Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cs_zsolt

csendes tag

válasz Ijk #4597 üzenetére

Nekem Acer 2416Wa van, ami ugye csak D-SUB-al rendelkezik, de tök jó éles képe van.
    Ami szerintem különbség, a DVI-hez képest, hogy az analóg bemeneten jövő képet a monitor beállításaival "el lehet rontani".

Nálam pl van ez az auto config ami minden videováltáskor rángatja a képet, és próbálja automatikusan beigazítani. Van a menüben egy phase és clock beállítás, ami szintén az analóg jel feldolgozását módosítja, és ez az auto config funkció ezek állítgatásával próbálja a legélesebb képet létrehozni.

Persze néha elrontja, és akkor szörös lesz kép.....olyankor kézzel kell kicsit utána állítani.

De ha ez megvan, akkor ugyanoda kerülnek a pixelek a monitoron, mintha DVI-n jönne az infó, vagyis SZERINTEM nincs különbség.

De biz' isten nem volt még ekkora DVI-s monitor az orrom előtt (elég volt ezt megvenni), úgyhogye z csak egy vélemény... :D

• cs_zsolt

csendes tag

válasz x64 #3664 üzenetére

Annak idején én is írkáltam erről (mittudomén hova), de itt is kivesézik a többiek
    [link]

A lényeg ez: ET.F16WE.A02 Ha ez van a hátulján, nyertél. Ha B02. akkor TN panel

Amúgy a DVI hiány nem gond, mivel nincs is a karimon (gf 440Mx :DDD ) és a monitor teljesen jóra beállítható. Néha az autoconfigja rossz helyre rángatja és akkor homályos kicsit, de akkor rá kell csak nyomni mégegyszer és tökéletesre behúzza.

Az meg hogy mi van játékokban, meg kisebb felbontásokban, nem tudom megmondani.....

• cs_zsolt

csendes tag

válasz x64 #3662 üzenetére

Hát még a Víz Komputerben július vége felé...ez volt a 2 utolsó darab egyike a Dohány utcában. Drága is volt, 140k HUF

Egyébként akkor már én is szívtam vele hogy elkezdtek eltűnni a PVA panelesek! Volt ahol már meg is rendeltem, úgy kellett visszahívni a megrendelést. És végül egy webes áruház se tudta hozni már....

A fent említett boltban meg ránéztek a raktárban a dobozra, oszt mentem is érte.... :D

Szerintem már esélytelen, sajnos...

• cs_zsolt

csendes tag

válasz grimike #3649 üzenetére

Bocs h belekontárkodok...
    Nekem ez van: 24" Acer 2416WAs (PVA panel)

Így szoktam használni a potom 1920x1200-as felbontást
    [link]
    Kb 4:3-ba kirakom az összes ablakot (pl Wördöt is) és mellé megy a totál commander...mivel sokat másolgatok, képet kezelek, fel-le töltök, nekem így tökre bejön.

Le se szoknék már róla...

A weblapok meg attól függően nyúlnak vagy maradnak fix szélesek, hogy hogyan csinálták meg. Ekkora helyen azért már elfér széltébe minden, nem tudom egy 22"-os felbontása mire elég.

• cs_zsolt

csendes tag

válasz Vortex07 #1477 üzenetére

Most éppen nincs teljsesen sötét a szobában, de nekem nem tűnik másnak a két oldal bevilágítása. SZó mi szó azért a CRT-hez képes azért jobban ''világít'' fekete, de nálam elég homogén.

Viszont most kiszúrtam egy halott subpixelt (pirosan világít a fekete hátteren, mingyár' rá is eresztem az UnDeadPixel nevű progit, hátha meggyógyitja.
    Különben soha nem vettem volna észre, de legalább most majd idegesítem magam rajta :O

Pixelgarit amúgy nem árultak hozzá (vettem volna), de 3 napig azonnal cserés volt akár egy hibára is. Járattam is non-stopban 72 órát a Winamp Visualisation Studioval, hátha kijön valami, de persze jó volt.

• cs_zsolt

csendes tag

válasz ent #1473 üzenetére

Hát A02-t kéne, ha kapsz olyat....én az Árgépen néztem sorba a legolcsóbb oldalakat, de a legtöbb helyen nem volt raktáron és így nem tudták leolvasni a dobozról, melyik kód van rajta... :O

Mostanáig gondoltam érdemesebb a 2423W-t venni, abból nem láttam ilyen variálást a panellel és legalább DVI is van rajta (nekem spec nem kellett), de ha most rákeresek, ebből is van 5ms verzió, 160°-os szögekkel, ami több min gyanús... és ilyen még az acer.hu-n sem szerepel ...

Amúgy a tapasztalatok:
    - 19'' EIZO-val dolgoztam előtte, és mondhatom baaaaaazi nagy élmény azután
    - semmiféle utánhúzás mouselag vagy ilyesmit nem tapasztaltam (vagy csak nem tudom mi az :U ) Nekem ez már kicsit túllihegésnek tűnik, ha mozgatom az egeret, akkor mozog, ennyi. Párezer órát bámultam már monitort, és én semmi ilyen LCD ''jeélenséget'' nem látok.
    - FPS nem járt a gépemen min 5 éve, de egy gagyi autószimulátor most van fent a gyereknek és teljesen szép meg jó. Ebben sem látok különbséget a CRT-hez képest
    - szinek szépek és jók, nincs sávosodást vagy ilyesmi (ld DELL cuccok). Grafikai meg webdesign dolgokkal foglalkozom, de azért színkalibrációt nem tartok szükségesnek,
    Így a pontos színhűségről nem tudok nyilatkozni. Belőttem a Prohardver teszt értékeire hátha attól jobb lesz... :)

Tesztelésre az Eizo Test nevű programocskát használtam, pl itt leszedhető [link]

[Szerkesztve]

• cs_zsolt

csendes tag

válasz ent #1446 üzenetére

Nekem Acer 2416Ws lett végül, de kicsit kalandos lett a beszerzése...

Ezzel az Acer típussal amúgy sem árt vigyázni, ugyanis van belőle TN paneles is!!! Erről az Acer honlap is csak a tipus leírása alatt, legalul tesz említést!

Sőt a ''csalafintaság'' az, hogy két fajta ''konfigurációt'' ír, amiben az első említi, hogy PVA, a második meg nem mond semmit, de a válaszidő, meg a B02-re végződő termékkód elárulja!

AL2416w ET.F16WE.A02
    PVA, 1920 x 1200 WUXGA, contr.: 800:1, brightness: 300cd/m2, 178o/178o, 6ms, no speaker, Silver, TCO'03

AL2416WB ET.F16WE.B02
    1920 x 1200, contr.: 1000:1, brightness: 400cd/m2, 160°/160°, 5ms, no speaker, Silver, TCO'03

Namost kb egy hónapja amikor vettem az enyémet (perzse ezt: ET.F16WE.A02) akkor az összes netes boltból meg üzletből azt kaptam, hogy már csak B02-t tudnak hozni. Ami ugye nem kóser!

Pl itt majdnem megvettem [link] örültem is az alacsonyabb árnak (94K huf+áfa), csak utána derült ki hogy bocsi, ez már a Wb (ET.F16WE.B02) TN+film panellal.

Szóval végül Aqua lett belőle 140K-ért (bruttó), de legalább az amit akartam.

És mondanom se kell király monitor sztem, bár tényleg minimális amit tud, de azt nagyon!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés