- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stuman
csendes tag
válasz
mleslie #5383 üzenetére
Lehet h az lesz mert nézegettem egy LG L204WT-BF-et csak... már anynira beleéltem magamat a 2032-be.Meg mint mondtam állítólag sokat kell vele p*csölni a szinekkel.
Van egy LG ami nagyon tetszene (asszem 226wa, de bocsi ha hujeséget mondtam)
de az már 22-es meg 70fölött van.
Mind1 amiket akartam azt megtudtam nagyjából, már csak dönteni kell.
Abban meg nem tud senki segíteni -
katt777
félisten
válasz
mleslie #4947 üzenetére
Kösz a pontos tájékoztatást. Ettől függetlenül az (ismét) belinkelt tájékoztató a pusztán a gyártók által eldöntött "megállapodásról" továbbra sem tűnik törvénynek. Sajna én csak a 3 napos bármilyen elállásról tudok nem megfelelő termék, 8 napon belüli cseréről/visszafizetésről hiba esetén üzletben, de ha elérhető lesz a FV-s ismerősöm megérdeklődöm tőle konkrétan, hogy ez a "lehet-e pixel hiba vagy sem, illetve mivel jár"-dolog hogyan működik.
-
katt777
félisten
válasz
mleslie #4923 üzenetére
Hah, megnéztem! Szóval a gyártók tartják elfogadhatónak a pixel hibát, nem a fogyasztók (legalábis nem a maflábbja).
Rögtön sejtettem. A megoldás egyszerű: a hibás monitorokkal kell ütni a gyártásban-értékesítésben részt vevő, elérhető személyek érzékenyebb testrészeit. Ez nagyban segítené a technológia üzembiztossá fejlődését.
Vagy olyan technológia bevezetését, amely nem csak a gyártóknak hoz hasznot, hanem a fogyasztókat is elégedetté teszi. De úgysem így lesz, mert a rabszolga-fogyasztóval úgyis azt tesznek, amit akarnak.
-
katt777
félisten
válasz
mleslie #4923 üzenetére
Ember, egyrészt azt akartam, amikor elszállt a netem! Másrészt az a hiba, amit ÉN annak tekintek, márpedig mindent hibának tekintek, ami megakadályozza bármely termék 100%-os használhatóságát. Erre próbáltam rávilágítani. Hiába akarják mások azt mondani, hogy a hiba nem hiba.
(Ha egy doki egy kezeléssel más betegséget okoz, és ez az orvosi felülvizsgálat szerint nem hiba, te mit gondolsz ugyanerről?) Szerencsére minden LG TFT-re van 3 nap pixelgari (legalábbis a honlapjuk szerint).
A pénzemért elvárom a tökéletes szolgáltatást. Ha mindenki ezt tenné, nem lenne annyi hibás termék, és hiába fizetnék le a törvényhozókat. -
zolynet
veterán
válasz
mleslie #4883 üzenetére
Számítottam rá. Éreztem, h leszünk vagy 4-5en max a projectre.
Most én is kézzel piszkálgatom mit lehet kihozni belőle. Szememnek szoknia kell mert nagyon alacsonyan volt a fényerő + kontraszt.
Kellene csinálni egy Monitor Profil-s webet, azt onnan lehetne lekapkodni a már belőtt icc-ket. -
Mauzes
addikt
válasz
mleslie #4878 üzenetére
Ha jól tudom, az a helyzet, hogy ha olyan monitort veszel, amire nincs 3 napos cseregarancia (mint pl. Samsungra van), akkor az iso class 2-es pixelgarancia szerint akkor sem cserélik ki neked egy pixelhiba esetén, ha személyesen viszed vissza a boltba 3 napon belül.
De ez akkor is így van, ha interneten rendeled meg, viszont bolti átvételi lehetőséget választasz? Hisz ez ugyan internetes rendelés, de mégis személyesen veszed át, ezért nem tudom.
Más: hogy ha házhozszállítást kérsz, majd kiderül, hogy pixelhibás, ezért szeretnél élni a 8 napon belüli cserelehetőséggel, és visszaviszed a boltba. Ekkor készpénzben kell visszaadniuk az árat vagy csak levásárolhatod?
Azért érdekel, mert Belinea monitor vásárlásán gondolkodom, de azért jó lenne, ha nem lenne pixelhibás...
-
Dick333
csendes tag
válasz
mleslie #4826 üzenetére
Hello!
Még csak egy napja használom LG L206WTQ monitort de nagyon meg vagyok elégedve vele. Gyönyörű szép a képe, pixelhiba nincs egy darab se.
Arra figyelj hogy már egy-két helyen lehet kapni 5000:1 kontrasztarányú tipust is, én sajna lecsusztam róla de bőven elég a 3000:1-is! Játékra, filmnézésre tökéletes! -
piedrohito
csendes tag
válasz
mleslie #4361 üzenetére
A francia Auchan ugyanazzal a komolytalansággal árulta az Acer X243W DVI-s változatát pár napig 299 euroért, tegnap vették észre hogy 100 euroval drágábban kellett volna hirdetni, biztosan azt hitték hogy a VGA-s verzióról van szó. Tehát néhány vevőnek sikerült megrendelni, a napokban kiderül hogy az Auchan teljesíti-e a megrendeléseket.
francia fórum is van róla.
Tehát ha ide is jön a 24 colos belépő Acer X243W, figyelem mert X243W és X243W között van különbség : X243WS = VGA , X243WSD = DVI. -
-
wwhy
veterán
válasz
mleslie #4174 üzenetére
OK, tisztázd nekünk is
én jópár év alatt jó pár Samut és LG-t rendeltem/vettem/rendeltettem az ország különböző netes üzleteiből, és e két márka esetében még sose volt szó 1 éves gariról; Az scak jó, ha az Acer is ad 3 évet, kérdés, hogy mennyi időt tölt esetlegesen a szervizben a moncsi? (Acer notebookoknál sajnos akár több hónapot)
-
Myers
senior tag
válasz
mleslie #4174 üzenetére
Félig off!
Ha megnézed az árlistákat, az üzleteket, akkor azt látod, hogy ugyanarra a hardverre egyik boltban 3 év garancia van, a másikban 1 év, a harmadikban 2 év.
Ez igaz szinte mindenre: winyó, proci, alaplap, memória.Jelen esetben a bolt ahol veszed 1 évet ad. Ennyi.
Szerintem nyugodj meg, ha az első hetet kibírja, akkor jó lesz.Bár én épp most gariztattam egy memóriát, amire 2 év gari volt, és a garancia lejárta előtt 1 hónappal döglött be.
-
wwhy
veterán
válasz
mleslie #4168 üzenetére
Szerintem ha nem kapsz 3 éves garpapírt a kereskedőtől, akkor lesheted, hogy mit ír a weboldalon
illetve jól láthatóan ezt is írja: "A kivételek megismerése érdekében, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Acer hivatalos magyarországi szervizével vagy az Acer Computer Magyarországgal."
ez pedig mi, ha nem kivétel?
-
TeeJay
félisten
válasz
mleslie #4086 üzenetére
csodálkozol hogy mindenki Samsungot vesz?
egyrészt azt minden boltba lehet kapni magyaroszágon
másik meg hogy a világ legnagyobb panelgyártója meg ha jól olvastam most a legnagyobb monitorgyártó címet is visszaszerezte a DELL-tőlszal abszolút első
gondolom nem gyárt rossz cuccokatmondjuk én még csak Samsung TFT-t vettem és mindegyikkel elégedett voltam
-
Vortex07
tag
válasz
mleslie #1247 üzenetére
20''-as wide kozul leginkabb a DELL 2007FPW-t tudnam ajanlani, DE:
1. panel lotto. ez annyit tesz hogy ha szerencsed van akkor kifogsz egy S-IPS panelest, ha nem akkor be kell erjed egy xVA-val [nemtom pontosan melyik]
2. az elso revizioknal borzalmas color bandingrol szamoltak be a felhasznalok, amit kesobb javitottak, kezdetben csak az alap felhasznalasi modban [tehat game, movie modban nem]
Ha kifognal ebbol egy A05-os esetleg A04-es reviziot akkor hatarozottan jol jarnal.
Mas nem TN paneles [es ajanlott] 20''-es monitor a Viewsonic VX2035WM [P-MVA panel]
de ennek utoljara mikor lattam eleg borsos ara volt.
Igen, van 22''-es monitor TV tunerrel, pl a Samsung 225MW
Amugy siman lehet mar kapni kulso TV-tunert is amennyiben csak a TV kartya a gond, ugyanis sokkal jobban jarsz ha szabadon valaszthatsz monitort, es nem azt nezed melyikben van beepitett TV-tuner.
A HD felbontas lejatszasara vonatkozo kerdesed nem tiszta. Lejatszani le tudod egy 14''-es CRT-n is, a latvany viszont elmarad [lasd feljebb amiket irtak]
Legutolso ajanlasnak pedig barmilyen meglepo is de egy LCD TV-t tudok ajanlani, amit allitolag most nagyon jo arban [119k huf] arulnak az electroworldben. LG 32LC2R, 32''-es, meg van oldva a TV tuner problemad [ezert is gondoltam arra h megemlitsem], szamitogep [kezeli nativban az 1360*768-as felbontast] konzol, DVD, barmi rakotheto, na es persze 32''... nem utolso sorban meg garantaltan nem TN paneles[en is a mult heten vettem 32''-es LCD TV-t amit most monitornak [is] hasznalok]
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
válasz
mleslie #1247 üzenetére
Azért abba is gondolj bele, hogy a mai hardverdömping mellett elég nehéz hosszútávra tervezni (ha a hosszútáv legalább 3-4 év), hisz azt sem nagyon lehet tudni, hogy milyen technológia jöhet egy éven belül. Ráadásul ok, hogy HD, de azok közül is eleinte a 720-as cuccok fognak elterjedni, amire már jó az 1680x1050, ráadásul hiába tudja a monitorod 1900x1200-zal az 1080-at is, de gondolom nem lesz az összes videód HD, és a kisfelbontású dolgok már marhára nem néznek ki jól ekkora monitoron. És ha ezen játszani is akarsz, akkor elég mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod a konfigod fejlesztéséhez is...
Ilyen megfontolásokból szeretnék én is 22'' wide monitort, ami már elég nagy (felbontásban is), de még elfogadható az ára (igaz, hogy egyelőre 99% TN paneles, de átlagos felhasználásra már azok közül is lehet választani a jobbakat).
Tuneres monitorok közül a Samsung 225MW-t szokták ajánlani, 110K körül van most az ára, én nem nagyon ismerem, inkább nézz utána! -
Khaal
őstag
válasz
mleslie #1247 üzenetére
20''-asban vannak S-PVA, P-MVA és S-IPS paneles monitorok is, csak már kevés helyen kaphatóak, egyedül talán a Dell 2007wfp a kivétel, ez már 100 körül is kapható és nem TN-es (azt hiszem IPS, de ebben nem vagyok biztos). Kis szerencsével el lehet csípni Belinea 102035W, FuSI S20-1W, Viewsonic vx2025wm közül is valamelyiket, ezek P-MVA-sok, 80-90 körül jó vételnek számítanak szerintem.
20-22''-os wide monitorok felbontása 1680x1050, HD felbontásból filmekből/videókból több fajta is van 480,720,1080 vízszintes sorral, egy 20-22''-es monitor már nem tudja a legnagyobb felbontású 1080-as anyagok összes sorát megjeleníteni. 24'' és afeletti monitorknak van 1920x1200-as felbontása ezen már megy az 1080-as anyag is, persze ennek dekódolásához megfelelő gép is kell alá.
Beépített tuneres már nehezebb az inkább csak kisebb méretűben fog beleférni a 100ezres keretbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged