- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mleslie
tag
Ezt olvastátok már? Kíváncsi vagyok léesz-e belőle valami... [link]
-
mleslie
tag
Nevetni fogsz, de néhány hete ilyenre cserélték ki a szétütött CRT-met melóhelyen...
Hát a paraméterei alapján nem túl jó, viszont nem mondanám meg róla. Röviden csak annyit, hogy haza akartam vinni édesanyámnak 1 hét után... várom mikor selejtezik le ezt más nem viszi el!!! Egyszóval én irodai használat alapján dicsérem.
-
mleslie
tag
Nagyon szépen köszönöm! És BÚÉK neked is....
De értelmezni is segítenél?Ezt látom:
L2*6W
TSUMO58 VER 1.90
070802 HSKIM ETI. 116
CLEAR ETI > NO
AUTO COLOR > NO
AGING > OFF
PANEL > LPL20W CI
NVRAM INIT > NO+pár színbeállítás
Az állítható dolgokkal miket lehet elérni? Pl. az ETI-t kitöröltem és 0 lett, most mit csináltam?
-
mleslie
tag
Hogyan tudnám megnézni, hogy ebben milyen panel van? (L206WTQ) Vagy itt mindegyikben ez a panel van?
Egyébként én is állítom, hogy ha Samu minőség kell, de spórolni akarsz egy picit, akkor az LG 206WTQ remek választás... az új sorozatúak már 5000:1-hez Din. kontraszttal jönnek ki...
-
mleslie
tag
Monitort választani nem könnyű, de legalább nehéz!
Pixelhiba mentes Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
-
mleslie
tag
Én kb ugyanezt az utat jártam be és kb. 2-3 hónapig filóztam, hogy mi legyen...
Aztán rájöttem, hogy a 20-as felbontásra ugyanazt tudja mint a 22-es, ezért a képe elméletileg picivel szebb is, ráadásul olcsóbb! Nem gondoltam volna, hogy LG-t veszek, aztán megláttam az L206WTQ-SF moncsimat és tudtam hogy ez kell nekem. Szinben, tudásban azt nyújtja, ami nekem kell, és már nem cserélném el semmire.... -
mleslie
tag
Skacok elgondolkodtatok már azon, hogy mit csinál a Samu ezzel a rengeteg pixelhibás moncsival, amit visszavisznek gariba? Volt aki hármat is visszaküldött...
-
mleslie
tag
Egy picit furcsálom, hogy mindenki százezres videokártyákat ajánl ezekhez a monitorokhoz...
Nekem sosem volt, csak max. középkategóriás vkarim, és most is tökéletesen játszható pl. a Wow, vagy a HL2 Ep.2 natív-on, pedig csak egy jónak nem nevezhető X1600XT-m van.
Szóval nem kell annyira kétségbe esni ettől, persze nem lehet mindent maxra pakolni... -
mleslie
tag
Szerintem bőven elég egy 20-as is, ha pár ezrest meg akar spórolni valaki.
Én ezt választottam:LG L206WTQ-SF (2ms, 170°/170°, 5000:1) Paraméterei alapján a jelenlegi legjobb monitor. Az más kérdés, hogy ezekből az értékekből esetleg mennyi igaz.
Tény, hogy nagyon szép képe van közelről is, és már örülök neki, hogy nem 2232BW vagy 223BW lett a választásom. -
mleslie
tag
válasz
katt777 #4948 üzenetére
Látom nem akarsz ebbe beletörödni...
Szóval ez a pdf konkrétan a FVF oldaláról van, remélem nem gondolod róluk, hogy meg akarnak téveszteni... Ha már ők is kiteszik az oldalukra, akkor csak van benne valami, nem?
Egyébként több tucat ilyen tájékoztató füzetecskét készítettek, nagyon tanulságos bele-bele nézni, mert ilyen és hasonló "okosságokat" lehet felszedni belőlük, és soha sem tudhatjuk, hogy mikor lesz rájuk szükség... -
mleslie
tag
Na valaki kérdezte, hogyan is van pontosan ez a 8 napos bla-bla.
Szóval gyakorlatilag bármelyik monitorra van 8 nap pixelgarid, ha neten rendeled, ugyanis:
Az internet áruházban történő vásárlásra a távollevő felek között kötött szerződésekre vonatkozó jogszabályok érvényesek. Ezt a 17/1999 kormányrendelet szabályozza. Ugyanezen rendelet határozza meg a vásárló részére az elállási jogot!
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
(3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.
(4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.
(5) A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.
Kb ezt írtam már le 1x konyhanyelven, de itt a pontos szöveg is.
A hagyományos vásárlásnál, meg sajna hiába ágálnak egyesek, egyébként szivem szerint is jogosan, a jogszabály továbbra sem ezt mondja... [link]
Szóval, ha úgyis ingyenes a házhozszállítás érdemesebb szerintem a neten rendelni bármilyen monitort, mert nem 0 vagy 3, hanem 8 nap pixelgarid lesz. Arról nem beszélve, hogy ha simán meggondolod magam, mert mégsem tetszik, akkor is visszaküldheted!
-
mleslie
tag
Az LG L206WTQ-n lehet kapcsolgatni hogy 1000:1 vagy 5000:1 kontraszt legyen, illetve a 2-5 ms-t? Vagy Samunál olvastam, hogy igen?
-
mleslie
tag
Na szóval!
Érdemes pixelgaris monitort venni, de ha nem akkor a következőket tarsd szem előtt!
Ha személyesen veszel át monitort, és nincs a 3 nap gari akkor az ISO 13406-2 szabvány szerint járnak el. Azaz: [link]A távollévő felek esetén érvényes törvény szerint (értsd: pl. netes vásárlás) indoklás nélkül mondhatod vissza a vásárlást 8 napon belül. Ez esetben neked kell az áru visszajuttatásáról gondoskodni, illetve téged terhelnek a költségek amennyiben pl. futárral küldöd vissza, és ugye nem garis az ügyintézés, mint ahogy valaki meg is járta vele. Az áru ellenértékét amennyiben pénzzel fizettél kp-ban illetve átutalva kaphatod vissza. Amennyiben a küldő cég hibájából pl. mást küldtek, mint amit rendelsz (én így jártam) történik a dolog akkor a szállítás is az ő saruk, vagy pedig megtéritik a költségedet, ez viszont asszem lehet pl. utalvány is... (ebben nem vagyok 100% biztos)
Véleményem szerint neten rendelve érdemes 3 napos gari nélküli moncsit rendelni, mert visszaküldöd, ha mégis pixelhibás és visszakéred az árát, míg, ha bemész és megveszed valahol akkor cumi van és várhatod egy 22"-os moncsinál míg még másik 6 pixel feldobja a bakkancsot...
-
mleslie
tag
válasz
zolynet #4882 üzenetére
Már nem!
Mivel pár nap alatt összesen ketten! jelentkeztek volna, ezért dobtam a projectet és a pénzből megleptem magam egy monitorral...
Azért nem gondoltam volna, hogy a rengeteg beírkálás után ténylegesen gyakorlatilag senkit sem érdekelt volna a dolog!
Szóval maradok én is kalibrálatlan monitorral, bár egy profilt azért lekaptam a netről, amit kipróbáltam, de lényeges különbséget nem vettem észre...
-
mleslie
tag
A lényeg az srácok, hogy ha pl. neten rendelsz, akkor 8 napon belül akár indoklás nélkül is visszamondhatod a dolgot, amennyiben eredeti csomagolásában visszajuttatod a terméket.
Itt sajna a lovéra nincs esélyed szerintem, mivel csak az ő hibájukból eredő dolognál kötelesek állni a fuvarköltséget... egyéb esetben neked kell intézned a dolgot. Itt a futárral megszívtad, mert ha náluk most nincs garis hiba joggal terhelik rád a költséget! De ne legyen igazam. -
mleslie
tag
válasz
Dick333 #4828 üzenetére
Éppen ezt akartam írni, hogy az enyém már 5000:1 kontrasztos!!!
Most üzemeltem be és az első kérdésem arra vonatkozna, hogy miért írja az AUTO/SET gombra, hogy Digital Video Input No Acces? Jól értem, hogy ez a funkció csak a D-Sub csatival müködik?
Na addig is gyorsan letesztelem a Nokia Monitor teszttel....
-
mleslie
tag
Na döntöttem végre...
Holnap fog megjönni az LG 206WTQ-m! Remélem nem lesz gond a pixelekkel, és hétvégére majd belakom! -
mleslie
tag
Ma hosszas könyörgés után kaptam a régi 15"-ös CRT helyett egy TFT-t a cégnél...
Amikor megláttam picit dühös lettem, de beüzemelés után megváltozott a véleményem.
Egy HP1502-t!!!hoztak, de bekapcsolás után meglepően szép volt a képe (D-Sub!) gyönyörűen bekalibrálta magát, ráadásul a nem kevés üzemóra ellenére pixelhiba mentes!
Nagyon kellemesen csalódtam benne! A paraméterei pedig igencsak gyengusok a mostani cuccokhoz képest, ennek ellenére tetszett!
Szóval komolyan ilyen nagy különbség van egy öreg CRT-hez képest még egy vén csoroszlya TFT-vel is? Akkor el sem tudom képzelni mennyire sirály egy vaci új!
Mondjuk kipróbáltam nem natívban az elég csúnya volt!
Viszont már bánom, hogy visszaküldtem az ACER X223W-t a DVI hiánya miatt... valószínűleg, ha nem látom (márpedig nem látom) DVI-n is a képét sohasem tünik fel az esetleges gyengesége a 6 éves CRT után... -
mleslie
tag
Srácok!
Lehet, hogy komolyra fordulna a dolog és szeretném felmérni, hogy kb. mennyien igényelnének olcsó monitorkalibrálást...
Szóval megtennétek, hogy aki KOMOLYAN fizetne egy kalibrálásért (de nem 14-15 ezret) az ír egy privit, amiben megírja azt az összeget amennyit megérne neki a dolog?
Sőt legyen két összeg:
1. Amennyit megér, ha neked kell eljönni a monitorral...
2. Amennyit megér, ha házhoz megyek a kalibrálás miatt... -
mleslie
tag
Samsung 223BW-hez van fellelhető icc profil?
-
mleslie
tag
válasz
Nagy_Matessz #4649 üzenetére
Komolyan mondom veszek egy ilyen kütyüt! Mennyibe kerül? 100-150eFt?
Mennyit érne meg nektek egy kalibrálás?Edit: Ez jó is lenne nem? Eye-One Display 2 - 63000 HUF Nem értem, hogy senkinek sem éri meg ennyit befektetni? Ami monitort csak itt bekalibrálhatna...
-
mleslie
tag
Most már lassan döntenem kell! Két fő versenyző maradt:
- Samsung 223BW (kellemes ára miatt) 21,6"
- Belinea 102035W (MVA panel miatt) 20,1"Mindössze 1,5" és 17-18 EFt van közöttük viszont elég nehéz összehasonlítani őket...
Melyiket szeressem?A samsung 225MW-ről már letettem, mert drága!
-
mleslie
tag
válasz
kicsiPistike #4611 üzenetére
Hát engem is megingatott ez, pedig már kezdtem rá hajlani...
Most megint elgondolkodtam a 225MW-n. Van valakinek ezzel tapasztalata? -
mleslie
tag
Az lesz ezzel is a gond, hogy annyival drágább lesz a többi TN-nél, hogy nem éri meg majd megvenni... szerintem.
-
mleslie
tag
Kiváncsi lennék, hogy mi lenne egy olyan szavazás végeredménye itt a fórumon, hogy ki milyen márkájú tft használ... Nyerne a Samu, na de mennyivel???
-
mleslie
tag
Sajnos kénytelen vagyok én is olvasgatni ezt a honlapot, mert az Electroworld bár elismerte a hibáját nem hajlandó cserélni a monitort pénz helyett meg Electroworld vásárlási utalványt akarnak visszaadni...
-
mleslie
tag
-
mleslie
tag
De arra vártam, és csalódnom kellett...
Ma kiderült a turpisság! Hiába ellenőriztem le kétszer az oldalukon és kérdeztem rá telefonon az ügyfélszolgálatnál, hogy biztosan van-e rajta DVI csati, mégis mire ideért már nem volt rajta...
Persze azonnal hívtam őket és szabadkoztak, hogy véletlenül elírták a neten! Mondom semmi gond, akkor vissza a pénzem. Erre a csávó azt mondja, hogy ok, csak ugorjak be a cuccal Budakalászra és már adják is.
Mondom neki kicsit messze van Miskolcról... semmi gond szerinte úgyis jó, ha feladom postán!!!Ez nem ismeri a magyar postát??? Arról nem is beszélve, hogy egy ekkora cucc ajánlva, meg biztosítva mibe kerülne nekem!
Miután hallotta, hogy kiakadok a hülyeségeitől kért 2 percet, hogy megkérdezze mi legyen, majd szólt, hogy jó hire van majd visszahív... na azóta is hívnak.
Holnap 9-ig várok, ha nem jelentkeznek akkor felhívom őket még1x és megemlítem nekik, hogy a fogyasztóvédelem szereti az ilyen ügyeket különesen karácsony előtt.
Remélem van annyi eszük, hogy ezek után nem kezdenek el okoskodni és visszaküldik a futárt a pénzemmel...
Röviden ennyi a történetem, ami bekerülhet a "bizonyos reklámszövegek és azok valóságtartalma" című akták közé! -
mleslie
tag
Holnap jön meg a monitorom, egy picit már türelmetlen vagyok...
-
mleslie
tag
Egyébként a 2500-ös dinamikus kontraszt mennyi alapból? Én 800-ra tippelek, mert a 3000 dinamikus az ezresből van elektronikával triplázva, ugye?
-
mleslie
tag
-
mleslie
tag
Volt már egy ilyen beszélgetés itt és akkor valaki ezt írta:
OK, kérdezd már meg inkább - ingyen - az ügyfélszolgálatukat... 06-80-SAMSUNG (06-80-7267864)
A garit ők adják, nem a kereskedő. Legrosszabb esetben beviszed a pesti márkaszervízükbe, és akkor kicserélik ott. Plussz az orrára koppintanak az ilyen kereskedőnek...Persze itt Samsungról van szó, de ha egyszer az ACER 3 évet vállal, akkor miért kell azt lebutitani 1-re???
De most már csak kíváncsiságból írok az eladó cég és az ACER ügyfélszolgálatára is...
Legalább egyszer és mindenkorra tisztázódnak az ilyen dolgok. Pl. Samut is árulnak 1 év garival... -
-
mleslie
tag
Na srácok egy életem egy halálom én megrendeltem ezt a 49990Ft-os X223W ACER-t.
Szerdára jön meg, ha kíváncsi lesz valaki, akkor írok majd róla pár szót.
Egyébként én úgy tudtam, hogy 3 év gari van gyakorlatilag minden monitorra, de itt csak 1 évet mondtak. Ez miért van? Pl a PC WORLD-ös tesztben is minden moncsi mellé 3 év garit írtak, és ott van egy P223W ACER is.Ja igen a megérkezéskori gyors (pixel) ellenőrzésre milyen progit ajánlotok? A NOKIA progiját?
Edit: Közben megnéztem az ACER honlapján és ott is 3 év garit írnak... ilyenkor mi van?
-
mleslie
tag
-
mleslie
tag
Skacok!
Találkozott már valaki ilyen monitorral? ACER X223W
Nem tudom mi a trükk, de 49990Ft most, ami annyira olcsó, hogy gyanakszom...
Tulajdonságok:Átmérője hüvelyk-ben 22,00
Maximális felbontás 1680 x 1050
Válaszidő (ms) 5
Kontrasztarány 2500:1
Fényesség (cd/m2) 300
Beépített hangsugárzók
OSD (képernyőmenü)
Interfész D-SUB, DVI HDCP-vel -
mleslie
tag
Erről van valakinek valami infója? Az ára elég baráti sztem:
BENQ T241WA 24" szélesvásznú LCD monitor
Bruttó ár: 99 998 Ft (nettó: 83 332 Ft)- Felbontás: 1920X1200
- Válaszidõ: 5 ms
- Fényerõsség: 500 cd/m2
- Láthatósági szög: 160/160
- Kontrasztarány: 1000:1
- Garancia: 1 év
- Cikkszám: T241WA -
mleslie
tag
Gondolkodik valaki rajtam kívül egy 24'' vagy 26''-os tv megvételében?
Arra gondoltam, hogy karácsony körül valószínüleg utánunk fogják dobálni jobbnál jobb áron.
Mivel kisebb a felbontása nem kell videókarit cserélni, profi stereo hangja van, TVvan benne!
Ráadásul a panelje sem lehet TN. Ahogy nézem már most vannak 130 körül, ennek még esnie kell 3 hónap múlva...
Az egyetlen kérdés, hogy menne-e úgy, hogy a kari DVI csatiját kötöm valahogy a TV HDMI bemenetére?
[Szerkesztve] -
mleslie
tag
Skacok csak én vagyok béna, vagy tényleg nincs a Samsung oldalán 225 mw, csak más tuneres tft-k? Miért???
-
mleslie
tag
Srácok a Samsung 225mw-ről milyen véleménnyel vagytok?
Ahogy elnézem mindenféle csati van rajta, ráadásul tuneres is, és kijönne kb. egy kilóból... -
mleslie
tag
válasz
Alvin_ti4200 #1354 üzenetére
Hát szerintem ez megint a tv-t részesíti előnyben, mert milyen videókártyával tudnád kihajtani a 32''-os tv-t???
-
-
mleslie
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy nagyobb fajta wide monitorban, de elkelne néhány tanács...
Olyan 100eFt körül szánnék rá és hosszú távra választanám.
Szóval lehet ennyiért valamilyen jobb panelest venni, vagy csak TN+film fér bele?
A másik kérdésem, hogy mi újság a HD felbontás lejátszásával? Csak a 24-es és nagyobbakkal megoldható? Néhány éven belül gondolom a mainál elterjedtebbek lesznek az ilyen felbontású videók...
A harmadik pedig, hogy van olyan monitor esetleg amiben már benne van a tv tuner? Kissé macerás a mostani tv-kártyás megoldásom és nem is nagyon használom ki az általa adott lehetőségeket.
Megtennétek, hogy ajánlotok pár tipust, ami esetleg megfelelő lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged