- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Hi!
Hogyan lehet úgy leszedni a Linuxot,hogy az MBR-ből is eltűnjön a Lilo,ha egy másik merevlemezen maga a disztib? -
válasz
tierbatyo #3787 üzenetére
Rendesen megcsináltam-e az jó kérdés
,de kipróbáltam több beállitással is,pl a legkissebre véve amit úgyebár biztosan birnia kellene, deprobáltam azokkal a beállitásokkal is amiket biztosan birnia kellene,azonban mindenképp ezt válaszolta.
El sem tudom képzelni mi a francért csinálja,azoknál a kérdéseknél ahol nem voltam biztos benne,hogy mit akar inkább hagytam az alapbeállitáson.
Lehet,hogy az lenne a probléma? -
Sziasztok!
A driver problémát továbbra sem sikerült megoldani.
Elsőkörben megcsináltam a kernel fordítást,de modulokat nem tudott létrehozni kiirt valami hibát amit most nem jegyeztem fel.
A kernelt is csak bzImage-ként tudta megcsinálni,bár gondolom ez nem probléma.
Igy nem is igazán akart elindulni.
Ezután megcsináltam úgy,hogy csak a direct renderinget és a framebuffert szedtem csak ki a kernelből és csak azt fordittattam le a modulokat hagytam.
Igy elindult,de nem tudtam parancssoros módba lépni,mert az init 3-ra elsötétült minden és kész.Ctrl-alt-del-lel viszont újra tudtam inditani.
Ezért felraktam a drivert grafikuson s újraindítással probálkoztam,de itt meg kiirta hogy out of range 90,1k 60Hz vagy valami hasonlót,
Kiprobáltam több beállitással is,de mindig ezt dobta vissza.
Úgy is megpróbáltam,hogy a régi kernellel raktam fel parancssorosan s utána akartam az újjal indítani,de akkor is ezt irta.Mondjuk már ez is haladás.
Most mi a gondja? -
válasz
tierbatyo #3719 üzenetére
Ahhoz előszőr egy angol nyelvtanfolyam után kellene néznem.
Amugy erről az újratelepítésről mindig egy fix tv-s eset jut eszembe,amikor betelefoánlt egy srác,hogy windows xp-vel van problémája,valahogy igy kezdte:
-Olyan problémám van,hogy bootolás után a windows nem jelentkezik be hanem újraindul.Nem estem pánikba újraraktam az xp-t... -
Sajnos még mindig fennáll a driver telepítési problámám,jobban mondva telepiteni már sikerült,de mégsem indul el grafikusan.
A konfigurálást többször is megcsináltam,de nem jó,megprobáltam felrakni az xfre-hez való drivert,de azzal is ugyanez a helyzet.
Bár már sejtem,hogy az ati szivat,mert letöltésnél direkt olyanra kerestem rá ami X800-hoz való,de amint egy kicsit jobban megnéztem mindegyik kártya tipusra ugyanazt hozza le s a telepitő szerint is csak max 9800-assal kompatibilis.
Azért erősitsetek meg benne,hogy tényleg ez a gond vagy ha nem akkor hogyan lehetne megoldani
Segítségként felraktam az Xorg log fileját amit a hiba kiiratásakor ajánl.
Bővebben: link -
Kernel forrás-t felraktam.
Tehát alapból parancssorosan inditsam,majd
1.init 3
2.telepitő futtatása
3.modprobe fglrx
4.fglrxconfig
5.init 5
Még két kérdés.
Init 3 és 5 mit jelentenek?
A modprobe kiadásakor mit kell válaszolnia(csak simán ok vagy megpróbálja elinditani az x-et)?
Csakhogy tudjam mire számitsak.
Köszi. -
Sziasztok!
Ati driver telepítéssel lenne problémám.Lehet,hogy nem komoly,de kezdő lévén nem tudom lekezelni.
Rpm formátumból megpróbáltam felnyomni,de visszadobott egy ilyen hibát:
''*** Trying to install a precompiled kernel module.
*** WARNING ***
Tailored kernel module for fglrx not present in your system.
You must go to /lib/modules/fglrx/build_mod subdir
and execute './make.sh' to build a fully customed kernel module.
Afterwards go to /lib/modules/fglrx and run './make_install.sh'
in order to install the module into your kernel's module repository.
(see readme.txt for more details.)
As of now you can still run your XServer in 2D, but hardware acclerated
OpenGL will not work and 2D graphics will lack performance.
failed.
*** Error: no kernel module build environment - please consult readme.
*** Warning ***
The QT based control panel application did not load in any version.
===
ATI display drivers successfully installed
please run 'fglrxconfig' now''
Ekkor lefuttattam a make.sh-t,de akkor meg ezt irta:
''ATI module generator V 2.0
==========================
initializing...
Error:
kernel includes at /usr/src/linux/include do not match current kernel.
they are versioned as ''''
instead of ''2.6.8.1-12mdk''.
you might need to adjust your symlinks:
- /usr/include
- /usr/src/linux''
Itt meg ha jól értem valami verzió problémája van,de nem tudom miért,mert ahogy körülnéztem stimmelt a kernel.
Minden szükséges csomagot felraktam amit irt az ati.
Mi a megoldás?
Ha esetleg tudtok valami egyszerűbben telepithető drivert akkor az is jó lesz,mert nekem csak annyi a lényeg,hogy ne 60Hz-en villogjom a monitorom meg ha egy mód van rá a kurzort is lehessen folyamatosan mozgatni.
Videolejátszátszásra vagy 3D-s progik miatt nincs rá szükségem,tehát 2D-be is megfelelne csak a frissítésen tudjak állitani,mert igy hiába húzom feljebb semmit nem reagál rá.
Kérlek segítsetek s egy hétig csendben maradok (majd más felhasználó néven zargatlak titeket)
Ja és Mandrake 10.1-es Office változat alatt probálkozom konfigom pedig az adatoknál. -
Hi!
Egy ati videokártya drivert szeretnék telepíteni Mandrake 10.1-es alá,de kezdő lévén nem tudom hogyan lehet megnézni,hogy melyik glibc,kernel és XFree86 vagy X.Org verzió van fent,pedig ugyebár ezekre lenne szükség.
Tudnátok ebben segíteni? -
Úgy értem,hogy amit grafikus felületen végzek pl kiadok egy feladatot abból én csak annyit látok,hogy van egy ok gomb vagy bármi más azt megnyomom ő meg megcsinálja.Én arra vagyok kiváncsi,hogy mi van a gomb mögött vagyis amikor vamire ráklikkelek akkor ő milyen parancsot ad ki.
Igy akarom kipuhatolni,hogy csak konzollal hogyan dolgozzam.
Némely programnál van ilyen általában a fejlesztő használta,hogy valóban azt az utasítást hajtja e végre a rendszer amit ő leprogramozott. -
Mandrake vagy UHU Linux alatt meglehet azt csinálni,hogy miközben a grafikus felületet használom,látom a rendszer által kiadott parancsokat?
-
Több Linux felrakása esetén elég egy swap partició vagy mindegyiknek külön kell?
S programokat csak arról a particióról lehet indítani ahol a Linux van vagy egy függetlenről is engedi? -
Hm,mondjuk.
A korai winek néhány proginak kellenek amik csak azon mennek,a linuxok pedig azért,mert egyáltalán nem ismerem őket most szeretném megtanulni a használatukat legfőképp programozáshoz s mivel nem tudom melyik,hogy fog tetszeni,ezért inkább felrakom mindet egy füst alatt aztán majd meglátom,meg amugy is szeretem ha van választási lehetőségem.
Azt elfelejtettem,hogy milyen sorrendben kellene őket telepíteni?
Köszi a válaszokat!
U.I.:Van egy elvetemült elképzelésem ami nem idetartozik,de úgy látom itt van mozgolódás,ezért megkérdezem.
Az a tipusú ember vagyok aki szeret minden totál alapvető dologra rákérdezni(ami ugyebár sok embert idegesít[használd a keresőt])s programozásnál ez hatványozottan igaz rám.
Az agond,hogy nincs olyan haverom aki vágná a programozást,tanfolyamra viszont nem akarok beiratkozni,mert nagyon drága s általában ahhoz képest keveset nyújtanak.
Szerintetek lenne itt olyan ember aki egy kis prémiumért elvállalna,mint tanítványt,de csak úgy,hogy megegyeznénk egy könyvben s tanulnám magamtól csak ha kérdés merülne fel akkor telefonon megbeszélnénk,tehát személyes elfoglaltságra vagy délutáni/hétvégi találkákról szó sem lenne.
Vagy ez egy halott gondolat? -
válasz
Cathfaern #3324 üzenetére
Köszi,akkor ezek szerint Debian-t nem tudok telepíteni.
Még hagy kérdezzem meg,hogy megoldható-e Windows 95,98,nt,xp,Fedora Core 3,SuSE 9.2 professional,Mandrake Linux 10.0,UHU Linux 1.1 egyidejű használata egy wincsin.
Gondot okoz-e,hogy többféle fájlrendszer van?
Megjelenik-e mindegyik a bootképernyőn?
A rendszer sebességét hogyan befolyásolná ez?
Milyen problémák adódhatnak még?
S ha ezek nem mennek együtt akkor milyen összeállitásban lehetne megoldani? -
Hello!
Annyi lenne a kérdésem,hogy az én konfigomra(adatok) mely Linux disztribúciók telepíthetők?
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest