Aktív témák
-
operator10
senior tag
Lehet hogy igazad van! Bár mások szerint meg teljesen mindeggy ki mivel kezdi. Tény hogy eddig suset, stb használtam.Ott meg nemigazán kelett mountolni, mert alapból ott volt az asztalon a ''meghajtók'' parancsikon.De eddig egyetlen disztró sem támogatta az összes hardveremet, kivéve debian, ubunt.Ezért tlaán kényszerűségből is muszályvoltam erre váltani.De majd igyekszem hamar okosodni
, csak így neten keresztül néha picit nehéz
-
operator10
senior tag
Sziasztok. debianban hogyan tudok win-es és más egyéb
particiokat felcsatolni, mountolni? Nekem csak valamiért cd-ét enged!
-
operator10
senior tag
Nemtudja valaki hogy Debianban, illetve Kubuntuban, hogyan, hol érem el a Synaptic csomagkezelőt???
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4775 üzenetére
foldesk@ubuntu:~$ su
Password:
su: Authentication failure
Sorry.
foldesk@ubuntu:~$
Na valami ilyesmi. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4771 üzenetére
foldesk@ubuntu:~$ apt-get install mc
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13 Hozzáférés megtagadva)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
foldesk@ubuntu:~$
Tehát ez a bajomIlyenkor mi a teendőm? Merthát MC-nélkül elég nehezen vagyok meg! És mint látjátok az apt-get sem működik abszolut.Kezdek kétségbeesni
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #4770 üzenetére
Legalább az MC-ét mondja meg valaki hol van
-
operator10
senior tag
sziasztok. Ismét bajban vagyunk
Kubuntuban nincs MC? Vagy csak mi nem találjuk? És konzolban hogy tudok rendszergazdaként/rootként dolgozni? A SU nem müködik.Kéri a jelszót és utána semmi!Firefoxot telepítette a netről de az istennek sem találom.Sem parancssorból sem sehogy. Ilyenkor mi tévők legyünk? Az ékezetes karakterek nem megjelenítéséről már nem is beszélek
-
operator10
senior tag
Sziasztok. Ismét nagy bajban vagyunk
Kubuntuban, hol tudjuk a netet beállítani?? Már egy órája keressük. Sajna telepítéskor elmaradt, most meg az istennek nem találjuk
-
operator10
senior tag
Jóestét mindenkinek
Egy haverom mindenáron Debiant akar Suse 9.1-után. Honnan tudná gyorsan letölteni és melyik belőle a legújabb stabil verzió? Ja és igaz az hogy nincs grafikus telepitője? Vagy rábeszéljem valami másra? Azért annyira nég ő sem vágja -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4571 üzenetére
id3 lib, lame, Libao, stb cuccosokat kelett letöltenem. Yastal sehol nem tudtam elérni, megoldani ezért rákerestem rpm-ben.és így már egész könnyen megtaláltam őket
Ezeket feltettem, és utána már rendben felment az MPlayer is rpm-ből
Működik is egyenlőre rendesen. Igaz a könyvtárakban való lépkedés még nem megy.Fogalmam sincs mi lehet az ok, de bármit csinálok, teszek, nem jutok eredményre. A válasz mindíg ugyan az-nincs ilyen file vagy könyvtár- Eszem nincs már hozzá miért! Ezért a legtöbb dolgot MC-ből szoktam intézni. A ./configure, és társait is onnan sikerült csak megoldanom. Bár már ugy megvoltam kavarodva hogy fogalmam sincs hogy csinálltam
Lényeg hogy egyenlőre van sikerélmény, és kezd beérni a többhónapos munkám a Linuxal.Talán picit már kezdem a lényegét is érteni
Ahoz képest hogy szilveszterkor még a netemet sem tudtam beállítani, már egész profi vagyok
Hála többek között neked
-
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4566 üzenetére
Failed to open /dev/rtc: Permission denied (it should be readable by the user.)
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: Permission denied
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing Video.
File not found: 'Video'
Failed to open Video
Playing 4.avi.
File not found: '4.avi'
Failed to open 4.avi
Akkor meg ennyi történik -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4562 üzenetére
Usage: mplayer [options] [url|path/]filename
Basic options: (complete list in the man page)
-vo <drv[:dev]> select video output driver & device ('-vo help' for a list)
-ao <drv[:dev]> select audio output driver & device ('-ao help' for a list)
vcd://<trackno> play (S)VCD (Super Video CD) track (raw device, no mount)
dvd://<titleno> play DVD title from device instead of plain file
-alang/-slang select DVD audio/subtitle language (by 2-char country code)
-ss <timepos> seek to given (seconds or hh:mm:ss) position
-nosound do not play sound
-fs fullscreen playback (or -vm, -zoom, details in the man page)
-x <x> -y <y> set display resolution (for use with -vm or -zoom)
-sub <file> specify subtitle file to use (also see -subfps, -subdelay)
-playlist <file> specify playlist file
-vid x -aid y select video (x) and audio (y) stream to play
-fps x -srate y change video (x fps) and audio (y Hz) rate
-pp <quality> enable postprocessing filter (details in the man page)
-framedrop enable frame dropping (for slow machines)
Basic keys: (complete list in the man page, also check input.conf)
<- or -> seek backward/forward 10 seconds
up or down seek backward/forward 1 minute
pgup or pgdown seek backward/forward 10 minutes
< or > step backward/forward in playlist
p or SPACE pause movie (press any key to continue)
q or ESC stop playing and quit program
+ or - adjust audio delay by +/- 0.1 second
o cycle OSD mode: none / seekbar / seekbar + timer
* or / increase or decrease PCM volume
z or x adjust subtitle delay by +/- 0.1 second
r or t adjust subtitle position up/down, also see -vf expand
* * * SEE THE MAN PAGE FOR DETAILS, FURTHER (ADVANCED) OPTIONS AND KEYS * * *
Megcsinálltam mégegyszer az egészet elölröl.Igaz már marhára belekavarodtam hogy mit is hogyan csinálltam de konzolban az mplayer parancsra ez jött ki -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4553 üzenetére
Húha. A leírtak, és elmondottak szerint csinálltam mindent.Megvannak a cuccosok az src könyvtárban. letöltött mindent, kicsomagolt, becsomagolt
stb. Mostmár csak egy kérdésem lenne.Hogyan tudom elindítani a drágát? Vagy van még valami teendőm vele? mplayer-installer-0.0.4.sh -ezt a file-t töltöttem le az mplayer- installer.uw.hu oldalról.Megjegyzem a doksi ami lejött vele kissé hiányos
-
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4551 üzenetére
Hálás vagyok neked.Viszont ha nemnagyon zavarlak kérnék még egy nagyon nagy szívességet.Leírnád nekem, és sok hasonló bukdácsoló társamnak
hogy pl: ha forrásból szeretnék valamit telepíteni akkor mi a teendő lépésről lépésre.Sokat segítenél vele, és egy csomó bosszúságtól mentenél meg. Előre is köszi
-
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4544 üzenetére
Pl. Fordítani stb, de egyébként is illene már ennyit tudnom, főleg Linuxban. Szóval az a gáz hogy bármit csinálok pl: cd /home/stb, minden lehetséges verziómra, probálkozásomra azt írja hogy ''nincs ilyen könyvtár'' Egyébként dc++ hoz hasonló programot szeretnék feltenni, mert rpm-ben nem találtam ilyesmit.Hát nagyvonalakban ennyi a gondom
-
operator10
senior tag
szevasztok.
Ismét lenne pár láma lérdésem a nagy gurukhoz kik már annyiszor segítettek
Tehát valaki letudná nekem írni jó alapos alapossággalhogy hogyan is kell bemenni egy bizonyos könyvtárba és ott parancsokat kiadni?,Tudom röhögni fogtok, illetve elküldötök az anyámba de majd ha valaki segít elmondom miért kérdeztem.Előre is köszi.Másik kérdésem az lenne hogy a 9.3-as suse mivel tud többet mint a 9.2-es, érdemes e lehúzni valahonnan?
-
operator10
senior tag
válasz
dabadab #3370 üzenetére
Nagyszerű
köszi! De sajna még mindíg nem felhőtlen az örörmöm
Most pl:az Mplayert szerettem volna telepíteni, rpm-ből.Megy is minden kafán, csak épp nem telepedik föl, ugyanis hiányol ilyeneket hogy:Libdv.so.0, Libmp3lame.so.0, és hasonlók.Namár most a telepítő dvd-n nekem ezek a ''csomagok'' nincsenek meg.Legalább is nem talaálja rajtuk sajna. Honnan tudnám ezeket, letölteni?ja meg a W32 kódekkekért is síkít szegénykém
Halottam már hogy forrásból kellene esetleg telepítenem/ahhoz még totál kezdő vagyok/ bár szerintem ezek a problémák akkor is fenn álnának nemdebár???? -
-
operator10
senior tag
Aha, megvan köszi
Még egy kérdésem lenne. Ha telepítek egy programot, akkor a ''saját'' parancsikonját hol találom?Ha egyáltalán van nekiJó lenne ha mindíg a saját ikonját tehetném ki az asztalra.Van erre valami módszer, vagy szokjam meg így
Ja, és nemtudjátok esetleg Operához honnan tudnék magyar nyelvi file-ot letölteni?Az istennek nem találom a neten -
operator10
senior tag
Helló.
Suse 9.1-ben szeretnék ISO fileot dvd-re írni.Milyen programmal érdemes ezt megoldanom,Mert ami alapból benne van, az nálam ilyen funkciot nem tartalmaz.Van valami javaslatotok? -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3206 üzenetére
Egyébként Mandrake 10.1-hez hol van valami jó kis ftp, vagy weboldal ahol jó kis rpm-ek vannak?
Mert ez a tar.gz, meg ''forrás''-ból telepítés nekem még magas sajna -
operator10
senior tag
Nem, nem raktam.Pont ezekre a dolgokra lenne szükségem, és keresem/kerestem is őket.De amiket találtam azok nemjók, és sajna ami meg jólenne azt abszolut nemtudom feltenni
Ebben kérnék segítséget ha lehet
A többi gondom kezd megoldódniFelvannak csatolva a cuccok stb
De Mozillám még rettenetes -
operator10
senior tag
Először is köszi mindenkinek a segítséget
Az /mnt könyvtárban ott vannak a wines particioimmc-ben látom őket stb.De hogy oldható az innentől kezdve meg, hogy a ''grafikus felületen'' is lássam őket?Tehát mindíg, ott legyenek, ne csak mc-vel használhassam őket? A másik kérdésem pedig az hogy ha simán rpm végződésű egy adott fileom akkor már minden ok
megy már a dolog mint a huzat
de az rpm-bin végződésűekkel gáz van
probálom én a ./configure meg stb parancsokat, de marhára nem történik semmi
Viszont jó lenne ha valaki végre megértetné idiota agyammal pontosan hogy is kellene csinálnom, lépésről lépésre, mert pl:Mozilla, java plugineket kellene így telepítenem.Hogy végre szép, és képekben gazdag netem legyen
érdekes mert Suseban nem volt gondom Mozillával, mindent kafán megjelenített
-
operator10
senior tag
Köszi.
Bár van némi gondom ezekkel, a feladatokkal.Pl: Jobb klicknél nálam nincs ilyen opcio hogy program telepítése vagy hasonlókMagam sem értem miért egyébként
Mert előtte suse-ban ott volt/megjelent a softver telepítése Yastal opcio. Tehát ez az első gondom. A másik amit kérdezni szeretnék, hogy hogy tudnám azt megoldani hogy Mandrake lássa a wines meghajtókat, particiokat? Suse látta. Sajna mandrake 10.1 nem.Legalább is nemtalálom sehol a wines particioimat
És hogy illetve mivel kell, kellene, szokás stb, belépni abba akönyvtárba ahol a telepíteni kívánt file van. Mert konzolbol a ''cd / '' parancsokkal nekem az istennek sem sikerűl soha belépnem a home könytárambaIgazából ezt sem értem hogy miért van
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
Na. Találtam már pár Plugint
Ez jó.De rpm-bin fileben vannak
Mivel sajnos nemrégen kezdtem linuxos pályafutásomat ezért eléggé esetlen, béna vok még.Ezért kérdezném meg azt hogy az ilyen tipusú fileokkal mi a teendőm?Le kell őket fordítani, gondolom.De hogyan?Itt még Yast sincsen mint előtte a suseban
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
És utoljára lenne még egy nagyon amatőr kérdésem is
Mandrake-ban hogyan tudok programokat telepíteni? És ha még ráadásul nem is rpm? És ha plömörített?
Köszi -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3125 üzenetére
Jaa, és a legfontosabb, hogy a weboldalakon levő képeket sem nagyon jeleníti meg
-
operator10
senior tag
Hello.
kis segítségre lenne szükségem.Mandrake 10.1, mozilla alapból benne van
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám megoldani azt hogy picit szebb legyen a ''képe'',
Tehát kontrasztosabb, szebb betűk, pl:vipmailnál ne legyen szürke a háttér, stb? Mit honnan kellene esetleg letöltenem hozzá hogy frankóbb legyen -
operator10
senior tag
Helló.
Mandrake 10.1-ben hogyan tudom beállítani a hangot?Vagyis felismerte a hangkártyámat /laplapi integrált/ csak éppen hang nincs
Hol tudnám állítani a hangerőt stb?,
Köszi. -
operator10
senior tag
Szevasztok.
Suse alatt le kellene fordítonaom az ''rdesktop'' nevű programot, hogy be tudjak lépni a neptunra!Ezt hogy, illetve milyen programmal tudom egyszerüen, gyorsan megcsinállni?Tar.gz-ben van.Ja és nagyon, nagyon kezdő vagyok még linuxban -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2922 üzenetére
Tettem e fel??Mittudom én
Frissen van telepítve, susi 9.1.És még midig az Ati 3D-vel szívok.Telepítettem a drivert, előtte frissítettem a kernelt stb.És nem indult újra.Hiába adtam ki a Start x parancsot.Ezért kérdeztem.Egyébként megvan a tutti beállítás Atihoz csak nálam még mindíg nem jött be.
De próbálkozom tovább
Linux egyébként a Processor pörgetést hogy bírja?Halottam már régebben olyat hogy totál kiakad tőle!Igaz ez?Hú tényleg.Hogy is hívják a susi file kezelőjét, ami állítólag a dvd-n van??? -
operator10
senior tag
Szevasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy Suse 9.1 alatt milyen billentyűkombinációval indítom újra a rendszert?
És ''hálózatós módban'' tehát KDE nélkúl a logi, jelszó után milyen parancsot kell kiadni hogy induljon az X, KDE? mert a startx nemjött be -
operator10
senior tag
Megkerestem-letöltöttem.instaláltam yast-al a progikat.De a sensors-t nemtalálom az istennek sem.Pedig yast hibaüzenet nélkül feltette.Igaz első probálkozásra hiányolta a ''kernel utilityt'' de azt is feltettem, és után a tényleg minden gond nélkül felment a sensor is.Probáltam már kerestetni is-semmi.Néztem usr könyvtárban stb.Van ötlet, hogy bukkanjak a nyomára?
Ja és 2.6os a kernelem SMP hogy B.....a meg.Ezmiatt soha nem lesz 3D-m.Erre készüljön minden ATI és P4 Tulaj.Éljen a Celeron+az Nvidia -
operator10
senior tag
Jóestét.
Érdeklődnék így nehézkesen induló Linuxos pályafutásom elejénHonnan tudnék letölteni valamilyen grafikus felületű internetforgalommérőt?És esetleg valami hömérséklettel, rendszermonitorozással foglalkozó programokat?Pl: Aida, MBM-hez hasonlókat.Linux midíg arról volt híres hogy milyen jól elvan látva programokkal, remélem szerencsém lesz???
-
operator10
senior tag
1117 frames in 5.0 seconds = 223.400 FPS
1199 frames in 5.0 seconds = 239.800 FPS
1200 frames in 5.0 seconds = 240.000 FPS
1080 frames in 5.0 seconds = 216.000 FPS
Helló.Boldog új évet mindenkinek!Srácok!Ezek milyen értékeknek számítanak, egy Suse alatt működő Sapphire Atlantis 9600-tól??
P4.2600 Proci.2x512Mb Ram -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2834 üzenetére
Make your own TM. Short Link
To generate a short link, simply enter the URL that it should redirect to and choose Generate.
How does it work?
The TM. Short Link generator creates a permanent redirection from a generated short link to the URL that you specify. Instead of having to type or paste a long URL, you just paste the TM. Short Link.
TM. Short Links will not expire ? you can safely include them in mail, newsgroup and forum postings without worry. Because they're so short, line-wrapping is never a problem!
An example
Instead of typing:
http://www.streetmap.co.uk/newmap.srf?
x=528882&y=179839&z=1&sv=528882,179839&
st=4&mapp=newmap.srf&searchp=newsearch.srf
You can simply type:
http://tm./7
Ja nekem meg ez jön elő! Ez egy weboldal.Most akkor itt miből is állapítom meg hogy milyen Xfree86 verzióm van?
Ha meg ez nemjön elő akkor írja azt hogy ismeretlen gépnév! Lassan kezdem azthinni az én linuxommal van baj.K...va bosszantó hogy tudom mindent jól csinálok és mégi szívok vele! -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2832 üzenetére
Jaja.Ezt vágom, csak pontosan honnan adjam ki? Parancssorból? Vagy máshonnan?Meg mit jelent az hogy a saját könytárából kelle futtatnom? Már az eszem megáll.Mert ha parancssorból futtatom akkor vagy azt írja nincs ilyen gép.Vagy valami Domain név regisztrácios weboldal jön be.Holott én úgy tudom valami olyan fog/kellen történnie hogy majd ezáltal megtudom milyen driver kell a VGA-mhoz?Szóval már keresem lassan a kötelet meg a gerendát
)
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #2830 üzenetére
Ja, és a másik gondom.Letöltöttem a Mozillát. Tar. gz formátumban.Ez tömöritett, ezt már vágom
Szeretném telepíteni, de ha saját könytáron belül kitömörítem, akkor minden ok.Kapok egy indítható/futtatható azthiszem parancs, vagy bin fájlt.El is indul grafikus felülettel a Mozilla telepítője, de hiányosan tehát graffikailag hiányos.Nem látszik rendesen az ablak, gombok stb.És természetesen pár lépés után le is áll.Ebből gondolom hogy nem ok valami
Kérdésem, hogy hogy kell ilyen formátomú fájlokat rendesen szakszerüen kicsomagolni, illetve telepíteni? Yast-al is próbáltam de természetesen azzal még annyira sem sikerül.Tudom gáz meg marha béna vagyok, de kérlek segítsetek.
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Helló.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Három napja kezdtem SUSE 9.1 Linuxos pályafutásomat.Sajna azóta csak szenvedek.Föleg a VGA beállításokkal.Azt már tudom hogy az XConfig fájlt kell szerkesztenem, ahhoz hogy legyen 3d-m. /ati radeon saphire atlantis 9600/ De ehhez előbb megkellen tudnom hogy pontosan milyen XFree86 verziom van?/remélem jól írtam? Már megvan az ATI-tól letöltött CHEck.sh parancsfájllom, amit ha minden igaz a saját könyvtárából futtatnom kellene.A kérdésem az lenn hogy ezt pontosan melyik programmal, és pontosan hogyan milyen parancsal tegyem meg?Előre is köszönöm a segítségeteket:
Hello
Aktív témák
Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest