- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
válasz
martonx #8882 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
(#8880) Keem1: rendben, ránézek!
(#8882) martonx: okés, akkor első körben marad a fix struktúra.
A telepítés dologgal kapcsolatban lehet van némi zavar nálam... Ha nem tévedek, akkor a VS-ban készített exe-ket simán tudom futtatni telepítés nélkül is. Maga az app és a db is egy hálózati meghajtón lenne, amit a felhasználók a saját irodai PC-jükön megnyitnának. A .NET valamennyi gépen telepítve van.
Vagy ez nem ilyen egyszerűen megoldható? -
leslie23
tag
válasz
martonx #8873 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Az a helyzet, hogy a NoSQL-ről jóformán semmit nem tudok, így egyelőre maradnék RDBMS-vonalon, ha másképp nem érdemes, akkor rögzített táblastruktúrával. Első körben ez megteszi, most egyelőre a C#/.NET tanulás részén szeretném, hogy maradjon a hangsúly.
Windows Forms Application vs. ASP.net szempontból miért lenne nagyobb előrelépés a webes megoldás? Nyilván böngészőben sokkal szebb felületet tudnék összerakni, de úgy sejtem, hogy te nem erre gondolsz... -
coco2
őstag
válasz
martonx #8825 üzenetére
Hát ha fordítva kezdtem el, akkor most fordítva lesz
Azt az asp.net példát természetesen megtaláltam. Nem szimpi. És bevallom töredelmesen, lila halvány lövésem sincs, mi a különbség az asp.net és az asp.net core között. Van valami relevanciája?
A projectet meg szeretném tartani olyan formában, hogy az később konkrét összetevőkre darabolható és darabjaiban újrafejleszthető legyen. Ha valami project generátor szeletelhetetlen control és data flow-t sózna a nyakamba, azt nem fogom szeretni.
A szervereken memory cache fog futni. Ami a stuffot illeti egészben, láttad a facebook filmet? Egy olyan alkalmazás framework-öt akarok gyártani. Kotorásztam utána, de nem találtam facebook-ot a facebook-ban. Csinálnék egyet.
-
dudikpal
senior tag
válasz
martonx #8794 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az iránymutatást!
Közben persze utánaolvasgattam, és amennyire ki tudtam hámozni, az MCV lesz az irány.
Több helyen is láttam, hogy Reiternek van MCV jegyzete(webshop lépésről-lépésre fordítása, 123 oldalas), viszont a leltöltő link már sehol sem működött.
Nincs meg valakinek esetleg?Egy másik pdf-et sikerült letölteni, a szerző neve most nem jut eszembe, 2-300 oldalas, jelenleg azt bújom.
-
joysefke
veterán
válasz
martonx #8687 üzenetére
A Petyus_ féle Usermanager.ChangePasswordAsync(...) tökéletesen működik, azt csinálja ami nekem kell. Nem értem, hogy kerülhette el a figyelmemet pont ez a metódus, amikor vS-ban böngésztem a UserManager interfészét...
8683 Petyus_
De a ChangePassword, amit írtam korábban, az belépett felhasználóra vonatkozik, oda csak egy oldPassword, newPassword kellKipróbáltam, nem szükséges feltétel, hogy belépve legyen a felhasználó akinek megváltoztatod a jelszavát.
-
joysefke
veterán
válasz
martonx #8684 üzenetére
Mi a gyári default megoldás, mert én azt hittem, hogy az a default amit én csináltam...?
Egyébként nem a fórumra írogatással szoktam kezdeni8683:
Én is erre gondoltam. Startup-ban nincsen konfigurálva DI az IPasswordValidator-hoz, mégis visszaad egy valamilyen default validátor objektumot. Valószínűnek tartom, hogy ez a default validátor nem tartalmazza automatikusan a Startup.AddIdentity()-ben bekonfigurált pwd-requirementeket. Arra, hogy hogyan kéne csinálni viszont nem találtam példát (csak custom pwd-validátorra, azt viszont nem feltétlenül akarok) -
joysefke
veterán
válasz
martonx #8675 üzenetére
azzal illik tisztában lenni, hogy a futtató környezetek mindig kis lemaradásban vannak
Persze, a dolognak ez a része egyértelmű, és az ember nem is ugrik rá addig a legújabbra, amíg azzal nincsen tapasztalat. Jobb más kárán tanulni.
Ami nekem nem tiszta az, hogy ha az Azuron elérhető lesz egy újabb verziójú futtatókörnyezet, de az én projektem verzió lemaradásba került, akkor meddig tudom azt deployolni Azurra, illetve ha már van az Azuron egy nem utolsó stabil verziós futtatókörnyezetre támaszkodó appom, annak a függősége meddig lesz támogatva? Mikor húzzák ki a futó app alól a szőnyeget?
Különösen, ha "free tier" App Servicen vagyok, ahol nyilván shared VM-ek futtatják az appokat és gondolom nem fognak az én hobbi projektem miatt határozatlan ideig fenntartani egy kifutó futtatókörnyezetet.
Szóval, ha előbb utóbb szeretném békénhagyni a projektet és hagyni, hogy csak fusson magában, akkor nem jobb-e mégis csak "self hosted"-ként deployolni, még akkor is, ha egyébként tudnám közvetlenül futtatni?
üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
martonx #8641 üzenetére
Igen, én is arra jutottam, hogy nem működik és a legjobban akkor járok, ha SettingsModel <=Json=> settings.json alapon mentem le fájlba.
Ehhez képest a doksi azt mondja, hogy:
https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/fundamentals/configuration/?view=aspnetcore-2.1File Configuration Providers have the ability to reload configuration when an underlying settings file is changed after app startup. The File Configuration Provider is described later in this topic.
És ha megnézed, beállítottam a
reloadOnChange
flag-et.Mivel a Configuration nem tartalmaz olyan opciót, hogy mentse a file-ba a változásokat, ezért próbaképpen
felülírtam a konfig file-t:File.WriteAllText("MySettings.json", jsonString)
Nem olvasta újra a konfigurációt a felülírt fájlból...
Más doksik is azt mondják, hogy a reloadOnChange "elméletileg" működik -
joysefke
veterán
válasz
martonx #8630 üzenetére
igen-igen, azóta már tudatosult bennem, hogy ezeknek a "participantoknak" nincsen szüksége ugyanazokra az identity szolgáltatásokra mint az admin accountoknak.
csak mivel az admin részt implementáltam először, aztán mivel emiatt "benne voltam" az Identity-témában, így "adta magát", hogy az IdentityUser táblát használjam a participantok személyes adatainak kezelésére is (ezek külső importból jönnek). már tényleg inkább külön táblába raknám a participantokat. Most egy darabig ott maradnak...
-
joysefke
veterán
válasz
martonx #8618 üzenetére
csak rá szeretnék világítani az újabb kódszervezési problémákra, overengineering jelenségre.
Ezek a "képek, formázások, csicsa-micsa" repositoriból jönnek, mert admin által konfigurálhatóak. Emiatt én úgy gondolom, hogy ezeknek a dinamikus elemeknek az előteremtése és renderelése jól illeszkedik egy ViewComponentbe. Ez saját hatáskörében előteremti ezeket. Így a ViewComponent felszabadítja parent View (Index.cshtml) a ViewModel objektumotát, hogy annak kizárólag a Html-Form feltöltésével és kelljen foglalkoznia.
Szerintem ez a konstrukció logikus és jól kezelhető is. A döntő többsége, minden ami a @RenderBody()-ból jön működik is. A problémám hogy amit @RenderSection()-nel akarok beilleszteni a Layout-ba, na az nem működik. Gyanítom, hogy a megoldás nagyon kézenfekvő annak aki nálam jobban benne van a Razor-ban (ez utóbbi nem nagy feladat).
Javaslom ne bonyolítsd túl feleslegesen a kódodat. Hidd el, nem attól lesz szép a kódod, hogy a kereket kézben viszed, a szögleteset meg gurítani akarod.
Ha esetleg van kedved rávilágítani azokra a pontokra ahol szerinted a kereket kézben viszem, a szögletest pedig gurítani akarom, akkor szívesen megosztom a kódnak a releváns részeit és ha van rá jobb ötleted én biztosan kijavítom...
-
lord.lakli
őstag
válasz
martonx #8593 üzenetére
Kódot szerintem nem minősíti az elnevezés, maximum a cég konvencióját mutatja. Több olyan terület van, ahol azért az angol változókkal rendesen meg kell szenvedni, mert a fejlesztő nem ismeri az adott terület szaknyelvét, hiába tud angolul. Ráadásul más világnyelvek esetében sem mindig követik az angolt mindig.
-
joysefke
veterán
válasz
martonx #8580 üzenetére
Nem, azt még nem próbáltam ki.
Alapvetően én ezt az IFormFile-t akarom validálni, maga a model objektumom (Person) nem túl kritikus, annak a propertijeit az osztálydeklarációban dekoráltam [Required]-del, az a része működik és nekem egyelőre elég is.
Dobtam a mai próbálkozásomat (elnapoltam) a kontrollert visszaállítottam a naiv, nem túl alapos kézi validálásra. Jelenleg így néz ki, csak annyi a célja az IFormFile validálásnak, hogy figyelmetlenségből ne lehessen rossz formátumot feltölteni. Tudom, hogy a fájl kiterjesztése semmit nem jelent.
A Person egy ViewModel objektum és tárolja egy személy adatait illetve a képének a relatív útvonalát a wwwroot-hoz képest. Összesen kb 6-10 Person objektum lesz, ezek in-memory tárolódnak (és minden változás mentődik a diszkre). Ők nem userek, hanem csupán koszorúslányok-fiúk, a képük-nevük pedig a Weblapon fog virítani. Az admin egyszer konfigurálja őket a content-manager oldalon utána ezek úgy maradnak.
A dolog nincsen túlságosan kitesztelve, de működik.
[HttpPost] public IActionResult EditPerson(Person model, int id, IFormFile file)
{
// Text based informations (Person object) and IFormFile gets validated separatelly
// The expectation is to execute EditPerson if the Person is valid, even if IFormFile is missing or invalid
// Exceptions can only be raised bc of file IO errors. This should not break the method
// we collect the exceptions to log details later into ModelState
IList<Exception> exceptions = new List<Exception>();
if (id < 0 || store.Data.People.Length <= id) ModelState.AddModelError("", "Error: route variable \"id\" has invalid value");
if (model?.Title != "Groomsmen" && model?.Title != "Bridesmaid") ModelState.AddModelError("", "Http post request contains invalid title: must be \"Bridesmaid\" or \"Groomsmen\"");
if (ModelState.IsValid)
{ // Person object is valid and updates the ContentStore no matter the IFormFile state
store.Data.People[id] = model;
store.Update(store.Data.People);
} // IFormFile gets manually validated
if (file != null)
{
string name = file.FileName;
string ext = Path.GetExtension(file.FileName.ToLower());
if (1024 * 1024 < file.Length) ModelState.AddModelError("", "Error: A maximum image size of 1MB allowed");
if (ext != ".jpeg" && ext != ".jpg") ModelState.AddModelError("", "Error: JPEG file expected extension must be either *.jpeg or *.jpg");
if (ModelState.IsValid)
{
// currently no renaming and no protection against malicious IFileForm-s as file upload is not available for public
string newFileName = file.FileName;
string newFileFullPath = Path.Combine(webRoot, imageFolder, newFileName);
while (System.IO.File.Exists(newFileFullPath))
{
//gets a nice, short random file name in case of a filename conflict
newFileName = (DateTime.Now.Ticks % 1000).ToString() + ext;
newFileFullPath = Path.Combine(webRoot, imageFolder, newFileName);
}
try
{
using (FileStream fs = System.IO.File.Create(newFileFullPath))
{
file.CopyTo(fs);
fs.Flush();
// file path gets saved in cshtml friendly relative path
store.Data.People[id].PictureSrc = "/" + imageFolder + "/" + newFileName;
}
}
catch (Exception ex) { exceptions.Add(ex); }
}
if (0 < exceptions.Count)
{
ModelState.AddModelError("", "Error: Could not upload image");
foreach (var ex in exceptions) ModelState.AddModelError("", ex.Message);
}
else store.Update(store.Data.People);
}
if (ModelState.IsValid) return RedirectToAction(nameof(Index));
else
{ ViewBag.id = id;
return View(model);
}
} -
joysefke
veterán
válasz
martonx #8576 üzenetére
Ez is egy példakód volt...
Igen, a linkelt doksit olvastam, azóta megcsináltam ami benne van, továbbra sem működik.
ValidationAttribute-tal.
public class SizeAttribute : ValidationAttribute
{
private int size;
public SizeAttribute(int Size) => size = Size;
protected override ValidationResult IsValid(object value, ValidationContext validationContext)
{
IFormFile file = validationContext.ObjectInstance as IFormFile;
if (size * 1024 < file.Length) return new ValidationResult($"A maximum image size of only {size}KB is allowed");
else return ValidationResult.Success;
}
}Itt az action method:
[HttpPost]
public IActionResult EditPerson(Person model, int id, [Size(1024)]IFormFile file)Kell még valami? Kell esetleg valahol regisztrálni a SizeAttribute-osztályt?
-
joysefke
veterán
válasz
martonx #8571 üzenetére
Hi köszi a választ! Igen, számítottam rád
Nah szóval:
hanem maradj a HTML-nél, és igyekezz minél több mindent html és mvc alapokon tartani.Az Admin oldalon ez már megvan és működik. Van egy _AdminLayout-om ami tartalmazza a linkeket (no meg némi bootstrap formázást) az egyes admin feladatokhoz, ezek a feladatok külön-külön View-ba vannak szervezve. Itt a kontrollerek és a View-k között az adatok ViewModel objektumokkal közlekednek, visszafelé ugyanígy Model-bindinggal.
Szerintem ez a része jó ahogy van. Nem túl esztétikus, de nem is kell az legyen.
A userek felé viszont illene valahogyan esztétikusan kinézzen a dolog. Ehhez töltöttem le egy template-t. Se nem tudnám, se nem akarnám megcsinálni a user oldal HTML+CSS+ izgő mozgó JS design-ját. Ennek egyébként is minimális köze van csak a feladathoz. Az admin tudjon usereket konfigurálni, meghívókat szétküldeni, a kapott visszajelzéseket aggregálva megjeleníteni.
A usernek annyi dolga van, hogy a user View-ban rábökjön, hogy jön-e vagy sem, hányan jönnek, kell-e szállás stb..
Tehát ezt a szép template-t szeretném a korábban általam elkészített management felülettel összeházasítani illetve a user felület néhány tartalmát az admin által konfigurálhatóvá tenni.
A kérdés kifejezetten erre irányult, mégpedig azért, mert eddig az admin felület View-jait adatokkal ellátó ViewModel objektumaim (user adatai, user visszajelzése) mind nagyon karcsúak és feladat specifikusak voltak, most pedig nem tudom, hogy ezeket a kvázi-statikus adatokat (user neveket-bemutatkozásokat, képeket stb kb egyszer kell az adminnak konfigurálnia) hogyan lenne érdemes elszállítani a kontrollertől a renderelt user View-ba.
Ezek mellett a kvázi-statikus adatok mellett még lesz sokkal fókuszáltabb user specifikus adat (pld. üdvözlő szöveg amikor a user az egyedi linken keresztül belép vagy egy visszajelzés arról, hogy már elfogadta-e a meghívást)
Nah szóval leírtam a problémámat, és nagyon szépen megkérlek, ha már vetted a fáradtságot és végigolvastad a dolgot, írtál vagy 30 sort, akkor 2-3 pontba összeszedve valami olyat is próbálj beleírni a válaszodba ami engem most előre visz...
Nagyon szépen köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #8525 üzenetére
Köszönöm, SQL azért megy, vagyis abba meg van, hogyan pakoljam össze, de itt nem látom át
Igen az Enrollment tartalmazza a Student és Course-t is
Gyakorlatilag már az Enrollments megvalósízja az inner join-t nem? De ha meg nem rakom oda azt a két Includot, akkor nem érem el így a Student nevét -
petyus_
senior tag
-
initio
csendes tag
válasz
martonx #8410 üzenetére
sajnos nem. közel sem.
ezek a fájlok a saját szerveremről frissítik a termékem összetevőit.
Nem tartom érdemesnek a teljes főverziót cserélni ha például jelenik meg egy új Themeaio, mivel a fő telepítő 3 GB, még a theme aio az 15 MB.Tudnál csinálni nekem az elmondottakra egy sample-t ha szépen megkérlek?
valahogy úgy, hogy csak a linket (update )
és a célt keljen beírni? 10 tétel kellene egy ablakban, és ahogy jobban végig gondolom, ha egymás után indulnak el, az lenne a leg esztétikusabb.segítenél ha szépen megkérlek. a forrás ott van az előző kommentembe, és a projektfájl linkje is.
-
initio
csendes tag
válasz
martonx #8388 üzenetére
Szia
Ezt értem. Viszont. minden egyes BAT / EXE / VBS-t simán elindít a vb.NET
A baj annyi hogy 3 azaz 3 indításnál vacakol, " nem találom a fájlt " -al
-- Servermanager
az IIS indító parancsikonja ( vagy bármi ami rá hivatkozik bat / vbs stb..... )
az WDS management ( --II --)
tehát az elérések jók, de biztos hogy valami jogosultság miatt nem fér hozzá a fájlhoz.
a kérdésem hogy mi lehet az amit be kell tennem a kódba, hogy ezeket is lássa
a programban amit a képen láttok minden gomb hibátlanul működik!
Minden BAT / EXE / VBS működik. kévéve ha: servermanager/WDS/IIS-t akarok elindítani.
minden más program flottul megy, bat-bol vbs-ből is. hibátlanul.amiket tettem:
- a bat-ban ( duplakatt ) indul a servermanager hibátlanul.
erre a batra rá hivatkozok a vb.NET-be egy gombbal, amit megnyomva látom is hogy elindul a cmd, de így már az említett " nem találja a fájl hibát " kapom
ugyanez VBS-el, duplakattal simán indul a servermanager, de ha a gomb indítja akkor nem a vb.NET ír hibát hanem VBS hibát dob hogy melyik sorban mi a gebasz
ezért gondolom hogy a vb.NET nem kap jogot látni ezeket a fájlokat.
milyen ötlet van még? nagyon kellene SOS.
-
-
initio
csendes tag
válasz
martonx #8368 üzenetére
Sajnos nem tudom mi okozza, de nagyon szeretném kideríteni, mert itt elakadtam és nem tudok tovább haladni ameddig ez nem megoldott. Volna valami elképzelésed?
a kód jó? szerinted mi lehet még az ok?illetve ha nincs jogosultságom, hogy adom meg a kódban hogy legyen neki?
sajnos ahogy mondtam új vagyok még a c# -ben
-
togvau
senior tag
válasz
martonx #8347 üzenetére
webclientet se kell, de lehet. Ahogy a httpclientet is. Net Core-ban lehet nincsenek ezek a bugok? Amúgy melyik települ fel a windóz 10-el? nem a sima .net framework? Akkor a júzereknek úgy is az lesz fent... és ennek a konverziónak az a lényege, hogy ne kelljen JRE-t telepíteniük, meg mást sem. Na meg a .net programot talán nem vírusnak ismeri fel a vindóz defender...
Amúgy hihetetlen, de a HTTPclient nem kb 250. fájlnál dobja azt az exceptiont, hanem pontosan 250-nél... Teljesen mindegy hogy melyik fájl az, ha 250-et letölt, elhasal.
-
togvau
senior tag
válasz
martonx #8328 üzenetére
Ja, végül is, amikor egy opensource játékba C# kódoltam ilyesmi problémák nem voltak
Viszont van a kódomban egy valami, egy sima letöltés számláló amihez csak annyi kell, hogy behív a weboldalra, mintha egy böngésző címsorába beírnék valamit.
WebRequest.Create("http://valami.valahol.hu/akármi/index.php?letoltoazon=kod");
Ez tavaly működött, de most nem. De ugyan ezt a stringet böngésző címsorban ellőve, megjelenik a számláló adatbázisban.
De a c# programból nem. Nincs exception, és ráfut a sorra.
Szerk: megvan, kellett egy GetResponse() rá, különben nem csinálja a dolgot.
-
lorcsi
veterán
válasz
martonx #8274 üzenetére
nálad mennyire jön ki?
azon is agyaltam, h leszedem az egész 2015 VS-t..és felpakolom a 17et..
van valami techniukája, h a 2015 verzió összes összetevőjét uninstalláljam?
ha a programok telepítése törlésénél kiválasztom az unninstallt a 2015 community-nél akkor leszedi az összeset? -
Zalanius
tag
válasz
martonx #8157 üzenetére
Megítélés kérdése, mint ahogy a lazy vagy a transactionscope is meg az ORA provider, ami meglesz (?) az idén (nem MS a hunyó nyilván) stb. Végül is az ember összedobhat inkább egy viewt vagy írhat egy tárolt eljárást, már ha megteheti - de néha azért elgondolom, hogy talán futhatnak olyan projektek is, ahol ez nem opció, és a DBadmin a fejét vakarja a codefirst világban szocializált népektől. Szóval szép lassan sikerül majd felérni az EF6 mellé, de addig csak az újdonság élményét kaptuk és az MS becsületére legyen mondva, hogy közben (bevallottan) sok bugfixet is. Nem mindig akart az a dbcontext scaffold sem jól futni...
És még egyszer: mindezt a csákányos dev szemével, aki úgymond ráér és szeret próbálgatni, nem kötik régi lib-ek stb. Egy sokfős team, komoly határidőkkel vajon beleugorhatott volna akár az 1.1-be anno? Mert a 2.0+-ba, idén, már valószínűleg igen, de hát ez csak amolyan érzés.
-
-
-
Zalanius
tag
-
Goose-T
veterán
válasz
martonx #8148 üzenetére
Közben kiderült, hogy valami online tesztet szeretnének kitöltetni, amin nem lehet csalni, és elküldi az eredményt is, hogy ne kelljen a kiértékelésére se erőforrást allokálni. Találtam egyet (test4geeks), ami tűrhetőnek tűnt erre a célra, aztán meglátjuk, hogy jó-e nekik. Én személy szerint utálom az ilyeneket, de ha ez kell a menedzsmentnek, akkor ez van. Szerintem sok fejlesztőt csak elriasztanak ezzel, főleg ezekben a vérzivataros időkben, amikor már rablórömiznek a cégek a programozókkal.
-
rob22
csendes tag
válasz
martonx #8124 üzenetére
Szia!
Azure óta semmi értelme hoszting cégeknél hosztolni. Na jó, a dedikált hoszting cégek valamivel olcsóbbak tudnak lenni, mint az Azure.
Szerintem ez eléggé sarkított!
Nekem aspHOSTpage érdekeltségem van, de szoktam nézni más szolgáltatók (köztük az Azure) árait is.Eddig még nem sikerült eldöntenem, hogy az Azure tényleg ilyen drága, vagy csak nem tudom értelmezni a díjszabást, de nekem mindig az jön ki, hogy az Azure-ban a legolcsóbb előfizetés esetén is kb. 10x-es árkülönbség van bármelyik normális hoszting céghez képest. Ha nem a minimum kell, akkor ez az arány gyorsan romlik az Azure kárára (aránytalanul drágább).
A következő átlagos ASP.NET alkalmazáshoz szerinted mire kell előfizetni, és az kb. mennyibe kerülne?
Min. követelmények: 10GB tárhely és 1GB memória, 500MB MS SQL, folyamatos üzem (24óra/nap), az adatforgalom nem lesz jelentős de 100GB/hó azért jó lenne.És akkor még nem számoltam, hogy jó lenne egy Mail szerver is, az adatbázist időszakosan menteni kéne, amit kényelmesen le lehet tölteni, esetleg valami ütemező, MySQL és nem utolsó sorban magyar support.
Jelenleg én megfordítanám és azt mondom, hogy az Azurban nincs értelme hosztolni, kivéve, ha:
-valami egyéb előfizetésből van ajándék Azure credit
-néhány napos projekthez kell valami, és nincs időnk vagy vasunk hozzá
-a hozzá nem értő megrendelőkre rátukmálják a fejlesztők (ezzel nagyon nem értek egyet)
-már nem tudjuk mire költeni a pénztAbban egyetértek, hogy hosszú távon eltűnnek a hoszting cégek, de nem azért mert rosszabbak, hanem mert felvásárolják vagy ellehetetlenítik a nagyok, ugyanúgy, mint az üzleti étel bármely másik területén.
Üdv.
-
petyus_
senior tag
válasz
martonx #8118 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy szántál rá időt, és leírtad a véleményedet
.
Amikor pár hónapja elkezdtem csinálni, még egyáltalán nem ismertem az MVC-t, a leendő (most már mostani) munkahelyemen viszont az kellett, úgyhogy ezért abban írtam. Újrakezdeni nem akartam, azóta csak néha-néha hozzányúlok, 1-2 dolgot változtatok. Tehát a project nagy része még inkább a munkához szükséges dolgok gyakorlása volt, mint munkán felüli önfejlesztés.
Egyébként sok dologban egyetértek veled (felesleges Autofac, Automapper, SQL), ezeket azért használtam, hogy megtanuljam a nulláról megcsinálni, nyilván ezek nélkül is simán működne.
Az SQL-t pedig valszeg le fogom cserélni, még gondolkozom, hogy simán egy file-ba szerializáljam, vagy használjak valamilyen NoSql databázist, ez tényleg adna valami újat, ami a jövőben hasznos lehet, nyilván ehhez a projecthez nem kell túlságosan elmélyedni benne, de legalább lenne róla fogalmam.
Abban is igazad van, hogy a javascript nem túl szép, illetve elég overkill ez a pár dolog miatt behúzni a jquery-t, illetve bootstrapet, de itt főleg a backend része érdekelt a dolognak, ennek ellenére lehet átírom ezeket is, nem árt, ha jobban átlátom ezeket.
Azure-on gondolkozom majd, de egyelőre elég nehezen látom át, mire is lenne szükségem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
martonx #8038 üzenetére
Nekem az egyik bajom az a WPF-el, hogy valami irgalmatlanocsmány módon jeleníti meg a szöveget.
Gondolom azért, mert már nem a WindowsXP-s GDI grafikus megjelenítést használja, hanem Directwrite-ot, de egy átlagos LCD monitoron szinte fáj elolvasni azokat az összevissza álló, elmosódott szövegeket.
Értem én, hogy technológiai fejlődés, mert hardveres gyorsítás, de, ha ennyivel rosszabb a végeredmény, akkor nem ér semmit az egész. -
togvau
senior tag
válasz
martonx #7764 üzenetére
És mit csináljak ezekkel a taskokkal? Hogy lehet a Task<Stream>-et sima streammé vagy bármilyen más normális változóvá alakítani, úgy hogy normális visszatérési értéke legyen a függvénynek, és csak async taskok a legfelsőbb szintig? (azért fura, hogy java-ban egy szimpla url.openStream()-al el volt intézve az egész, még párhuzamosítva is).
-
togvau
senior tag
válasz
martonx #7760 üzenetére
Ha nem csinálok mindig újat, csak 1 darab van, akkor: "WebClient does not support concurrent I/O operations"
Másrészt ott nem csak letöltés van mint látható, hanem kicsomagolás, lemezre írás, fájlokban pár byte cseréje. Ezért van párhuzamosítva, de a letöltésnek is néha jót tesz, gondolj csak a több szálon letöltést tudó letöltőprogramokra.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
martonx #7721 üzenetére
tényleg nem írták, tanár mondta mikor promózta ezeket...
ezt a WPS,UWP elsajátítása szerinted mennyi időbe tellne, mármint annyira, hogy ezeket a követelményeket meg tudjam csinálni? Mert úgy érzem, most már eléggé utánanéztem a dolgoknak, hogy konzolosan meg tudjam ezt oldani a követelményekkel, nem mondom hogy nem érek rá, de azért nem nagyon van időm,+ 3-an írjuk ezt a fealdatot, és a végén össze kéne hozni a 3-ból 1-et, és szerintem ez lesz a legnagyobb munka majd
illetve ezt ki hogy értelmezi?
odáig meg van, hogy kiválasztja a napot, szöveg szerint úgy kéne, hogy pl van 8-10 ig szabad hely, illetve 12-15 óráig, és kiválasztja az ügyfél hogy ő mondjuk 3 szolgáltatást akar de az 3 óra hosszáig tartana, + a 15 perces besztás,és ő pl azt mondja hogy 8-re jönne, de oda nem fér be egyszerre a 3 szolgáltatás, akkor a másikra kéne nyomnia?
én olyanra is gondoltam, hogy nem intervallumot mutatnék, hanem 8-16 óréáig felsorolva az órákat, és ahol már foglalt, oda oda írnám, és nem egyszerre minden szolgáltatásra választana időpontot hanem csak 1-re, azt berakja és a következő szolgáltatás stb...
hogy lenne érdemes/értelmes kezelni?
Egy nap kiválasztása után az adott nap szabad időintervallumait kell megjeleníteni. Ezek
között ki kell tudni választani egyet, majd a kívánt szolgáltatásokat. A mentés elött a
felhasználó ki tudja választani a pontos érkezési időpontot. A pontos érkezési idő 15
percenkénti felosztásban adható meg. -
BTminishop
aktív tag
válasz
martonx #7504 üzenetére
De szerintem ha nem ismeri az alapokat a CSS-ben - pl. media queryket - és inkább Boostrapben old meg dolgokat, akkor igazából nem is tudja, hogyan működik a reszponzív weboldalas technika pl.
Ezt beszéltük a CSS topicban valamelyik nap, hogy érdemes megérteni a működéseket és utána frameworkokkel dolgozni. -
_kovi_
aktív tag
-
pigster
senior tag
válasz
martonx #6893 üzenetére
Ha nem is kismillió, de jónéhány "nyilvántartó", számlázó stb. szoftverrel volt már dolgom felhasználóként (magyarral és külföldivel, ingyenessel és fizetőssel egyaránt). Valahogy mindegyikből hiányzott valami, ami persze pont egy másikban megvolt, de abban meg megint nem volt valami. Ugyanakkor egy csomó számomra tök felesleges funkció volt benne.
Mivel nagyon régen írtam már ilyesmiket (igaz akkor Visual Basicben), meg jópár webáruházat fejlesztettem (PHP + MySQL), ezért gondoltam, hogy nekiállok valaminek C#-ban, ami talán valamennyire olyan lesz amit én szeretnék. Tudom, hogy nem egyszerű téma, meg vannak hasonlók - max majd alapul veszek egy hasonló, nyílt forrásút és azt átvariálom. Mindenesetre az adatbázis-kezelés része, ami nem annyira egyértelmű (melyiket?), mint pl. PHP-ben, mert ott szinte mindig a MySQL adta magát. -
pigster
senior tag
válasz
martonx #6891 üzenetére
Köszi.
Az lenne a célom, hogy viszonylag egyszerű megoldás legyen, ne kelljen még külön szervert is telepíteni, ha esetleg biztonsági másolat kell, akkor sima fájlmásolgatással megoldható legyen. Mint írtam, nem milliós tételszámok kezelésére kell. Megnézem, amit írtál. -
válasz
martonx #6531 üzenetére
a hülye MS annyiszor nyírta ki, változtatta meg drasztikusan az utóbbi években
Mijen igaz! Engem az iritál, amit a skype-al művelnek. Első körben megszüntetik a wp7 támogatást légből kapott kamu indokokkal. Most meg a "modern" verzót nyírják ki. Holott az universal app-á fejlesztés lett volna a logikus lépés. Szerintem.
Becsomagoltam az egészet ide. Adam014 azt megköszönöm, ha ránézel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest