Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
volvoguy
addikt
Én a gyári T-s 2.1-el használom a készüléket, és hát az Albumba belépve a kis képek írtó lassan töltenek be. Van hogy ki-be kell lépdesnem, sokszor hogy megjelenjenek, általában üres négyzet, vagy szürke négyzet jelenik meg. Van vmi megoldás erre?
Próbálgatta a .thumbnails-ek törlését, nem oldotta meg. Felraktam más képnézegetőt, az se.
Vmi tipp, vagy ez sajnos ilyen? A Kamerával készült képeket is lassan tölti be sajnos:S
-
kelzsoca
félisten
Készítettem egy lite romot, aminek az alapja a Japanese_Jellyfish_RLS6 rom.
Elvégzett változtatások:
- gyári programok jelentős része eltávolítva
- bootanimáció eltávolítva
- hangok/csengőhangok megritkítva
- hwui on
- vm heap: 32M
- stock launcher
- comfortaa betűtípus beépítve, felesleges fontok eltávolítva
- fájlkezelő hozzáadva
- .apk fájlok optimalizálva
- gyári böngésző, videolejátszó, zenelejátszó eltávolítva (go market vagy SD kártya
)Minden olyan funkció amit az RLS6-os rommal megy ezzel is menni fog. (tuning, téma stb..)
Mivel ez egy nagyon lite verzió, ezért telepítése csak haladó felhasználóknak ajánlott.
-
_NCT
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Várjuk várjuk
Én már direkt nem teszek fel sok programot, mert tudom úgy is cserélni kell 1-2 napon belül 
Mellesleg már nekem is szépen fogyaszt az akksi, csak a fényerőt toltam majdnem max-ra feleslegesen.....Kb most 70-75%-on van, bőven elég, és így Reggel 6 óta volt wifizés, telefonálás, akartam játszani, stb...
Most járok 90%-nál.
-
llaszlo
veterán
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Én soha, de soha nem kapcsolom ki a telefont max ha lemerül. Ha le van hallkítva akko miért is baj az, hogy be van kapcsolva?
Ezt magyarázza már meg nekem valaki. Mert eddig sehol sem volt baj, hogy nem kapcsoltam ki. Pedig találkoztam már eléggé befolyásos magas beosztású emberekkel is és érdekes módon ők sem kapcsolták ki csak lehallkították. -
kelzsoca
félisten
Elkészült, és már töltöm felfelé az általam módosított Japanese_Jellyfish_RLS6 romot.
Feltettem, és érzetre 2x olyan gyors mint a kelzsoca alpha5-ös, pedig az sem lassú

-
anglergab
addikt
válasz
latis666
üzenetére
Ismerem a számítógép nélküli eljárást. Csakhogy nem szeretném, ha valamilyen apk teljes jogkörrel rootolja a telefont.
Vagy megbízható? Tapasztalatok?
Mert a többség szerintem driverrel csinálta. Win7 alatt auto települnek tudomásom szerint a megfelelő driverek, XP alatt nem.
Továbbá nem értem, hogy a következő beírandó parancsok közül (ahol recovery.img a recovery kép neve):
su
flash_image recovery /sdcard/recovery.img
reboot recoveryMi az a flash_image futtatható fájl? Hol van? Nekem kell rátenni a telefonra, vagy rootolás után egyszerre hozzáférhető?
-
Glatius
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Épp arról beszélünk, hogy mi az amit a gyártónak kell megoldani, hogy az android a BIOSszal is szóba tudjon elegyedni.
-
orrlyuk
aktív tag
Biztos, hogy okostelefonok a symbianok, mert buta ember még egy programot sem tud telepíteni rájuk, ld. szignózás...

On:
Figyelitek ezt a beszélgetést? Érdekes...
-
mira72
őstag
használtam symbinaos telefont (N N82 ), az nem volt rossz.
de az érintős symbiánok a hagyományos symbán toldozott foltozott változatai.
nem hiába szerződött le a nokia a MS-el
szerintük nokia for windows jobb lesz 
nem értem miért nem droid, de mind1.de akkor legyen a symbian okostelefon, ha az hát az, akkor olyant kell venni, nem ríni h nem ébreszt a blade kikapcsolva, mert akkor se fog, ezt nem oldja meg ROM frissítés, mert hw. alap is kellene hozzá.
de mind1 -
mira72
őstag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
barátom, még jóval előtted írta más hogy nem ébresztett a szarja kikapcsolva, és hogy mekkora fos, mert a n95 is tudta, stb, már oda is azt írtam hogy nem közelező ezt venni
és nem értem miért beleböfögés, mert ha amit írok, az az, akkor te meg beleokádtál fél oldalt? ami kb annyira felesleges mint amit válaszoltam rá..... -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Thrawn
üzenetére
Igazatok van, es nem is mondtam olyat, hogy ezzel nem lehet egyuttelni, es a workaroundokat is ismerem.
De nem ezert postoltam, hanem azert, hogy az onjelolt Steve Jobsok allitsak le magukat, es ne magyarazzak meg nekem, hogy ez igy MIERT JO.
A sima kinyilatkoztatasokat egyszeruen nem veszi be a gyomrom.
En vettem a faradtsagot, es utannaneztem a tenyeknek, hogy ez MIERT VAN IGY, mi varhato, foglalkoznak-e vele.Mira: Ha diszlexias vagy akkor bocsi, de ha nem akkor a belebofogesrlol szokjal le!
-
mira72
őstag
válasz
Glatius
üzenetére
miért pont ZTE-t áruljon a voda?
fél kína olcsó androidos telót gyárt.
ez csak egy a sok közül...http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.50391
ez TV-s is, valaki itt akart a zte-böl tv-t csikarni..
pl..
ebayen rengeteg van 100 dollár körül.. hasonló tudással, csak túrni kell
-
petike.hu
csendes tag
válasz
Glatius
üzenetére
Hát Vodafone 845 kissebbet villant mint a ZTE Blade ez a 20k feletti hozzászólásból látszik, ha pedig valami bejövős és ezért aláírnak emberek szerződést akkor Vodának is megéri legalább annyiért adni mint T-nek.
Persze mivel nem vagyok pr-os sem marketinges ezért csak sz.v.sz. -
Glatius
őstag
-
latis666
aktív tag
válasz
anglergab
üzenetére
Hagyd már azokat a ****** drivereket! Felesleges szenvedés.
Ezt csináld meg ezzel nem lesz gondod. -
petike.hu
csendes tag
válasz
Glatius
üzenetére
ZTE sales-es emberkével beszéltem telefonon és azt mondta vannak beszélgetések de ilyen irányból jövő szélre az mobilszolgáltatók jobban odafigyelnek és ha a NÉP gyakran keresi az ügyfélszolgálatukon kevesebb mint egy hét alatt tudnának szállítani Vodának is.
Én vagyok olyan naív, hogy higgyek neki
-
mira72
őstag
válasz
Thrawn
üzenetére

de nem okos-telefonokat írt.. symbian meg a zárt rendszeres samsung akármik nem okos-telefonok...
ezért vett blade-t... sokan ezért vesznek blade-t, mert árba/tudásba nem rossz választás.írni kellett volna pl ájfon. az ébreszt kikapcsolva? szerintem nem. oszt wm7? azt hiszem az se.. de ha igen, akkor meg kell venni
-
tpeti78
senior tag
válasz
petike.hu
üzenetére
Én a T helyében elérném,hogy kizárólagos forgalmazó legyek ZTE fronton.Nagyon jó ár-érték arányú készülékeknek tűnnek.
Másrészt előfizetés kontra feltöltős ügyben nem igazán értek veled egyet.
Inkább megveszem egyszer többért,mint hogy aláírassanak velem két éves szerződést egy aránytalanul magasabb árú,és számomra valószínűleg teljesen felesleges díjcsomagra.
Arról nem beszélve,hogy a T-nél is a nulla forintos előfizura kértek volna 20 kauciót,ezért maradtam inkább én is a feltöltősnél. -
Glatius
őstag
válasz
petike.hu
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a voda egy lerágott csontra fog ráugrani...
Egyrészt az ők árképzése nagyon nagyon más mint a trémobilé, másrészt az ilyen nagyságrendű megrendelések, mint egy szolgáltató árukészlet feltültése nem háromnapos játékok. És hogy súgjak, szerintem a ZTE is mindent megtesz, hogy minél több készüléket adjon el... A Blade utódjai inkább számíthatnak meleg fogadtatásra. -
Thrawn
félisten
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Én értem a problémád és igazad is van, jól jönne a kikapcsolt állapotban való ébresztés. De nincs. Ennek ellenére nem más telefont vettem, hanem a Bladet és nem olyat, ami tudja ezt. Már csak az a kérdés, hogy ha te tudtad, hogy más okostelefonok tudnak kikapcsolt állapotban ébreszteni, akkor miért vettél Bladet? Vehettél volna mást, fel is soroltad szépen, hogy melyikek tudják, valamelyik csak tetszik közülük

A Googlet meg kár ezért hibáztatni, teljesen egyértelmű, hogy ők az oprendszert adják a telefonhoz és nem a "BIOS-t", amibe az adott gyártónak kell beépítenie ezt a funkciót. Szóval inkább írj a ZTE-nek ez ügyben, mert azzal, hogy itt a fórumon hangoztatod az álláspontodat, nem lesz sose kikapcsolt állapotban való ébresztés a telefonodban, maximum jókat lehet ezen flémelni. Arra pedig itt semmi szükség.
-
petike.hu
csendes tag
A mikor lesz elérhető a vodafone-nál kérdésre VODAFONE ügyben az alábbit osztom meg mindenkivel:
Minnél többen hívják ezt a telefont keresve a vodafone ügyfélszolgálatát annál hamarabb lesz a teló a készülékek között.[/B
Tudom, hogy a függetlenítés 1 perc de azért csak jobb lenne előfizetéssel venni mint kártyásan és bizony az a 10-15k is sokat számít!Szóval telefonra fel!

Ja és ha nem vagytok vodások akkor is megköszönöm mindenkinek az érdeklődő hívását:
Telefonszám
1270 (Vodafone hálózatából, belföldről díjmentesen hívható)
06/1 288-1270 (normál díjjal hívható)
Ügyfélszolgálat e-mail: ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com -
Glatius
őstag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Én nem veled vitatkoztam, csak azt állítottam, hogy létezik rá praktikus megoldás, és nem kell a rendszerfejlesztőknek sírni éveken át. Ha akarom felébreszt úgy hogy nincs felesleges fogyasztás, de egy gombbal is lelőhetem, úgy hogy a büdös életbe na halljak róla többet. Hogy másképp mint azok, amiket leváltani készül? Nem szempont.

-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Valaki tud linkelni XP alatt (természetesen SP3-mal) garantáltan működő drivert?
(van több is, kérdés, melyik működik)Előre is köszi!
-
mira72
őstag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
részvétem

nem kötelező használni az androidot, szerintem senki nem tart sakkban fegyverrel hogy ezt használd, ha már sokéves "hiba" akkor miért kell siránkozni róla?Lehet használni: "A Palmok tudjak, a RIM-ek tudjak, a Symbianos cuccok tudjak, a Samsung Java-Os-es teloi tudjak." .. ilyeneket...
ha hiszti van, meg egymás baszogatása, akkor se fog ébreszteni kikapcsolva, ha tetszik ha nem
akinek ezzel baja van VEGYEN MÁST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Glatius
üzenetére
Elegem van a flame-bol, es abbol, hogy masok megmagyarazzak, hogy egy nem nem tetszo hibarol/bugrol/hianyossagrol-rol miert ne vegyek tudomast.
Nem en dobtam fel a temat, csak csatlakoztam azokhoz, akik megjegyeztek, hogy szerintukk ez lehetne jobb is. Meghozza ugy, hogy leirtam, engem miert bosszant egy kicsit, es hogyan hozhat kellemetlen helyzetbe. Aki nem erti mirol beszeltem, az szerencses ember es kivanom, soha ne keruljon olyan helyzetbe, hogy meg kelljen valtoztatnia a velemenyet.Ha azt akarnam, hogy egy szamomra nyilvanvalo hibat / hianyossagot "feature"-kent adjanak be nekem es/vagy megmagyarazzak, hogy arra nincs is szuksegem, akkor Iphone-om lenne es adott korszakban buszke lennek ra, hogy nekem olyan okos a telefonom, hogy csak az appstore-bol tehetek ra programot / nincs is szuksegem multitaszkra / sot 3G-re sem / es az trendi, ha az ember kitekert kezzel telefonal, mert kulonben megszakadhat a vonal, satobbi.
Szoval ne jatszatok nekem Steve Jobsot, mert nem vagyok vevo ra es ez egy androidos forumon amugy sem meno...A beszologatokkal szemben azonban kutattam is egy kicsit.
A szoban forgo HIBA a Google android foruman a 1942-es szamon szerepel, es 2009.02.08-an nyitottak. A google-nek meg kb azota nincs kedve vele foglalkozni.
Az hogy egy okostelefontol nem elvarhato a wake-up, az egyszeruen nem igaz. A Palmok tudjak, a RIM-ek tudjak, a Symbianos cuccok tudjak, a Samsung Java-Os-es teloi tudjak.
De idezek durvabbat: "Lenovo add this future in Lephone which based on QSD8K with Android 1.6 OS"Azzal se gyertek, hogy egy androidos telo ki van kapcsolva, ha ki van kapcsolva. Akkor sem, ha egy muszeresz vegzettsegu - es egyebkent altalam tisztelt - forum-moderator mondja meg a tuttit, mert nincs. Amig van benne villany, addig az RTC-clock ebben is ketyeg. Es mas is.
Amikor a Qualcomm-nal erdeklodtek, hogy miert nem tettek lehetove ezt a funkciot egy konkret keszulek kapcsan, ezt a valaszt kaptak:
"I can’t answer your question in detail, but I note that the RIM Blackberry Storm, which is based on the same chipset (MSM7200A), can be programmed to wake up from power-off."A 1942-es Issue forumabol kinyerheto infok diohelyban:
- A hardver meg van hozza, de a keszulekgyartoknak modositaniuk kellene a telok BIOS-at, hogy androidos parancsokat fogadhassanak es/vagy az android altal vhova a ROM-ba irt adatokat kiolvashassanak.
- A keszulekgyartok ezt nem teszik, amig a google nem teszi ezt a funkciot az android reszeve.
- Az androidos fejlesztok azt mondjak, ok csak egy oprendszert irnak, es nem kivannak a BIOS-szal beszelgetni.
A kor bezarult.Ugy latszik, meg kell varni, mig Steve Jobs ujra-feltalalja ezt a dolgot, es mint a nextgen Iphone vilagrengeto ujdonsagat, a "felhasznaloi elmeny" szuperlativuszat onti a birkak ele.
Hogy valoban a BIOS szintjen, vagy OS-bol, egy teljesen kicsontozott Standby-mod implementalasaval oldjak meg, az nem erdekel. De hogy lesz meg ez feature, abban biztos vagyok.
Btw, az ebresztes funkcio nekem nem csak a reggel felkelek dolgot jelenti, hamar "okos"-telefonrol beszelunk.
X.
-
-
Nundee K.
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Próbáltam a clockword recovery-t futtatni a telefonon, sto 1911 kartárs leírása alapján csináltam mindent. Miután kiadtam a megfelelő parancsot, azt írta, hogy vár az eszközre (waiting for device). Ebből úgy gondolom, hogy a driveremmel valami nem kóser. A sz.gépemen XP SP3 fut. Tudnátok esetleg egy jó drivert valahonnan? Már letöltöttem vagy 10 félét, de egyik sem ismerte fel a telefont
. Vagy van valami más lehetőség is a recovery végrehajtására?Köszi előre is és bocs, ha láma a kérdés.
-
tpeti78
senior tag
Kinek melyik lejátszó vált be leginkább videózáshoz?
-
latis666
aktív tag
Megszokod nagyon gyorsan ha erővel ráveszed magad hogy elvedd a füledtöl a telot és ne nyomd ki. Első pár napban én is bénáztam de már nem fordul elő hogy visszagombot nyomok letétel helyett. Mondjuk akkor sincs menüzés, hanem lehuzom a notification bar-t és ott van a hivás.
-
Jama85
tag
Sziasztok
Aki rárakta a telóra már a tükör fóliát, dobjon fel pls egy képet róla, kíváncsi vagyok hoz néz ki :d
-
-
mira72
őstag
válasz
Glatius
üzenetére
az analóg tv... de lestél már FullHD-s lcd-n akár gyári dvd filmet, vagy normál divx-et?
szerintem miért tolják inkább a BR BD rippeket? amik 720p-k vagy jobbak?lehet hogy ebbe a nyóc centibe jó a kissebb felbontás is, ezért kérdeztem, csak ráterelted a témát a tv-re ami.....
-
bunnyhu
senior tag
-
Bazijoe73
senior tag
És egyébként A titanium backup akkor is vissza álítja a progikat,ha másik rom-ot rakok fel???
-
Glatius
őstag
-
-
Farkaspók
tag
Ezt a hw_ui cuccot csak fel kell tenni a recovery-vel és kész, vagy utána még valahol be is kell kapcsolni?
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy ha valakit éppen hívok, le tudom e tenni a telefont ( meg tudom e szüntetni a hívást ) fizikai gombbal.
Mert baromi zavaró, hogy ha reflexből leraknám mondjuk a vissza gombbal, akkor utána a háttérben marad a hívás, én meg bolyonghatok vissza a menüből hogy lerakjam.
Van valakinek tanácsa?Köszi!
üdv!
-
mira72
őstag
mibe kódoljak filmet, hogy lejátssza szépen, meg milyen felbontásba? gondolom nem kell nativba... de ha igen.. x.. erre keresek válaszokat

Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)