- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #12173 üzenetére
A monitor dőlését az okozhatja, hogy nem illeszkedik rendesen a talpba, ellenőrizd ezt mégegyszer, alaposan...
A fényképeknél azért lehet pl oldalt fekete csík, mert egyelőre nem wide felbontásokra készíti el a fényképező a fényképeket, hanem 4:3-ban, vagy 5:4es képarányban. Ez természetes. És az is természetes, hogy egyes filmek még nem wideba lettek méretezve, hanem 4:3-ba, és ezért van oldalt csík. Az auto pedig azért nem használható, mert DVI-n kötötted össze, így természetesen sok olyan dolgot automatikusan beállít, amit analóg kábelen neked kellene beállítani, ez nem gond.
Az, hogy teljes képernyőn nem jók a filmek, hááááát én a videókártyára gyanakodnék most már... Lehet azzal nem stimmel valami. Esetleg próbálj meg leszedni egy régebbi drivert (9x.xx-eket kb...) a guru3d.com-ról, vagy próbáld meg másik gépben is ezt a videókártyát. Sajnálom, hogy ez lehet a gond, mert neked egy olcsó, új AGP-s kártya kellett, és ez az volt. Kicsit kellemetlen, mert mégiscsak én ajánlottam ezt, és lehet ez a hiba forrása, bár mondtam, hogy más véleményét is kérd ki erről, meg is tetted, de nem szóltak semmit sem hozzá, vagy bele, csak pci-e-s kártyákat ajánlgattak... -
Furky
őstag
válasz
FDToth #12079 üzenetére
Ha codec hiba lenne, akkor mindenesetre távolíts el mindent(mindenféle codec pack, divx, stb), és ffdshow-t tedd csak fel. www.free-codecs.com-ról le lehet szedni...
A mellékelt cd-n max ezeréves driver lehet fent. Felmentem most nvidia.com-ra, és kiválasztottam a geforce 5 FX szériát, de nálam 175.19-est dobott ki. Hmm... -
Anubis_9
addikt
válasz
FDToth #12046 üzenetére
Az a baj, hogy a boltnak az az érdeke, hogy fogyjon a monitor (ami természetes), ezért lehet bepróbálkoznak egy "nincs rajt pixelhiba" szöveggel, hátha te sem vagy olyan sasszemű és akkor sem veszed észre, ha ténylegesen pixelhibás...
---
2006-ban, amikor a 3. Samsung monitort igényeltem volna pixelhiba miatt, azt mondta az eladó, nem kaphatok még egyet, mert ez a 3. lenne már... Mondta neki, ehhez semmi közöm... Nem az én hibám... Felhívtam a Samsungot a telefonbeszélgetésünk előtt és mondták, 3 napon belüli hibabejelentés után KÖTELESSÉGÜK újat adni. Ezt elmondtam a boltos gyereknek, utána egyből másképp beszélt velem. Majd mondta, hozzam a monitor és adnak újat. Ez lett a jó végül is...
-
Rusher
őstag
válasz
FDToth #11974 üzenetére
Szia!
Nem ez csak sima...én csak számitógéphez használom így annyira nincs szerepe sem a HDMI-nek sem a DVB-T tunernek(amúgy sincs sok szerepe) a monitor meg nem Full HD-s....még ha az lenne akkor azt vettem volna, de így.....egyébként a 720p-s filmek gyönyörűek rajta a játékról nem is beszélve...nagyon jó ekkora képernyőn játszani
Nagyon jó kis monitor a bevilágítás sem vészes abszolút és elég jók a feketéi is....nem fogod megbánni sztem
Csináltam 1-2 képet [link] [link] [link]
-
Sas madár
őstag
válasz
FDToth #11956 üzenetére
Ha a natív,ajánlott felbontást használod nem nyújt és korrket a megjelenítés.
Látványosabb a DVI és az analóg közötti külömbség,ez a kettő már mindegyik digitális jelet visz,inkább akkor van jelentősége ha ilyen HDMI hez kapcsolódó alkalmazásokat akarsz futatni.A kábel csomag monitoronkén és gyártónként más,azt konkrétan a típust kíválasztod akkor már lehet tudni,hogy annak a csomagjában milyenek vannak gyárilag.
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11895 üzenetére
Ha ezt a vga-t veszed meg, amit hirtelenjében megemlítettem, akkor kb így kell kinéznie. 3 csatlakozót látsz rajta, balról: DVI, S-Video Out, D-Sub. Ez tutira tudja már a megfelelő felbontásokat, és ahogy néztem az alaplapodat is, AGP 8x-os csatlakozófelülete van, szóval ez passzolni fog bele. Én a helyedben átmennék a "Videókártyák/Milyen videókártyát ilyen árban" topicba, és rákérdeznék, hogy az adott Abit BG7-es alaplapodba érdemes-e megvásárolni ezt az FX 5500-as kártyát, ha 22"-os wide monitort akarsz rajta "hajtani"
Vagy valami ilyesmi szöveggel... Lehet ajánlanak jobbat, olcsóbbat, stb... Gyorsan fogsz választ kapni, mert az egy sűrűn látogatott topic
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11888 üzenetére
Samsung 226BW, és természetesen nem búg
Azt a videókártyát hova akarod dugni? Mert az alaplapodban ha most geforce mx400as van, akkor az tuti AGP-s, ez pedig PCI-Express-es. Sajnos az új AGP-s videókártyák pofátlanul drágák, mert már alig lehet kapni, illetve amiket lehet, annak fenttartják az árát, amennyire lehet, ezért érdemesebb erre a pár hónapra valami régebbi használtat beszerezni, nem drága, nem is buksz rajta sokat, és amire kell, arra jó.Amit így hirtelen látok két pécsi bolt árlistáján, ott is a legolcsóbb 6150. Egy Geforce FX5500 256MB-os.
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11876 üzenetére
Igen, de csak ha DVI-n kötöd rá. D-Subon ha kisebb felbontást állítasz be, vagy nem méretarányost, azaz nem 16:10est(amit valszeg a vga-d nem tud), akkor elnyújtja a képet, és hülyén fog minden kinézni. Azt hiszem némelyik LG-ben van alapból ilyen funkció, OSD-ben lehet beállítani, hogy mit tegyen, LG tulajokat kellene megkérdezni eme kérdésben.
Iponról mostanság sokmindenki rendelt monitort, és pixelhibás volt pár darab, de mindenkinek visszaküldték a pénzt, meg a garanciafutár is rendben elvitte a pixelhibás monitort, szal ott nem volt gond. Ennek ellenére én sem szívlelem azt a boltot, viszont az áraik jók, és ez csábító lenne, ha mostanság kellene vásároljak.mod: "22-es túl nagy, bőven elég a 20as."
Ááá dehogyis, nekem már majdnem hogy kicsinek tűnik a 22es is. Az elején nagy volt, hatalmas, mostanra megszoktam. A 20-as, és a 22-es felbontása megegyezik, tehát a 20ason minden kisebb lesz, a kisebb pixelméret miatt. Sokan szeretik ezmiatt, mert "élesebb" a képSokan meg nem szeretik, mert túl kicsi, és nehezen olvasgatnak (persze betűméretnöveléssel orvosolható). Volt olyanra is példa, hogy valaki azért vett 20ast, mert az elfért az asztalon, de a 22es már nem. Jól gondold azért ezt meg, mert ahogy ezen a képen is láthatod, a 20-as wide olyan alacsony, mint a 17-es nem wide tft. A 22-es pedig olyan magas majdnem, mint a 19-es (fél centi plusz a 19-es javára, viszont 22-esen 26-tal sorral több pixel van).
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11863 üzenetére
Amiket kinéztél 3 Samsungot, abból szinte az összesből megveheted 60 alatt a 22es változatot is. (59et említett valaki iponban a T220ra). Nem tudom milyen géped van, pontosabban milyen alaplapod, de szerintem 2-3ezerért lehet kapni már régi videókártyákat, amik támogatják ezeket a felbontásokat. Pl 9600Pro-t, vagy 9250-et... Ilyesmiket... Nyugodtan megveheted használtan is, természetesen kipróbálás után, mert ha esetleg tönkremegy, akkor sem buksz rajta sokat, viszont tudod használni a mostani gépeden is az új monitort. 60ból bőven kijön a használt vga, és mondjuk a 2232BW, vagy 2253BW
-
old_artist
addikt
válasz
FDToth #11853 üzenetére
Üdv!
Sajnos, a VGA kártyád nem tudja támogatni a nagyobb felbontást (különösen a 20-22"-os wide-on), mivel az egyik ismerősömnél is gondja volt vele (kipróbáltuk), bár neki egy újabb MX440-ese volt, de azzal sem működött, s mivel helyhiányban és anyagiakban szükölködött, csak egy 19"-os wide monitort tudott venni (Philips 190SW8FS), ami 1440x900 felbontást tudott, de azóta már kicserélte a VGA kártyáját is, mert nem bírta!
-
Furky
őstag
válasz
FDToth #11853 üzenetére
Természetesen, már csak azt kellene kiderítened, hogy támogatja-e a videókártyád a wide felbontásokat. Nem tudom mekkora monitort akarsz, de valahogy tudd meg, hogy tud-e 1440x900-at, vagy 1680x1050-et, vagy 1920x1200-at. Ha ezeket tudja, nyert ügyed van, szinte az összes monitoron van még analóg bemenet, olyan, mint amilyen a CRT-ken is van. Ha van konkrét elképzelésed ár tekintetében, illetve méretben, akkor állj elő vele, és ajánlgatunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest