- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
dr_strange
senior tag
válasz
_Petya_ #4975 üzenetére
nem ellenőrzött kód, meg nem is bash, de:
#! /usr/bin/env python
import os, sys
szoszam = 0
fajl = raw_input(''add meg a fajl nevet teljes eleresi uttal: '')
szo = raw_input(''add meg a keresett szot: '')
f = file(fajl, ''r'')
for line in f.readlines():
szavak = line.split()
vanbenne = [i for i in szavak if i == szo]
szoszam = szoszam+len(vanbenne)
print szoszam
a fórum nem tördel, de az utolsó előtti 3 sor 4 space-szel indentálva van
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
-
dr_strange
senior tag
válasz
Proci85 #4889 üzenetére
Olyan sokat kérdeztél, hogy ez így nehéz lesz... pár ötlet.
Képnézegető: gtksee, kuickshow, gqview, gwenview (nem lehet, hogy a hosszú ő miatt nem látszódik az a bizonyos file? én, ha tehetem, messzire kerülöm az ékezeteket filenevekben)
msn-t nem használok, de nézd meg a gaim c. instant messengert, az sok protokolt tud kezelni
dc kliens: jelenleg a valknut a leghasználhatóbb
mail: kmail jó, de hasonlóan jó még a Mozilla Thunderbird és az Evolution is
IRC: nekem egyértelműen Xchat
webszerkesztés: mivel úgy látom, KDE-t használsz, quanta a legjobb
tűzfal: iptables kernelszintű csomagszűrés + valamilyen frontend, pl. Guarddog vagy Firestarter
szótár: jdictionary valamint http://szotar.sztaki.hu
amúgy meglehet, érdemes lenne azt a 8.2-es Susét frissíteni? már 9.2-nél jár a verziószám -
dr_strange
senior tag
Sajnos fogalmam sincs. Biztos nem került valami triviális syntaxhiba abban az echo parancsban?
Ha nagyon nem megy semmi, esetleg kernelforgatás?
EDIT: látom, forgattál te már, bocs (másik kernel-source?)
REEDIT: felejtsd el az egész hozzászólást, ez nem az én napom
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #4823 üzenetére
vagy esetleg előtte tett fel vmi új csomagot és a disztrója alapból elindítja utána a prelinketí?
-
dr_strange
senior tag
válasz
loszerafin #4787 üzenetére
van már 7-es acroread is, igaz, béta, de működik, Gentooban legalábbis ott van a portage-ben
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #4739 üzenetére
amúgy a rox is hasonlóképpen egyszerű és hasonlóképpen néz ki
de az én kedvencem akkor is az emelfm2 -
dr_strange
senior tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
Bármilyen szövegszerkesztővel szerkesztheted, csak root legyél. Tehát nyitsz egy terminált, beírod:
su -
jelszó
és elindítasz egy szövegszerkesztőt innen a terminálból, pl. kwrite, gvim, mc, nano, tetszés szerint, és a megfelelő fstab sorba (pl. /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1) beszúrod a user opciót (rw,user - a defaults helyett, szóköz nem lehet a vessző után)
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
C fordítót kell felraknod ahhoz, hogy forrásból tudj fordítani (make) - ez a gcc (GNU C compiler)
a wmware tudtommal igen jó és megbízható és elég jó sebességet produkál (én még nem használtam) - elsősorban directX-et nem igénylő alkalmazások futtatására (már ha windowst telepítesz rá) - 30 naponként új regisztrációs kódot kell rá kérni (vagy megvenni a full verziót), de ez gondolom nem akkora gond, hiszen ingyen adják -
dr_strange
senior tag
Akkor ez kell neked: Bővebben: link
freshmeat rocks -
dr_strange
senior tag
tud menni 60 Hz fölött, ha megfelelően meg van patchelve a kernel; nálam is 75 Hz-en fut
pl. ez a kernel is tud ilyet: http://love-sources.sf.net (Gentoo rocks) -
dr_strange
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1865 üzenetére
Namost olyan kérdésem lenne, hogy pl. Winamp plugin-okat (Dee) lehet-e XMMS alatt használni majd vagy léteznek-e XMMS alá pluginek (DSP)?
**http://www.xmms.org
ICQ-t és MSN-t hogy tudok Linux alatt használni? Valami AMSN rémlik, de kicsit régen volt már
** gaim - tud icqt, msn, yahoot, stb.
Open Office az nem érdekes Meg van egy alapvető, láma kérdésem Láttam .run kiterjesztésű cuccokat, gondolom ezek a futtatható állományok, mint Windows-nál a .com, .bat és .exe. Ezeket hogyan lehet telepíteni?:S
** futási jogot adsz nekik és lefuttatod
Van valami parancssor ahol ezt meg kell csinálni? Elnézést, hogy ilyen láma vagyok, de alapvető dolgokat tudnom kéne, mert telepítés után azért szükségem lesz pl. VGA driverre
** ha kis szerencséd van, a telepítéskor meglesz a driver -
dr_strange
senior tag
GNOME-nak, KDE-nek van Thrashcanje, amiből vissza lehet szerezni a cuccokat. Konzol alatt meg esetleg csinálhatsz egy aliast rm néven a mv parancsra, hogy ha kiadja valaki az rm akármi utasítást, az törlés helyett tegye egy meghatározott könyvtárba.
De ha freshmeaten körülnézel, sztem valaki már biztos írt valami ilyesmit. -
dr_strange
senior tag
Nekem valahogy úgy alakult, hogy mindig nvidia kártyám volt, most éppen egy 5200 FX Abit Siluro, és sosem volt velük gondom; ez is megy szépen, a legújabb driverrel ami a Portage-ben van, nvidia-settingsszel szépen lehet állítani, framebuffer konzol is megy mellette stb.
-
dr_strange
senior tag
Én úgy gondolom, hogy a 3DMax, Maya, Photoshop stb. programok ára mellett eltörpül egy Crossover Office vagy Win4Lin költsége, úgyhogy ha valakinek szüksége van rá, hogy ezeket futtassa, érdemes beruháznia. Vagy kifizetnie a WMWare árát.
-
dr_strange
senior tag
cygwin
-
dr_strange
senior tag
valamint gaim, kopete, kxicq, ayttm, licq...
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- Formula-1
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest