- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Thomeee #3498 üzenetére
szerintem te kevered a HDMI és a HDCP dolgot
VGA kártyákon nemhinném hogy van HDMI csatoló mert pont a VGA karikra fejlesztették ki a displayport csatolót mivel a HDMI pénzbe került volna nekik
a HDCP meg DVI portra vonatkozik mégpedig hogy megtudsz rajta másolásvédett HD filmet is nézni ha a VGA támogatja mert a monitor már fogja tudni
-
Mauzes
addikt
válasz
Thomeee #3452 üzenetére
CMO valamivel gyengébb...... ugyhogy az nem lehet......
Én az nem értem, hogy ezt miből gondolod. Miért ne lehetne?
Egyébként az egyik szétszedett 223BW-ben CHUNGHWA CLAA220WA panel volt (ami nem tudom, miféle, de nem CMO-nak tűnik), wwhy szerint pedig rengeteg nemrég szétszedett 226BW-ben CMO panel volt. Tehát mostanában sem S, sem A paneles monitort nem nagyon látott senki.
És a Mo.-n kapható monitorok Szlovákiában készülnek manapság, ezek is, és a 2232BW is. Persze ettől még lehet más panel benne, de egyáltalán semmit nem lehet tudni előre... -
TeeJay
félisten
válasz
Thomeee #3452 üzenetére
20"-os cuccoknál kevésbé volt ez a Samsung vs. nem Samsung panel mizéria
az csak a 22"-os termékeknél volt (gondolom samsung annyi monitort ad el hogy nem győzi a panelt gyártani bele és azért kell mástól is vennie)ha valaki szétszedi a 2032BW-t majd írja le milyen panel van benne
az enyém made in slovakia volt csak mivel nem találok 1 csavart se a monitoron nem merem szétszedni -
Khaal
őstag
-
zolynet
veterán
válasz
Thomeee #3339 üzenetére
csak annyi volt rádugtam a 20" dell helyett, bekalibráltam, azt tettem össze sógoromnak a szörnyeteget: c2d 6750,2x1gb mem,8800gts 640mb,...
meg aztán dolgoztam is mellette
ma meg még ki sem bontottam, bár lehet most alvás helyett, bár holnap sem lesz eccerű napom már előre tudom...tesztelés későbbre marad -
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3258 üzenetére
Először is a méretben kellene döntened.
A 19" kicsi, viszont az 1440x960 felbontás miatt a VGA-d jobban bírja. Nem tudom alkalmas e játékra.
A másik kettő biztos alkalmas. A vx2025-ről is ezt írták. Én e kettő közül döntenék. Igaz ezek már 1680x1050-esek. A Viewsonic-nak szebb a képe vs. a 226BW nagyobb méretével szemben.
A döntés a tiéd. -
TeeJay
félisten
válasz
Thomeee #3213 üzenetére
okés de a 2032BW-n sehol 1 csavar úgyhogy kihagyom inkább
viszont ma Ramirisben megnéztem a kirakott Samsung monitorokat
szép a 206Bw meg a 226BW is sajna 2232BW nem volt még kirakva
amin nagyot ámultam az a 245B volt ami brutálisan tetszik
plusz láttam még a 27" Samsungotlehidaltam akkora
-
Khaal
őstag
válasz
Thomeee #3173 üzenetére
Nagyon nem döntötted még el, látom. Sajnos nem igazán tudok segíteni, neked kell kitalálni mi a fontos számodra.
Én részemről már nem vennék DVI nélküli monitort, és mivel sokat nézek filmeket nálam csak wide jöhet szóba. TN-től távol tartom magam, mert még mindig nem az igazi.
Ha most vásárolnék, akkor is a FuSit venném, de mivel nem árulják sehol se azt hiszem, egy használt vx2025wm lenne belőle (többet is hirdetnek, itt ph-n is), ha több pénzem lenne, akkor meg valószínűleg egy Dell 2407wfp. Ha meg tényleg sok pénzem lenne, akkor egy Eizo
.
-
TeeJay
félisten
válasz
Thomeee #3159 üzenetére
hát azért ekkora felbontás mellett illik DVI csatlakozós monitort venni
a VGA és DVI közt a különbség nem nagyon látható azt szokták mondani de tűéles képet szerintem csak DVI csatival lehet majd előcsalni minden monitorból
meg hát gondolni kell a jövőre
mert majd jönnek a HD filmek ami meg megköveteli a HDCP képességet
ami meg ha jóltudom csak DVI porton létezik -
Anthony28
őstag
válasz
Thomeee #3139 üzenetére
Én amikor vettem az enyémet az Iiyama "22 és a Samsung "22 között nem tudtam dönteni.Samsung 6k val volt drágább, viiszont az Iiyamán nem volt DVI.Ez döntött, tehát maradt a Samsung.
A DVI előnyei között szerepel az élesebb kép,zaj és szellemképmentes, könnyebb beállítani ill pontosabban is lehet, ebből adódóan ha felbontást váltasz tuti minden a helyére kerül.
Csak DVI monitort vegyél!! -
Khaal
őstag
válasz
Thomeee #3084 üzenetére
Ha zavar a tükröződés, akkor ne vedd meg. Azért ajánlottuk ilyen vehemensen, mert most jó áron van.
Ami most még kapható (elvileg) 20" wide és nem TN:
Belinea 102035W 82 ezertől
Belinea 102030W 78 ezertől (ebben viszont nincs DVI)
Dell Ultrasharp 2007WFP 87 ezertől (a régebbi darabokkal sok volt a gond)
Philips 200WP7ES 110 ezer körül (ebben jobb panel van, mint a fentebb írt Philipsben)
Viewsonic vx2025wm 120 ezer körül
Samsung 215TW 120 ezer körül (az overdriveja viszont zavaró lehet)24"-esből ami még olcsónak számít:
Acer AL2423WD 130 ezer körül
Acer AL2423W 120 ezer körül (ezen nincs DVI)
Acer AL2416W 100 ezer környékén (de a nagyon olcsó darabok, valószínűleg TN panelesek, mert Acer is variál)Nem szélesvásznuban a VA/IPS paneles monitorok 20" és afelett még drágábbak.
Ezeket az árakat a netről kapartam össze, nem biztos, hogy tényleg van raktáron is az adott cuccból.
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3084 üzenetére
A xeroxot én is láttam. Olyan a képe, mint egy CRT-nek. Jól néz ki. De valamennyire tükröződik, mint a CRT-k. Amúgy 80k nagyon jó ár az ASUS-ért. Ha viszont nem kell a PIVOT, meg a videobemenetek és egy kiváló webcam akkor ne vedd. (Egyébként csak a webcam megér benne egy 20-ast) A monitorodat nem írtad a konfighoz de talán 17-es CRT-d van? Az kb. akkora, mint egy 15"-os normál TFT (azaz 18"-as wide ha lenne olyan).
-
Khaal
őstag
válasz
Thomeee #3082 üzenetére
Viewsonic vx2025wm, Belinea 102035, philips 200w6cs, FuSI S20-1W, Asus PW201 ezek mind ugyanazzal a P-MVA panellal lettek szerelve.
Az Asus annyiban különbözik, hogy fényes felületű, ez van akit zavar, van akinek ez jön be. Tükröződés probléma lehet, de a színek általában élénkebbnek tűnnek egy matt panelhez hasonlítva. A Dell 2007WFP-ben elvileg S-IPS panel van, de a Dell is szokta váltogatni a beszállítókat, úgyhogy ez se tuti.
Én nem bántam meg, hogy annak idején megvettem a FuSit, igaz 20 ezerel többe került mit egy 22"-es, de nálam nagyon számítottak a betekintési szögek (és frankón tetszett a fém keret).
Rajtad múlik melyiket veszed, mi csak próbálunk tanácsot adni. Neked kell eldönteni mi számít jobban, a plusz 2 col, vagy a jobb színhűség / betekintési szögek / fekete..stb. -
Khaal
őstag
válasz
Thomeee #3078 üzenetére
Betekintési szögben azért a TN a legroszabb, annál jobb a P-MVA majd jön az S-PVA, de az S-IPS a legjobb.
Ha pénz nem akadály, akkor Eizot vegyél, abban nem hiszem, hogy csalódni fogsz.17"-es CRT után a 20"-as wide is nagyon nagy (legalábbis nekem az volt).
Mire akarod használni a monitort? Filmnézésre egyértelműen wide a jobb, szerintem játékra is (mondjuk ezzel van aki nem ért egyet).Valamivel 100 fölött már kapható 24"-es wide TN-es monitor is (ha a méret a lényeg), de ha jól emlékszem Acernak van egy olcsó 24"-es PVA paneles monitora, nem olyan rég szó volt róla itt a topicban.
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3078 üzenetére
A munkahelyemen van egy PVA monitor a betekintési szöge k.jó. A poén az, hogy észre sem vettem, hogy PVA.
Pedig homogénebb a képe mint a TN-nek a színek is jobbak a fehér az fehér, bevilágítás ott is van de a fekete feketébb, mint a TN-en. Mégis valamiért észre sem vettem...
-
Khaal
őstag
válasz
Thomeee #3060 üzenetére
Mivel nemrég még kétszer annyiért adták mint az átlag TN-es 20"-ast, nagyon is megéri.
De nézd meg valahol mielőtt megveszed, mert fényes panelja van, és van akinek zavaró lehet a tükröződés miatt.
Ennyi pénzért mondjuk nagyon megéri, a Belinea se olcsóbb és ennek jobb a talpa (még pivot is van), meg ott van benne a webkamera is.
Én annak idején azért nem ezt vettem, mert vagy másfélszer annyiba került, mint az ugyanolyan paneles FuSi. -
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3060 üzenetére
Azt, hogy k-ra tetszik. 80-ért meg lehet kapni?
223BW-m eladom.
Egyszer egy tesztben láttam, hogy milyen kameraképe van verte a Logitech QuickCam Fusion-t ami nem piskóta 17k-ért.
PVA, komponens és kompozit bemenet,PIVOT. A melóhelyemen van az egyik PVA-s monitornak ilyen talpa. 80k? Még most sem hiszem.
Ezt vedd!!! -
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #3021 üzenetére
Na akkor leírom én mit csinálnék hátha segít.
1. Mivel a philips-ről nincs teszt megpróbálnék megnézni egyet. Ha erre nincs lehetőség akkor lehet, hogy nem vállalnám be, mert ugye extra képességei nincsenek a többi versenyzőhöz képest.
2. A 223BW olcsó, mert 5ms-os. Ez az 5ms mindenre elég. A többi típusban is 5ms-es panel van egy elektronika csinál 2ms-t. A 2ms funkció ezeknél a monitoroknál ki-be kapcsolható paraszvakítás. És ezért kerülnek többe. (pl.206BW). Ja és a 223BW pontosan 21,6" nem 22".Azt tudjuk, hogy nem Samu panel van benne.
3. A 226BW 22"-os nem Samu paneles 2ms-es. Nem tudom mennyivel kerül többe ez a parasztvakítás. A többi paramétere megfelel a 223BW-nek. Ja és ha majd ülsz a monitor előtt attól jobban fogod magad érezni, hogy 2ms előtt ülsz +10-15k-ért? Lehet, hogy megbánod és azt mondod az 5ms-es is ilyen lenne csak maradt volna még egy kis pénzmag jó VGA-ra, mert ehhez a felbontáshoz 512MB-s VGA kell. (8800GT,2950Pro/XT egy hónapon belül jönnek ki)
4. A 2232BW ugyanaz, mint a 226BW csak TV kinézetü na meg van rajta Scart video csatlakozó. Hát ez nem tudom mennyire jó és mire való. HD lejátszó DVI-n megy, X-Box meg ha jól emlékszem nagy felbontást Scart-on kesresztül nem tud leadni.A paneljáról nem tudunk semmit csak, hogy elég rendesen van bevilágítás. Talán a Kelet-Európát ellátó szlovák üzembe nem is kap Samsung panelt? A balkánra jó az egyéb is.Szóval ha a pénz nem számít 4-es utána 3-mas kevesebb lóvéval 2-es és végül a Philips.
Ja és a mai gémek alá kell kétmagos proci. pl. Core2.Ja és légyszi tölts ki a konfigod Adataim/Cuccok-ban.
-
d@minator
addikt
válasz
Thomeee #2974 üzenetére
Itt mindenki pingvin?
Ha az ASUS tetszik vedd azt. Amiket korábban felsoroltál azok is jó monitorok, csak általában LG, Samsung-ot vesznek az emberek ezekről van tapasztalat ezért mások is azt vesznek. 223BW-t senki nem mert venni én keztem a sort azóta másr más is mer ilyet vásárolni. HG-vel nincs tapasztalat.Kérdezd Rover623-t (zöld kígyó a jele) neki valamilyen HG-je van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest