- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
sid.:Rc211v #13451 üzenetére
Nekem T220-as van. Gyönyörű!
Csak ajánlani tudom. Ráadásul eredeti Samsung panelos, pixelhiba-mentes. Szerintem ne 20 colosat vegyél, csakis 22-est, nem fogod megbánni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
sid.:Rc211v #13446 üzenetére
Hát, nem tudom, egy év gart adnak Samsung monitorokra, amikre más 3 évet ad. Te tudod...
-
Anubis_9
addikt
válasz
znagyznagy #13437 üzenetére
Az ilyen hozzászólásra mindenki felkapja a fejét és egyből ír választ! Én is!
Szóval a helyedben 22-es alatt tényleg nem vennék monitort, de az felett sem.
Úgy tudom, csak a Samsung és az LG ad 3 napos pixelhiba gart. Csak ilyet vegyél! Ha adhatok jó tanácsot, olyan cégnél vásárolj, ahol van garancia futár. Persze, ha személyesen hozod el a boltból, akkor ez nem téma. DVI mindenképp legyen rajta!
-
Anubis_9
addikt
Első hozzászólás tartalmazza:
Samsung monitorok esetén:
1. Lépj be a menübe.
2. Vedd le a fényerő (brightness) és a kontraszt (contrast) értékét 0-ra.
3. Tartsd nyomva a source gombot 5 másodpercig.
4. A megjelenő ablak utolsó sorában rejtőzik a panel mivolta.# xAx-xxxx : Samsung panel.
# xLx-xxxx : AU Optronics panel.
# xDx-xxxx : CMO panel.
# xIx-xxxx : CPT panel. -
Anubis_9
addikt
Megnéztem a T220-asom paneltípusát: ...CAA-1001.4
Vagyis úgy látom Samsungos!
-
Anubis_9
addikt
Hát ez az idő is eljött... Három pixelhibás LG 2252TQ és egy Samsung T220-as monitor után ötödjére kaptam egy pixelhiba nélküli Samsung T220-as monitort az IPON-tól!
Ráadásul kontraszt vagy fényerő állításra sem kezd el búgni!
Azért még pár napig fokozott megfigyelés alatt tartom!
-
Anubis_9
addikt
Döntöttem: visszaküldöm a monitort. Hétfőn jön érte a gar. futár.
-
Anubis_9
addikt
válasz
CL Smooth #13108 üzenetére
A 3. pixelhibás LG2252TQ monitorom október 15-én küldtem vissza azzal a kéréssel, hogy Samsung T220-ast küldjenek helyette. Erről a kérésről megfeledkeztek és csak azért nem küldtek negyedszerre is LG-t, mert szerencsére felhívtam őket telefonon és rákérdeztem a dologra... Szóval október 15-én küldtem vissza az utolsó LG-m és még csak ma kaptam meg a Samu-t. Olyan dumával jöttek az IPON-osok, hogy milyen fasza gyerekek, mert hogy mindig küldtek újat a rossz helyett, meg különben is, NEM ŐK VOLTAK AZOK, AKIK MÁST KÉRTEK AZ LG HELYETT, úgyhogy ne csodálkozzak, hogy ennyit kell várnom... Erre megkérdeztem a gyereket, hogy vajon ő negyedszerre is ugyan azt a típust kérte volna, ami már háromszor hibásnak bizonyult? Azt felelte, hogy nem...
-
Anubis_9
addikt
Hogy is van ezzel a 8 napon belüli pénz visszafizetési kötelezettséggel? Minden boltnak kötelessége visszaadni a lóvét, ha nem vagy elégedett a termékkel bizonyos okokból (pl. az esetembem pixelhiba miatt)?
Mert már ott tartok, hogy végleg befejezem az IPON-nal való üzletelésem!
Főleg mindfreak válaszára várok, úgy tudom, ő már kért vissza pénzt tőlük...
-
Anubis_9
addikt
Megjött a Samsung T220-asom!
Pixelhibás!
Csak egy helyen világít folyamatosan zölden, amit WIN alatt takar a tárca (így ott nem látszik), mert legalul van, középtájon. Viszont ha filmet néznék rajta, eléggé látszódna, max. akkor nem, ha hátrébb dőlök.
Nem szívesen küldöm vissza, mert tuti, hogy megint 3-4 hétig intéznék az ügyet. De nem is szívesen tartom meg így. 62.000 Ft egy pixelhibás monitorért.
Lehet, szemethúnyok felette, mert elegem van már. Szeptember eleje óta megy a huzavona.
Még jól átvizsgálom és ha még találok egyet, visszaküldöm (vagy összeaprítom baltával, utána leöntöm benzinnel és felgyújtom
).
-
Anubis_9
addikt
Október 15-én küldtem vissza az IPON-nak a harmadik pixelhibás LG 2252TQ monitorom.
Leírtam nekik levélben, és telefonon megkértem őket, hogy több LG-t ne küldjenek, hanem helyette Samsung T220 kellene. Azóta várok... Állandóan idióta kifogásokat keresnek arra, hogy miért nem kaptam még azóta sem semmit.
Az a szomorú, hogy az ügyem szeptember óta húzódik, vagyis kb. 2 hónapja nincs normális monitorom. Egy öreg 17 colos CRT előtt hunyorgok!
Lassan betelik a pohár és visszakérem a pénzem...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Hedgehanter #12649 üzenetére
És te?
-
Anubis_9
addikt
válasz
Hedgehanter #12646 üzenetére
Ha nem pixelhiba kereső alkalmazással kutatnám a hibákat, lehet sosem vettem volna észre őket.
-
Anubis_9
addikt
Megérkezett a 3. LG2252TQ monitorom. Első körben 3 db pixelhibát találtam benne: 2 teljes- és egy subpixelhibát. Itt befejeztem az LG márka erőltetését.
Eddig 3-ból 3 rossz. Gratulálok LG!
A következő SAMSUNG T220 lesz...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Bikerider #12619 üzenetére
Én azért vitettem vissza második LG 22-es wide-os monitorom is, mert semmi kedvem sem volt pixelhibákat figyelgetni. Szerintem senki sem szereti őket bámulni. Ha teheted, te se bámuld.
Felesleges várni a 24-es monitorok árcsökkenésére, mert ki tudja, mikor lesz az... Szerintem...
-
Anubis_9
addikt
Most beszéltem az IPON-nal. Holnap érkezik meg a 3. LG2252TQ monitorom. Az első kettő pixelhibás volt, ráadásul a második zúgott is, amint lejebb vettem a fényerőt 100-ról.
Remélem, ez már jó lesz.
Október 3-án vitte el a gar. futár az előzőt és még csak most postázzák nekem...
Ha ez sem lesz jó, visszakérem a lóvét. Ezt a kézhezvételtől számított 8 napon belül tehetem meg, mindenféle indoklás, magyarázkodás nélkül, igaz?
-
Anubis_9
addikt
Október 3-án vitte el a gar. futár az IPON-ba az LG2252TQ-mat, pixelhiba miatt. Azóta semmi hír felőle... Más is várt már rá ennyit?
Ez már a 2., amit visszaküldtem, az elsőt egyik csütörtökön vitték el és rá következő héten szerdán már megjött az új...
-
Anubis_9
addikt
Ha minden jól megy, a héten megkapom az új monitorom az IPON-tól. Eddig 2 db LG 2252TQ-t küldtem vissza pixelhiba és fényerő-visszavétel miatti bugás miatt.
Ahogy nézem, már nem is szerepel a webáruházukban ilyen típus... Lehet újat kell választanom. Ami tetszik helyette a Samu T220. Kis ráfizetéssel lehet, ezt választom majd... Jók ezzel a tapasztalatok?
Vagy pedig még szóba jöhet az LG W2252V-PF...
-
Anubis_9
addikt
Megrendeltem másodszor is a gar. futárt az IPON-tól.
Igazából ha jobban összeszámoltam, 3 db pixelhibát fedeztem fel rajta. Ebből kettő a egész a bal szélén volt és annyira nem voltak szembetűnőek a "bevilágítás" jelenség miatt. A 3. volt a gáz, ami fehéren világított.
Továbbá búgni kezdett a monitor, ha 100%-nál lejjebb vettem fényerőt. Ez a búgás nem szűnt meg 5-10 perc után sem.Most egy 75 Hz-en üzemelő 17 colos CRT előtt ülök. Kis nosztalgia...
-
Anubis_9
addikt
Mint korábban írtam, a 2. LG 2252TQ monitorom is pixelhibás. Viszont most nem pirosan világít egy pixel, mint az előzőnél, hanem az a bizonyos "...amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít" hiba van. Ez subpixel-hibának minősül, vagy teljes pixelhibának? Ha csak subpixelhiba és mivel "csak" egy van belőle, nem is kötelessége kicserélni a boltnak? Mivel egyes cikkek szerint 6 db a megengedett 22 colos monitor esetén az LG-n belül.
-
Anubis_9
addikt
Meglepődtem ezt a cikket olvasva.
Ezek szerint csak TELJES pixelhibára ad garanciát az LG (1 db hibáról beszélve). 22 colos monitor esetén min. 7 subpixel-hibának kell lennie, hogy jogos legyen a csere...
-
Anubis_9
addikt
válasz
old_artist #12252 üzenetére
Abból van elegem, hogy ez a 2. LG 2252TQ, ami rossz!
Az előzőnél folyamatosan vörösen világított 1 subpixel. A sokkal zavaróbb volt.
Amúgy ahogy azon, ezen is a képernyő alsó harmadában van a hiba, a jobb széle felé.
-
Anubis_9
addikt
Megjött az LG2252TQ monitorom. Szinte ugyan ott, mint az előzőnél van valami furcsaság. Egy pixelhiba, ami folyamatosan fehéren világít.
Egy cikk szerint...
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-n:
* amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad (halott pixel)
* amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít
* amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros, zöld, kék) világít folyamatosanNekem a 2. van. Ti mit tennétek a helyemben?
-
Anubis_9
addikt
Ma érkezik az LG W2252TQ-m, mivel az előzőt pixelhiba miatt vissza kellett, hogy küldjem. Szurkoljatok, hogy ez már jó legyen!
-
Anubis_9
addikt
válasz
sid.:Rc211v #12124 üzenetére
Ha megjött az új monitor, szólj, hogy az már nem pixelhibás-e. Én az enyémet a héten küldtem vissza, mert nálam is világított egy piros pont, majdnem középen.
---
Bali222. Szerintem te is küldd vissza. Magamból kiindulva: ha tudnám, hogy ott egy pixelhiba, folyton azt nézném és azon idegesíteném magam... -
Anubis_9
addikt
válasz
FDToth #12046 üzenetére
Az a baj, hogy a boltnak az az érdeke, hogy fogyjon a monitor (ami természetes), ezért lehet bepróbálkoznak egy "nincs rajt pixelhiba" szöveggel, hátha te sem vagy olyan sasszemű és akkor sem veszed észre, ha ténylegesen pixelhibás...
---
2006-ban, amikor a 3. Samsung monitort igényeltem volna pixelhiba miatt, azt mondta az eladó, nem kaphatok még egyet, mert ez a 3. lenne már... Mondta neki, ehhez semmi közöm... Nem az én hibám... Felhívtam a Samsungot a telefonbeszélgetésünk előtt és mondták, 3 napon belüli hibabejelentés után KÖTELESSÉGÜK újat adni. Ezt elmondtam a boltos gyereknek, utána egyből másképp beszélt velem. Majd mondta, hozzam a monitor és adnak újat. Ez lett a jó végül is...
-
Anubis_9
addikt
válasz
mindfreak #12044 üzenetére
Ha holnap átveszed és este teszteled és ha véletlenül hibát találsz benne, akkor pénteken azonnal gar. futárt igényelsz és hívod a boltot, plusz e-mail is írsz, akkor írásos nyoma marad, hogy te 3 napon belül jelezted a bolt felé a hibát. Így nem lesz gond.
Nem számít, hogy 3 napon belül nem kerül vissza a termék, de ha 3 napon belül jelzed a boltnak, akkor minden OK. Ezt annak idején nekem a Samsung 940N-es monitorom vásárlásakor mondta el egy, a Samsung központban dolgozó ürge. Ugyanis nekem akkor a harmadik 940N-es lett a jó...
-
Anubis_9
addikt
válasz
old_artist #12002 üzenetére
Nekem is NOD (2.70) van fent, napi frissítéssel. Nem szólt egy mukkot sem, hogy vírusos lenne...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Demolator #11978 üzenetére
Ha nem lenne pixelhiba keresőd, ez egy ügyes kis progi.
Mindenképp írd meg, jó-e a tied...
-
Anubis_9
addikt
Megérkezett az IPON-tól az LG 2252TQ monitorom!
Ez volt a jó hír!
Rossz hír: PIXELHIBÁS!
Sötét színnél (fekete, sötétkék), látszódik egy piros pont a képernyő alsó harmadában, középtájt).
Kérem is a garanciafutárt...
-
Anubis_9
addikt
Jó hogy szóba került a felbontás téma.
Van egy kis letöltő gépem, Voodoo3 3000-es kártyával. Maximálkis felbontása 2D-ben 2046x1536. Vajon mit fog lépni egy wide-os monitorra?
-
Anubis_9
addikt
Megrendeltem LG W2252TQ monitorom!
-
Anubis_9
addikt
Vélemények szerint a Samsung 2232BW játékra, multimádiára való, 2253LW irodai alkalmazásokra. De vajon a LG W2252TQ mire lett tervezve? És a Samsung 2253BW?
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Samsung 2253BW. Magyar oldal szerint 21,6 colos, angol szerint 22. Melyik a valós...?
Végén veszek egy LG W2252TQ-t.
Csak jót olvastam róla itt a PH-n. Minden LG monitor 72 órás teljes pixelgaranciával rendelkezik, valódi 22-es, 2ms-os,
DFC 10000:1, 300 cd/㎡... -
Anubis_9
addikt
IPON-nál rendeltetek már? Van garanciafutáruk, szerencsére. Lenne náluk SAMSUNG 2253LW.
Jók a tapasztalatok (bolttal kapcsolatban)?
Tulajdonképpen a garanciafutár azt jelentené, hogy ha pixelhibás lenne a monitor, ingyen visszavinnék és ingyen hoznának egy újat, ha jogos a reklamációm?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Jövő héten megrendelem az új monitorom. Kettő közt kell döntenem:
- Samsung 2232BW
- Samsung 2253LWA kérdéseim a következők lennének:
- melyik újabb modell? (nem mintha annyit számítana, de azért mégis...)
- a 2253LW-snél mit jelent a "Kontrasztarány DC 8000:1 (1000:1) (Typ.), Válaszidő (ms) (átlagos) 5 ms, 2 ms (GTG)" ? Mikor kettő és mikor 5 ms? Mikor 8000:1 és mikor 1000:1?
- 2232BW-nél mennyi lehet fényerő (nem írják ki)?
- 2232BW 3000:1-hez mellett van olyan (1000:1) (Typ.) adat, mint a 2253LW-nél?
- mindkettő jó lehet, de mégis melyik lehet jobb?Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Azt hiszem a Samsung 2232BW mellett döntök! Köszi!
Nike_-nak is!
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #11766 üzenetére
Ez szimpatikus: Samsung 2243BW. Olvastam itt róla jó és rossz véleményt is. Szerintetek? Nekem tetszik. Ja, és fontos nekem a 3 nap pixelhiba garancia is!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Monitor vásárláson töröm a fejem. Mindenképp DVI-os, 22 colos wide-osat szeretnék. Jelenleg Samsung 940N-esem van. Árban nem igen mennék 50 fölé...
Tudnátok ajánlani párat?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged