- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furky
őstag
válasz
B-L-A-C-K #5932 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve a CMO-s 226bw-vel, csak adhatnának már hozzá valami frankó icc profilt, mert a szürke alapon kicsit kékesnek tűnik. Azzal az egyetlen ICC profillal, amit lehet találni hozzá neten, azzal meg barnás lezs a szürke. A többi szín rendben van nagyon is. Nincs ezzel gond. Nameg már megszoktam. A bevilágítás is elég fasza, mármint alig van
-
-
-
Janoci
tag
válasz
B-L-A-C-K #5895 üzenetére
B-L-A-C-K és Katt777!
Sikerült megoldani a felbontás problémát, leírom hogy mi volt, mert hátha mást is érdekel...
Az NVIDIA vezérlőpanelben kipipáltam, hogy láthatók legyenek a monitor által nem támogatott felbontások is... Így már megjelent az 1440x900 és az 1280x800 is!
Amúgy nem tudom miért nem támogatott, ha profin és szépen megy vele a monitor... ?
Na, mindegy! Köszönök mindent! -
katt777
félisten
válasz
B-L-A-C-K #5760 üzenetére
Victoria törlőkendőt találtam MM-ban 890 Ft-ért (100 db). Biológialag elbomló anyaggal impregnált univerzális tisztítókendő irodai eszközök, bármilyen üveg és műanyag felület tisztítására, összetétel nincs rajt. Olyan szaga van, mint régen a szemüvegtörlő papírnak. Szépen tisztít, remélem, nem okoz kárt semmiben.
-
katt777
félisten
válasz
B-L-A-C-K #5748 üzenetére
A MM választéka után kénytelen voltam megkockáztatni, szerencsére OK a monitor (amúgy meg volt még 1 tucat (még most is van), ha cserélni kellett volna. Felénk más lehetőség nincs, legföljebb Interspar, csak az meg még drága is, a szakboltok meg 10-15k-val drágábban árulnak mindent, mind odalent, Pesten.
-
goom
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #5748 üzenetére
Valahol egyszer azt olvastam, hogy TFT-monitor tisztítására a legjobb a... Cif!
Igen, a konyhai mosogatószer. Persze nem literszám; csak keveset kell felvinni egy kendő segítségével, utána meg nyilván szárazra kell törölni.
Meglepett a dolog, de - óvatosan - kipróbáltam, még a 730BF-en. Hát, igaz: tényleg kiválóan megtisztította, semmi nyoma nem maradt: sem a szennyeződéseknek, sem a tisztítószernek (láttam már olyant, ami homályos foltokat hagyott). Most a 2232-est is így tisztítom. -
katt777
félisten
válasz
B-L-A-C-K #5746 üzenetére
Biztosan készülsz valamire...
Ez a törlőkendő át van itatva valami szerrel, amely leszedi a finom szennyeződéseket?
Nekem megvan még a Samsung 765MB-m, mert nem nagyon veszi meg senki, az 100Hz-en frissít 1024x768-ban, és17"-os.
Én nagyon tartottam a pixelhibáktól, főleg azok után, amiket e topicban olvastam, aztán Tescoban bevásároltam ezt az LG204WT-t, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ez egyszer kivételesen a Tesco-val is. Habozás nélkül szóltak, hogy 3 napon belül cserélik, ha hibás lenne (ami ugye LG szolgáltatás, csak esetleg másutt szépen lenyelik). Jó, mert legföljebb a MM-ban vehettem volna másikat, ott meg a leggagyibb TFT-kvoltak mázsaszám kiszórva Karácsony előtt. ASUS-ból volt jobb, de az meg VGA csatis, és gyorsan el is vitték (vagy beszedték, hogy ne látszódjék, mennyire tré a többi.) Oblivion töksötét grafmodos éjszakáiban is látni az erdőben! És nagyon szép a képe. -
katt777
félisten
válasz
B-L-A-C-K #5744 üzenetére
Szép szögletes porszemcsék lehettek. Először rohadt mérges lettem, de a törlés szerencsére segített. Vagy a por így jelenik meg? Még új a moncsi, nem tudtam. Egyébiránt ha nem használom, védőfólia van rajta (azt sem vettem külön, levágtam a zacsija alját
).
MM-ban majd megnézem a spéci törlőket, de én ilyen 4-5k-s törlőcsomagokra emlékszem, az egy kicsit durva.
Konfigodban még ott van a 226bw. Most mi van helyette, CRT, hogy nem kell a törlő? -
Sir Robin 25
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #5278 üzenetére
Lehetne egy olyan kérdésem, hogy ha a MagicTune-ban a Coloron belül a Magiccolor Intelligentben van, akkor Neked engedi változtatni a kontrasztot? Nálam csak akkor engedi, ha a Magiccolor OFF -ban van, de ha ott beállítok valamit, akkor azt mutatja, hogy a beállított értéket megtartja akkor is, ha Intelligentre váltok...
Köszönöm segítséged!
Üdv.
-
wwhy
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5231 üzenetére
hát akkor kötekedek
:
1. linket pls
2. ha bevállalja akkor miért tünteti el MINDENHONNAN a panel típusát(doboz, monitor, menü)
3. persze h nem panaszkodtam, de azt sem mondatm (nem is fogom) h mind1 a panel típusa. Mi9nden panelstb. jó, ha elfogadjuk a paramétereit és nem várunk többet, mint amit tud.
4. a legtöbb tesztben elég nagy szín/gyári/kalibrálási különbség volt a S-A-C-C(vö. 223BW!) panelek között -
Khaal
őstag
válasz
B-L-A-C-K #5125 üzenetére
IE7-ben és Operában szabadon zoomolhatsz az oldalakra (persze attól nem lesz widescreen).
Firefoxhoz a c:\Documents and Settings\"felhasználó"\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\"*".default\chrome\userContent.css néven kell létrehozzni egy fájlt és abba lehet megadni egyéni stílusokat az oldalakhoz. Persze ehhez nem árt némi weblapszerkesztési tudás (ami nekem pl. nincs), hogy tudjad mit kell beírni.
Prohardver 1680x1050-ben (thx to Brutforsz és canniball):@-moz-document domain('prohardver.hu') {
#fo {width:1657px !important }
#fo #midh {width:1320px !important }
#top {width:1657px !important }
.menu_nw span .menu _sid {width:1657px !important }
.menu_nw .menu_foot {width:1657px !important }
.menu_nw .menu_sp {width:1657px !important }
.mid723 {width:1657px !important}
.menu_sid {width:1657px !important }
.uziblokk {width:1318px !important }
.uzik .uzi {width:1183px !important }
.uzik .uzi p, .uzik .uzi pre {width:1183px !important }
.forum table {width:1318px !important }
}Természetesen az értékeket átírva könnyen belőhető 1440x900-ra vagy más felbontásra is. A címlapot viszont eléggé furán jelenít meg, és mivel nem értek a dologhoz, ebben nem is tudok segíteni.
-
Mozso26
senior tag
-
Xelo
addikt
válasz
B-L-A-C-K #5033 üzenetére
nekem DAEWOO 17es szutykon brightness: 45/100 contrast: 40/100 gamme: 11/mittudomén
játékokban így sötét ott fentebb nyomom a fényt, de ahol sok a fehért ott még igy is eléggé folyik a szemem
szerk: amúgy ha bedugom új monitort, akkor installálom driverét és ready to go? most nincs felinstallálva a dévúnak semmi, xp plágendpléjjel megy szépen. ati meghajtót újra kell húzni? -
Furky
őstag
válasz
B-L-A-C-K #4978 üzenetére
Nyílvánvalóan "jobb" a DVI, mint a D-Sub, mert a vga digitális jelet hoz létre, aztán dvi kábelen keresztül ugyebár ez a jel megy, és a monitor is ezt kapja meg. D-Sub esetében pedig először a digitálisat átalakítja a vga analóggá, majd analóg jelet kap a monitor, amit még vissza is kell állítania digitálissá. Ez nem is lenne probléma, ha veszteségmentesen lehetne átalakítani a digitálist analóggá, ééééés vissza, de sajnos nem így van, valamennyi veszteség mindig van. Persze a mai technikának köszönhetően ez alig érzékelhető, de mégsem ugyanazt a digitális jelet kapjuk vissza, mint amit a vga előállított.
-
Mozso26
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #4958 üzenetére
Tudom h neked olyan van Black barátom azért irtam h felrázzalak egy kicsit. Fogalmam sincs h mivel jobb de van az a teszt amit már nem egyszer belinkeltem és ott a tiéd 4db csillagot kap az enyém meg 5db-ot kap. Az angol tudásom nem az igazi igy olvasd el te a tesztet és mond meg miben jobb az enyém.
Vagy a 4959#-et olvasd el.
-
Mozso26
senior tag
-
underx
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #4839 üzenetére
nekem semmi!!
De másnak igen,szerintük alig lehet látni,én 22" crt-röl váltottam erre,azon teljesen más volt minden,igaz nem is ilyen felbontáson ment.
Probáltam a kisegitö lehetöségek között,de semmi nem változik,pedig kellene.
Különben most használok elösször TFT-t.
És ezért semmi tapasztalatom.ha ezen a felbontáson használom :1280x1024 akkor joval nagyobbak,de le van kicsit mosodva,amin a cleartype sem segit.
-
TeeJay
félisten
válasz
B-L-A-C-K #4661 üzenetére
TN panel nem 24bit-en jeleníti meg a színeket hanem csak 18bit-en
drágább panelnek jobb a kontrasztaránya szebb rajta a fekete és sokkaljobb a betekintési szöge1x láttam IPS paneles Panasonic Viera tévét (32colos volt)
és ezt kajak oldalról is lehetett nézni valamint a fekete az tényleg elég jó fekete volt
hát ennyi kb a látható különbség -
-
-
__Psion__
tag
válasz
B-L-A-C-K #4499 üzenetére
„Egyedül annyi gond volt hogy a mellékelt cd-t a kollega nem tudta elküldeni mert nem volt meg de ezt meg is beszéltük, igy ha esetleg valakinek megvan valahogy ideathatná, elöre is megköszönném...
”
Ha a másolata is megfelel, szívesen elküldöm ISO formátumban.
A szervíz menübe a 2*6BW monitoroknál, úgy lehet belépni, h. leveszed a kontrasztot és a fényerőt nullára (Contrast, Brightness). Majd nyomva tartod ~5 másodpercig a Source gombot. A megjelenő kis ablak alján találod a panelre vonatkozó információt.
A ---> AU Optronics Corp. (AUO)
C ---> Chi Mei Corporation (CMO)
S ---> Samsung GroupAz XP-s ClearType konfigurálásához létezik egy egyszerű MS alkalmazás:
ClearType Tuner PowerToy -
bitmad
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #4445 üzenetére
És a prohardvert nem lehet átállitani 1680-as felbontásba mert igy elég rossz hogy oldalt megmarad vagy 15cm-esfehér csík...
Az #555-ös hsz-ban van firefoxra wide beállítás.
-
bbking
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #4452 üzenetére
pl bent vagyok itt PHn egy fórum fórumtémái közt, pl hdd-k stb és mikor görgetem le vagy fel egérrel, akkor a barna világosbarna fórumtémák zöldek. Aztán ha megállok, akkor minden visszatér az eredeti barna világosbarnába, de mikor görgetem teljesen zöld. Semmi más, csak ezek, a barna világosbarna fórumtémás dolgok középen.
-
metrichye
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #4416 üzenetére
De ez akkor is vicces, mindent tudnak ezek a szlovákok, csak monitort gyártani nem
Nincs náluk meo? Vagy azt gondolják, a parasztnak jó lesz, úgy sem veszi észre? Nevetséges. Csak szegény számteches gyerek előtt ég a fejem picit, mert személyesen fel kell vinnie nagykerbe, akkor cserélik, most is szerdán vittem be, pénteken hozta. Péntekenként mennek neki áruért, de emiatt megint személyesen kell mennie. Még 1 hétig nem lesz monitorom
De nem érdekel, azért vettem ilyet, hogy ne legyen pixelhiba, és élek a jogaimmal, csak már előre félek, hogy ha a 10. lesz csak jó majd, akkor összesen 3 hónapig nincs monitorom, addig meg lehet, hogy 10el olcsóbb lesz. A Samsung ilyenre is gondolhatna, használják a pénzem, de én a terméküket nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest