- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Vitus
őstag
Van egy kis problémám. Mégpedig, hogy az ntfs filerendszernél nem olvassa rendesen az ékezetes fileneveket/könyvtárakat. Ezzel együtt kell élni? Vagy netán van valami progi vagy megoldás? Esetleg valami olyan progi ami az ékezeteket átírja autómatikusan a filenevekben vagy valami ilyen?
-
Vitus
őstag
Köszönöm mindenkinek vettem shift+page up/down, |more, |less. Mentettem!!!
-
Vitus
őstag
Hello!
Linuxnál mi az a parancs amitől nem fut ki a szöveg egy listázásnál vagy valaminek a help lekérdezésénél? Mi a dos-os more linuxos megfelelője?
Vitus -
-
Vitus
őstag
Szóval átnéztem a log-ot és amikor bekapcsolom a sata ntfs particiós winyót akkor jó percet áll bootoláskor és ezt írja: ....Hint: Insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. És írja, hogy részletesebben a logban tudok olvasni a problémáról.
A logban igazándiból minden rendben ezt írja több sorba:
Mar 7 12:07:20 localhost kernel: sr1: CDROM (ioctl) reports ILLEGAL REQUEST.
És itt van egy perces kiesés a logolásban is. Csak azt nem tudom ennek mikoze ahhoz hogy a sata winyó be van e kapcsolva vagy nincs. Ütközne a sata vezérlő megszakítása valamelyik cd meghajtójéval? Mit tehetek, hogy megszünjön ez a jelenség? -
Vitus
őstag
Na nagy a siker. 1 óra volt míg rájöttem, hogyan tudom az X-et kilőni mert eddig mindig újraindította a GDM akárhányszor kiírtottam de leállítottam és így fel is kúszott az Nvidia driver. Na de! A KDE graf. felületen sikerült az UHU vezérlőpultba beállítani az nvidia meghajtóját ami eddig nem volt ott. De hogyan tudnám leellenőrizni, hogy valóban az fut e? Mert a kde az full butaságot ír. (Amikor átállítottam akkor váltott valami meghajtót mert változott a frissítés stb. )
-
Vitus
őstag
Linux XXXX és semmi mást csak vár. Nem tölt nem csinál semmit. Tegnap telepítettem 0-ra értek linuxhoz. Már az maga volt a csoda, hogy a firefoxot és a thunderbirdet ki tudtam csomagolni és fel tudtam rakni.
Az nv driverel nem voltam már ilyen szerencsés az még nem sikerült és ingyes viruskergetőt sem találtam még.
De Ph!-zni már tudok mint a mellékelt ábra mutatja tehát nagy baj nincs.
Na szóval pl. hova logol?
-
Vitus
őstag
De én nem akarok boot managert mint lilo pl. Nekem így jó, hogy biosba beállítom a boot sorrendet és ez alapján indul vagy az xp vagy a linux. Müködik is semmi baj csak ha nem kapcsolom ki a sata winyót biosból akkor a linux sokkal lassabban bootol. És az lenne a kérdés, hogyan lehetne felgyorsítani.
-
Vitus
őstag
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy van két winyóm. Az egyiken uhu a masikon xp. Az xp sata winyón van és ki szoktam kapcsolni a vezérlőt ha linuxal indulok így teljesen független a két rendszer. Az lenne a gond, hogy szeretnék átmásolni onnan videokat, zenéket a linuxra (úgy tudom olvasni tudja az ntfs file rendszert a linux). De amikor bekapcsolva van a sata winyó akkor nem bootol be a linux gondolom driver kellene neki. Hogyan? Mikor? Merre? Mennyi? Ennyi lenne a kérdésem. Ide is beteszem hátha többen nézik.
-
Vitus
őstag
Feltelepítettem egy uhu 1.1-et most onnan írok.
Valami galeon vagy miazisten alól.
barátkozok a dologgal. Mielőtt valaki lehurrogna, hogy uhu gagyi, mivel soha nem volt linuxom ez tünt a legegy szerűbbnek.
Majd gondolom le kellene cserélni a vga drivert (nvidia) mert most nem tudom milyet használ mert nv-re állítottam de ennél többet nem árúlt el viszont 1024x768/24Bit 100Hz en szépen megy.
Azt sem tudom hogy smint tovább
Aszem reboot és a másik winyóról win xp mert elég egy napra 1 siker nem akarom elrontani valami csúnya bénázással.
-
Vitus
őstag
A linux már tudja kezelni az ntfs file rendszert?
Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Trek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SSD kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest