- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Ismerősömnek kellene max. 35k-ért olyan 21-24" LCD DVI csatlakozós monitor amiben hangszóró is van. 1-1,5m-ről lenne nézve.
22" 1680x1050-ben ezt találtam:[link]
23" full HD lenne ideális. Nem tudom egy 21-22" full HD mennyire lenne jó vagy sem.
Illetve fényerőben van e jelentősége, hogy 250cd vagy 300cd? -
d@minator
addikt
Kétoldalt fekete csíkok lesznek, ha fullba teszed akkor nyújtott lesz. Sajna a TV adások már csak ilyenek 4:3 képarányúak itt nem lehet variálni, mint a játékoknál.
A másik az, hogy a TV adások analógok és kis felbontásúak ezért a TFT monitorok csúnyábban jelenítik meg, mint a képcsövesek. Sajna a TV adás csőre lett kitalálva vagy 50 éve azóta semmit sem változtattak. Azért jó lesz a tuneres kép TFT-n ne aggódj. Na meg már BP-en kisérleti jelleggel van HD adás is az lesz az igazi TFT-re.Visszatérve a VGA-dra ami egy éves... Nos a számítástechnikában egy év nagy idő. A helyedben a 7600GT-t elpasszolnám egy 10-esért (amíg kell valakinek) és vennék egy 8600GT-t 20k körül. Az új játékokat jobban viszi.
-
d@minator
addikt
válasz
Armando_19 #5609 üzenetére
"Néztem hogy a 22" Wide kb olyan magas mint egy 17"-os 4:3-as..."
17"-os CRT ~ 15" TFT
17"-es TFT ~ 20"wide TFT
Valamit elnéztél vagy a készülék dobozt nézted? -
d@minator
addikt
Sajna "elavult" zömében tavalyi nem wide és néhány CRT monitor volt. LG, Samsung, E-yama. Kontrasztban jóval alatta voltak a 223BW-nek. A COD4 sötétebb pályáin nagyon szembeötlő volt a különbség. Színhelyesség szempontjából is nyert a 223BW.
A CRT-k meg a felbontás növelésével homályosodtak. Nappal a sötét pályák alatt alig lehetett valamit látni a CRT-ken.
Tudom nem erre számítottál hanem 226BW, 2232BW, stb-vel való összehasonlítást vártál. Engem és másokat azonban a 2232BW-vel való összehasonlítás nélkül meggyőzött a 223BW. -
d@minator
addikt
Tegnap voltam LAN PARTYN és 11 különféle monitort tudtam összehasonlítani. A 223BW-m toronymagasan győzőtt. Most méginkább nem bánom, hogy ezt vettem.
-
d@minator
addikt
válasz
Bagira01 #5366 üzenetére
Nekem a normál Hanns-ról van. Értem ezalatt a 160fok betekintési szöggel rendelkező Hannsokat és nem a 130/150 fokosokat.
Amit én láttam az egy egy 17"-os normál monitor volt 46e -ért. Teljesen korrekt volt a képe, pixelhiba mentes, betekintési szöge nagyon jó volt. Szerintem képminőségben nem tért el a Samsungoktól. -
d@minator
addikt
A 8600GTS a legrosszabb ár/teljesítményben. Jobban jársz egy HD3850-nel vagy az alsó szegmensben egy 2600XT-vel.
Színhűségre meg ne számíts egy TN paneles monitortól, mert nem tud megjeleníteni annyi színt, mint egy CRT. Ami ezt kompenzálja az a nagyon nagy fényerő.
Nyugodj meg a dzsungelben fogod magad érezni. -
d@minator
addikt
válasz
zolynet #5254 üzenetére
Az emberi szemnek vannak bizonyos korlátjai ami miatt a különbséget csak nagyon közelről láthatja egy homo sapiens. De vannak földönkívüliek, Clark Kentek és cyborgok is a prohardveren, nekik a 20-as az ami nem pixeles, velük nem vitatkozom.
Osynho: sajnos nem tudok segíteni LG darabokra szedése ügyében gondolom pár csavar kérdése az egész, mint a Samsungon.
-
d@minator
addikt
Mondja már meg valaki végre, hogy mi az a program amivel az 1650x1080-as monitoron 1440-es felbontást lehet csinálni
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
Hát igen. Akinek kis VGA-ja van és wide-ot akar annak nagyon jó a 931BW. De aki nagyobb VGA-t akar majd (8800GT/GTS, HD3870, 2900Pro/XT) venni annak jobban megéri ha rádob 5k-t és vesz egy 22"-est.
Nagy VGA-k csak a játékokhoz kellenek."én azért nem vennék 60ért 22"eset amiért nem veszek 40ért pl 19eset"
Azért nem éppen ekvivalens. -
d@minator
addikt
válasz
katt777 #5015 üzenetére
Most hétvégén vettem a kollégámnak egy hannsg-t. Szép képe van 160 fok betekintési szöggel. Igaz nem wide. A 135/150 fok 3évvel ezelőtti panalekre volt jellemző azért nem ajánlottam. Az, hogy rosszat írtak a 194WT-ről előfordul. Minden monitorról írtak már rosszat.
Én is így kezdtem ahogy te, hogy 40k-ért veszek 19"-os wide-ot. Aztán rájöttem, hogy ennyiért szemetet adnak. Egy normális majdnem annyiba van, mint egy 20-as. A huszastól meg nem sokkal drágább a 22-es. Így lett 223BW. Most 59.900Ft. -
d@minator
addikt
válasz
katt777 #5005 üzenetére
Nekem ez előtt is TFT-m volt és azon sem volt semmilyen folt.
Én nem javaslom neked ezt a monitort régi panel van benne akár foltos is lehet. Legalább LG194WT-SF.
Mint mondtam 40-45k-is nincs értelmes wide monitor. Vagy régi panel technológiával készülnek vagy nincs rajtuk DVI ami a wide-oknál jó ha van. -
d@minator
addikt
válasz
katt777 #4933 üzenetére
Nem tudom. Az Ez-zoom a felbontást váltja a monitoron egy gombnyomásra ez még nem jelenti azt, hogy nem nyújtja a képet. Sajna az ATI drivert sem ismerem. Egy biztos az Nvidia tudja azt, hogy nem nyújt képet 1024x768-ban hanem:
1. Kiteszi natívba a monitor közepére ekkor összemegy kb. 13"-ra a kép alul, felül, oldalt fekete csík.
2. Méretarányosan kinagyítja, oldalirányban nem nyújtja a képet, két oldalt lesz csak fekete csík. -
d@minator
addikt
Crysis 1680x1050
Tehát ne félj tőle. Egyébként játszhatod wide-on is 1024-ben vagy 1280-ban legfeljebb lesz két oldalt egy-egy fekete csík. (ezt a módot be kell állítani az Nvidia Control Panelben)Általánosságban elmondható, hogy élsímítás nélkül 50-60%-ra esik vissza az fps 1680-ban az 1024-hez képest. Az 1280-hoz képest már nincs ekkora különbség.
-
d@minator
addikt
válasz
.-Cs0SzA-. #4557 üzenetére
Miskolc Számítógépház, Tiszaújváros BCB Computer, Sátoraljaújhely, Szerencs, Mezőkövesd 59.990Ft vagy részletre12x5988Ft.
-
d@minator
addikt
válasz
Nagy_Matessz #4550 üzenetére
2010-ben kapsz ennyiért használtan.
-
d@minator
addikt
válasz
DarthPeeter #4481 üzenetére
Carentan-ban két kijáratot is szemmel tarthatsz. COD2-ben ezért kifejezetten előnyös a wide képernyő.
zitrom: milyen felbontást állítottál be? -
d@minator
addikt
válasz
Henker2 #4399 üzenetére
Mert megtetszett a wide.
Előtte 17"-es TFT-m volt és én is 19"-es wide-ot akartam venni. Aztán a förumtársak felvilágosítottak, hogy ha 17"-es normálom volt akkor legalább 20-as wide-ot vegyek, mert annak felel meg. Aztán végül lett belőle 22-es.
1024x768-ban azaz normál képarányban is nyomhatot a játékokat és lesz két csíkod kétoldalt. Ezt az Nvidia vezérlőpultban kell beállítani ugyanis ha nem teszed széthúzza a képet.
-
d@minator
addikt
válasz
d@minator #4309 üzenetére
Ott van minőségben ahol a 200 ezres 244T.
244T vs. 2407 -
d@minator
addikt
Nagy_Matessz: ezt neked kell eldöntened. A wide-on is lehet 1024x768-ban játszani de lesz két oldalt egy-egy fekete csík. A konfigod azonban így sem valami erős az új játékokhoz.
Na jó a HDCP támogatás nem annyira parasztvakítás annak aki monitoron néz eredeti HD filmet. Én majd máshogyan nézem.
-
d@minator
addikt
válasz
Nagy_Matessz #4273 üzenetére
Legolcsóbban egy E2140-es procival jössz ki (14k), kingmax RAM (5k), FSP 350W táp (7k) Vga-k:
DX9 - x1950GT -26k
DX10 - 8600GT (pl. Gigabyte 8600GT/512MB - 23k) -
d@minator
addikt
Elég hát. Ahogy Khaal mondta vegyen PVA-t akinek plussz pénze van. Nekem csak minuszom a bankszámlán.
Azért egy olyan Viera-t án is elfogadnék.TV-nél a TN panel kicsukva.
Hozzáteszem semmi bajom a nem TN paneles monitorokkal mielőtt még egy nemtéen tulaj megsértődne.
De a Samu 223BW is 100k felett van. VGA csere, platform csere...kb. 140 ezer magyar forint ha meglesz a 8800GT.
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
Igen szebbnek tűnik de nem színhűbb. Ez ki is számítható. De ezzel pont azt támasztod alá amit én is mondani akartam, hogy a színhűség nem minden és átlag felhasználó számára érdektelen.
A CRT-t meg azért nem gyártják mert a TFT-t olcsóbb előállítani főként nagy méretben. (82-101cm-es TV-k) Valamint a gyártók azt mondták, hogy nem veszteséges a CRT gyártás de nem hoz annyi hasznot, mint a TFT így a CRT gyárakat bezárták.
Ha belegondolsz nem kell a TFT-hez üveg, kitérítő tekercs, hatalmas táp stb. kisebb mérete miatt a raktározási költség és a szállítás is olcsóbb.Az MVA szerinten nem profi felhasználásra készült - arra ott vannak az 1millás TFT-k - csak egy másik fajta TFT technológia. TV-k hez alkalmasabbak (S-IPS) a nagy betekintési szög miatt. (TV-nél fontos, hogy ne csak szemből lásd.) A mai nem TN panelek már alkalmasak a játékra, a régi modelleket meg hanyagolni kell.
Remélem jön az oled, sed és nem kell majd a színhűség és a kontraszt miatt aggódni. Talán inkább a fogyasztása miatt? -
d@minator
addikt
Nekem erről más a véleményem. A TN paneles monitorok alatta vannak a CRT színhűségének. 6 bittel nem is lehet az. Ugyan 226CW-t nem láttam élőben lehet, hogy az jobb egy átlag TN-nél.
Ami színhű az a MVA/PVA panel. Azon a prohardver színei is másabbak. A fehér meg szinte vakító fehér.Mindezek ellenére otthoni használatra nagyon jó a TN. Játék alatt az ember észre sem veszi, hogy milyen panelen játszik. Ezért nem is értem azokat akik annyira a panel típusával foglalkoznak, hogy S,A vagy C. Tök mindegy. Nem műszerekkel nézzük a monitort.
Most volt egy GPU hibás 6600GT a gépemben 800x600 és 16 szín. Pár hét alatt úgy megszoktam, hogy először zavart az 1680x1050 amikor bekerült a gépembe egy normális ideiglenes7600GT. Tehát egy "szarabb" TN is megszokható.
Szerintem nem kell nagy pénzeket bele feccolni egy monitorba, mert annyival nem jobb a képük, mint amennyivel többe kerülnek. De ha valaki nem tudja mire költeni azt a plusz 30-60 ezret az vegye meg nyugodtan a drágát. Ha gazdag lennék én is azt tenném.
Ennyit a színhűségről. -
d@minator
addikt
A Daewoo az S-PVA. A HP a színtartomány 92%-át lefedi. A PG221...hát igen. Ezzel szemben elfogult vagyok.
Először is döntsd el mi a fontos. Színhűség, 24" vagy 22", full HD video, HDMI bemenet?
A PVA panelest bárhonnan nézheted a TN-el szemben. Alulról oldalról felülről. És a szinek azok igaziak.
A 24" játékra brutál nagy (bár a crysis biztos szép rajta 4VGA-val dual CF-ben) full HD videóra jó. De mások szerint a "normál" HD és a full HD között nincs egetverő különbség.
Ha a külső számít akkor PG221... -
d@minator
addikt
5ms-es van előtte 8ms-volt egyik sem volt szellemképes sem játék sem film alatt.
mleslie: a gyártó honlapját nézd meg ugyanis van 2000 dinamikus 1000 tipikus kontrasztú monitor. Tehát típusfüggő.
ent:ha a színhűség a fontos akkor ne vegyél TN panelest. MVA/PVA,IPS panel kell neked. Visuont a 8600GT kevés lesz ha játszani akarsz. Ilyen VGA-val a 24"-t felejtsd el. -
d@minator
addikt
válasz
raskolnikoff #4199 üzenetére
A mai monitoroknál szemmel nem igazán látható nagy különbség a DVI és az analóg között, viszont wide monitornál előnyös a DVI egyéb szempontból pl. amikor nem wide felbontást használsz. Plusz HDCP támogatás ha számít.
Én a VA2216-ot és az FP222-tőt ezért nem venném. -
d@minator
addikt
Akinek szar az ne vegye. Én örülök neki, hogy nem egy 85k-s 2232BW előtt ülök. Az a pár ms nekem nem ér annyit, sőt az egész wide-ra való átállás miatt alaplap, proci, RAM csere következett és várom a 8800GT-t, amin már az új játékok alatt is ki lehet használni a wide előnyeit.
Most már mindössze csak 10k a különbség egy 223 és 2232 között. És, hogy miért olcsóbb a 223BW? Olvasd el a 4075-ös hsz-t. Talán azért. -
d@minator
addikt
Lehet. De a kérdést fordítva is fel lehet tenni. Mitől drágább a 226BW és a 2x32BW?
Mert nem 5 hanem 2ms-esek. Ez plusz elektronika és újdonság.
Mert a 2x32BW TV kinézetű és videó csatlakozókkal is el van látva aminek megkérik az árát. (Lásd egy DVI-s monitor is többe kerül vagy 5-7k-val, mint egy anélküli.)
Mert nem 21,6" hanem 22"-os.
Mert nem chung-hwa gyártja a paneleket, hanem Samsung, CMO netán Chi-Mei.Ellenpélda az 5ms 225BW de az lehet, hogy Samu paneles és az állítható magasságú talp felár, meg lehet, hogy nem is gyártják már.
Más gyártók 5ms-es monitorai szintén olcsóbbak a 2ms-nél főként a 21,6-osok. (LG)
Szóval lehet, hogy olcsóbb táp van benne de lehet, hogy nem. Én nem írnám le a 223BW-t. Elégedett vagyok vele.
-
d@minator
addikt
Na kérem szépen...
A 223BW nem lebutított 2032 hanem a 2032 feltuningolt 223. (az 5ms panel miatt mivel mindkettőben alapvetően 5ms-os van)
Nem hiszem, hogy sok tapasztalatod van bármelyik felsorolt monitorról főleg az időtállóságára vonatkozóan, mivel hogy senkinek sincs.
A képponttávolságok miatt feleleges favorizálni a 20"-t, mert nézési távtól függ. Ha natív nem wide (1280x1024) felbontást használsz akkor is jobb a 22-es.
A 223BW meg 5ms-os persze, hogy olcsóbb az általad felsorolt 2ms-osoktól. -
d@minator
addikt
Csak állítsd be amit TeeJay mondott. Csinálhatsz kétféle 1024x768-at.
Tételezzük fel, hogy a monitorod felbontása 1680x1050.
1. Az 1024x768-at a képernyő közepére teszi. Ekkor 1 képpont 1 képpontnak felel meg. Magyarul ez olyan mintha egy 1024x768-as natív felbontású TFT monitorod lenne. Ez adja a legjobb képminőséget. Hátránya, hogy kis méretű lesz a kép körbe fekete csíkkal. Ebben az esetben szerencsésebb a helyzet ha nem 20"-os hanem 22"-os wide monitorod van. Utóbbin kb. 12"-ban fogod látni a képet.
NVIDIA vezérlőpultban: a Ne állítsa be a méretarányt. választod.2. Az 1024x768-at méretarányosan kinagyítja. Így a kép nem torzul és csak két oldalt lesz fekete csík alul-felül nem. Előnye a nagy méret torzulás nélkül. De mivel a 768 képpontot tartalmazó információt 1050 pixel jeleníti meg valamicskét romlik a képminőség de így is elég jó.
NVIDIA vezérlőpultban: a NVIDIA méretarány beállítás használata rögzített oldalaránnyal. választod -
d@minator
addikt
Az MM-ban van 223BW 65k-ért ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hobby rádiós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged