- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
manutdzoli #6876 üzenetére
csak a háttérvilágításban különböznek
a CW-ben valami újfajta van amitől állítólag jobb színvilágot tud a monitor
de sokak szerint nem éri meg egy TN paneles monitornál pláne hogy vagy 15-20ezerrel megdobja az árat -
TeeJay
félisten
válasz
DAkotaWild #6826 üzenetére
én egy Radeon 9200-on is tudtam 1680x1050-et adni neki DVI porton
valszeg neked is menni fog
2D-ben jó az integrált VGA is de ha már játszani akarsz ilyen felbontás mellett akkor hajajj... -
TeeJay
félisten
na igen szerintem itt sokaknak egy 1920x1200-as 24"-os xVA moncsi az álma csak hát annak ára is van sajnos
én is elfogadnék egy olyat mert tudnék rajta még full HD videót is nézni
no de jó nekem egyenlrőe a 20" wide is aztán a következő monitorom már majd 24-es OLED lesz vagy valami olyan -
TeeJay
félisten
bizony nem akarok más monitort venni mert full elégedett vagyok a 2032BW-vel
manapság pont azt élvezem rajta hogy a 720p HD videók milyen gyönyörűen néznek ki rajta fullképernyőn
tegnap voltam anyumék irodájában ahol zsírúj gépeket kaptak 19-es NEC wide monitorral
végülis az sem rossz csak ott nemtetszik hogy összesen 900 sor van rajta 1050helyett
megéri az a plusz 1 col a nagyobb felbontást
ami még nagyon tetszett nekem az múltkor a Ramirisben a Samsung 245B bár tudom hogy az TN paneles 24colos de következőleg olyat fogok venni (24" wide OLED)
addig meg kibírja a 2032BW -
TeeJay
félisten
na meg azért is mert már szinte minden aluljáróban kapsz TN paneles monitort annyira nagy a választék azokból
ellenben a minőségi normális drága panellel szerelteket jobbesetben rendelned kell vagy nem is lehet kapni mert sok kisker listáján nem is léteznekmeg ugye ha az ember bemegy valami "hülye azért nemvagyok" üzletbe egyből szeretne venni valamit ott meg szerintem csak olcsó TN-es monitorok vannak
-
TeeJay
félisten
igen ilyen alapon 30colos TFT-t meg az vegyen aki 2méterről nézi
persze olcsóbban járna ha közelebb ülne a monitorhoz mert akkor egy 20colos is elég jól látható
én 80-100 centiről nézem a 20-as monitort és mindent látok rendesen nem fárasztja a szemem és ígyis nagynak tűnik
persze ha közelebb hajolok nekem is "22colos" monitorom lesz mert ugyanazt látom amit te a 22" TFT-n távolabbról -
TeeJay
félisten
sorry lehet félreérthető én a 20" (205,206,2032BW) vs 223BW vitában írok mindig
erre írom általában hogy inkább egy "tuti" 20colos legyen mint egy "valamiért nagyon olcsó" 22"-os ami amúgy csak 21,6"
meg ugye el lehet gondolkozni hogy miért olcsóbb 10-15ezerrel a 223BW a 226/2232BW-től?vagy csak nekem fura az hogy egyárban van egy 20colos meg egy 22colos? (ami gyakorlatban csak 21,6col)
-
TeeJay
félisten
válasz
Adamka3kerék #5972 üzenetére
jó mind a kettő
neked kell eldönteni hogy az elegánsabb lakkozott káva kell-e vagy a sima fekete mint a 206BWnekem 2032BW van és elégedett vagyok vele maximálisan
TN panelhez képest nagyon szép képet ad -
TeeJay
félisten
válasz
Kristof86 #5897 üzenetére
ilyenre tesztre nem adnék mert tudjuk hogy ezeket a monitorokat 3-4féle panellal is szerelhetik szóval értelmetlen azt mondani hogy a 226BW veri a 2232BW-t
mindkét monitor jó max ha kifogsz egy Samsung panelest akkor jobban jársz
az enyémben sem Samsung panel van mégis megvagyok elégedve maximálisan és semmi hibát nem látok rajta -
TeeJay
félisten
20colosban Samsung 205BW 206BW 2032BW monitorokkal csak jól járhatsz
22colosban Samsung 225BW 226BW 2232BW monitorok a nyerők
meg van egy kakukktojás a 223BW ami se nem 20" se nem 22" hanem 21,6" meg némileg olcsósítva van így gyakorlatilag egy premiumos 20"-os áráért megkapod -
-
TeeJay
félisten
válasz
Sir Robin 25 #5191 üzenetére
-
TeeJay
félisten
hagyd a CD-n levő progit mert hülyeség
kösd rá DVI-re a monitort kapcsold be állítsd a felbontást natív-ra és kész
mást nem tudsz állítani a monitoron hacsak nincs kalibráló cuccod
de gondolom neked sincsfényerőt vedd le 50-alá monitor menüben kontrasztot meg 70körül és akkor nem fogja kiégetni a szemed
ennyit a monitorok beállításáról -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
ugye nem csináltátok meg azt a marhaságot hogy a monitort egyszerre DVI meg VGA kábellel is hozzákötöttétek a videókártyához?
akinek van a TFT-n DVI port az a VGA kábelt ki is dobhatja a kukába -
-
-
TeeJay
félisten
szabad tudni azt a 22-es CRT-t milyen felbontáson nyomattad?
1024-en?
ja persze ahhoz képest a TFT-n kicsik lesznek a betűk
nekem a 19-es CRT is 1280x960-ban ment máramúgy meg igen 1hét és megszokod és cseppet sem fog zavarni a kis betű mert nagyon szép éles és jól látható
-
TeeJay
félisten
válasz
zolynet #4806 üzenetére
jó de én 20colos Samsungra nyomtam be ezt meg én messziről nézem
40-es fényerő nekem tökéletesen elég mert ha attól több van már vakít
a kontraszt meg jó 70-75körül szerintemPH! teszteken is mikor bekalibrálják a Samsung monitorokat a fényerő 50körül van a kontraszt meg 70-80 ahogy olvastam
-
TeeJay
félisten
válasz
SystemRoot #4689 üzenetére
hát jólvan de a magyar embernek nincs pénze xVA meg IPS paneles monitorokra
az emberek 90%-a TN paneles TFT-t vesz szerintem
meg úgyse értenek hozzá szal inkább azt veszik ami jó árban van
márpedig kétlem hogy TN panelestől van olcsóbb monitoramúgy meg netezni filmetnézni szerintem egy mai új TN-es monitorral kifogástalanul lehet
kontraszt ma már elég jó --> 1000:1
bevilágítás szinte már alig van, legalábbis az enyémen jelentéktelen
és ha szemből nézem a színe se torzul
egyedül a 18bit-es színmegjelenítés ami tré de hát ezvan -
TeeJay
félisten
válasz
B-L-A-C-K #4661 üzenetére
TN panel nem 24bit-en jeleníti meg a színeket hanem csak 18bit-en
drágább panelnek jobb a kontrasztaránya szebb rajta a fekete és sokkaljobb a betekintési szöge1x láttam IPS paneles Panasonic Viera tévét (32colos volt)
és ezt kajak oldalról is lehetett nézni valamint a fekete az tényleg elég jó fekete volt
hát ennyi kb a látható különbség -
TeeJay
félisten
inkább 1-2ezerért kalibráljon aki vesz ilyet
annyit még nekem is megér -
TeeJay
félisten
válasz
zeorsdfd #4633 üzenetére
én inkább egy normális minőségi 20"-os wide-ra szavazok mint egy ócsó 22-es monitorra amit kitudja milyen panellel meg elektronikával raknak össze
amúgy a 20 és 22 colos wide felbontása egyezik
nemtudom miért mindenki egyből a 22 colost nézi ki
ja tudom már itt mindenki a nagyméretű pixeleket szereti -
TeeJay
félisten
válasz
kicsiPistike #4579 üzenetére
játékra már a 8ms is bőven elég
2ms-t csak az elektronika facsar ki 5ms panelből
nálam otthon ki van kapcsolva az RTA a 2032BW-ben mert minek az nekem
-
TeeJay
félisten
max 55-ből kijön egy 20"-os wide TFT igaz az TN paneles lesz de ezen is lehet játszani sőt filmezni mégjobban
tegnap leszedtem a Transformers c. filmet HD minőségben (1280x536) kivágtam a 20" wide moncsira és ámultam mert nagyon penge volt a minősége
(1080p felbontást meg se próbáltam mert szaggatott volna keményen) -
TeeJay
félisten
viszont szép éles és egyenletes a kép
valamint 100% sík szóval a CRT a kanyarba sincs ehhez képestha már 20"-os wide TFT-t vettél akkor 1680x1050-ben kötelező szinte járatni
ha vékony a betű majd közelebb ülsz (ja és mások is írtak windows-ban a betűsimítást tedd Clear Type-ra) -
TeeJay
félisten
válasz
d@minator #4262 üzenetére
rokonék nemrég vettek 32"-os Panasonic Viera LCD tévét amiben S-IPS panel van
hát elsőre majdnem lehidaltam olyan szép volt rajta a fekete
plusz teljesen oldalról nézve sem torzultak a színek mint TN panelnál
star wars episode 3-at megnéztem rajta hát nagyon baró volt de sima asztali moncsinak felesleges olyan mert netezni meg játszani elég a TN panel is szerintem -
TeeJay
félisten
"na igen itt mindenkinek igaza van. 19-es crt-m volt a 20 az kicsi lett volna és nem bántam meg a 21,6-os (46,8 x 29 cm) samut ebben a kategóriában szerintem a legjobb és a legszebb"
mondok én neked valamit
nekem is 19"-os CRT volt (90wattos tipikus fogyasztással)
és 20"-ra váltva hatalmas az új monitor (fogyasztása meg jó ha van 30-40watt)
és tudod miért? mert a 19"-es CRT-nek még 18col látható területe sincs és azon nyomattam 1280x960-at
most meg valódi látható 20"-on 1680x1050-etég és föld a különbség és az meg elég béna kifejezés hogy 19-es CRT után kicsi lett volna a 20" wide TFT
ne írjunk hülyeséget másoknak azért mert megtéveszted ezzel őket
-
TeeJay
félisten
helyedben még 5-6pénzt gyűjtenék hozzá és akkor már kijön belőle egy fullos 20"-os wide
aminek sokkaljobb a felbontása mint egy sima túró 19-es 5:4-es TFT-nek
plusz van rajta DVI meg HDCP képes meg hát gondolni kell a jövőre ispl Samsung 205BW 54-55körül már kapható
vagy Samsung 206BW az se sokkal drágább
vagy ott a Samsung 2032BW ami nekem van és hibátlan monitor és 60ből kijött nekemezért ezeknek mégiscsak 1680x1050 a felbontása ami a jövőben értékesebb lesz mint az 1280x1024
-
TeeJay
félisten
válasz
d@minator #4200 üzenetére
azt azért tegyük hozzá hogy ócsó bóvli monitoroknál sima D-sub csatin nem biztos hogy elsőre és pontosan állítja be a képet a monitor magának
Samsung monitoron még sosem volt bajom mert mindig profin beáll de találkoztam már olyannal mikor kajak elvolt csúszva a kép és akárhányszor nyomtam az "auto" gombot nem akar sehogy se normálisan beállni...DVI csatinál ilyen macera nincs
és szerintem azért mégiscsak minőségibb még ha nem is nagyon látni különbséget -
TeeJay
félisten
ja valszeg a 225BW többet tud mint a 2232BW
Ramirisből mikor vettem a moncsimat hoztam Samsung TFT katalógust
ahol 225/226BW-re 700:1 kontraszt volt írva
2232BW-re 1000:1 kontrasztsőt ha nagyon akarom azt is írhatom hogy 2032/2232BW-nek állítható már a bekapcs gomb körüli kék led fénye
-
TeeJay
félisten
válasz
raskolnikoff #4074 üzenetére
hát szerintem egy 22"-os Samsung nem most fog 65ezerbe kerülni
talán januárban eshet az ára de a 226 és 2232BW még jóideig nem megy majd 70ezer alá szerintem -
TeeJay
félisten
válasz
Nagy_Matessz #4082 üzenetére
vedd meg bátran mert szuper
mondom havernak az ár volt a lényeg neki az olcsóbb 205BW-t vettem és az is nagyon sirály pláne hogy állítható a magassága meg forgatható
abba is príma volt a panel, de én azért vettem a 2032BW-t mert sokkal elegánsabb a fekete lakkozott kávalegalábbis aki látta a monitoromat mindenki azt mondta hogy nagyon elegáns cucc
nem ócsó kínai kinézetű -
TeeJay
félisten
válasz
mleslie #4086 üzenetére
csodálkozol hogy mindenki Samsungot vesz?
egyrészt azt minden boltba lehet kapni magyaroszágon
másik meg hogy a világ legnagyobb panelgyártója meg ha jól olvastam most a legnagyobb monitorgyártó címet is visszaszerezte a DELL-tőlszal abszolút első
gondolom nem gyárt rossz cuccokatmondjuk én még csak Samsung TFT-t vettem és mindegyikkel elégedett voltam
-
TeeJay
félisten
válasz
raskolnikoff #4070 üzenetére
szerintem meg a 226BW és a 2232BW egyárban van
míg a 225BW pár ezerrel olcsóbb ezektől
a 223BW meg közel 10-el olcsóbb még a 225BW-től is -
TeeJay
félisten
válasz
DarthPeeter #4061 üzenetére
1 is ha a panel közepén van és állandóan fehéren világít
figyu már vagy 6-8 Samsung TFT-t vettem és egyiken sem volt még soha pixelhiba
ne parázzsőt a sokéves fujitsu siemens 17es tökbéna TFT-n itt nálunk csak 1 pixelhiba van az is kéken világít folyamatosan
-
TeeJay
félisten
válasz
DarthPeeter #4048 üzenetére
már párszor le lett írva hogy
a 223BW nem 22"-os hanem csak 21,6"
a 2232BW most a csúcsmodell a wide22 TN panelesek közt
a 223BW meg az ócsó modell
a többit találd ki hogy mitől lehet olcsóbb ennyivel mint a többi 22-es Samsung
nekem lenne pár tippem de inkább nem írom be
(talán a panelminőség vagy ócsób táp meg elektronika) -
TeeJay
félisten
válasz
Nagy_Matessz #4035 üzenetére
vegyél inkább 20colos wide moncsit
Samsung 205BW vagy 206BW vagy 2032BW
ezeket mindegyiket megkapod 60ezerből és a méretük és felbontásuk is összehasonlíthatatlan egy 19colosével -
TeeJay
félisten
én a szép képet arra írtam hogy kisebb pixelekkel szebben lehet megjeleníteni ugyanazt...
wide 20" --> 0,258mm
wide 22" --> 0,282mm
wide 24" --> 0,270mm
wide 27" --> 0,303mm
wide 30" --> 0,250mmezek alapján én csak 20",24",30" wide TFT-t vennék mert azoknak van szép képe
a többin számomra nagyok a pixelek -
TeeJay
félisten
elárulod miből tudtad meg hogy a 2232BW moncsidban CMO panel van?
nekem ugyanis a 2032BW-ben nem volt infó a szervízmenüben erről
amúgy meg tojok rá hogy Samsung vagy CMO panel van benne mert veszettjó képet ad ígyis és a bevilágítás TN panelhez képest szinte észrevehetetlen, plusz az 1000:1 kontraszt is érezhető -
TeeJay
félisten
ezen pontosítanék kicsit
17" TFT --> 0,264mm
19" TFT --> 0,294mm
20" wideTFT --> 0,258mm
22" wideTFT --> 0,282mm képponttávolságinkább úgy mondanám hogy a 19"-20" közt az átmenet a 22"wide vagy a 17" sima
ezért szokták írni hogy akinek eddig a 19"-os TFT jött be az 22"-os wide-ot vegyen
akinek meg a 17" TFT volt a nyerő az 20" wide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest