- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #9897 üzenetére
Ott valami más gond lesz.
using System;
using System.Collections.Generic;
public class Program
{
public static void Main()
{
var stack = new Stack<string>();
stack.Push("1");
stack.Push("2");
Console.WriteLine(stack.Pop());
Console.WriteLine(stack.Pop());
}
}Kimenet
2
1
Ha InvalidOperationt dob, akkor a második Popnál már üres a stack. Vagyis vagy bele sem került, vagy valamikor ki lett már véve az elem, amit nem figyeltél.A VS amúgy csak egy fejlesztőkörnyezet, olyan mintha Java-nál azt kérdeznéd, hogy IDEA alatt miért dob valami exceptiont.
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #9755 üzenetére
WCF mihez kell? Az SOAP és már semmire se használnám.
NewtonSoft.Json, de .NET alatt van már beépített JSON szerializáció/deszerializáció.
A JSON nekem is olvashatónak / szerkeszthetőnek minősül, ha le van dokumentálva.
-
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
"Nemsokára lehet egy új WPF GUI nélküli kis DLL library-be kell kezdnem a full nulláról, és azt kérdezném, hogy ha ez .NET 5.0 Class lib-be kezdem el csinálni, akkor az még a .NET Frameworkös projektekben használható C# lib lesz?"
Nem. A .NET Standard 2.1 már nem kompatibilis a Frameworkkel, 2.0 még igen.Itt egy táblázat. A .NET Standard 2.0 class lib használható Framework és .NET Core illetve .NET 5 alatt is.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #9502 üzenetére
Ismét terelsz.
Nem azt mondtam, hogy nem javítunk meg elcseszett designer fájlokat, hanem, hogy nem gányolunk bele mindenfélét. Nyilvánvalóan nem árt, ha értjük, hogy mi van benne, de azt nem azt jelenti, hogy össze-vissza gányolunk benne.
#9503: A fenti eset nem ritka, így ebben az esetben nem értek egyet, de nem ez volt a kiindulópont.
De mindegy, túl sok hsz-t pazaroltunk erre, a lényeg, hogy alapvetően nem abban turkálunk.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #9500 üzenetére
Akkor most olvasd el mégegyszer a kiindulást adó kérdést/problémát.
A designer által generált fájlba nem írunk bele. Erre jössz azzal, hogy nincs rá feltétlenül szükség. Senki nem is mondta, hogy van, lehet bármekkora kuplerájt csinálni a kódban, de nem erről volt szó.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #9495 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. Itt azért nincs külön designer fájl, mert kódból pakolja fel a controlokat a formra (nem is látszódnának a designerben VS alatt).
Designer által létrehozott fájlokat nem piszkálunk, mert felül fog íródni (vagy épp elszáll a designer ha hülyeséget írnak bele). Persze át lehet írni őket, csak nagyon figyelni kell (viszont a példád nem állja meg a helyét).
-
fatal`
titán
válasz
kw3v865 #9413 üzenetére
Nem hoztad létre a belső listát.
Először lista.Add(new List<adatok>());
Majd utána lista[0].Add(new adatok());
Utána már állítgathatod az állapotát, nyilván több elem esetén ciklusok fognak kelleni.
A konvenció szerint az osztályok és a propertyk nevét nagybetűvel kezdjük (Adatok, Dozis, Allapot).
-
fatal`
titán
válasz
DrojDtroll #9398 üzenetére
FormatException vagy ConfigurationErrorsException (ezt inkább hiányzó config paraméternél tenném, ha nem lehet értelmes defaultot adni)
-
fatal`
titán
válasz
kiskornel #9319 üzenetére
Attól függ mit szeretnél, C#-ban nincs union type. Ha csak kiírni ToString()-gel, akkor a #9320-ban említettek is megfelelőek lehetnek.
Lehet több overloadot csinálni (persze 5 paraméternél ez baromi sok lenne), vagy pedig builder patternre (vagy ahhoz hasonlóra) lehet szükséged, bár ez konstruktornál hasznos.
Akár típusra pattern matching is játszhat.
A cél nélkül nehéz megmondani
-
fatal`
titán
válasz
martonx #9289 üzenetére
Mondjuk, amihez scala.js-t használtunk az bőven 10k+ sor és egy igen bonyolult űrlap több száz, adott esetben többezer mezővel, amik között rengeteg validáció és kapcsolat van. A backend meg ASP.NET MVC razorral (2015-ös projekt), szerintem indokolt volt.
Egyébként már az, hogy típusos a frontend szerintem életmentő, emiatt akár pársoros js esetén is indokolt lehet a ts. Persze angular meg egyebek sok esetben felesleges.
(#9291) harylmu: Én láttam már apró weboldalt is angularral, ami szerintem is overkill.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
csorbinorbi #8934 üzenetére
Akkor lehet hogy régi C# verziót használsz. Használd akkor a string.formatot az eredeti példából.
-
fatal`
titán
válasz
csorbinorbi #8932 üzenetére
Tegyél fel egy TextBoxot a formra és
TextBox.Text = $"{sProcessName} is running!;
vagyTextBox.Text = $"{sProcessName}
is not running!; -
fatal`
titán
Így azt küldöd be az SqlQuerynek hogy 't.Nev' mint érték (stringként), arra meg gondolom nem talál rekordot.
Ez paraméterrel nem működik (így nem lenne értelme a paraméternek), különben így lehetne SQL Injectiont csinálni.
NULL-ra meg egyébként sem működik, mert a WHERE x = NULL feltétel az mindig hamis lesz, ilyenkor az IS NULL-t kell használni SQL-ben.
-
fatal`
titán
Kérdésem, hogy ezt nem lehet-e egy class-ba tenni, vagy valamibe, amivel ezt a szekvenciát szeretném megismételni? Nem is konkrét megoldást várok, hanem egy linket (olvasnivalót).
Nem néztem a kódot, de szerintem tedd ki egy függvénybe / metódusba.
A másik kérdésem, hogy a következő két változó nevezés használata célszerű-e? KilepoKerdesreAValasz és KilepoKerdesreAValaszKetto, mert a neve nem beszédes, ránézésre nem tudni (csak a változónevet nézve), hogy
- mi a különbség,
- a KilepoKerdesreAValaszKetto mit csinálEgy, kettő, három ... n semmiképpen sem ajánlott, csak ha egyértelmű, próbálj beszédesebb nevet adni nekik. És bár az iskolákban nem tanítják, de szerintem kerüld a magyar változónevek használatát.
Elnevezésekhez:
Naming Guidelines
C# Coding Standards -
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #8112 üzenetére
A model first az azért jó, mert már deprecated
-
fatal`
titán
válasz
joysefke #8006 üzenetére
Nem a zárójelek javították meg, hanem az hogy a GZipStream using blokkon kívülre került a ToArray hívás, emiatt nem kell mindent bezárójelezni, de a biztonság kedvéért nem árt.
A flush pedig nem szükséges (mivel a végén van nem okoz problémát, csak kétszer hívódik), mert a Dispose során a Framework meghívja mindenképpen.
-
-
fatal`
titán
válasz
Peter Kiss #7410 üzenetére
Hupsz, az assemblyt elfelejtettem megnézni
Jó az aláírásod második fele
-
fatal`
titán
System.AppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory
Winformsos alkalmazás esetén:
System.Windows.Forms.Application.StartupPath
Szerk.: Elnézést, elfelejtettem szerkeszteni az előző commentem.
(#7314) _kovi_: Ha fejlesztesz, felejtsd el a magyart, szinte semmi sem elérhető és ebben a szakmában ez nem is fog változni. Angolul viszont közel végtelen információ érhető el.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Szerintem kevered a vart a dynamic-kal. Maximum olyan eset tud előfordulni, hogy object lesz a konkrét típus helyett (pl. a Regex osztályon van ilyen a Matches property esetében).
(#7182) harylmu: Az említett szintaxis sokkal olvashatóbb, mint az hogy .Item1, .Item2 stb.
Olyan helyzetben tud hasznos lenni, amikor 1-2 helyen kéne pár elemű összetett típus (de nem kulcs-érték pár) és nem akarsz külön osztályt definiálni. Nem túl gyakori de azért néha előfordul.
-
fatal`
titán
válasz
lord.lakli #6967 üzenetére
Tudom mi az SQL injection, csak még hozzáfűztem egyéb dolgot ahhoz képest amit írtál.
-
fatal`
titán
válasz
lord.lakli #6965 üzenetére
Meg nem értem az OleDB-t sem, sima SqlConnection és SqlCommand.
-
fatal`
titán
válasz
Neil Watts #6845 üzenetére
Szia!
Én így csináltam:
public static string RemoveAccents(this string sourceString)
{
var normalizedString = sourceString.Normalize(NormalizationForm.FormD);
var stringBuilder = new StringBuilder(normalizedString);
for (var i = 0; i < stringBuilder.Length; i++)
{
if (CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(stringBuilder[i]) == UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
stringBuilder.Remove(i, 1);
}
}
return Regex.Replace(stringBuilder.ToString(), "[^A-Za-z0-9_.]", "");
}Mondjuk ez csak betűket, számokat, aláhúzás jelet és pontot enged a szövegbe, de innen már könnyen átírod, ha jól rémlik elég ha kiveszed a regex replacet a végéről.
Fájlnévhez használtam (még van előtte egy szóköz törlés is, csak azt kitöröltem, de csak most vettem észre, hogy neked nem tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest