- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
icram45
csendes tag
válasz
katt777 #5960 üzenetére
Végignéztem az összes beállítást, és nincs ilyen lehetőség
Csak az nvidia driverben van lehetőség, de az meg nem müködik, mert akármire állítom, visszaugrik arra, hogy a monitor nyújtsa
Pedig működnie kéne, hiszen, ha analóg kábellel kötöm be a gépre, akkor nincs ilyen opció a VGa kártya driverén.
-
Janoci
tag
válasz
katt777 #5862 üzenetére
Gabás!!!
ha-ha-ha...Az ikonok érdekelnek legkevésbé...Gondolhatod hogy nem csak ez a gondom...
Játékokban sincs kisebb állítható felbontás... ZZZ
katt777!!!
Írtad hogy neked is ilyen van... és neked kezeli a 1680x1050, 1600x1200, 1440x900, 1400x1050, 1360x1024, 1360x768, 1280x800 felbontásokat is???
Amúgy telepítettem az LG monitor drivert... Nem hiszem hogy a GeForce 7950 karival lenne a gond...Más megolás?
-
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #5882 üzenetére
nyáron 350ért vettem a gépem, igaz akkor jó drágán tudtam eladni az enyim, és spóróltam félévet erre a gépre
most kb 250et ér....de nem a veszteséget nézem, hanem hogy félévig jól éreztem magam vele
....amúgy a Giga DQ6 is elbír 4 karit
...phenomról meg megvárnám a frissített verziót, vagy valami újabb típust...majd meglátjuk mi lesz, de néha már kezdem úgy érezni hogy felesleges kitartani AMD mellett és 1szerűbb lenne átpártolni Intelhez....
-
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #5875 üzenetére
olvastalak, de azért egy 1920*1200 messze távol van mint az 1680*1050....tesztekben ez a felbontáskülönbség kb 70%os visszaesést szokott eredményezni...amilyen fpseket írtam ott persze 4AA 16AF-el néztem....nálam elv ha már játszok akkor szép grafikát akarok különben minek csinálom?
....a régi gts kb 1 szinten van a 3870el, a gt meg valóban 20%körül jobb, viszont 10-15ezerrel drágább is....78ért viszont láttam új GTS-t, nem tudom nem-e írták el
....de szeretnék megmaradni AMD-ATI pártinak, ezért tervezek majd 790FX+Phenom+RV680 kártyát(esetleg RV700)...ezek a váltások nem sűrgősek, ha a GTSem még bírja ezt a 2,3megpixel feletti felbontást
...(tv-t is kell helyettesítenie a hó végétől...)
-
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #5870 üzenetére
az szívás, merre van az a felénk? amúgy számszerint 450ezer pixel
...amúgy hamarosan én is wide-re váltok, de sztem 24"nál nem adom alább, ha már ekkorát veszek akkor HD filmet had nézzek rajta kényelmesen
....bár nem tom a GTS320 hogy fogja bírni a játékokat 1920ban
teszteken néztem van amit bír még 40fps körül van amit csak 20körül
lehet bekell szereznem majd egy 3870X2-t is a moncsi mellé
-
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #5866 üzenetére
igen? a 931 BF 49ezer ft most a boltokban, sztem te meg 50 felett vetted a tied....de legyen mind a 2 ára 50k, különbözet nincs, és igen, hatalmas nagy felülettel látsz be többet a játékokban
...kemény 1 collal meg azzal az 1col többletbe sűrített 300k felbontástöblettel, ami miatt olyan kicsi a megjelenített kép a monitoron hogy a távolba lévő ember fejét 1 évig célozhatod mire eltalálod...dehát ízlések és pofonok, sok sikert a moncsidhoz.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #5862 üzenetére
Elgépeltem, 1440x900-as hiányzik a Vistából.
De a tesztoldalamra tettem föl az Oblivion bemutató végére 1680x1050-es képeket kényszerített AF-fel és AA-val, és hogy a monitor képességeit lehessen látni, sötétárnyalatosakat is. Íme 2.: -
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #5862 üzenetére
vettél egy X pénzért egy 20"os wideot, kicsit többért kb 5 max 10%al meg vehettél volna 19"os 4-3at, nekem is az van, sokkal jobban tetszik mint a haverom 22"os wideja, pedíg azt már érdemesnek tartom megvenni....20"ba az az alig több mint 1700ezer pixel elég kevés, nem is csodálkozom hogy kicsinek találják a képét, 22"ba már "elfér" ez a mennyiség rendesen. mod: utánna nézve egy 20" wide ugyanannyiba kerül mint pl az én 931bf-m ami 4:3as....
-
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #5825 üzenetére
[OFF]khmm
1. a munkámat én és a munkatársaim 100%-osan próbáljuk elvégezni, és fontosnak is tartom ezt
2. feneketlen teknő
3. pszihiáterhez kellene fordulnod mert az, hogy egy ismeretlennek ilyet írsz a neten keresztül nem maximalizmus...:"Soha nem is fogsz semmit megérteni, amit képtelen vagy akárcsak elképzelni is, mert nagyon korlátozott, saját nézőpontodból látod, és próbálod (sikertelenül) értelmezni a világot." [/OFF]
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5824 üzenetére
"Én spec. kivágnék minden diákot, aki nem tudja 100%-ra az anyagot, ha én 100%-ra leadtam nekik mindent."
Látod látod a diákoknál is van tűrés és az sajnos nincs szabványban rögzítve mert ha lenne akkor nem végeznének ennyien és elégtelen tudással tengenének a munkahelyeken .És a nemtudásért is a tanárt hibáztatják pedig ő ugyanabban az óraszámban ugyanazt az ismeretet közli az eminens diákkal és az elégségessel is.
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5819 üzenetére
Én a munkahelyemen oktató voltam és nem csak egy szakágban, Gondolhatod nem azért mert nem értettem ahhoz amit épp oktattam.A banki dologhoz könyörgöm ha felveszek 20 ezret és 1000 Ft a felvételi díj akkor 19 ezret kaptam.
Azért a magyar munkakultúra nem olyan rossz. Az indiai vietnami kínainál azért lényegesen jobb.
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5805 üzenetére
"amikor bankban dolgoztam is, mondhattam volna, hogy kevesebb pénzt fizetek ki az ügyfélnek, mint kéne,"
Most beleestél a saját csapdádba, mert pont a bankban ha felvesz az ügyfél 20 ezer forintot kevesebbet kap.
Annak meg örülhetsz hogy te mindenből a legjobb minőséget veszed, de ez nem igényesség kérdése, az ország lakóinak többsége ezt nem teheti meg hiába dolgozik, dolgozott becsületesen.
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5795 üzenetére
"egy mérőszalagot,"
Azt felejted csak el hogy a kisebb pontosságú mérőszalag igen sok munkához tökéletesen megfelel, teljesen felesleges precízióst használni, mert az drágább is jóval. Tudod mennyibe kerülne egy fényképezőgép ha olyan precízre készítenék amilyent te követelsz meg? A lakosság 85%-a nem tudná megfizetni. Mennyibe kerülne egy kiló rizs ha válogatott szemekből állna? Az a baj hogy nem vagy tisztában az eltérés és a hiba technológiai jelentésével.
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5785 üzenetére
De könyörgöm az amit leírtam nem vélemény, világosan megmagyaráztam, nem én találtam ki.Amit veszel azt mindegyiket szabvány szerint feleltetik meg, ez nem hit kérdése.Ez nem szerintem van így, hanem ez tény.Bizony egy mérőszalag a gyengébb minőségű az még 5mm-el is eltérhet pld 3m-en a névleges mérettől, Egy preciziós mérőszalagnak az ára tudod mennyivel több egy mezeinél? És ezt sem gondolom hanem te is megnézheted bármelyik üzletben. Az meg a te választásod hogy pixelgaranciás monitort vettél, az igaz hogy az elektronikai dolgok döntően az üzemeltetés elsö idejében mennek tönkre. Én mezei monitort vettem szerencsémre tökéletesen jó.
Két ugyanolyan tudású multiméter közül pld a 2,5%-os eltérésű kb 2000 Ft a 0,1%-os eltérésű 20000 Ft körül van. Járj ennek utána.Esetleg nem gondolod hogy nekem olyan műszaki végzettségem van amiből kifolyólag ez nekem teljesen egyértelmű, tudnom kell?
-
Furky
őstag
válasz
katt777 #5785 üzenetére
Én veled értek egyet. Egy emberibb világban bizony így kellene mindenkinek gondolkodnia, de ebben a pénzhajhász világban inkább azt csinálják, hogy: pixelhibás? oké, akkor betesszük a monitort a másodosztályú kategóriába, ahol már megengedett a pixelhiba. Akinek kell, az vegyen elsőosztályút
Árulnak egyáltalán ilyent, vagy mindegyik tft kapásból másodosztályú besorolást kap?
Ez egy vicc komolyan mondom!
-
ottkar
addikt
válasz
katt777 #5781 üzenetére
A világon minden terméknek van egy tűréshatára, ami az ideálistól való eltérést jelenti.A monitornál ez a pixelhiba pld. Az ára a tűréshatárra van megállapítva, tehát nem reklamálhatsz ha a szabványon belüli az eltérés.Csak akkor cserélheted ha pixelhiba mentesre hírdetik meg. A tűréshatáron belül a termék nem számít hibásnak. Ez nem szerintem van így hanem a készülék gépkönyvében le van írva. Pld a 220V-os hálózati feszültség sem pontos hanem lefelé és felfelé is eltérhet az is le van írásban fektetve.Habár az is igaz hogy felemelték az alapfeszültséget 230 V-ra.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
katt777 #5747 üzenetére
Nem készülök én semmire...
Egy 19"-est veszek most használtan...
Átvan itatva valamivel igen enyhén nedves da kiszedés után ha lerakod megkeményedik mint egy pappír, de egy olyan böven elég 2 hónapig napi tisztítás melett...Hát én nem vennék ilyen boltokban mm, tesco,csak használtan leteszteltet.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
katt777 #5745 üzenetére
Velem is ez volt nézem látom ott van 3 fekete pöty mondom f@sza...azt hittem én is pixelhiba, de letöröltem és eltünt, a por igy jelenik meg ami nem gond vagyis jobb mint egy végleges pixelhiba...
Én ilyet használtam...és csak 700Ft
A konfigomba még nem töröltem ki, de most megtettem, amugy most igen egy crt-t használok jelenleg Axion 14" 1024*768 60hz
A szemem majd kifolyik kicsit más a 226bw után.
-
metrichye
csendes tag
válasz
katt777 #5249 üzenetére
Már késő bánat, hogy a global-ról kellett volna letöltenem, tudom, általában így teszem, csak a samsung.com beírásánál is a magyar tükrözés jött be, én meg nem "erőlködtem" a nyelv átállításával, gondoltam csak nem írnak mást egy ilyen, általam komolynak tartott cégnél. Amúgy meg azért is hittem el fenntartás nélkül, mert itt a fórumon úgy emlékeztem, hogy többen is írták, hogy a 2232BW-nek vannak ilyen speckó bemenetei is, gondolom ők is a magyar samsung oldalról tájékozódtak
És sajnos 220km-rel Pesttől nehéz megvalósítani, hogy ne vásároljak valamit kipróbálás nélkül, mert van 8 számtechbolt, és ha mindegyikkel eljátszom, hogy megrendeltetem velük nagykerből, mert készletük az=0, majd mégsem kérem a pixelhiba miatt, egy idő után nem marad bolt, ahol vásárolhatok. -
goom
senior tag
válasz
katt777 #5157 üzenetére
Köszönöm a választ. A NfS
S-ben volt ez a gondom konkrétan. Ekkor a natív, 1680×1050-es felbontáson próbáltam, miközben mindent maximumra toltam - azóta átállítottam 1440×900-ra. Így most kellemesen fut - feltételezhetem, hogy a natívot inkább felejtsem el játékban?
Amúgy régebbi játékokban hiába állítom át a felbontást pl. 1024×768-ra, stb., mert akkor is szétnyújtja (és nem ad fekete csíkokat). Ezt a képarányt meg a régebbiek természetesen nem ismerik. -
Xelo
addikt
válasz
katt777 #5041 üzenetére
vedd azt amelyik jobban tetszik
amit nem láttam élőben arról véleményt nem tudok nyilvánitani. 931BW-vel a haver teljes mértékben meg van elégedve.ne DCR alapján dönts szerintem.
szerk: és igen, 22"esnek csúnyább a képe, nagyobb a pixeltávolság. én 19" fölött biztos nem vennék TN paneleset, hanem még rááldoznék. csak hát nem megy végtelenségik, jól tudom...
-
Rick4
félisten
-
d@minator
addikt
válasz
katt777 #5015 üzenetére
Most hétvégén vettem a kollégámnak egy hannsg-t. Szép képe van 160 fok betekintési szöggel. Igaz nem wide. A 135/150 fok 3évvel ezelőtti panalekre volt jellemző azért nem ajánlottam. Az, hogy rosszat írtak a 194WT-ről előfordul. Minden monitorról írtak már rosszat.
Én is így kezdtem ahogy te, hogy 40k-ért veszek 19"-os wide-ot. Aztán rájöttem, hogy ennyiért szemetet adnak. Egy normális majdnem annyiba van, mint egy 20-as. A huszastól meg nem sokkal drágább a 22-es. Így lett 223BW. Most 59.900Ft. -
d@minator
addikt
válasz
katt777 #5005 üzenetére
Nekem ez előtt is TFT-m volt és azon sem volt semmilyen folt.
Én nem javaslom neked ezt a monitort régi panel van benne akár foltos is lehet. Legalább LG194WT-SF.
Mint mondtam 40-45k-is nincs értelmes wide monitor. Vagy régi panel technológiával készülnek vagy nincs rajtuk DVI ami a wide-oknál jó ha van. -
Rick4
félisten
válasz
katt777 #4996 üzenetére
ké napja vettem egy LG 222WS-t 60K-rt, 2db zöld subpixel, meg egy szürke főpixel hiba, a képe nagyon gyenge....mondom ezt azután, hogy másnap visszavittem, és 2K-t rátoltam még egy samsung 22BW-re. teljesen jó, hibátlan, sokkal jobb a kép. van webáruházuk is, ha t-online.os vagy, még kapsz 3% kedvezményt is...[link] ugyan mellékes, de az LG-vel ugyanaz a bajom volt még mellette, mint anno a 1919S-sel...elég imbolygós volt, ha picit meglöktem az asztalt, belengett azonnal, a samu ebben is sokkal jobb..
a 226ra azt mondják több helyen is, hogy belülről nincs különbség, csak kívül egy kis dizájn, de +10K-t ez nem ér meg...
-
Pipiripi
senior tag
válasz
katt777 #4984 üzenetére
Lassan kezdem megszokni, hogy nem teljes képernyős a legtöbb weblap...
Azt viszont nem fogom megszokni, hogy a kép bal oldalára rakja az egészet, és a közepétől jobbra semmi sincs. És ezen a betük nagyitása sem segít. Remélem a weblapok szerkesztői idővel javítják ezt a hibát...
Összességében örülök a cserének, mert főleg a game-ek miatt vettem ilyen monitort, és azokkal nagyon király -
mleslie
tag
válasz
katt777 #4948 üzenetére
Látom nem akarsz ebbe beletörödni...
Szóval ez a pdf konkrétan a FVF oldaláról van, remélem nem gondolod róluk, hogy meg akarnak téveszteni... Ha már ők is kiteszik az oldalukra, akkor csak van benne valami, nem?
Egyébként több tucat ilyen tájékoztató füzetecskét készítettek, nagyon tanulságos bele-bele nézni, mert ilyen és hasonló "okosságokat" lehet felszedni belőlük, és soha sem tudhatjuk, hogy mikor lesz rájuk szükség... -
d@minator
addikt
válasz
katt777 #4933 üzenetére
Nem tudom. Az Ez-zoom a felbontást váltja a monitoron egy gombnyomásra ez még nem jelenti azt, hogy nem nyújtja a képet. Sajna az ATI drivert sem ismerem. Egy biztos az Nvidia tudja azt, hogy nem nyújt képet 1024x768-ban hanem:
1. Kiteszi natívba a monitor közepére ekkor összemegy kb. 13"-ra a kép alul, felül, oldalt fekete csík.
2. Méretarányosan kinagyítja, oldalirányban nem nyújtja a képet, két oldalt lesz csak fekete csík. -
Alex91
félisten
válasz
katt777 #4912 üzenetére
Ezek nem kepjavito technologiak, hanem panel tipusok. Ezek a dragabbak (es kevesebb moncsit gyartanak ilyen panelekkel). A legtobb LCD moncs TN+film-es technologiaval keszul. Ezek szinhusege es betekintesi szogei, es a kontrasztjuk gyengebb. Ezek az olcso kategoria. Az MVA, IPS panelek meg a premium moncsik sajatsaga. Mas modon mukodnek. ezeknek jobb a szinhuseguk, betekintesi szoguk, kontrasztjuk. De ezek dragabbak is. (Mondjuk a konzumer kategoriaban 2x dragabbak, mint a TN+film-esek, mig a profi, DTP-re szant monitorok meg dragabbak lehetnek. Nezz meg par Eizo moncsi arat pl.)
De google meg mindig a baratod...
[link]Hogy keresned se kelljen...
-
Mauzes
addikt
válasz
katt777 #4898 üzenetére
Lehet az lesz, hogy megkérdezem, de szerintem nem teljesen jól látod a dolgot. Attól, hogy elégedetlen vagy a termékkel, még nem kötelesek azt neked se kicserélni, se az árát kifizetni. Monitoroknál megállapítottak egy szabványt (amelytől a gyártó csak pozitív irányban térhet el), és aszerint gariztatnak a kereskedők is. Ha egy monitor panelja olyan csoportba esik, ahol az 1 pixelhiba esetén a monitort tökéletes állapotúnak kell tekinteni, akkor nem követelheted, hogy cseréljék ki neked egy másik tökéletes állapotúra. Ha egy jófej eladó mégis megteszi neked, az vehető különleges esetnek.
Más: rendben van, hogy Téged nem érdekelnek a betekintési szögek, de az emberek 75%-a szerintem máshogy van ezzel. Ha mindig szemben ülsz a monitorral, akkor rendben van (bár egy 22"-es esetén már viszonylag kis elmozdulás esetén is "romlik" a kép). De én például koliban lakom, és sokszor nézünk filmet többen. Otthon is előfordul ilyen, ráadásul gyakran különböző pozíciókban szoktam a monitorra tekinteni (fekve, fotelben lecsúszva, asztal fölé hajolva, stb.), és ezért elég sokat számít, hogy egyenletes legyen a kép.
-
Harti
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest