -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
./configure
make
make install
ezeket akkor ha beléptél a telepitendö cuccos könyvtárába. -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
Hmm, szokott lenni readme abban a tomoritett file-ban, amit letöltöttel. Általánosságban:
- kicsomagolod egy üres könyvtárba
- belépsz a könyvtárba
- ./configure (ha mplayert fordítasz, és kell gui, akkor: ./configure --enable-gui)
- make
- make install
es kesz is.
Mplayer fordításról info (angolul): Bővebben: link
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4550 üzenetére
sh futtatása:
./valami.sh
vagy
sh valami.sh
ja, előtte nézd meg, hogy van-e jogod futtatni:
ls -l valami.sh
az elején valami ilyesmi lesz -rwx-rw-r--
ha a negyedik karakter x, akkor tudod futtatni
ha nem, akkor chmod +x valami.sh
Petya -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4548 üzenetére
probald meg az rpm -i csomagnevet.... habar en nemvagyok nagy suse es rpm tamogato
éljen a debtelleg...aki szereti a debiant, de unja a stable lassusagat...annak ubuntu... most huztam fel és nagyon bejött... ok alapbol gnome remove es kde felhuz...de nagyon jol kezel mindent... és gyors!
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4545 üzenetére
Nos, szerintem a home könyvtáradban hozz létre mindenféle alkönyvtárakat, és próbélj meg ott járkálni, ott még véletlenül sem okozhatsz gondot.
parancsok:
pwd : kiírja, hogy éppen hol vagy
cd .. : visszalépés a szülőkönyvtárba (figyelem, szököz van a cd után!)
a problémádra azt hiszem tudom a megoldást:
cd /valami
cd valami
nem mindegy, hogy melyiket írod! Ugyanis az első úgymond gyökér-relatív, vagyis a gyökérben lévő valami könyvtárba akar belépni, ami nyilván nincs. A második viszont az aktuális könyvtárban lévő valami-be lép be. Remélem tudtam segíteni.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4543 üzenetére
Mi a kérdés? Mit akarsz csinálni?
-
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3380 üzenetére
olvasgass vissza jópár oldalt, mert az mplayerről már volt szó...
más
erről is beszéltem már de feldobom a témát még egyszer:
szóval: 4.5.2-es vmware-t használok, és szaggat rajta a win98, (egyébként a ME és 2000 is), legalább is lassan jönnek elő a menuk, intéző stb... és ha teljesképernyőra veszem akkor +bolondul. nem látom az egeret, meg magától megy az egér össze vissza, meg kib*szottul belassul. Újratalapítettem rá a win98-at (mivel azt hittem h ugy jó lesz, mert eddig osztálytárasam letelpített oprendszerét használtam,de szaggatott meg lassu volt) de nenm értem el vele semmit, ugyanugy szagatott meg lassu volt. Volt szt. társamnak a 98, Me, 2000, mellett XP is és kipróáltam h hogy megy, csodák csodájára ''tökéletesen'' (már amennyire a winfos tökéletes) ment, nem szaggatott(mondjuk indításkor meg leálláskor kicsit furcsa a a hangja de mind1) teljesképernyőben is ment. felraktam a Caesar III-at és jáccottam,
ez hogy van ? miért csak az xp megy rendesen a vmware alatt?
más
wi-fi téma vki? UP (#3333) -
dabadab
titán
válasz
operator10 #3363 üzenetére
Magyaritas (momentan meg csak 7.54-hez), meg mindenfele az Operaval kapcsolatban magyarul:
Bővebben: link -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #3365 üzenetére
igen...
-
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #3363 üzenetére
kde alatt jobb gomb, uj alkalmazasra mutato link, es a nyito kepernyön van egy alap ikon...nah arra rakatt es kikeres.
opera? huhhh..nemtom.... engem most az zavar, h ujraforditottam a firefoxot magyar nyelvvel és nem használja az élnok..de ha nemettel forditom, akkor gond nelkul -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #3355 üzenetére
k3b t hasznalok cd/dvd irashoz..de van rengeteg. pl a parancssoros megoldas is faxa
-
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3207 üzenetére
Eccerű, csak kezdetben homály a téma... www.linuxforum.hu =>n+1 alkalommal kitárgyalva, használd a keresőt!
-
Out
addikt
válasz
Miert nem hasznalod az apt-get-et?
-
mkbla
senior tag
válasz
rpmfind.net, asszem, itt van egy csomó rpm egy csomó linuxhoz.
mit is akarsz forrásból telepíteni?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3181 üzenetére
Nos, az /mnt könyvtár és benne a particiok mindig ott vannak , még grafikus felület alatt is, el tudod érni ugy h indítasz egy konzolt, és ott mc-vel megkeresed, vagy indítasz egy konquerort (fájlkezelőt) (vagy akár a seját könyvtárra kattintva is az indul el, nyomsz egy F9-et lejön a baloldalt az a kereő vmi ott ráböksz a a root-ra (asszem piros mappa, és onan a gyökérkönyvtárból tallózhatsz mint a winfos intézőben, ugyanugy.
az rpm-bin az asszem futtatható, tehát mc-ból elindítod és elvileg fel kellen telpülnie (persze ha van rá futtatási jog is) vagy ha nem fut le akkor ki szokta irni h mi a gond, (Kiir vmi hibát?) és h kell-e még vmit telepíteni. vagy egyszerűen belelépsz és elindítod az installt.
a flash és javahoz, kell: libpng, libgtk, libstdc++. a flash-t letöltöd vhonnan (én nem tom honnan szokták mert mindig cd-n kapom, hála Istennek) elindítod, megkérdezi h hol van a mozilla, beirod: /usr/local/mozilla (vagy ahol épp neked van), enter, és kész.
a javat is letöltöd vhonnan (itt biztos tudja vki honnan lehet, de ott a google is). azt kitömöríted a /usr-be (mondjuk, ebbe a kt-ba: /usr/j2re1.4.2/) belemész ide: /usr/j2re1.4.2/plugin/i386/ns610-gcc32 itt van egy libjavaplugin vmi fájl, erról csinálsz egy szimlinket ide: /usr/local/mozilla/plugins (vagy ahol épp a mozilla van) és kész. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3206 üzenetére
Egyébként Mandrake 10.1-hez hol van valami jó kis ftp, vagy weboldal ahol jó kis rpm-ek vannak?
Mert ez a tar.gz, meg ''forrás''-ból telepítés nekem még magas sajna -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
ja, a mozillához raktál fel flash-t + java-t? elvileg semmi baj nincs az alap mozillával csak a flash , emg a java hiányzik....
-
Tersius
tag
válasz
operator10 #3181 üzenetére
KDE?
Ha nem, akkor skip az egeszet, ha az, akkor viszont:
control center
Desktop\Behavior\Device Icons, es ott pipald ki azt, hogy Mounted partitions, akkor elvileg ki fog menni a windowsot (a show device icons-t is ixeld ki)
Ha nem jo,a kkor egyszeruen letre kell hozni egy ikont, KDE alatt jobb gombbal lehet, vagy szerintem ha teszel egy symlinket mcvel a Desktop konyvtarba (KDE ott tarolja az asztalt, mast nem tudom)
MKBLA: Azert csuszik, mert mas a frissitesi frekvencia. Ha ugyanarra allitod mindkettot, akkor ez a jelenseg meg fog szunni. Nincs koze semmi mashoz. -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3132 üzenetére
nos, ha feltelpítetted ,telepítéskor a particionálás résznél kell felcsatolni a meghajtókat itt elég könnyű, csak rákattitntasz h csatolási pont és ott megadod h melyik könyvtárban lesz elérhető, akkor a Mandrake utomatikusan minden induláskor bemountolja neked az összes windowsos particiot. Általában ez az /mnt könyvtár ezen belül találod a floppy, cdrom, és pl a win_c, win_d...stb könyvtárakat, itt vannak a wnidowsos particiok, elvileg, legalábbis nálam gyakorlatilag is igy műxik. de ah nem jönne be, akkor asszem az óra mellett van vm segéd bizgenya amivel asszem fel lehet csatolni dolgokat, nem tudom pontosan h mi, én
kézzel szoktam mountolni. Root-ként:
mount -t ntfs/vfat/iso9660 /dev/hb2 / /mnt/win_d
leválasztás pedig ugyanez umount-tal
azt h melyik a windowsos particiod azt nem tudom neked megmondani, próbáld ki amit Tersius mond, én tudom minden particióm helyét h éppen hdb4 meg ilyesmi. De egyébként a telpítőben is meg tudod nézni h mi hol van, ha grafikusan indtod akkor a windowsos particiók kék szinnel vannak jelölve, és kiirja h hda5 meg ilyesmi....
akkor probáld a cd /home (asszem a gyökérből) aztán, cd /(felhasználód neve)
ha rpm, akkor ha jobb gombbal ráklikkelsz akkor mindenképp kell lennie olyannak h SZOFTVERTELEPÍTÉS -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
A telepítés nem olyan 1ccerű,mint window$-ban, lásd: katty a setup-exe-re és kész...
Alapból 3 mód jut eszembe:
1: Bemásolod a kívánt helyre, és alapból futtathatod
2: .rpm csomagod van. Erre katty, és tán megy is. Figyelni kell, hogy a megfelelő disztróhoz fordított verziót használj!
3: Telepítés forráskódból. A leginkább javallott módszer.
- Kicsomagolod a tömörített állományt
- elolvasod a readme és install meg ilyesmi fájlokat...
- ezek szerint jársz el
Általában beírod:
configure (enter)
iszol egy bambit
make (enter)
és a végén rootként:
make install -
Tersius
tag
válasz
operator10 #3132 üzenetére
A wines particiokat fel kell mountolni.
Eloszor is ki kellene deriteni, hogy melyek a wines particiok:
bash-2.05b$ /sbin/fdisk -l
Erre a válasz egy rakat sor lesz, ilyesmik:
/dev/hda1 * 1 5737 46082421 7 HPFS/NTFS
A leghátsó rész mutatja a partíció típusát, az eleje pedig a helyet (marmint hogy fizikailag melyik ''eszköz''. Ez épp a /dev/hda1, és egy NTFS.
Ezt mountolni úgy tudod, hogy
mount /dev/hda1 /mnt/windows -t ntfs
Mountolni lehet, hogy csak a root fog tudni.
Ha azt szeretned, hogy minden alkalommal fel legyen mountolva, akkor a /etc/fstab-ot kell szerkeszteni, es bele kell irni azt a sort, hogy:
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,users,exec,auto
Ne utolsónak tedd, hanem valahova elõre. Hozz létre egy /mnt/windows konyvtarat. Az fdiskes sor végén mindenféle opciok vannak. Az auto jelzi, hogy minden inditaskor be fog toltodni. A tobbit nezd meg a manban -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3128 üzenetére
midnight commanderrel belemész az rpm file-ba és ott elindítod az installt, ha nem megy fel akkor tedd fel a függőségeket hozzá
de az előbb leírtak alapján fel kell tudnod rakni amit akarsz
itt nem yast van, hanem drakconf, vagy drakcontrol, ezek a vezérlő központok. -
mkbla
senior tag
válasz
ha tömörített akko midnight commanderrel ki tudod tömöríteni mint total commanderrel és kész.
-
mkbla
senior tag
válasz
rpmdrake - ha konsolból indítod, egyébként kikeresed a beállítások menuben hogy szoftvertelepítés
vagy ha csak leszedted akkor a konqerorbqn megkersed h hol van, jobb klikk -> szoftvertelepítés.
ha forrásból akarod telepíteni akkor az adott könyvtárban ahol a forrás van: ./configure,
make, végül make install ha bármi hibát vagy függőséget ir ki akkor rpm-ből feltelepíted.
mit akarsz feltenni egyébként? -
operator10
senior tag
válasz
Na. Találtam már pár Plugint
Ez jó.De rpm-bin fileben vannak
Mivel sajnos nemrégen kezdtem linuxos pályafutásomat ezért eléggé esetlen, béna vok még.Ezért kérdezném meg azt hogy az ilyen tipusú fileokkal mi a teendőm?Le kell őket fordítani, gondolom.De hogyan?Itt még Yast sincsen mint előtte a suseban
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
És utoljára lenne még egy nagyon amatőr kérdésem is
Mandrake-ban hogyan tudok programokat telepíteni? És ha még ráadásul nem is rpm? És ha plömörített?
Köszi -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3125 üzenetére
Jaa, és a legfontosabb, hogy a weboldalakon levő képeket sem nagyon jeleníti meg
-
escie
őstag
válasz
operator10 #3117 üzenetére
az ''alsamixer''-t pötyögd be parancssorba, elvileg alapértelmezetten mute...
szóval, ha minden igazm csak le van halkítva minden... -
escie
őstag
válasz
operator10 #3060 üzenetére
nekem meg kell adni paraméterben, hogy -u neptuninet -p neptuninet -d NEPTUN2000
és csak ezután a netun hozzáférés kódját/jelszavát.
de mondjuk ez az NyF rendszere, nem tudom nálatok, hogy van... -
escie
őstag
válasz
operator10 #3058 üzenetére
akkor próbáld a yasttal telepíteni.
de nagyon úgy rémlik, hogy a kde menüben van ilyen ''remote desktop'' elérés...
vagy esetleg ''távoli munkaasztal elérése'' menüpont. nézz szét, kell legyen, amikor én használtam suset, nekem volt.
olyat kell beírni: ''rdp://neptun.szerver.urlje'' -
escie
őstag
válasz
operator10 #3055 üzenetére
akkor nem kell szvsz forgatnod. nyiss egy terminált, fent kell legyen az rdesktop, pötyögd be...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #3052 üzenetére
kicsomi valahova, bemész a könyvtárába, majd ''./configure'' aztán ''make'' aztán ''make install''
de szvsz van csomagolva is a disztródhoz. milyet használsz?
(konfigot légyszi' az adataidhoz írd, ne aláírásba.) -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2925 üzenetére
Ja hogy ATI driver. Hát az biza szívás. Én is sokat szenvedtem vele. Az alapján csináltad, amelyik linket adtam?
-
ReJim
őstag
válasz
operator10 #2918 üzenetére
restart parancsal is újra tudod indítani, de nem tom, én csak slax-ban használtam parancsbóli X indíttást! ott meg valami guistart volt... aszem!
(meg guifast, de az a FLueBox-ot indította!)
egyébként, megtudjátok mondani, hogy az MPLAYER elmegy é egy p1-es gépen?? csak mp3 lejáccásra kellene!
Na meg hogy van egy LPT-portra kötött LCd kijelzőhöz progi, ami nem Xwindow alatt fut! nekem egy BASHban futó kék!
No meg mejik kernel jó p1-re és szépen ellesz 32mb-os ''winyón''???
na meg akkor még egy: magyarul van Kernel fordíttásról doksi??
Köszi:
ReJim -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2918 üzenetére
Ctrl+Alt+Delete elvileg újraindítja.
Tettél fel xservert. Mert elvileg ha van fenn X, akkor az is elindul. -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2875 üzenetére
Nekem IC7 van és ha jól sejtem, akkor ugyanazok az érzékelők vannak a 2 alaplapon. Úgyhogy szerintem ami neked kell a kernelben:
I2C Device Interface
I2C Hardware Bus Support-->Intel 801 és ISA Bus Support
Hardware Sensors Chip Support-->Winbond W83627HF
Other I2C Support--> EEPROM reader -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2876 üzenetére
Na én így csináltam : Bővebben: link. Itt a hozzávaló patch: Bővebben: link.
-
escie
őstag
válasz
operator10 #2875 üzenetére
ha asus lapod lett volna, tudtam volna segíteni...
abittal még nem találkoztam.
de nézz szét a google.com/linux -szal, hátha találsz valami jó leírást.
kulcsszó: lm_sensors -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2876 üzenetére
9800 Pro-m van. Mondjuk az az érdekes, hogy nem mind1, hogy milyen verzijú kernelt használok és milyen verziójú drivert.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2872 üzenetére
Nekem megy az fglrx SMP-vel. Igaz sokat szenvedtem vele, de megy.
-
escie
őstag
válasz
operator10 #2872 üzenetére
ehh, baz.
miért adnak SMP kernelt egy suse-hez. szvsz az userek nagyrésze egyprocis gépet használ.
vagy a HT-hez az SMP?
olvastam ilyesmiket, hogy az fglrx nem jön ki az SMP-s kernelekkel...
---------------
sensors:
ha minden okésan feltelepült, akkor nincs más dolgod, mint kiadni a sensors parancsot. ez egyszeri kiírásra szolgál. a gkrellm pedig ''realtime'' írja ki.
namost kérdés, bele van-e fordítva az i2c(valószínű) a kerneledbe, és a szenzorokat kezelő csip drivere(nem biztos)?
milyen alaplapod van? -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2866 üzenetére
Hőmérséklet figyelő progi: sensors. De valószínűleg kernelt is kell fordítanod, hogy a sensorokat ténylegesen lássa a program.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #2862 üzenetére
Azt nemtom de nekem az Geforce FX 5200 ezt produkalja :
9751 frames in 5.0 seconds = 1950.200 FPS
11200 frames in 5.0 seconds = 2240.000 FPS
14799 frames in 5.0 seconds = 2959.800 FPS
15699 frames in 5.0 seconds = 3139.800 FPS
15714 frames in 5.0 seconds = 3142.800 FPS
15771 frames in 5.0 seconds = 3154.200 FPS
15751 frames in 5.0 seconds = 3150.200 FPS
15774 frames in 5.0 seconds = 3154.800 FPS
1300-as duron, 1x512 ram
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #2841 üzenetére
aha, parancssorból, azzal a paranccsal, amit írtam.
angolul tusz? itt a hivatalos howto:Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
operator10 #2839 üzenetére
nekem suse9.1 alatt ment, bár radeon 9100-zal. 9600 bajos szokott lenni, de ne legyünk pesszimisták...
ne yasttal tedd fel, hanem:
rpm -i --force --nodeps fglrx.bla.bla.bla
aztán: fglrxconfig
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2835 üzenetére
Jól töltötted le azt a file-t?
#!/bin/bash
# check script for the ATI Radeon drivers for Linux/x86(IA32) with XFree 4.x
A check.sh első két sora ez. Nézd meg, hogy neked is az-e. -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2833 üzenetére
Parancssorból kiadod: sh Check.sh . Nekem müködik.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2830 üzenetére
Az sh Check.sh parancsot kell kiadni. De készülj fel rá, hogy sokat fogsz szenvedni, amire az ATI driver müködni fog...
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #2830 üzenetére
Ja, és a másik gondom.Letöltöttem a Mozillát. Tar. gz formátumban.Ez tömöritett, ezt már vágom
Szeretném telepíteni, de ha saját könytáron belül kitömörítem, akkor minden ok.Kapok egy indítható/futtatható azthiszem parancs, vagy bin fájlt.El is indul grafikus felülettel a Mozilla telepítője, de hiányosan tehát graffikailag hiányos.Nem látszik rendesen az ablak, gombok stb.És természetesen pár lépés után le is áll.Ebből gondolom hogy nem ok valami
Kérdésem, hogy hogy kell ilyen formátomú fájlokat rendesen szakszerüen kicsomagolni, illetve telepíteni? Yast-al is próbáltam de természetesen azzal még annyira sem sikerül.Tudom gáz meg marha béna vagyok, de kérlek segítsetek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest