- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
A ReBAR-nak nem igazán van köze a CPU teljesítményéhez. Annyit csinál, hogy az egész VRAM egyben címezhető lesz, nem kell 256MB-os darabokban töltögetni, egy 2GB-os adatcsomag átmegy egy transzferrel, nem kell neki 8.
Az ordas nagy nonszensz, hogy a CPU-Z teszt eredményének bármi köze lenne a ReBAR-hoz... esetleg talán a közben feltett NVidia driverhez, aminek tudjuk, hogy nagyobb a CPU overhead-je. -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Baryka007 #16 üzenetére
Dehogy volt, egy ezer éve ismert dologra csodálkozott most rá tech tuber létére ami ráadásul teljesen okkal működik úgy ahogy. (Abu is szépen kifejtette.)
Iszonyatosan leégette magát ezzel az egésszel mert fals információt terjeszt amivel ráadásul ki is cseszik azokkal akik hallgatnak rá.
Nálam ezzel került be is kerültek Linus-ék mellé a pöcegödörbe. -
R0GERIUS
tag
What Is Resizable BAR?
Resizable BAR is an optional PCI Express interface technology. As you move through a world in a game, GPU memory (VRAM) constantly transfers textures, shaders and geometry via many small CPU to GPU transfers.
With the ever-growing size of modern game assets, this results in a lot of transfers. Using Resizable BAR, assets can instead be requested as-needed and sent in full, so the CPU can efficiently access the entire frame buffer. And if multiple requests are made, transfers can occur concurrently, rather than queuing.Röviden:
A CPU tölti fel a VRAM-ot, a Resizable BAR abban segít, hogy ne csak egy kis részt lásson a CPU a VRAM-ból, hanem (akár) az egészet, felgyorsítva a transzfert.
Emiatt sose lesz független a CPU-tól a technológia (se igazából a GPU működése).Forrás: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/
-
R0GERIUS
tag
Szerintem jobban jársz, ha globálisan ki van kapcsolva, és egyesével kapcsolgatod be játékonként.
Ha nem működik, akkor maximum kikapcsolod.Így nem szívsz azzal, ha véletlen elfelejtenéd, hogy ez is gondot okozhat.
Ez is olyan, mint az OC/UV, nem biztos, hogy mindig és minden körülmény között stabil, lehet hogy a következő frissítés elszúrja. -
ProNoob
tag
Én amikor láttam JayzTwoCents videóját, egyből bekapcsoltam globalban, de akkor inkább érdemes visszállítani?
-
Bossp
addikt
Röviden hiába van bekapcsolva bioszban a Rebar nvidia driver szinten tiltja alkalmazás függően? Ahhoz képest FF 7 Rebirth alatt amíg nem kapcsoltam ki brutál microlaggok voltag kikapcsolva vajsima
ha ennyire tesztelik hogy maradt ki egy akkor fél éves AAA játék.?
-
podtibi
senior tag
Gyakorlatilag leírtad a választ, hogy a probléma megoldható és lényegtelen kin is múlik, ha a probléma nem kerül megoldásra. Annyiban változott a lényeg, hogy egy helyett, mutogathatunk háromra.
Addig is, az nvidia is kedve szerint dönti el, hogy milyen helyzetben legyen kihasználva jobban a processzor. Mert itt tartunk, hogy egy frissítés is, legyen az akár driver, teljesítménycsökkenést is okozhat bármiben és én mint felhasználó, ne érezzem okkal magam rosszul, ha nincsen felelősségre vonás. Továbbra is értem, hogy nem vállalnak olyasmiért felelősséget, ami egyedül nem megoldható. De ez nem változtat a tényen, hogy a probléma megoldható, tehát igenis van mögötte felelősség/van kire mutogatni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV ezt leprofilozza a driverben, automatikusan működik, amire működik.
Ha mókolod, akkor nyilván nem vállal garanciát rá az NV, de nem a hardveren bukod ezt, hanem szimplán csak az van, hogy az NVIDIA nem tudja garantálni, hogy stabil lesz. Valószínűleg, ha mókolod, akkor még a bugreportot sem vizsgálják ki.
#10 podtibi : Ez túlságosan platformfunkció ahhoz, hogy az NV egyedül garantálni tudja mindig a stabil működését. Nem csak rajtuk múlik. Valószínűleg, ha az AMD és az Intel vállalná az NV-nek a tipikus gondok kiszűrését, akkor jobban tudná működtetni ezt az NV is, de se az AMD-nek, se az Intelnek nem érdeke ezért dolgoznia.
-
Baryka007
addikt
Köszönjük a részletes cikket !
Hetek óta szívok vele... durván 3 hete vagyok RTX 5070 tulaj... És ismerem a gépem minden porcikáját... kb 8-9 windows reinstall-t eszközöltem, mire rájöttem hogy hol csúszik el 8-10% CPU performance !!
A kép úgy készült, hogy a baloldali CPU-z benchet nvidia driver telepítés előtt készítettem, aztán feltelepítettem az nv drivert, ezután elindítottam még1 cpu-z benchet... Majd egymás mellé tettem őket !
A teljesítményvesztés jelentős volt !
De nvidia profile inspectoros beállítás után amit Jayz is javasolt, 845 re felkúszott a single core performance... az már elfogadható... -
podtibi
senior tag
Pont ez a lényeg. Nem a vásárlónak kell bekapcsolnia, hanem az nvidia teszi ezt, attól függően, hogy okoz e stabilitási problémát. Na már most, nem az nvidia nak a dolga, hogy ezek a problémák ne jelenjenek meg akkor is, amikor a funkció bekapcsolva van? Én elfogadom, hogy ki kell kapcsolniuk, de ettől még az lenne a dolguk, hogy ne kelljen kikapcsolni vagy ne is lehessen bekapcsolni.
-
hapakj
őstag
-
hapakj
őstag
Nem az nVidia hatásköre, ha esetleg más driver-ben, a végfelhasználói szoftverben van a probléma. Nem tudja kijavítani. Nem tehet mást mit white-listtel és értesíti az érintetteket. Ez nem felelőség alól kibújás, hanem hogy úgy szállítja a feature-t, hogy lehessen használni, de ne okozzon problémát.
Egyébként ez alapvetően bevett dolog, hogy régebbi sw-eknek nem reportálnak a driverek új képességeket, lehetőségeket, mert hasznuk nincs belőle, s instabillá válnának esetleg nem is működnének.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a felhasználó nem tudja eldönteni, hogy stabil-e vagy sem. Aztán adja fel a bugreportot, amit ki kell vizsgálni, stb. Jobb a nem stabil paramétereket előre letiltani.
#4 podtibi : Driverek jönnek is, amelyek több játékot kínálnak a fehérlistában, de ettől az NV nem kínál platformot. Sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint az Intel és az AMD, amely cégek platformszinten azért elég jó támogatást tudnak maguknak csinálni. Az NVIDIA erre addig nem lesz képes, amíg Intel és AMD procit kell rakni a GeForce-ok mellé.
-
podtibi
senior tag
De nem az lenne a lényeg, hogy bekapcsolásnál minden müködjön? Értem hogy nem egyszerű, de minden más se egyszerű. Nem lehet ezzel megmagyarázni. Ha van ez a funkció, akkor annak mindenféleképpen normálisan működnie kell, nem ok nélkül vannak driver frissitések se, ahogy azoknak javítása se. Nem ok nélkül veszítjük el a garit, ha mi nekünk kell bekapcsolnunk manuálisan és ezzel mi okoztuk a problémát. Ez számomra inkább egy felelősségből való kibujás.
-
hapakj
őstag
Hmmm, ez azért nem ilyen egyszerű. A Resizable BAR az relaxál egy módot a driver / OS-ben, a CPU - GPU kommunikációval kapcsolatban. Ez általában egy 256Mb-s buffert jelentett, s most már akár gigabájtok is lehetnek. Ha egy régebben megírt sw, ezt esetleg nem kezeli rendesen, akkor okozhat teljesítmény problémákat, úgy hogy igazából minden software helyesen működik, csak az egyik nem volt felkészítve egy olyan szituációra, ami eddig elő sem fordulhatott.
Ilyenkor hasznos lehet a white-listes megközelítés.
Persze mindent ki lehetne vezetni user beállításnak, csak az problémás, mert a felhasználó csak azt hallja ez milyen menő funkció, de amikor bekapcsolás után valami nem megy nem feltétlen érti az összefüggéseket, s hát elkezdi a vga vendort hibáztatni -
podtibi
senior tag
Ezt a beállítást, mért nem hagyják a felhasználóra? Amit leírtál ismételve, nekem inkább egy felelősségből való kibújás, hiszen te magad írtad le, hogy okkal nem kapcsolják be. Tehát ha valami nem jól működik, akkor nem az lenne a helyén való, hogy mindenképpen jól működjön? intel/amd/nvida tol függetlenül.
-
hapakj
őstag
Persze, hogy jól működik. nVidiának nem szokása kiadni hibásan implementált funkciókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest