Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
x64
aktív tag
válasz
metrichye #4595 üzenetére
Szerintem, ha tényleg a harmadik hibás darabot kapod, akkor némi asztalverés után visszaszerezheted a pénzed. Emlegess Fogyasztóvédelmet, meg nyilvános fórumokat (pl.: Homár, Prohardver), stb. Aztán ha megvan a pénz, akkor teszel még hozzá, aztán már viheted is a 2232BW-t.
-
x64
aktív tag
válasz
Nagy_Matessz #4586 üzenetére
Hát nem a pixelhibára!!! Remélhetőleg rokon ért a monitorokhoz, legalább annyira, hogy átnézi vásárlás után egy teszter programmal...
Három napos pixelhiba garancia keretében, a vásárlástól számított három munkanapon belül egyetlen szubpixel-hiba esetén is cserélik. (Szerk: mármint a Samu-t) Később meg az érvényes policy-nak megfelelően - nem akarok hülyeséget írni, de az biztos hogy >5 szubpixel\2-3 dead pixel esetén cserélnek csak!!!
És igazából itt van a 223BW fő veszélyforrása, mert amíg újonnan cserélik, addig csak bosszúság és kényelmetlenség. De ha egy héttel később jön csak elő (és úgy tűnik gyakrabban fordul elő, mint a többi Samunál), na az az igazi szívás!
-
x64
aktív tag
válasz
metrichye #4585 üzenetére
Kb. 400 hsz-szel ezelőtt Mauzes leoltott, mikor kétségeket fogalmaztam meg a 223BW 'ócsósága kapcsán. Még azt is írtam - némi túlzással - valakinek, hogy ne csodálkozzon, mert ennél a monitornál a pixelhiba fícsörnek számít...
Sajnos úgy tűnik nem volt alaptalan a szarkazmusom. El kell ismerni, van aki elégedett a 223BW-jével, de meglepően(?) és meglehetősen sok a hibás darab is...
-
x64
aktív tag
Sőt már az Acer AL2423W-t (irodai sorozat) is TN panellel szerelik, ezáltal gyakorlatilag egy szintre süllyedt a 2416-tal (amiben viszont már van DVI).
A monitor 1680x1050-ben való meghajtásához pedig még egy integrált videokari is elegendő: nekem egy HDMI kivezetéses ATI X1250-es van az AMD-s Gigabyte alaplapomon, és ez tökéletesen viszi a Vista Aero felületét is. Játékra persze kevés.
-
x64
aktív tag
válasz
Challanger #4326 üzenetére
-
x64
aktív tag
válasz
Challanger #4322 üzenetére
Eizo ColorEdge CG19 - kiváló minőségű 19"-os monitor, PVA paneles, tökéletes színhűség. 325 000 jó magyar forint.
A natív felbontás a TFT monitoroknál a fizikailag jelenlévő pixelszámból adódó maximális felbontást jelenti, amely a legszebb megjelenítést biztosítja.
-
x64
aktív tag
válasz
Challanger #4319 üzenetére
Egy igen lényeges dolgot nem írtál csak le, mégpedig azt, hogy mennyit is szánsz monitorra...
"Jó" értékek - szerintem:
250cd/m2<
8ms>
ízléstől függ, 17", 20"-on kisebb; 19", 22"-on nagyobb
160/160°, de ezek kamuértékek, TN-nél jobbról-balró-fentről 130-140°, alulról meg kb 110° (mindez a felülettől számít, tehát 90° a "szemből" nézet, ehhez jön +40-50°, ill. alulról ~20° mozgástér)
700:1<Képfrissítés standard 60Hz, MINDEN TFT-nél, minden felbontáson.
Ja, és a wide monitorok általában 16:10 arányúak, pl: 19"-on 1440x990.Szerk: némileg ellentmond, hogy a méretének az alsó határát "szabod meg" (bár a 19" nem egy teljesíthetetlen kritérium..
), aztán azt írod, hogy inkább legyen minőségi...
Mennyire minőségi? (megint csak felmerül: milyen árban?) Ha nagyon minőségit akarsz, akkor Eizo, Apple. Ha "beéred" kevesebbel, akkor Dell, Samsung, LG, Asus, esetleg Viewsonic. Ha pedig még kisebb a keret, akkor Acer, Mirai, Belinea. Lehetőleg kerüld a V7-et és a HannsG-t. -
x64
aktív tag
Még annyit hozzá tennék, hogy én nem szidtam a 223BW-t, csak megjegyeztem a pixelhibás-paneles kollégának, hogy nagyon ne csodálkozzon - el kéne fogadni, hogy a 223BW a legolcsóbb 22"-os Samu. Nem véletlenül.
Annak kapcsán meg, hogy jelenleg mi számít ocsó'nak 22"-ból van egy egyszerű javaslatom: fogsz egy papírt, meg egy ceruzát (ügyesebbek megoldhatják Excellel is), kiírogatod vagy 20 különböző 22"-os monitornak a legalacsonyabb (de normális helyről beszerezhető [újabb dillemma - rövidre záráshoz Pixmania\Tesco kizárva]) árait, aztán rajzolsz belőle Gauss görbét.
A görbe két végén lévő típusok\márkák a legolcsóbb és a legdrágább kategóriába tartoznak. A középen lévő - legtöbb - típusok pedig az átlag.
Fogod magad, aztán választasz egyet a középén lévőkből. Ha van rá pénzed megveszed, ha nincs, akkor vissza az első lépéshez, ezúttal 20"-lal.Vagy ki is dobhatod a papírod, aztán megveszed a legolcsóbbat. Ezesetben viszont ne lepődj meg, ha lesz rajta pixelhiba. Az ugyanis feature.
(mindezt erős túlzással, persze)
-
x64
aktív tag
A 3 év garancia akkor jön különösen jól, ha mondjuk 1,5-2 év után el akarod adni, és nyugodtan mondhatod a leendő vevőnek, hogy van rá egy év gari. Amit a bolt vállal és nem Te...
Egyébként garancia ügyben a gyártónál kell tájékozódni. Egy évet minimum kell a kereskedőnek vállalni 10 000 HUF fölötti érték esetén. A többi asszem opcionális, illetve gyártó-nagyker-kisker megállapodás része.
Ha veszel pölö egy élettartam garis memóriát, amire a boltban 1 év garit adnak, akkor ha egy éven belül lesz baja, akkor irány a bolt\a bolt szervíze, ha meg 3 év után, akkor meg felhívod\írsz a gyártónak, aztán oda küldöd\viszed, ahova mondják.Az Acer kapcsán nekem nem rémlik, hogy a gyártó 3 év garit vállalna a monitorokra, de lehet, hogy tévedek. Legjobban akkor jársz, ha (a Samsung analógiájára) felhívod az Acer Magyarországot, aszt' megkérdezed...
-
x64
aktív tag
Nem erről van szó. Fel kell mérned, hogy mi a fontosabb számodra: a méret, vagy a minőség.
50-60 000-red van csak? Vegyél egy jó 20"-t! Csak 40 000-ed van? Vegyél 19"-t!
Megveszed a legolcsóbb 22"-t (na jó, 223BW azért messze nem a legolcsóbb, az alatt van még 50-ért Acer, HannsG, V7...)? Akkor ne csodálkozz, ha sz*r van a palacsintában...
Gondolod, hogy én 75-ért nem tudtam volna venni 24"-os Acert? Jobb lett volna a +2", meg a full HD felbontás? Jobb. Mégis Samut vettem, kisebbet, mert inkább a minőséget választottam.
Úgy voltam vele, hogy ha már 24"-t vennék, akkor PVA paneles kellene, abból meg 110 alatt nincs, de inkább 140-től kezdődik, annyim meg egyszerűen nincs rá... -
-
x64
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #4121 üzenetére
Bebizonyítani senki nem tud semmit. Csak vélemények vannak. Igazából még a tesztek eredményei se teljesen objektívek (azért iránymutatónak jók).
Én arra alapozom a véleményem, hogy NAGYON sok monitort néztem meg, mielőtt megvettem a sajátomat. És azt láttam, hogy az ócsó'knak csapnivaló pasztelszíneik voltak, illetve ugyanaz a szín eltérő hőmérsékleten jelent meg rajtuk.
Én nem akarlak se rábeszélni a Samura, se lebeszélni a HannsG-ről, csak annyit mondok, hogy ha teheted NÉZD MEG mit veszel meg. Illetve, hogy mit vehetnél.A felsorolással kapcsolatban: élelmiszerlánctól, hipertől NEM szabad elektronikát venni. Pont. Fukaréktól és a hülyéktől nem éri meg (egyébként egy és ugyanaz).
Pixmania, bluefish, mistral pedig a garancia terén nem túl erős. Szerencsére meg nem szabad egy 50-60-70 ezres vásárlást alapozni...Ahol érdemes venni (megint csak saját tapasztalat): Aqua, A4Team, Aliencomputers, User's, Pcland, iPon.
Ha nincs normális üzlet Debrecenben (amit eléggé furcsállok), akkor szánj rá egy napot (akár szombatot is), meg pár ezrest és nézd meg\vedd meg Pesten. Személyesen.
Ja, és a DVI->HDMI csatit én eladom Neked 3000-ért...
-
x64
aktív tag
válasz
.-Cs0SzA-. #4117 üzenetére
Nekem is felkeltette a figyelmem a Daewoo csendes "forradalma" az ultra nagy felbontású 22"-os paneljével (létezik azért a szokásostól nagyobb felbontás, csak nem az ócsó' kategóriában).
Több helyen is az általad írt 1920x1200-at írják, de azért van bőven olyan hely is, ahol 1680x1050-nek írják. Az előbbi verzió finoman szólva valószínűtlen. A legjobb egyébként az, hogy a Daewoo HONLAPJÁN egy bötű se esik SEMMILYEN monitorról, és rákeresve se ad találatot. Azért ez nem kicsit aggályos, szerintem.Daewoo, Hannsg, V7 és társai az ócsó' kategóriát képezik. Ócsó megoldásokkal. Ha rám hallgatsz, menj el a Mammutba, nézd meg az edigital kiállított monitorait (ott van HannsG), aztán utánna dönts...
A pixmanian meg csak akkor vásárolj, ha készen állsz arra, hogy gond esetén FRANCIAORSZÁGBA postázhatod a cuccot. És ha úgy döntenek, hogy nem garanciális a problémád, akkor még az oda-vissza postaköltséget is állhatod. (egyébként elvileg fizetik)Ha ennyire fontos a HDMI, akkor vegyél egy HDMI->DVI átalakítót (nekem is van), meg egy normális monitort.
Ja, és használd az árgépet, és felejtsd el a Pixmaniat, Mistralt, Bluefisht, MMarktot, Elektroworldöt, Saturnt, Tescot, Auchant, Corat, Plust, Lidlt... és társaikat.
-
x64
aktív tag
Nem hinném, hogy a 2232 a 223 "tovább fejlesztett" változata lenne...
A két panelnek semmi köze egymáshoz (pl: 21,6 vs 22"), és ha jól emlékszem a 223 inkább mintha a 226-ra hasonlítana, nem...?
Mellesleg ebben legalább S vagy CMO panel van, szemben a 226 5 féle verziójával...
Ha láttál volna már 2232-t, akkor tudnád, hogy ebből a kávából egyszerűen nem lesz se forgathatós, se emelgethetős. Az már egy másik megoldás, másik káva lenne.
A 226BW-nek megvannak már az upgrade-jei - 226CW, 226UW...
A "számmisztikával" kapcsolatban meg annyit, hogy úgy is lehet ám nézni, hogy 22-3, 22-5, 22-6, 22-32 és máris látszik, mekkora lóugrásnyi fejlődés van ittenDe viccet félretéve, tényleg nem látom, mi köze lenne a 2232BW-nek a 223BW-hez...
-
x64
aktív tag
válasz
Nagy_Matessz #4082 üzenetére
Majd TeeJay, ha erre jár...
-
x64
aktív tag
válasz
DarthPeeter #4063 üzenetére
Ne parázzál mááárrr!!!
Samu akár subpixelhiba esetén is cserél, 3 napon belül.
-
x64
aktív tag
válasz
DarthPeeter #4048 üzenetére
Nekem 2232BW-m van. Én tökéletesen elégedett vagyok vele.
A 223BW-t nem ismerem. (de lásd 4 hsz. lejjebb egy 223BW tulaj tapasztalatait)
Egy biztos, 21,6"-os a panelja. És 12 000-rel olcsóbb. Ennek nyilván meg van az oka, semmi sem véletelen...
Van aki azt mondja, hogy zúg a tápja, van aki szerint gyengébb a panelja.
Menj el, nézd meg, aztán döntsd el, megér-e +12k-t egy (majdnem) ugyanakkora monitor.
Nekem megért...Vaaaagy: vegyél ugyanannyiért (mint a 223BW) 2032BW-t (ami 20", de fullextrás)! De ezt majd TeeJay részletesebben kifejti.
-
x64
aktív tag
Jó az!
A két legnagyobb TFT LCD panelgyártó, az LG.Philips és a Samsung, dél-koreai székhelyű, míg a sorban következők, az AUO (AU Optronics), CMO (Chi Mei Optoelectronics), CPT (Chunghwa Picture Tubes) pedig taiwani bejegyzésű cégek. A japán gyártók olyan csekély részesedéssel rendelkeznek (Nec, Hitachi), hogy ők nem játszanak meghatározó szerepet a piacon.
Gyusz: Igazad lehet, tényleg *csak* 8000.
Szerk: TeeJay kicsit rá van gyógyulva a 2032-jére, szerinte az a jók legjobbika...
Mondjuk érthető, én meg a 2232-ről mondom ugyanezt...
Amúgy kinek a pap, kinek meg a neje. Aki szereti a mütyűr pixeleket, annak 20", aki meg a nagyobbakat annak 22" javasolt. Vagy úgy is lehet fogalmazni, hogy 17"-ról 20"-ra, 19"-ról meg 22"-re érdemes váltani. -
x64
aktív tag
A szervízmenüben a version száma: M-PE22B0CDA-1002
Ebből a CDA-1002 azt jelzi, hogy CMO paneles.
[panelek version alapján]xAx-xxxx : Samsung.
xLx-xxxx : AU Optronics.
xDx-xxxx : CMO.
xIx-xxxx : CPT. -
x64
aktív tag
Gondolom az a 67k-s Acer az AL2416.
Ez egyrészt TN paneles, ami ekkora méretnél - szerintem - már zavaró (bevilágítás, színek).
Másrészt nem dönthető előre (?), nem emelhető.
Harmadrészt a dizájnja elég gyengus.
Negyedrészt pixelgar sincs rá, csak ha veszel vagy 20k-ért. Igaz, akkor 30 napos.De a fő probléma a panel.
-
x64
aktív tag
-
x64
aktív tag
Ide is berakom a 2232BW-s kétheti tapasztalataimat, hátha okul belőle valaki
:
- gyönyörűek a színei (szerintem), gyönyörűek a 720p HD videók rajta, viszont közelről a divx igen ótvar
- kicsit csalódott vagyok, mert tegnap kiderült, hogy 99%, hogy CMO paneles (igen, a Tiéd is az lesz, mert minden itthon kapható 2232 szlovák import), de legalább nem AUO vagy valami még rosszabb
- marha nehéz összeszerelni (bele kell erőszakolni egy gumigyűrűbe a felsőrészét, úgy, hogy izomból nyomod belefele...)
- nem igazán lehet előre dönteni és persze alulról nézve durán sötétedik a kép (TN miatt)
- erősen porosodik és meglátszik minden ujjlenyomat a "zongora lakkján"
- viszont sötétben nem látod a kávát - ami filmezésnél nem jön rosszul
- van egy csomó hely az asztalomon - kis megszorítással elfér rajta egy word ablak, meg egy böngésző (ez mondjuk nem a 2232 érdeme)
- miután megvettem, 4 nappal később lement az ára 3k-t...(ez egyébként még karácsony előtt\év elején is esedékes lesz szerintem)
-
x64
aktív tag
Aha... Valaki hallott valamit... Menj el légyszíves a Mammutban az Extrem Digital boltjába, nézd meg a kiállított monitorokat (nagy felbontású képek mennek rajtuk, mindegyiken ugyanaz), aztán meglátod, hogy miről csiripelnek a madarak...
Persze ízlések és... de ebben az esetben NAGYON látványos a különbség a színek terén.
Kontraszt és reakcióidő ügyében némi fenntartással, de egyetértek azzal, amit írtál. 700:1, 8 ms még bőven belefér. Kevesebb (ill. több) már érzékelhető minőséggyengülést okoz..
Samura MINDENHOL van pixelgari (elvileg). A kedvencem, mikor ezt saját érdemként tüntetik fel (mint pl. a fent említett edigitalnál).
-
x64
aktív tag
válasz
d_Gabesz007 #3966 üzenetére
És szerinted becserélik újra azt az autót, ha megkarcoltad? Esetleg kicserélik a karosszériáját? Tovább megyek: ha csak otthon veszed észre, hogy karcosan vetted, kicserélik???
Minden cégnek van pixelhiba-policyje, mivel nem tudják, és nem is akarják garantálni, hogy az összes legyártott panel örökké pixelhibamentes lesz. A tolerált hibaszám ráadásul a panelmérettel növekszik. Persze van egy határ, ami felett cserélik (asszem 22"-os monitornál ez talán 7-9 hibás pixel, vagy 3x ennyi hibás subpixel...). Az sem mindegy amúgy, hogy hol vannak a hibák - a sarkokban több a tolerált mint középen, pölö...
-
x64
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #3969 üzenetére
A panel méretről van egy szemléletes PH!-s link, majd valaki megkeresi Neked. A lényeg az, hogy a sima 19" valamivel még talán magasabb is, mint a 22"-os wide. Viszont utóbbi SOKKAL szélesebb. És nagyobb a felbontása is.
A Samsung 223BW-ről megoszlanak a vélemények. Itt [link] például dicsőíti a gazdája, de azért a végén kiderül, hogy azért ő is érzi, hogy eléggé budgetes a választása. Nyilván nem véletlenül olcsóbb ANNYIVAL. Egyébként kisebb is, nem 22", hanem csak 21,3"...
Attól függ mennyi pénzed van rá. Érdemes megnézni működés közben őket, aztán látni fogod a különbségeket monitor és monitor között...Én egyébként 2232BW-t vettem, amivel igen elégedett vagyok. (mondjuk ez 12k-val drágább a 223BW-től)
-
x64
aktív tag
Van hozzá DVI kábel, természetesen... (már a 940B moncsimhoz is volt, 2 évvel ezelőtt)
Van "panelmizéria" is, kb 20 hsz-szel lejjebb volt erről szó... [link]
Az enyém például a service menü gyártási száma szerint CMO paneles...
Ennek ellenére gyönyörűk a színei, csak ajánlani tudom!!! ezanickem-nek is!!! -
x64
aktív tag
válasz
ezanickem #3952 üzenetére
Ez sajnos nagyon nincs így...
Vannak üzletek, akik ezt beválallják (főleg a nagyobbak és ők is sokszor csak LEVÁSÁROLNI engedik - pl: Aqua), de SENKI nem kötelezi őket erre, ez egy tévhit.
Előírások ezügyben: ha rendeléssel vásárolsz futár\posta által, akkor 8 napig meggondolhatod magad, ill. ha meghibásodik a termék akkor 3 napon belül csere vagy HA NEM TUDJÁK cserélni, akkor pénz vissza.
Javítás esetén pedig csak TÖREKEDNIÜK kell a 30 napra. Ha nem megy, c'est la vie...Szerk: természetesen a Samsung 3 napos pixelgarija él, a fentiek nem arra vonatkoztak
-
x64
aktív tag
válasz
hedgehog81 #3937 üzenetére
Tudomásom szerint nagyonis fennáll! Én ezért vettem 2232BW-t. Most meg kiderült, hogy lehet, hogy (ez is) CMO paneles...
De nem érdekel, mert szép a képe. -
x64
aktív tag
Konkrétan az új 22"-os Samsungnak - 2232BW - NINCS füle.
Le is hidaltam rajta rendesen... Egyúttal gratulálok annak a kreatívnak, aki egy 75k HUF-os monitor dobozáról lespórol egy 10 forintos műanyagdarabot.
Lehközelebb már táp\dvi\vga kábelt se tegyenek bele, úgy még olcsóbb lesz előállítani... -
x64
aktív tag
válasz
zolynet #3844 üzenetére
Miért van mindenki annyira oda a 223BW-ért? Kisebb is, meg a panelja is gyengébb. 60K-ért akkor már inkább vennék egy Acer AL2216WD-t...
Helyette vettem 2232BW-t...
A GTS papíron ugyan drágább, de pölö itt a PH!-n használtan már olcsóbb mint a GT. Mondjuk ez nem csoda a teszt eredményét figyelembe véve...
-
x64
aktív tag
Egyrészt amit linkeltél, az nem a WSD, hanem a W. Másrészt viszont ez szimpla elírás (van belőle bőven az Acer honlapján), ez lejjebb már a látószögekből látszik. aPVA=178 fok. Ennyi. Szerintem Acerék 22"-osban nem is árultak soha PVA-st (mellesleg ki árul 22"-os PVAst???).
Az Acer egyébként bevezette a két 24"-os monitorját PVA panellel (2416W Value line, 2423W office line), majd gondolt egyet, és inkább TN panellel kezdte árulni, úgy hogy ez néha még a saját honlapján se egyértelmű...
A kereskedőknek halvány gőzük nincs még arról se, hogy mi a különbség, nemhogy arról, hogy a nagykertől, vagy éppen a nagyker az Acer Magyarországtól milyen panelest kap.
Volt ahol az én felhívásomra javították ki a monitor specifikációját.
Kábé két hetet agonizáltam ezen, kismillió üzletet hívtam fel telefonon, hogy akkor melyiket is árulják 110ért, 120ért, végül meguntam és vettem egy 22"-os Samsungot, TN panellel...Egyébként, állítólag, a csúcstermékek.hu 109k-ért tud hozni PVA paneles, DVI csatolós, 24"-os AL2426-ot. Ha meg mégse, akkor postázhatod vissza...
Szerk: ha nem hiszel nekem, hívd fel őket (mármint az Acer Magyarországot): +36-1-336-3300.
-
x64
aktív tag
válasz
_Lord_B_ #3784 üzenetére
Lásd: (#3793) hozzászólásom.
Ha teheted, mindenképp PVA panelest vegyél, grafikai munkára más nem jöhet szóba. A Dell 24"-a pölö elég jó. Ha jót fogsz ki.
Itt a PH!-n is árulják, jóság garival...Szerk: ja, és az 170k
Szerk2: HannsG-t és a pixmaniat külön-külön is felejtsd el!!! -
x64
aktív tag
válasz
Integrator #3789 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá.
- ms: manapság már nincs olyan TFT monitor, amin ne lehetne normálisan játszani, szerintem 10ms alatt már szinte mindegy. Nyilván minél kisebb, annál jobb.
- fényerő: szerintem ez se lényeges, az én monitoromnak 300cd/m2 a fényereje és ennek a tizedén használom (brightness 10/100)
- kontrasztarány: elvileg minél nagyobb, annál jobb. Gyakorlatilag 1000:1 fölött már csak dinamikus kontrasztarányok vannak (filmek\játékok alatt automatikusan variál a fényerővel), ami szvsz parasztvakítás. Az előző moncsimnak 700:1 volt (Samsung 940B), ez szerintem bőven elég.
- látószög: panelfüggő. A TN-film paneles monitoroké manapság 160/160-170/170 között van. Gyakorlatilag igen egyforma és alulról nézhetetlen. A függőleges 160-170 fok szintén parasztvakítás, mert már 15-20 fokkal lejjebb nézve nem látsz semmit, vagy csak fekete pacákat.
Az S-IPS és az MVA/PVA/aPVA panelek sokkal jobbak. Némileg lassabbak (nem 2ms, hanem 5-6), de a látószögük jobb, nincs durva háttérfény, a fekete az fekete és szebb a képük is (totál eltérő technológiák). A legjobb állítólag az aPVA. Ezeket viszont csak 20" fölött csinálják (Dell modellek), ill. leginkább 24" és fölötte.Ócsót (HannsG, V7, stb.) ne vegyél. Én Samsung párti vagyok, de a Dell, Asus, LG, Iiyama is jók. Sőt, még az Acer is belefér.
Nézz teszteket, mielőtt kiválasztod!
-
-
x64
aktív tag
válasz
leonaprofi #3788 üzenetére
Máskor érdemes belinkelned, vagy a saját kérdésedre adott válasz formájában kérned a választ...
Szerintem egyébként, ha XP-d van, akkor azzal boldogulni fog a kártya. Vista már cinkesebb, bár elsősorban az is CPU-t használ. Max nem lesz aero.
Legrosszabb esetben nem futtatod natívon... -
x64
aktív tag
Én meg 2232BW-t vettem (bár hétfőn viszem is vissza, mert gyári hibás a panelja, de ez most mind1).
A kettes kérdésre a válasz: az LCD-k ennyit tudnak - jelenleg. Az összes LCD monitornak 15-30"-ig ez a képfrissítése. Túl sok jelentősége szerintem nincs (merthogy nem vibrál, mert egészen más technológia, mint a CRT).
A hármas kérdésre adott válaszra én is nagyon kíváncsi lennék, de gyanítom, hogy a válasz az, hogy adott felbontású filmet jóval nagyobb felbontáson és főleg méretben lejátszva óhatatlanul is "pixeles" lesz a kép, közelről nézve. Ami például gyönyörű a 2,5"-os 320x240-es PDAmon, az hányadék volt 19"-on 1280x1024-en. A divxek meg azért már azon is neccesek voltak. Csak nem volt viszonyítási alapom, most meg már van.
Kalibrációs adatokat én is szeretnék - 2232BW-hez -, sajnos az ajánlott oldalon nem találtam, pedig még többé-kevésbé értem is a franciát... -
x64
aktív tag
Ez a játéktól és a beállításoktól függ... Ha például Crysist akarsz játszani full detailen, 4x-es élsimítással, akkor egész biztos kell az új kari.
Nekem 22"-os wide monitorom van (ugyanaz a felbontás, mint a 20"-as), de megelégszem az alaplapi integrált vga-val(!). Pedig még játszok is. Pölö Hearts of Iront, meg Europa Universalist... -
x64
aktív tag
válasz
Komplikato #3719 üzenetére
Elég eltérőek lehetnek az igényeink...
Samsung termékleírás: "22"-os kijelző, akár 3000:1 kontrasztarányú LCD, 1680x1050-as felbontás" Hű, most okosabb lettem.
Mit ad Isten, a 226BW-re kábé ugyanezt írják. Sőt a műszaki paramétereiben is annyi eltérést találtam, hogy a 226BW 5 dekával nehezebb, pár mm-rel magasabb, 5W-al többet fogyaszt és csak 160-os betekintési szöge van, míg a 2232-nek 170 fokos.
Na persze. Alulról nézve kb 10 fok a használható betekintési szöge mind a kettőnek (meg az összes TN panelesnek...). Nem tudom miért erőltetik ezeket a kamuértékeket...Amire kíváncsi lettem volna: megmaradt-e panel-lottó izgalmas, bár kissé dühítő hagyománya a 2232BW-nél is? Állítható-e a magassága, mint a 225BW-nek? Dönthető-e előre és ha igen mennyivel (nem jön rosszul ha mondjuk fotelból nézném a filmet és magasabban van a monitor...)?
Ha valakinek esetleg van ilyen monitorja (2232BW), akkor megoszthatná ezeket az infokat! Addig is túrom tovább a netet angol nyelvű review után (magyar nyelvűről nem is álmodok...)
Köszi!
-
x64
aktív tag
Melyiket érdemes megvenni: Samsung 225BW, 226BW vagy 2232BW?
Utóbbi miben jobb, mint a 226BW ill. miben más, ill. hol találok róla leírást?
Köszi!
-
x64
aktív tag
Sziasztok! 22"-os PVA paneles monitort szeretnék, de egyelőre nem igazán találtam ilyet. Az Acer 22"-át úgy tűnik már csak TN panellel forgalmazzák kishazánkban. Mer' az ócsó'.
Az IBM-LENOVO - D221 jött eddig szóba, épp csak nem lehet kideríteni róla sehol sem, hogy biztosan PVA paneles-e (hiába barátom a Google...). Még a gyártó honlapján sincs fenn ez a "lényegtelen" info (a megengedett páratartalom bezzeg fenn van).
A látószöge asszem 176/176 (szóval "PVA-s"), de ezt is csak úgy olvastam valahol, mert erről sincs sok info széthintve...Nyitott vagyok a témában amúgy, szóval BÁRMILYEN 22"-os PVA-s érdekelne...
Ha vki tud vmi használható infot, pls. segítsen!
Köszi!
-
x64
aktív tag
Sziasztok! A Samsung 223BW-ről [link] tud vki mondani nekem vmi infot? Elsősorban olyan, aki esetleg ilyet használ (vagy ilyet akar venni a közeljövőben).
Miben más (jobb\rosszabb), mint a 225BW, ill a 226BW?Köszi!
-
x64
aktív tag
-
x64
aktív tag
Komolyabbra fordítva, szerintetek melyik fontosabb egy 24"-os esetében: a DVI csatlakozás, vagy a PVA panel?
-
x64
aktív tag
Szerintetek melyik a jobb Samsung 245B vagy az Acer 2416Ws.
Általam ismert pro-con - 245B Pro: DVI, Con: TN panel; Acer Pro: PVA panel, Con: csak D-Sub bemenet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest