- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Integrator #12988 üzenetére
-
wwhy
veterán
válasz
Integrator #12988 üzenetére
Nagyon röviden, a témában azért olvasgass (gugli, tb).:
válaszidő : 2/4/6/8 ms már jó; kontraszt: 800:1, fényerő: 300; képarány: 16:10 (mást nem is nagyon kapsz); gyártó: LG, Samu, Dell (márkanév, garancia, minőség); Ne: Yuraku, V7, stb. Átlagos felhasználásra LG, Samu mivel ezekre van 3 napos teljes pixelgari. Nézz ki magadnak párat, olvass vissza/keress itt a fórumban, és ha van konkrét kérdés, akkor hajrá. -
TeeJay
félisten
válasz
Integrator #3808 üzenetére
vegyél wide monitort
1-2éven belül már nem is fognak csak 16:10-es monitorokat gyártani meg minden arra fog átállni vélhetően.
filmet meg jobb ezeken nézni és játszani meg netezni is sokkal jobb
én már ha vissza kell ülnöm egy sima 5:4-es TFT elé teljesen úgy érzem mintha beszűkült volna a látásom
sokkal jobban tetszik a wide nekem is -
Goldye
aktív tag
válasz
Integrator #3809 üzenetére
Ha megfizeted akkor érdemes: Samsung 226BW, ha ennél olcsóbb kell akkor: 225BW, vagy 223BW. Ha meg 20"-ban gondolkodnál akkor Samsung 206BW. Lehet kicsit samo pártisan hangzik, de más márkáktól nem kapsz jobbat, max. teljesítménybe ilyenhez hasonlókat.
-
marcias
őstag
válasz
Aki most játékra-filmre, netezésre, egyéb általános igényekre akar monitort annak most szerencséje van, elég durván lezuhantak az árak. Pl. a Samsung "fényes fekete" sorozatában a 19", 20" és 22"-os monitorok között mindössze pár-pár ezer forint az eltérés, így szvsz én a legnagyobbat venném meg. A 22-eseknek is van azonban hátránya. Egyrészt ezek oldalirányban már tényleg elég nagyok, ami esetleg gondot jelenthet az elhelyezésnél, ha ez nem, akkor a TN panel átka, a rossz betekintési szögek, és az ebből következő kontraszt-romlás a 22"-osoknál erőteljesebb. Ennek ellenére, sztem érdemes ebben a méretben gondolkodni (pl Samsung 226BW).
-
Furky
őstag
válasz
Én egy 22" wide Samsungot ajánlanék neked játékra, filmnézésre, hétköznapi feladatokra. Mondjuk 226bw 70-75 körül, vagy olyan 5ezerrel drágábban a 2232bw-t, vagy ha tv tunerest akarsz, akkor 225mw kb 90ért.
-
marcias
őstag
válasz
Integrator #3789 üzenetére
A te igényeidnek sztem majdnem bármilyen 19"-os TFT megfelel pl a Samsung kínálatában. Azt ugyan nem írtad hogy hagyományos képarányú vagy szélesvásznú kell, de sztem egy 940BW, 931BW biztosan nagyon tetszene. Nem tudom milyen géped van, de ha nem mai akkor ennél nagyobb monitort én nem ajánlok mert a natív felbontást nem fogod tudni tartani, és úgy meg rossz a kép. Ha nincsenek extra igényeid sztem felesleges belemerülni a kontraszt/válaszidő/stb. kérdésekbe, ezek a monitorok már jók, a régi CRT-dhez képest le leszel nyűgözve
-
x64
aktív tag
válasz
Integrator #3789 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá.
- ms: manapság már nincs olyan TFT monitor, amin ne lehetne normálisan játszani, szerintem 10ms alatt már szinte mindegy. Nyilván minél kisebb, annál jobb.
- fényerő: szerintem ez se lényeges, az én monitoromnak 300cd/m2 a fényereje és ennek a tizedén használom (brightness 10/100)
- kontrasztarány: elvileg minél nagyobb, annál jobb. Gyakorlatilag 1000:1 fölött már csak dinamikus kontrasztarányok vannak (filmek\játékok alatt automatikusan variál a fényerővel), ami szvsz parasztvakítás. Az előző moncsimnak 700:1 volt (Samsung 940B), ez szerintem bőven elég.
- látószög: panelfüggő. A TN-film paneles monitoroké manapság 160/160-170/170 között van. Gyakorlatilag igen egyforma és alulról nézhetetlen. A függőleges 160-170 fok szintén parasztvakítás, mert már 15-20 fokkal lejjebb nézve nem látsz semmit, vagy csak fekete pacákat.
Az S-IPS és az MVA/PVA/aPVA panelek sokkal jobbak. Némileg lassabbak (nem 2ms, hanem 5-6), de a látószögük jobb, nincs durva háttérfény, a fekete az fekete és szebb a képük is (totál eltérő technológiák). A legjobb állítólag az aPVA. Ezeket viszont csak 20" fölött csinálják (Dell modellek), ill. leginkább 24" és fölötte.Ócsót (HannsG, V7, stb.) ne vegyél. Én Samsung párti vagyok, de a Dell, Asus, LG, Iiyama is jók. Sőt, még az Acer is belefér.
Nézz teszteket, mielőtt kiválasztod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest