- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxy
tag
Igen, kicsit tomoren irtam le a dolgot. Topicban viiszaolvasva mas is azt csinalta mint en.
Taurus-1047 kollega, pontosan leirta [link] :
"Elsőre nekem sem akart működni DVI kábellel. Úgy oldottam meg, hogy D-SUB-bal elindítottam a gépet, csökkentett módban levettem a beállításokat, majd újraindítottam a gépet, felraktam a cd-ről a driver-ét, és a menüvezérlőjét. Abban átállítottam digitálisra, eltűnt a kép, kicseréltem a kábelt DVI-re és rendesen felismeerte. Frissítettem a driverét, és így már W2252V Digital-ként is jelenik meg. "DVI nel bootolaskor is van kepem. Csak a drivert frissitetem.
-
old_artist
addikt
-
Myers
senior tag
Még annyi, hogy most csak DVI kábellel a vga 1-es portján pöpecül megy.
Leállítottam a gépet, újraindítottam, és azonnal volt kép.
Tehát nem kell gariztatnom.Most jön majd az a rész, ami elindította a lavinát: a vga csere. De azt hiszem, hogy ezt csak holnap. Legyen egy nap amikor működött rendesen.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az már elég nagy "alap", a cserére, mivel más készülékkel és VGA-val se ad képet!
Mindenképpen ott helyben, mikor átveszed az újat, akkor ellenőrízd le, és mikor hazaviszed, akkor alapos bekapcsol-kikapcsol és kihúz-bedug megoldásokat eszközöld!
Ha akkor is előjön, akkor még mindig 3 napon belül visszaviheted, és akkor már gyanakodhatsz a VGA-d hibájára is! -
old_artist
addikt
Üdv!
Most, hogy ittam egy kávét, eszembe jutott, hogy volt nekem is hasonló dolgom egy Matrox kártyával, hogy csak bioszba nem tudtam bemenni, valahogy nem jelenítette meg induláskor sem, és valami sávosodásokat mutatott a monitor felső 1/3-ban, de bármely windows alkalmazásakor elindult rendesen. Vissza is cserélték, mivel még garanciális volt, és valami olyan hibája volt, hogy a VGA DVI-je a panellal nem volt rendesen kompatibilis, rossz forrasztás miatt (madeinchina) és valami ellenállás miatt - nem tudom!
Igen, az meggyőző lehet, hogy ha egy másik VGA-val/géppel, sőt, a VGA-dat vidd el, s próbáljátok ki más gépben is, legalább csak addig, hogy a bios bejön-e!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ez érdekes, még nem találkoztam ehhez hasonló problémával!
De... próbáld meg a hiba jelenségedet ebben a topikban is felvetni, mert lehet, hogy van olyan guru, aki találkozott már hasonló hiba-jelenséggel, és megoldódik - esetleg - a gondod!
Még én is gondolkodok, hogy mi lehet a gond!mod: ah, látom már jártál arra felé is, remélem sikerül megoldani!
-
dni
őstag
Nos, ma megszületett az eredmény: 225BW (részben ez volt occcsóba, másrészt pedig nem tudtam meg sokmindent az állvány elérhetőségvel kapcsolatban)
Eddig meg vok vele elégedve, élőben sajnos nem tudtam összehasonlítani a 223BW-vel, de remélem nem választottam rosszul
Jópofa ebben a méretben. h jóformán szét kell nézni a kijelzőn. A kijező magasság álltási is megfelelő.Köszi a segjtséget mégegyszer!
-
dni
őstag
Engem inkább a magasságállítás vonz , a pivotot sztem nem sokszor használnám (a mostani 17"-os monitoromat kb 5* forgattam el a két év alatt, viszont magasságra teljesen ki van húzva).
Az Ergotron kar nem elég erős a teszt szerint, a 20as monitor alatt is lesülyedt, ráadásul ennyit nem is adnék érte.
-
sünpávakutya
csendes tag
> Kérdés: A DVD 720*576-os felbontású, ami 5:4 arány! Hol itt a széles vászon?
Az egy kicsit odébb van. Van széles vászon, de nem úgy... Ugyanis a pixelek nem négyzetesek az eltárolt képi információt tekintve. A DVD-n anamorf kép van.
Van egy jelzőbit is a műsorban, ami azt jelzi, hogy a kép eredetileg normál (4:3) vagy szélesvásznú (16:9) volt-e. A bemenő kép tehát kétféle lehet, a tárolás mégis egységesen 720×576 pixelen (illetve elvileg létezhet még pár más, kisebb felbontás, de azokat a kutya sem használja) történik; ezért kell a jelzőbit, ami megmutatja, milyen volt az eredeti kép. Szóval lejátszáskor a gépezet megkapja a 720×576-os képet és a jelzést, hogy milyen a képarány. Ha 4:3 képről kap infót, akkor enyhén, ha 16:9-ről, akkor durvábban széthúzza vízszintes irányban a képet. Az így széthúzott kép 768×576 (4:3) illetve 1024×576 (16:9) képpont méretű LENNE, ha négyzetesek lennének a pixelek. Mivel a széthúzott képen a pixelek vízszintesen enyhén vagy durván megnyújtott téglalapok, ezért a képarány (4:3 vagy 16:9) helyreáll. Ha utánaszámolsz, 768:576 = 4:3 és 1024:576 = 16:9; így már minden rendben, nem?
Ehhez persze az kell, hogy a DVD-re szánt képet előtorzítani kell; a 16:9-est durván, a 4:3-ast enyhén össze kell nyomni, annyira, hogy 5:4 legyen a képarány. Vagyis ha a DVD-n lévő képet "széthúzás" nélkül, négyzetes pixelekkel megjeleníted, egy vízszintesen erősebben vagy enyhébben összenyomott képet kapsz. -
x64
aktív tag
A 3 év garancia akkor jön különösen jól, ha mondjuk 1,5-2 év után el akarod adni, és nyugodtan mondhatod a leendő vevőnek, hogy van rá egy év gari. Amit a bolt vállal és nem Te...
Egyébként garancia ügyben a gyártónál kell tájékozódni. Egy évet minimum kell a kereskedőnek vállalni 10 000 HUF fölötti érték esetén. A többi asszem opcionális, illetve gyártó-nagyker-kisker megállapodás része.
Ha veszel pölö egy élettartam garis memóriát, amire a boltban 1 év garit adnak, akkor ha egy éven belül lesz baja, akkor irány a bolt\a bolt szervíze, ha meg 3 év után, akkor meg felhívod\írsz a gyártónak, aztán oda küldöd\viszed, ahova mondják.Az Acer kapcsán nekem nem rémlik, hogy a gyártó 3 év garit vállalna a monitorokra, de lehet, hogy tévedek. Legjobban akkor jársz, ha (a Samsung analógiájára) felhívod az Acer Magyarországot, aszt' megkérdezed...
-
mleslie
tag
-
Khaal
őstag
4:3-as 5:4-es filmek, dvd-k könnyedén kirakhatóak teljes képernyőre, ha jó programot használsz (pl. bsplayer, media player classic). Ahol be van kódolva alul-felül fekete csík,ott simán csak rá kell zoomolni a képre amíg el nem éri kétoldalt a monitor szélét.
Én a 16:9-es filmeket is ki szokta rakni teljes képernyőre, igaz így a két szélén levág valamennyit, de ez általában nem zavaró.Szóval pan-scan, zoom, nagyítás, ilyesmit kell keresni a lejátszó beállításai között.
-
hedgehog81
csendes tag
Myers, itt van egy színprofil az LG L226WTQ-hoz:
[link]
Az oldalon azt írják, hogy a gyári színbeállítás nem a legjobb.Remélem beválik.
A tesztet magát is érdemes megnézni:
[link]
29db(!!) 22-es monitort hasonlítanak össze, részletes tesztfotók stb.
Sőt, ha fölül átrakod francia nyelvre, van egy video, ahol szétszedik a WTQ-t és kiderül, hogy LG-Philips panel van benne.Egyébként én is ilyen monitoron gondolkodom. Ezek szerint ajánlod?
-
x64
aktív tag
-
Skynet258
veterán
-
x64
aktív tag
Aha... Valaki hallott valamit... Menj el légyszíves a Mammutban az Extrem Digital boltjába, nézd meg a kiállított monitorokat (nagy felbontású képek mennek rajtuk, mindegyiken ugyanaz), aztán meglátod, hogy miről csiripelnek a madarak...
Persze ízlések és... de ebben az esetben NAGYON látványos a különbség a színek terén.
Kontraszt és reakcióidő ügyében némi fenntartással, de egyetértek azzal, amit írtál. 700:1, 8 ms még bőven belefér. Kevesebb (ill. több) már érzékelhető minőséggyengülést okoz..
Samura MINDENHOL van pixelgari (elvileg). A kedvencem, mikor ezt saját érdemként tüntetik fel (mint pl. a fent említett edigitalnál).
-
Mauzes
addikt
A PRAD.de szerint:
Der Iiyama E2201W-B1 arbeitet mit einem reaktionsschnellen TN Panel von CMO und kommt damit nach Angabe des Herstellers auf eine Schaltzeit von nur 2 ms (Grau zu Grau).
zolynet: azt írta, 8800GTX van már a gépében...
Áááá, nem tudom eldönteni, hogy 20" wide vagy 22" wide legyen a monitorom!
-
littlemole
őstag
Köszi. Ezt nem értettem hogyan lehet egy tv HDMI de a leírásában meg nem HDPC.
Ezt a tesztet én is megtaláltam, és tényleg jó besorolást kapott a monitor. Ha a 24es monitor mellett döntök akkor mindenképpen az iiyama marad.
Csak még mindig nem határoztam el igazán magam hogy monitor vagy LCD TV kell-e nekem.Egy pár napja épp azt néztem hogy mekkora a 24-es monitor és 32 -es TV közti különbség. Kiraktam papírból maga a keret és a képernyők nagyságát.
A különbség elég számottevő.
Árban a tv kicsit drágább lenne .
-
TeeJay
félisten
-
cain3
csendes tag
Ha a monitor 3 napon belül meghibásodna (úgy tudom ez akár már 1 szubpixel hibáját is jelenti), az edigitalba kellene visszavinnem, ők kicserélik. 3 napon túl viszont a szervízelés nem az edigital-hoz tartozik, hanem a samsung márkaszervizéhez. Még mindig szépen muzsikál a monitor
.
Egyetlen hátrány a nagy monitornak, hogy a legtöbb 1cd-s divx film iszonyatosan randa rajta, a nagy széthúzás nagyon ocsmány képet eredményez. Persze ha 5m-ről nézném, akkor nem lenne semmi baj, de többnyire nem nézem olyan messziről. Így marad az, hogy vagy 2cd-s divx-et vagy inkább dvd vagy méginkább 6-8gb-os h.264-es filmeket nézek, ha lehet
-
szab.tam
nagyúr
hát igen... fura következtetés, de ami a garit illeti, így van...
az első 2 mirai-t ott vettem, (azok még csak 20"-osak voltak 1400*1050), egy éve, még ismeretlen moncsik voltak. a mm-ban vettem, rákérdeztem vételkor, hogy mi van, ha pixelhibás. azt mondták, ha találok 1-et, hozzam vissza. nem találtam. de nem volt jó a hozzá vett hosszú dvi kábel. (ráadásul volt a dobozban is a monitor tartozékaként is). másnap szó és próba nélkül visszavették. a multik már nem sz@roznak ilyenekkel, csak sokszor drágábbak... -
szab.tam
nagyúr
nekem szóról-szóra ezt mondták az e-digital-ban. kérdeztem az eladót, hogy ha hazaviszem, és tele van hibával, de nem éri le a 7-et, akkor így jártam? félig röhögve mondta, hogy igen. mondtam, hogy a media markt-ban simán vissza lehet vinni, meg sem nézik, visszaveszik. erre ő: jakérem, mi nem vagyunk a media markt....
ezek után vettem 2 db 22"os mirait, de nincs rajtuk egy hiba sem...
a fogyasztóvédelmi szabályokkal nem, hogy mi, de szerintem a kereskedők 90 %-a sincs tisztában. -
atoka1
tag
A garit azt nemtom mert ismerősöm intézte, gondolom 72 óra, de szerdán kiderül. Fekete+ezüst, de nekem így is tetszik. D-sub, DVI bemenetek. [link]
q2w3: nincs benne tuner
Ettől a pixelhiba miatt egyébként ne bizonytalanodjatok el a monitortól, nagyon szép és jó csak sajni kifogtam, de semmi baj csere azt ennyi!
-
TeeJay
félisten
TFT-nél 1 pixel 3 subpixelből áll ugye?
RGB színek miatt
de ez nem 100% csak tippelekszerintem ha olyan pixelhiba van ami folyamatosan ég azt cserélik mert attól nincs irritálóbb
bár eddig én csak Samsung monitorokat vettem és egyiknek se volt még pixelhibája szal én nemtudom mit jelent az
-
Myers
senior tag
Közben úgy néz ki, hogy találtam egy povot-os Belineát is.
De ez lenne a neve? Belinea b.display 4_22" wide
Miféle név ez, hogy nincs benne a fél ABC? -
TeeJay
félisten
csak elmondtam a véleményem
egy natív 1280x1024pixeles panellel hogy rajzolsz ki 1024x768 pixelt? na hogy?
mert élesen sehogy
de ha neked ez is szép így akkor használd nyugodt szívvel, én 1x próbáltam ki nem natívban járatni TFT monitort és 1perc múlva már minden bajom voltTFT monitor natívban a király minden más felbontás gázos sajnos
-
tothbe
addikt
Nem minden monitor lesz rossz, ha nem nativan hajtod, de azért szebb nativban, pl. élesebbek a betük meg ilyenek. Játék közben, föleg egy fps-nél ez nem nagyon szokott feltünni.
A te 17-esed meg vszleg 1024x768-as nativban, csak kezeli az 1280x1024-et is, hacsak nem valami hiperszuper monitorod van, mert 10-eknél az 1024x768 a natuiv felbontás 99%-ban.A wide monitorok általában széthúzzák a kis felbontású játékokat alapból, de a legtöbb új játéknál van wide felbontás, és vannak eszközök a hardveres és szoftveres 4:3 használatra is a legtöbb tipus esetén.
-
TeeJay
félisten
hát haverodnak szemüveget ajánlok akkor
én 1x vettem eddig TFT monitort natív felbontástól kissebbre de majdnem meghaltamaz is érdekes hogy melóhelyen neked a 17-es TFT 1024-ben jó
furawide monitoron 4:3 képarányú felbontás esetén a monitor két szélén fekete csík lesz (jobbesetben mert ha megpróbálja a monitor szétkenni 16:10-re akkor aztán szépen torz lesz minden)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- PlayStation 5
- Steam topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- EA Sports WRC '23
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged