Új hozzászólás Aktív témák
-
dci106
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12885 üzenetére
Hali 8nemesis8!
Színhűség: én azt mondom, összességében véve egy fénykép sokkal élethűbben jelenik meg, mint a régi LG F720P-n. Pedig az is tuti volz 3 éve. Lehet, hogy az a kék terítő nem olyan kék terítő a valóságban, de a képen nagyon szépen mutat, és különben is ki emlékszik már rá... A festékeknél is ici-picit más a színkártya és más a valóság.
Bet.szög: normális ülő helyzetben fél méterre a moncsitől átlátható teljesen, semmi zavaró. Ha nagyon oldalról nézem, a fehér átmegy világosbarnába.
Messziről nézve is tökéletes a képe, nekem van bent tv kártya, és teljesen élvezhető. Bár a 4 métert sokallom, ahhoz kicsit kicsi a képe.
Mivel 3 napja van meg, a játékot még csak a FarCry2-vel és a Grid-del próbáltam. Abszolút tökéletes. De megvan a Crysis és a Call of Duty 4 is, lassan feltelepítem őket is.
Egyedül a betüknek van sztem egy kis szellemképe, pedig DVI-n hajtom... De ugyanez megvolt a 720P-n is. Talán LG specialitás?!
Ha bármi eszedbe jut még, kérdezz bátran. Különben én csak ajánlani tudom. Nem volt Samum, de ennek így minden összehasonlítási alap nélkül brutál jó képe van
-
dci106
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12883 üzenetére
Szia!
Előtte 17" crt-m volt LG. Féltem, hogy írták, hogy a tft nem színhű. Háát nagyot néztem az új moncsi képén. Iszonyat szép szinek, semmi búgás, és gyönyörű kép. Mire vagy konkrétan kiváncsi? Én előtte 2 hétig olvasgattam a fórumokat, és tépelődtem, hogy Samu vagy LG. Samut nem láttam, így ezt magasztalom most. Nem bántam meg...
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12832 üzenetére
Üdv!
Nincs mit!
Igen, a nagyobb fényerő tulajdonképpen a kijelzőnk nagyobb távolságból való használatánál van "csak" jelentősége, például ha TV-ként, vagy filmnézéshez használjuk a monitort.
A HDMI-re, esetleg olvasd el ezt és ezt (a Felépítésne-nél), mindenképpen megtalálod benne a kérdezett 1.1-et segít, de idézek:"... A kábel belseje 19-eres kialakítású, melyben a kép-és hanganyag tömörítés nélkül - egy az egyben - haladhat át 5 Gbit/másodperces sebeséggel. Tervezésekor gondoltak a többcsatornás megszólalásra, így már az 1.0-s verzió is 8 külön csatornán képes szállítani 124 kHz-es, 24 bites hangot. (Ezt később felemelték 192 kHz-re. v1.1) Videoinformációknak 165 Mhz-es sávszélességet terveztek, ez jelenleg a legkifinomultabb képminőséget - a FullHD-t - is támogatja.
Később napvilágot láttak az újabb verziók is, mint a HDMI 1.2 és az 1.3, amelyek újabb és újabb újításokkal javítják a teljesítményt. A kábelen egy olyan jel is továbbítódik, amely minden bizonnyal a filmesek és kiadók számára jelent megnyugvást, az elismerten jólműködő HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) másolásvédelem." -
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12821 üzenetére
Üdv!
Igen, sajna csak az LG W2452T-PF típust árulják hazánkban (pl. Iponban 67e)!
Igen csak az W2452V-PF-en van HDMI és HDCP, és FullHD lehetőséget is biztosít!
A gépbolt-ban 78e, viszont az edigital-ban 88e, viszont ott zéró tolerancia vonatkozik minden náluk forgalmazott monitorra, pixel/sub(al)-pixel hibára!
Esetleg még lehet keresni kereskedőt a gugli-val, ahol a gépbolt árával megegyező összegben találni, de mivel az LG minden gyártmányára vonatkozik a 3 napos pixel garancia, ezért érdemes szétnézni más helyen is! -
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12817 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy az ipon-os tesztekne nagyon sokszor nem nagyon van alapja, inkább valami külhoni topikot vagy tesztet keresgélj, vagy felhasználói véleményeket, bár azok is elfogultak szoktak néha lenni - de a hibákat azért leírják!
Igen, szvsz is 22 vagy max. 24"-osat érdemes venni, mivel a nagyobbak már szinte áttekinthetetlenek, de nem úgy mint esetleg egy grafikusnak, vagy CAD szerkesztőnek!A Poroly-nak véletlenül írtam, köszi az észrevételt, és nem is ide szántam!
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12807 üzenetére
Üdv!
szvsz amiket a "wwhy" írt, azok elég jók, esetleg még hozzá lehetne venni az LG W2252TQ-PF, LG W2252V-PF (+HDMI foglalattal) és a Philips 220CW-t (HDCP-re felkészítettek)! Az LG-knek és Philips-eknek (meg samuknak is) van 3 napos pixel garanciájuk, ami nem egy megvetendő dolog! szvsz ezek közül válogass!
Mindenképpen fontos szempontok, ami alapján válogatnod kell a TN-esek közül: a DVI-s csatlakozás legyen és esetleg HDMI-vel (sőt esetleg a HDCP támogatással), a minél nagyobb látószög (~170°), a kevésbé nagy bevilágítás, a tesztek és topikok alapján (gugli) játékoknál az overshoot/utánhúzás a leg-meghatározóbb!
-
wwhy
veterán
válasz
8nemesis8 #12798 üzenetére
köszi szépen, nagyon jól szuperál; felbontásra még annyit, hogy pl. egy 13,1-es notebooknál is ugye nem mindegy hogy 1280*1024 vagy 1440*900-as a felbontás (konkrétan a saját Dell D630-ról beszélek; nekem nagyon apró volt az 1440-es felbontás, ezért is választottam az 1280-ast; munkához sokkal jobb).
-
wwhy
veterán
válasz
8nemesis8 #12796 üzenetére
Ha alapvetően a natív felbontásról beszélünk, akkor a nagyobb felbontás nem fog szebb képet adni, csak nagyobb "területet". A pixelméretből adódik a betűk stb. nagysága, ami pl. kis kijelző/nagy felbontás esetében elég idegesítő tud lenni. Tehát nincs minőségbeli különbség, az adott panel mérete általában igényel egy adott natív felbontást.
-
wwhy
veterán
válasz
8nemesis8 #12789 üzenetére
eleve hibás a problémafelvetés
ma már nincs olyan, hogy időtálló
1-2 év és jönnek az új technológiák, új monitorok stb.
Talán időtállóbb egy S-PVA-ás monitor, de az 22-ben is 100e felett van (a 24-es meg még drágább, of corse). A felbontás, stb. szerintem nem mérvadó, a VGA-d bírja (egy ideig)
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12765 üzenetére
Üdv!
Az, hogy időtálló egy monitor, semmi köze a 24"-hoz és az LG-hez - ha csak nem arra gondolsz, hogy kiteszed őket a szabadba! - nem értem ezek után, hogy mire gondoltál!
Egyébként általában a 24"-osok 1920x1200-as felbontásúak, a 22"-osok meg 1680x1050!
Ha csak játékokban használnád a 24"-oson az 1680x1050-et, akkor semmi gond, bár sok-sok játék már elfut natív felbontáson is!
Ha tv-ként is akarod használni, akkor tv tuneresek között kell, hogy válogassál (általában ezeket HD-ként jelölik)! -
Furky
őstag
válasz
8nemesis8 #12765 üzenetére
Kis helyesbítés: 22"-osok 1680x1050es felbontással rendelkeznek, mármint a 99%-uk, mert van 1-2 példány már, ami 1920x1200at is tud.
A kérdésedre (játékokban 1920x1200 helyett 1680x1050) pedig a válasz az, hogy tulajdonképpen nem nagyon észrevehető a különbség. A tervezett videókártya pedig elég jó ahhoz, hogy 1920x1200ban bármit elfuttasson (erről bővebben tájékozódhatsz a megfelelő topicban a videókártyáknál, szerintem ez alkalmas arra, amit leírtam). Ha a későbbiekben kevés lenne, akkor nem 4-8x élsimítással fogsz játszani ekkora felbontáson, hanem 2x-essel csak, vagy max anélkül. Ekkora felbontáson simán élvezhető e nélkül is. Az pedig okos ötlet, hogy a jövőre nézve mindjárt 24est veszel, ami a fullHD-t is tudja. Így bátran nézheted majd az 1080p-s filmeket is max felbontáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged