Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
Reverting
őstag
Tud valaki linkelni egy gyari T-s nem piszkalt 0B03 romot? Thx...
-
latis666
aktív tag
Akkor egy cipőben járunk én is minden nap megnézem került e fel uj rom és ha valamelyik megbizható forumozó valamelyikre ráirja hogy érdemes cserélni már rakom is fel. De a tapasztalat az hogy a 2.1 óta sem történt olyan mély változás ami miatt érdemes variálni. Egy csillagnézegetős programmiatt tettem fel a 2.2-t az app2sd nem érdekel. Szóval a magyar fog szerintem legközelebb meghatni. Bár winmo-n is láttam már olyat hogy csodát tettek a lelkes romkészitők
-
laca.1
aktív tag
ok már megy backup restore és kész hát betojtam.de még most tanulgatom.

-
-
HRicky
tag
Hello!
A RoadSync-et akarom letörölni a telómról mivel 3-4 óra alatt leszívja az akksit.ehhez feltettem az Universal Androot-ot megnyomtam hogy root...minden oké.Aztán feltettem a Root Explorert hogy kitöröljem.De még mindig nemengedi....nemtudom miért....mindent úgycsináltam ahogy rjg írta de nemjó.egyéb 5let hogy hogy tudnám eltávolítani vagy esetleg mit rontottam el???
-
bunnyhu
senior tag
Hehe, mennyi bajotok van, ha lassúak az a baj ha naponta jön rom, az a baj
Én mindig letöltöm a ROM-okat, hátha vlamelyikre mindenki azt mondja ez az übermindentviszgigaszupermustsee de egyet se rakok fel. Bóti 2.1 egyenlőre, elég hepi vagyok vele, de azért követem a rom-okat!
De be kell látni, ezek a főzött rom-ok pont erről szólnak, próbálgatás, tesztelgetés, aki benne van jóhogy megosztja a friss levest, aki meg szintén főz nyilván ötleteket merít. Nekünk meg lepattanózni kell, és ha valamiről kiderül használható, azt felrakni. De minden új rom-ot rápakolni a telefonra ... lehet, csak akkor ne sírjunk, hogy unjuk a rom cserét.
-
energy_
senior tag
dragon nem rég linkelt egy hirt ami szerint hétvégén már lesz t-s frisités
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok az mért van, hogy megcsinálja a Titanium Backup a zip fájlt.És az astro fájl manager-el látom is a kártyán. Viszont ha rádugom a pc re a telót a gép már nem látja a zip fájlt és így nem tudom elmenteni. Miért???
-
mira72
őstag
én azért feltettem egy új kernelest, ami engedi oc-t, de mindig megfogadom hogy a final-ig ennyi, de biztos jön még addig pár dolog ami miatt csere lesz

magyar t-s 2.2 tuti nem lesz egy fél évig, ha egyáltalán lesz valaha is, bár ha lesz végre egy final angol,akkor minek is az
de sztem az is meszse van még... -
laca.1
aktív tag
s.o.s annyi a telónak ,következöt tettem (csináltam backup-ot)leszettem egy témát instal ahogy kell és most csak zöld droid van hogy tegyem vissza a mentésem.
-
Knagymate
csendes tag
kelzsoca alpha5-os romjaban alapbol van hardveres gyorsitas?
-
Knagymate
csendes tag
kelzsoca alpha5-os romjaban alapbol van hardveres gyorsitas?
-
mira72
őstag
megint a tesztőrültek

elején még én is követtem a romokat, de tényleg naponta/kétnaponta újat tenni... beteges

telefont akarom használni, nem ennyiszer buherálgatni -
SupaCow
aktív tag
Véégre , sonique leírása alapján csináltam telepítettem a CW-t és csináltam egy recovery-t.

Ezekből a fájlokból áll:
boot.img - 4718 kb
cache.img - 2422 kb
data.img - 52 899 kb
recovery.img - 4718 kb
system.img - 139 106 kb
nandroid.md5 - 222 byteEz így helyesnek tűnik?
Még egy kérdés. kelzsoca Alpha 5 lite megy majd fel, a rom telepítése előtt vagy után formázzam helyesen az SD kártyát?
Köszönöm -
energy_
senior tag
azért rls6 ról jöhetne egy quadrant + egy neocore ugy h minden cucc ki van kapcsolva és háttérbe se megy semi

jah meg flb6ról is

-
veector
senior tag
Dashes FLB r6 alapú ROM-ját csak ajánlani tudom mindenkinek

-
endruboy1
senior tag
Más: a SetCPU nevű overclocking programot csak én nem találom a marketban? Próbáltam egy QR kóddal is ami a fejlesztők oldalán van és szintén a marketre mutat, de akkor meg azt írja, hogy nem található az oldal a Marketban...
Ezek szerint ti sem tudjátok mi az a hw ui?
-
energy_
senior tag
jah csak attól mer bele tesznek egy új gmailt vagy átneveznek vmi szarságot nem lesz jobb a rom

-
sagesz93
addikt
Más telóknál meg sírnak a romokért, itt inkább örülni kéne hogy van miből választani.
-
-
sagesz93
addikt
-
energy_
senior tag
faszom ennek semmi értelme h naponta jönnek az új romok

-
Cimi86
tag
RLS6
Added Gmail back as it seems to missing in Market for some people.
Replaced AlarmClock.apk with DeskClock.apk.
Added resolv.conf with Googles public DNS-servers.
Added Googles SUPL host in gps.conf.
Disabled hardware GUI as eat seems to eat battery (enable with addon if you want it)
Changed wifi scan interval from 15 to 180 seconds (saves battery).
Updated apns-conf.xml with some changes found in CM 6.1.
Enabled EXT4 and PPP in kernel and changed kernel to use LZMA compressed initrd.
Removed the built in Japanese voicemail numbers.
Removed recovery.img from "image" install so that it doesn't overwrite any previously installed recovery images.
Removed the hacked "stock" FM Radio and updated Andorko's version to 0.5. -
energy_
senior tag
szerintem még minidig a jellyfish rls4 a legjobb,legggyorsabb

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
sagesz93
üzenetére
Na, akkor várjuk szeretettel. Ne fukarkodj, osszad meg.
Ezt is beletehetnéd. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
sagesz93
üzenetére
Legalább a Dashes félét tetted fel? Szerintem is nagyon frankó. Olyan gördülékenyebb az egész 2.2, nagyon tetszik. Témákat? Hogy mennyi bajod van.

-
sagesz93
addikt
feltettem ezt az új flb romot, tényleg nem rossz így elsőre, viszont témákat ehhez is kéne csinálni, mert amik az rls5-el mennek azok itt bootloop-ot okoznak...
-
istnag
addikt
Ezt tesztelte már valaki? A készítője nem sok infót adott róla
[link] -
_X10Dead_
aktív tag
Ugye, hogy ugye?

Akkor komolyra:
A Caller ID-ket sem ugy kezeli ahogy en szeretnem (csak annyit akarok, hogy mutassa, de neha csak szamot ir), a wifi/gsm terero meg vagy tenyleg szar, vagy a megjelenites bugos, de gyengebbnek latszik mint korabban.
Nekem amugy nem dobalta a wifit, de masoknak igen...
Nem tamogatja a CPU huzasat.
HW gyorsitas, alapbol off, de azt azert visszatoltam, mielott flasheltem volna...
Szoval nem akartam elriasztani senkit, mert igeretesnek tunik, de most tele van aprobb hibakkal / kenyelmetlensegekkel...
A "gyari" billentyuzete meg feler egy tokon rugassal...X.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jamesch
üzenetére
Ti Backup: Igen
A rootolas megy, csak nem marad ugy. A telodon mar valoszinuleg 2.1.1-es android van, azt meg mar patcheltek a progik altal hasznalt exploit kivedesere.
Szoval, ujrainditasig megkapod a root jogot, aztan elfelejti. Ez nem feltetlen hatrany egyebkent, ha belegondolsz..
512 elegnek tunik, mert meg ha app2sd-zel is, akkor az appok reszben akkor is a belso memoriara telepulnek. A jelenlegi konszenzus szerint az 512-es ertek eleg, mert valahol ott lesz az a hatar, ami mellett a belso memo is megteleik.
Ext2-t nem a sebesseg miatt, hanem az app2sd miatt hasznalunk. Kiveve az uj FLB ROM-on, mert ott elvileg app2fat van integralva (bar elobb akadtam ki tegnap, minthogy ezt szemelyes tapasztalattal is ala tudjam tamasztani)X.
-
mira72
őstag
éjjeli akku merülőknek:
fél1 fele letettem, 60%on volt az akku, előbb amikor felketem 59%on, bekapcsolva, nem volt csak 2G-re téve... stb...
szal az az 1-2% reális, akinek többet merül ott valami zabál... -
_X10Dead_
aktív tag
Probalgattam az uj FLB ROM-ot.
Hat, sajnos nem gyere be
Magaval a cuccal nem is lenne gondom, de az hogy a power control widget-bol csak a regi van benne, a power gombra csak shut-downt ajanl fel es a telot nem lehet pofara forditassal nemitani nalam mar valook.
Persze, lehet, hogy csak faradt voltam es bena, de akkor is...
Ment vissza a JJ -
latis666
aktív tag
Olvasom hogy huzzátok a telo orajelét meg nem fér el a belső memóriában a sok program stb. Szerintem ez a telefon ezen az áron tökéletes és mint telefon simán ráver az egy éve 4x ennyiért vett winmo-s telefonomra. Navigációra még megfelelő de játékra és fimnézésre szerintem csak korlátozottan használható. Nem akarom hogy azt gondoljátok itt menőzök évekig baszakodtam ezekkel a dolgokkal én is. Most telefonnak navigációnak használom a blade-et játékra filmnézésre meg vettem egy ipodot. Rengeteg szivástól kimélem meg magam azzal hogy a létfontosságú telefonról leválasztom a játékokkal járó szivást. Na jól van csak kibukott belőlem hajnalban mindig hülyeségeket kommentelek már megfigyeltem.

-
Jamesch
tag
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a Titanium Backup nevű progival elvileg azt lehet elérni, hogy ROMcsere során ne veszítsem el az appjaimat és a hozzájuk tartozó adatokat?
Még egyelőre alap 2.1es ROMom van de tervezek egy Froyot és jo lenne átmenteni pár cuccot.
A baj csak az hogy Titaniumhoz root kell és Universal Androot nem tűnik ugy mintha működne (ő maga azt irja ki hogy van rootjog, de igazábol nincs), z4rootra meg simán kiirta hogy nem telepitette fel. Van vmi más megoldás?Másik, hogy jól értelmezem, hogy SD kártyán is csak 512 megát lehet appokra használni? Amit gyorsaság érdekében érdemes ext2vé varázsolni? Belső memóriát is szokás ext2-síteni?
-
sziasztok, bocs ha már volt szó erről (bár keresgéltem), de froyoval sikerült már valakinek mms-t küldeni és fogadni?
többféle 2.2-es romot kipróbáltam, egyikkel sem sikerült, a net viszont megy.
a stock romról először a dashes-féle 5.1 jj-re álltam át, titaniummal áthozott adatokkal. ha mms-t is tartalmazó threadből léptem ki handcenttel, akkor a handcent elszállt, de nem zavart túlzottan, nem is foglalkoztam vele. viszont megtudtam mástól, hogy nem kapom meg a nekem szánt mms-eket (de ez legalább megmagyarázta a néha ok nélkül felkapcsoló világítást), és kipróbáltam, én sem tudtam küldeni: a comm.android.mms process leállt mindig ilyenkor. az üzenetek törlése nem hozott sikert, letakarítottam a telefont meg a kártyát is, próba többféle rommal, és sehol semmi. vagy csak simán közli, hogy connection cannot be made, vagy közli hogy sending, és nem csinál semmit (fel sem villant fent a 3g ikon).
van erre valami megoldás? köszi
-
-
trialboy
tag
Szasztok!
Gyári 2.2-es android szoftver mikor érkezik???
-
bunnyhu
senior tag
Jóestét a kuvikkoknak

Magam is mint itt sokan infós vagyok, aki szereti átlátni a dolgokat. Amikor itt ROM-okról, csodazipről beszélünk stb. sokszor nem tiszta mi micsoda.
Aki valóban tudja, és nem csak sejti, igazán elhelyezhetné ezeket a dolgokat ebben a cikkben lévő ábrán:
[link]Pl. amikor ROM-ot cserélünk, akkor kernelt is, vagy csak felette lévőket, a csodazip valójában milyen szinten volt, mélyebben mint a ROM-ok? Amikor valaki saját ROM-ot főz hova nyúl?
Egyébként ajánlom a cikksorozatot, itt kezdődik:
[link] -
sonique
őstag
viszont most kiprobaltam hogy is szol fülesen a blade
egy 40e ft os fejhallgatoval
sennheiser Hd590
nem mondom hogy jol szol ...
inkább olyan nagy átlag
és nagyon kevés a szuffla benneviszont a wifi-n netrádio
ohh majdhogy nem látszik ahogy horpad be az akku 
amikor az N95 8gb ot vettem 2007 ben avval jatszottam a melohelyen
netrádio 256k wifirol ... nem is kellett kézmelegitö
és majd 1,5 ora alatt lemerült 
-
_NCT
addikt
válasz
csibusz0314
üzenetére
ilyen nem létezik....Jobban pörög, több kraft kell neki, tehát evidens, hogy többet fogyaszt ha tuningolsz...Viszont vannak erre nagyon jó kis programok, amivel a screen off opciókat testre tudod szabni, valamint energiagazdálkodási beállításokat módosítani tudod, ilyen app pl a CPU Tuner, Market-ből le lehet tölteni.
Így tudsz spórolni egy kis energiát, ha pl nem kell a folyamatos szinkronizálás, gps-wifi kapcsolat. Gazdálkodni lehet, mást nem....A "tuning" autók is többet fogyasztanak mint a gyári beállításokkal gurulók....

-
_NCT
addikt
válasz
sonique
üzenetére
Invalid MMi code.... Nem vagy vele egyedül....
Viszont én most szeretném megosztani személyes tapasztalatom, ami a GPS-ről szól.
Eddigi készülékeim során talán ebben van a legeslegjobb GPS vevő(vagy csak mákom van ,s jó antennával+chip-el szeretlték
), A-GPS nélkül csak belső GPS vevőt használva, a bizonyos 3 betűs navi kb 2-3 s alatt bepozícionált, pedig nincs egy hűde derűs idő odakinn.... Szóval le a kalappal előtte....A Wifi-ről ugyanezt tudom mondani, utcán sétálva (vidék) kb 5-6 helyhez tudtam csatlakozni, ami nem volt jelszóval ellátva (neeem, nem ingyen netezek, csupán kíváncsiságból csatlakoztam...)
A házunk előtt állva igaz gyenge volt a jel, de tudtam csatlakozni a routeremhez, ami kb 25-30m-re van légvonalban a telefontól(+ egyéb zavaró tényező-->téglafalak). Szóval aki még mindig hezitálna, hogy vegyen-e ilyen telefont, bátran mondhatom, hogy nem kell

Laca1.: tudom javasolni sto1911 írását, ettől szájbarágósabban nem lehet leírni

-
laca.1
aktív tag
köszi a segítséget ..akkor kezdjük ott hogy tennék fel egy recovery-t ezt hogy kell???? de olvastam az 1. hsz-t de én mint nem hozzáértő ..külön nem tudtam kiszűrni belőle ezt a részt ..

-
sonique
őstag
aki Rls5 ös JJ hasznal nezze már meg muxik e neki pl ez a kod
*983*0#
nálam egyik sem muxik
fura -
simson9
csendes tag
Valamiért nagyon nem akar nekem működni ez az FLB R6.
Most már a wipe is megvolt,el is indul az új rom. 3x próbáltam meg felrakni, sosem volt jó:
-Az első felrakás után folyamatosan olyan üzenetet írt ki,hogy leállítja a Setup Wizardot.Hiába kattintottam rá,hogy OK,megint előjött.
-Második próbálkozásnál,csak 2x dobta ki az előbbi üzenetet,de nem volt lock screen,és így nem tudtam feloldani a telefont.
- Harmadik próbálkozásnál megint nem volt Lock screen.Megint mit csinálok rosszul? Az SD kártyát prtícinolátam Clockworkkel. A T-s rom még működött vele.
-
laca.1
aktív tag
Sziasztok,nagy segítség kellene
,a következő: megvan az új telóm (ZTE Blade) első lépésként szeretném a gyári ROM-ot menteni.Hogy bármit csinálok gari-miatt vissza tudjam állítani...ez a legfontosabb hogy ebben segítsetek, (1. lépésként szóról szóra mit kell csinálni nehogy tönkre tegyem a telót.) Ha ez megvan később még kérdezek. ( 2. lépés audio_boost kellene meg szeretném fölrakni többit majd később.) Előre is köszönöm. 
-
Dashes
őstag
Jeleztétek, hogy lejárt a LauncherPro az Eclair ROM V5-ben, frissítettem.
-
energy_
senior tag
telefonról próbáld sokkal egyszerübb. 1.hszt kukkantsd meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SupaCow
aktív tag
Ha valaki Windows Vista alatt összehozta , hogy recovery módban felismerje a telefont és telepitsen minden drivert, az legyen olyan kedves írjon rám egy PM-et mert tanácstalan vagyok.
Odavissza elolvastam mindent, és nem megy fel, nem ismeri fel.

Köszönöm -
dome24
csendes tag
Olyan volt mar valakinel, hogy az elvileg beallitott screen pattern lock nem jott elo wakeup utan? Be volt allitva, es amikor a kepernyot belapcsoltam, siman ott volt a home mindenfele unlock nelkul... Restart utan ujra volt screen lock. (4-5 ilyen eset is volt, 2 kulonbozo 2.2-essel is)
-
DIEGO15
őstag
Ezzel kívánok mindenkinek jóéjszakát!

-
esox
senior tag
Ma kétszer is fagyizott a telefon.
- egyik verzió (ezt már többször is produkálta): wake up, és az érintő képernyő nem regagál - csak akksi kivát segít
- másik verzió: elmegy teló suspenfd módba, ezek után wake-up sincs, se hangerő, se semmi... szintén csak akksi csere segít
Alpha5 lite van fent. -
syl5
őstag
válasz
sonique
üzenetére
Végre! Erre vártam már! Köszi a hó hírt!
Pulse-on tökéletes volt az AmonRA, teljesen bugmentes volt, nem úgy mint a clockwork, ami ott is tele volt bug-al. Szintén rosszul particionált SD-t, stb.Ha valaki kipróbálta ne tartsa magába a tapasztalatait! Korábbi tapasztalataim alapján én csak jót tudok mondani az amonra-ról, és remélem Blade-nél se lesz ez másképp..
(#19128) V.Stryker
"Nálam a blade max 1%-ot ha esik egy éjszaka alatt."Ilyeneket hogy csináltok? 4-5 órákat alszotok?

Nekem általában 5-8 %-ot esik egy éjszaka alatt. Nekem nincs kikapcsolva, nincs repülő módba se, 2G hálózaton van, wifi, gps, stb kilőve, telefon némítva, és reggel az ébreszt. 2.1-es droid-ot használok még, process nincs beragadva. Ismét egy ok Froyo-ra?!(#19200) Falconer
Az alapzaj nagy, viszont csak alacsony hangerőnél lehet hallani. Sony Ericsson W szériához képest pocsék az egész. EQ-val meg egy normálisabb fülessel éppen hogy elmegy a cucc, de így is kevés a hangerő, az EQ-t szinte lehetetlen úgy belőni, hogy minden számnál a legjobb hangzást érd el megfelelő hangerő mellett. A hangerő a halkabb részeknél nagyon halk, a hangosabb részeknél pedig pont ellenkezőleg nem olyan hangos.
Összességében, ha ritkán használod zenehallgatásra, akkor elmegy; de nap mint nap ezt hallgatni....(#19239) EarL 007
"témát csak főzött ROM-ra lehet tenni"
Ez nem teljesen így van. Legjobb tudomásom szerint megfelelő témát a gyári 2.1-re is fel lehet tenni , csak egy custom recovery kell hozzá.
(#19282) Csoknyai
Android blogok, weboldalak kezdőknek, haladóknak. Kezdőknek ezen oldalakon is megtalálható számos Android-os alapozó, haladóknak pedig napi szinten program tesztek, hírek, érdekességek!
http://appdroid.blog.hu/
http://androlib.blog.hu/
http://pdafanclub.com/
http://android.rook.hu/
http://androidarena.hu/
http://pdaplus.hu/
http://androidportal.hu/
http://androidhungary.com/
http://andro-id.info/
Most hirtelen ennyi!Egyébként Google:
-Android
-Android blog
-Android news
-stb.
Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

!

,a következő: megvan az új telóm (ZTE Blade) első lépésként szeretném a gyári ROM-ot menteni.Hogy bármit csinálok gari-miatt vissza tudjam állítani...ez a legfontosabb hogy ebben segítsetek, (1. lépésként szóról szóra mit kell csinálni nehogy tönkre tegyem a telót.) Ha ez megvan később még kérdezek. ( 2. lépés audio_boost kellene meg szeretném fölrakni többit majd később.) Előre is köszönöm.