- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Bocs, ha úgy érezted, hogy leoltottalak, nem volt szándékos. Csak furcsa volt, hogy több tulajdonos is teljesen elégedett volt a monitorával, semmi pixelhiba, és akkor jött egy csomó lehúzó vélemény olyanoktól, akik még sose láttak ilyen monitort.
metrichye dühét megértem, neki rossz tapasztalati voltak. Lehet, hogy most egy gagyi szériát toltak ki a gyárból. Nem tudom, egyébként.Más: ha egy monitor "prémium" kategória lenne, szerintem nem kapna CMO vagy CPT panelt...
-
metrichye
csendes tag
Az a helyzet, hogy 2db egy boltbol szarmazik, onnan visszakaptam a penzem, es beprobalkoztam a netrol is rendelni egyet, de ez is rossz.
Elobbi hozzaszolasokban irtam, hogy hogy ertem azt, hogy a 3. is pixelhibás. Lehet, hogy csak én vagyok csak ennyire peches? 2232 ennyivel jobb? vagy mi a tapasztalat? Az a baj, hogy nem tetszik a dizájnja
-
Lala6
őstag
Vagy a Nokia monitor test is jó erre a célra.
-
metrichye
csendes tag
De akkor is nevetseges, ipari hulladekot egy eddig altalam leghiresebbnek es legjobbnak tartott gyarto hogy engedhet ki a gyarbol? Es ha kiengedi, miert jo az neki, hogy viszik vissza 72 oran belul?
Vagy ha 72 ora utan jon elo, akkor elmegyek a kozponti samsung szervizbe es belehuzom valamelyik fejebe ezt a sz@rt. Edigitalnal szerintetek van olyan, hogy pluszba rafizetek es kerek masik modellt? Csak az a baj, hogy olyan pont nincs (2232), amit szeretnek, az adatai alapjan a 226BW meg roszabbnak tunik nekem. Szerintetek? -
Khaal
őstag
Akkor az újabb 2416-osokon már van DVI, cserébe TN panelesek, csöbörből vödörbe, de legalább esik az áruk.
VGA-nál nem annyira a teljesítmény számít, hanem hogy mennyire friss darab, régen max 1280x1024-es DVI-s monitorok voltak a jellemzőek, de igazából csak a tényleg régi kártyáknál lehet gond (nekem is tudta a Gef2 az 1680x1050-et, csak a videók szaggattak valamiért). -
d@minator
addikt
Akinek szar az ne vegye. Én örülök neki, hogy nem egy 85k-s 2232BW előtt ülök. Az a pár ms nekem nem ér annyit, sőt az egész wide-ra való átállás miatt alaplap, proci, RAM csere következett és várom a 8800GT-t, amin már az új játékok alatt is ki lehet használni a wide előnyeit.
Most már mindössze csak 10k a különbség egy 223 és 2232 között. És, hogy miért olcsóbb a 223BW? Olvasd el a 4075-ös hsz-t. Talán azért. -
Mauzes
addikt
Lényegében azt akartam elérni, hogy az (általam túlzónak tartott, némileg alaptalan) negatív kritikákat valamelyest ellensúlyozzam, és ne legyen az az érzése az idetévedő érdeklődőnek, hogy 223BW-t nem szabad vennie, mert tutira szar.
Ugyanis tesztekben nem sikerült még összehasonlítani őket, és a fórumokban található tulajdonosi vélemények alapján úgy vettem észre, hogy a nagy többség elégedett mindkét típussal, és a pixelhiba, stb. problémák is hasonló arányban merülnek fel. És mivel a kb. 12K-s előny a 223BW-é, igencsak rosszabbnak kellene lennie ahhoz, hogy ne legyen megfontolásra ajánlható.
Az pedig igencsak erős túlzás, hogy a pixelhiba "feature".Az általad javasolt megoldás pedig azért hibás ebben az esetben, mert szerintem ár/érték arányos sorrendbe kellene állítani a monitorokat, de ez teljesen szubjektív, állandóan változó preferenciák alakíthatják, befolyásolhatja a jelenlegi anyagi helyzet, stb.
Ja, még annyit, hogy nincs 223BW-m, nem is tervezem a megvételét, és a Saumsungnak sem dolgozom...
-
Mauzes
addikt
De mégis ki dönti el, hogy honnan kezdődik a minőség, vagy honnan az olcsóság?
"60 000-ed van csak egy monitorra? Beszoptad! Azért csak szart tudsz venni." / " 100 000-ed van egy monitorra? Vegyél 20-as Belinea 10 20 35W-t, az már valami! De ne is, az még nem minőség, inkább Dell 2007wfp-t, hisz az már jobb!" / " 75 000-ed van? Azért ne vegyél szar 2232BW-t, gyűjts inkább másfél millát egy Eizo-ra!"
Tudom, nincs teljesen igazam, de ha már ennyien szidják a 223BW-t kipróbálás nélkül, akkor én is túlozhatok. Én nem igazán láttam élőben különbséget az üzletben, ahol egymás mellé volt téve rengeteg monitor. De ha van is, mekkora? Megér az 12K mínuszt? Vagy nem?
Ki tudja...?
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
Sajnos nincs lehetőségem elmenni ilyen helyekre, mert debreceni vagyok, media marktban nézegettem moncsikat(csakhát mint minden más ott, nagyon drágáért vannak)
A HDMI bemenet csakis azért lenne jó, mert úgy gondolom szebb minőséget nyújtana ha az X360-at közvetlenül HDMI-vel kötném rá, mintha DVI-re egy átalakítóval (amely kb 5-7000 ft körül van) Ha valaki bebizonyítja hogy simán DVI-re kötve is legalább ugyanolyan, vagy szebb képet tudok elérni (elsősorban a játéknál fontos, ami kizárólag a konzollal történik) egy "márkásabb" monitorral, mint HDMI-re kötve egy oucsó (ámbár paramétereit tekintve jóféle) displayjel, akkor igencsak megfontolnám egy átlagos, vagy jó paraméterekkel rendelkező Samsung megjelenító vásárlását
Felsoroltál pár helyet , ahol szerinted nem érdemes vásárolni.(nagyjából kimerítve az összes számomra elérhető, és ismert boltot/üzletet
), akkor lenne pár javaslatod, hol próbálkozzak?
-
Furky
őstag
Kb annyi, mint a 225ek a 226hoz, a 3x-esek kb a belépőszint, az 5-6 a közép, és ami felette van, az a csúcs. Ez Samsungoknál így van, nézd csak meg mit tud egy 931, egy 961, és 970-971-eket (Más kategória, és más ár!). Ez nem számmisztika. Eddig is így volt.
Igaz, hogy még a panel mérete is más a 223, és a 2032 között, de az a belépő szint samsungnál. Volt x10es, és x20as kategória, de 20-as, és 22-es wide méretben 3asnál kisebbel még nem találkoztam. A 226uw, és cw csak kicsit tér el a bw-től, ugyanabban a kávában vannak, majd ha a középszintet is átteszik másik kávába, az lehet majd a 2262 például. -
DarthPeeter
aktív tag
Igazság szerint nekem is jobban teccik a 2232-es csak a +12k-val van bajom.Nem lehet hoghy azrét drágább mert újabb model?Meg lehet a designja miatt is drágább vagy nem?20"-osat meg azért nem akarok venni mert igazán én a 22"-osnál vettem észre érdemi különbséget nagyság szempontjából.Az a pár + funkció annyira nem dob fel a fullos 20"-osnál.
-
TeeJay
félisten
elárulod miből tudtad meg hogy a 2232BW moncsidban CMO panel van?
nekem ugyanis a 2032BW-ben nem volt infó a szervízmenüben erről
amúgy meg tojok rá hogy Samsung vagy CMO panel van benne mert veszettjó képet ad ígyis és a bevilágítás TN panelhez képest szinte észrevehetetlen, plusz az 1000:1 kontraszt is érezhető -
Myers
senior tag
Hi!
Na várjunk. Én nem azt mondtam, hogy a TN, az egyéb SIPS és xVA panelek szintjén van. Én azt mondtam, hogy már a TN is megfelelő. Persze akinek az kell, az szurkoljon le érte mérettől függően több tízezret. Egészségére.
Samura NEM MINDENHOL van 3 nap pixelgari. Kérdeztem az eladót, ő mondta. Csak tudja mit beszél.
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi az infókat de nem tudom milegyen most gonolkozok hogylehet egy régebbit veszek mit szoltok a Viewsonic VX912 most adtam el a samsung 913n-em nem tudom ez jobb attól csak annyit hogy ezen már van dvi csati az enyémen meg nem volt szerintetek érdemes lenne megvenni a VX912 most tudok is 1-et....
Furky:
-
-
ezanickem
tag
Én voltam pontatlan. Fógyasztóvédelmi felügyelőségtől másoltam ki :
"Csak abban az esetben van 3 napon belüli visszavétel (KÖTELEZŐEN), ha a termék meghibásodott. Amennyiben nem, akkor nem vagy köteles. Mindezek ellenére - amennyiben a terméken nem látszik használat nyoma, eredeti csomagolása sértetlen - azt szoktuk javasolni, hogy vegyék vissza, mivel marketing szempontból ez nagyon pozitív a kereskedésre nézve. Kiemelkedő ez például Karácsonykor, mivel az ajándék adója és kapója nincsenek mindig összhangban" -
Integrator
aktív tag
Köszi ezt a kielemező választ. Igazából pont erre van/volt szükségem. Úgy vagyok vele, hogy most egy darabig nem nagyon akarok újra monitorra költeni, úgyhogy inkább fizetek (akár) 40-50E Ft-tal is többet, de akkor ne az legyen, hogy megbánjam, hogy "Basszus, vehettem volan kicsivel többért is, és az már ennyivel meg annyival többet tud". Valamint mivel már a gépem megvan hozzá, szóval játékok menni fognak, de filmeket is szeretné bőven nézni rajta. Ilyen esetben milyet érdemes venni? Sima 3:4 arányút, vagy wide monitort? Egyik jobb, mint a másik? Valamint a wide-ok között is van aránybeli különbség, vagy ezt tekinthetjük szabványnak? Teszem azt mindegyik wide monitor pl. 16:9-es?
-
ati888
senior tag
Hi
A te 2232BW-dnek milyen baja van? Mert eddig 3 embert értem el akiknek ilyen van, ebből kettő visszavitte, mert valamilyen bevilágítás volt a képernyő közepe felé (nem tudom pontosan hol, de nem a széleken). Én is tegnap akartam megrendelni de nem volt a nagykerben így várnom kell, bár elbizonytalanodtam, hogy ennyi hibás van. Most megint kezdhetem előről a keresgélést.
ati
-
TeeJay
félisten
3000:1 az dinamikus kontraszt
az alap kontraszt 225BW és 226BW-nél 700:1 míg 2232BW-nél 1000:1előre csak minimálisan dönthető mindegyik hátrafelé eléggé lehet
a 225BW meg forgatható jobbra balra meg fel le emelhetőa paneltípus kideríthetetlen mert szlovákiában gyártják azokat ami hozzánk is jön és ott passz hogy milyen panelt raknak bele
rosszul nem járhatsz egyikkel sem
-
cs_zsolt
csendes tag
Annak idején én is írkáltam erről (mittudomén hova), de itt is kivesézik a többiek
[link]A lényeg ez: ET.F16WE.A02 Ha ez van a hátulján, nyertél. Ha B02. akkor TN panel
Amúgy a DVI hiány nem gond, mivel nincs is a karimon (gf 440Mx
) és a monitor teljesen jóra beállítható. Néha az autoconfigja rossz helyre rángatja és akkor homályos kicsit, de akkor rá kell csak nyomni mégegyszer és tökéletesre behúzza.
Az meg hogy mi van játékokban, meg kisebb felbontásokban, nem tudom megmondani.....
-
cs_zsolt
csendes tag
Hát még a Víz Komputerben július vége felé...ez volt a 2 utolsó darab egyike a Dohány utcában. Drága is volt, 140k HUF
Egyébként akkor már én is szívtam vele hogy elkezdtek eltűnni a PVA panelesek! Volt ahol már meg is rendeltem, úgy kellett visszahívni a megrendelést. És végül egy webes áruház se tudta hozni már....
A fent említett boltban meg ránéztek a raktárban a dobozra, oszt mentem is érte....
Szerintem már esélytelen, sajnos...
-
vsz
tag
el kell, hogy keserítselek, 22-esben nem fogsz találni csak TN panelest. régebben volt egy nagyon jó alternatíva, a Samsung 215TW, 21,3" átmérővel, S-PVA panellel, de ez ma gyakorlatilag beszerezhetetlen, hiába van rajta egy rakás bolt árlistáján.
vehetsz 20-ast vagy 24-est (az egyik elég kicsi, a másik túl nagy - szerintem), vagy pedig maradsz a hagyományos képátlónál. -
Thomeee
tag
Nem tudom....... jobb azt kész ujabb tech...... hát az uj vga-kon ugye hdmi kimenet van az még jobb ... talán olyan lehet a különbség mint a d-sub és dvi...... ez kb ugyanaz csak dvi és hdmi...... keress teszteket vagy vmit annyira nem vagyok otthon ebben bocsi! Butaságot meg nem akarok neked mondani!
-
szab.tam
nagyúr
a hdmi a hangot is viszi, de szerintem ami a digitális képátvitelt illeti, gyakorlati kül-et nem fogsz látni.
ja, és a hdmi drágább, és ha az egyik oldalon hdmi, a másikon dvi van, akkor legalább átalakítót is venned kell. (mint általában, ha pc-re kötsz lcd tv-t...)ennél valszeg létezik egy szakszerűbb válasz változat is, de ez a gyakolati volt.
-
Thomeee
tag
Nézd a 223BW annyiban különbözik a 226BW-től hogy nem 22colos hiába irják papiron azt, müszaki adatok szerint 21.6colos és 2ms válaszidő helyett 5ms válaszidövel rendelkezik!
Amugy ugyanaz......
A 225BW nek kisebb a kontrasztaránya, nem rendelkezik dinamikus kontraszttal..... 5ms válaszideje van és nem néz ki olyan dizájnosan viszont ennek is szép képe van, viszont állitható a magassága! Ami nem egy hátrány! Üdv! itt a link benne van 226BW és 225BW teszt nézegesd meg [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged