- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz
Peter Kiss #8648 üzenetére
Nem igazán értem amit írsz..Egy excel addin projectet hoztam létre, az alá behúztam (add->sercive reference) a webservicet, csináltam egy "ribbont", felraktam egy gombot, rákötöttem, a thisaddin-ban lévő függvényt. Egyetlen app.configom van.
Kliens "kigenerálást" én direktben nem csináltam, megértésem szerint azt a VS alapból elvégzi.Zalanius kínomban, ha átmásolom amit írsz, azzal is ugyanoda jutok
megoldás:
tűzfal nem engedte ki az excelt a netre... -
dqdb
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8596 üzenetére
Pedig nincsen szebb annál, amikor az SAP interfészen a mező neve egy rövidített német, egy rövidített angol és egy rövidített magyar szóból áll össze, és ezeket részeket az aláhúzás és kötőjel véletlenszerű kombinációja választja el
-
lord.lakli
őstag
válasz
Peter Kiss #8596 üzenetére
Szerintem a cégtől és területtől függ, de a legtöbb helyen helyesen az angolt használják. Vannak olyan szakterületek, ahol nem csak az angol a hivatalos tudományos nyelv, így miért kellene az angolhoz ragaszkodni? Tuti van olyan, ahol az orosz natív abc a megfelelő
-
summers
tag
válasz
Peter Kiss #8558 üzenetére
Hm, nagyon segítőkész vagy.
-
joysefke
veterán
válasz
Peter Kiss #8552 üzenetére
Köszönöm, nagyon jó tipp volt!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #8512 üzenetére
A függvények stringeket add vissza és nem akarom mindig példányosítani az osztályt amiben szerepel.
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8438 üzenetére
Igen, ezért is nehéz válaszolni ezekre a mi a BA feladata, mit csinál egy PO kérdésekre, mert azt le tudom írni, hogy ideális esetben mit csinál, aztán ettől cégenként ég és föld lehet az eltérés. És ki merné megjósolni, hogy éppen adott cégnél éppen mit takar a BA munkakör
-
válasz
Peter Kiss #8438 üzenetére
Ezt nalunk megcsinaljak a supportosok...
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #8436 üzenetére
köszönöm
nem is gondoltam volna hogy ez ilyen szépen meg van valósítva, és nem kell a round-dal foglalkozni
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8433 üzenetére
Mondjuk személyes véleményem nekem is az, hogy a BA-skodás baromság. Elvégre a BA-nak rendelkeznie kellene mindazzal a tudással, ami a scrum csapatnak megvan (lehetetlen ugyebár), miközben rendelkeznie kellene mindazzal az üzleti tudással, ami a megrendelőnek megvan (lehetetlen ugyebár).
Ergo, a BA eleve kudarcra ítéltetett.
Nyilván vergődés az egész, mert mindig nehéz áthidalni az üzlet és a programozók közötti óriási szakadékot, attól még, hogy valakit BA-vá neveznek ki, ez nem fog se javulni, se romlani
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8398 üzenetére
Jó kérdés, passzolom (lusta vagyok ráguglizni). Miért?
-
dqdb
nagyúr
válasz
System32 vs SysWOW64 mappa
64 bites Windowson egy 64 bites alkalmazás a System32 mappát látja System32 mappaként, míg egy 32 bites alkalmazás a WoW64 alrendszer miatt a SysWOW64 mappát látja System32 mappaként. Szóval ott volt a meghívott alkalmazás, csak a rossz System32 mappában.
Registrynél van még hasonló virtualizálás a Wow6432Node node alatt.
sztanozs: az a pont a .dll-ekre és egy egyéb in-process megoldásokra vonatkozik, itt külön folyamat jön létre.
-
sztanozs
veterán
válasz
Szerintem 64-bites OS-en ezek az alkalmazások 64-bitesek, és 32-bitesre fordított futtatható fájl kontextusába nem tölthetők be. Vsz ehhez lehet köze (utolsó pont)
-
Keem1
veterán
válasz
Csak tipp: Windows globális változók miatt?
-
initio
csendes tag
válasz
Peter Kiss #8396 üzenetére
TE EGY ISTEN VAGY
)))))))))))))
64-re fordítva Működik
EZER KÖSZÖNET!!!!
-
togvau
senior tag
válasz
Peter Kiss #8354 üzenetére
Nincs rosszul szervezve, javaban teljesen jó.
Akar a halál asyncolni, elég a paralel is, csak hát a httpclient asyncot követel, a webclient meg nem követel, de az sem működik.Semmi bonyolult nincs benne. Generál egy letöltenő fájllistát, azokat a fájlokat meg le kell töltenie, és kicsomagolnia, minden darabot sajat szálon, mert ugye nincs közük egymáshoz.
Javaban ezt az egész listát egy foreach bedobálja egy fixedthreadpoolba, és megcsinálja. Itt a threadpoolba dobálás mivel nincs ilyen, egy paralel foreachel lett helyettesítve.Ott a lényegi rész, nincs disposeolva
-
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #8338 üzenetére
A cél az lenne, hogy mindig, amikor egy új product node-hoz elérek, azt úgy egyben beolvassam egy XmlDocument-be.
Igen, sejtettem, hogy valami ilyesmi gond állhat mögötte.Viszont lehet, hogy megtaláltam a megoldást?
XmlNode node = xmldoc.ReadNode(xmlReader.ReadSubtree());
Látszólag azt csinálja, amit szeretnék, de nem mélyedtem bele, nem néztem meg, hogy minden szükséges adaton végigszalad-e így, viszont a csomópontok száma stimmel.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #8294 üzenetére
Van egy ColorPalette osztályom. Annak a példányait szeretném elmenteni és később visszaállítani.
-
alratar
addikt
válasz
Peter Kiss #8279 üzenetére
Igazából csak általánosságban kérdeztem.
By the way, akivel beszéltem eddig nem mondott túl sok jót a MongoDB-ről.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8248 üzenetére
Ez elmentem, mert sok helyen tudnám alkalmazni.
-
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #8176 üzenetére
Nem-nem.
Nem kell ezt túlmisztifikálni, ez egy relatíve egyszerűbb rendszer. Időpazarlás lenne az egészet újraírni oly módon, ahogy azt egy jó programozó hozná ki.
Biztos nem tökéletes, ehhez kétség nem férhet, még csak jó programozónak se tartom magam, de egyvalami biztos: ez a program jelenleg tökéletesen elvégzi a feladatát, és az adminisztrátor csajoknak rengeteg melót levesz a válláról, amiket excelben kellene utólag kivitelezni.
Amúgy naponta félmilliós nagyságrendű import van (ill. inkább csak az adatok ellenőrzése, mert végül nem kerül a rendszerbe az, aminél nem történt változás).Ez a partnerektől (kb. 150 db) származó nem egységes (=kb. 150-féle eltérő) adathalmazt, XML-t dolgozza fel és alakítja át a rendszerünk által emészthető formátumba. Minden ügyintézőnek meghatározott partnerei vannak, akiknek az adatait betallózza, majd ha a rendszerben megjenentek a friss árak, akkor napközben azzal dolgoznak.
Dióhéjban ennyiJa, egy szösszenet tavalyról. Szólt az egyik ügyintéző az egyik olasz partnernek, hogy kéne egy XML export. Vakarta a fejét, megkérdezte a webmestertől. Ő is vakarta. Majd kaptunk egy XML-t. A honlapjuk HTML kódjának valami XML-be erőltetett verziója volt
És nem akarták először elhinni, hogy mi nem erre gondoltunk.
-
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #8172 üzenetére
Nem memóriában, diszken
És több feldolgozásét is, amikor az XML-ek már rég a levesben vannak. Nem mondom, hogy ez így tökéletes, de évek óta működik. Én csak javítani próbálok rajta, meg újításokat bevinni. -
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #8169 üzenetére
Helyi cache
Nagy mennyiségű adat érkezik innen onnan, de azok xml-ben. A vélhetően ritkábban változó anyagot letároljuk SQL-ben. Mindenhez van crc32, így nyomon követhető a változás
Elég bonyolult a szitu, én is csak örököltem a feladatot. Programoztam azelőtt c#-ban, de az elmúlt kb 4 év szinte csak PHP volt -
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #8165 üzenetére
Nem...
Egészen pontosan micsoda? -
Orionk
senior tag
válasz
Peter Kiss #7974 üzenetére
Java-val foglalkoztam eddig és most áttérek melóhely váltás miatt C#-ra.
Ezt a könyvet, amit említettél a Nutshell-t hogyan lenne érdemes forgatni véleményetek szerint, hogy jól beépüljön minden az agyamba? Végigolvasni és közben kipróbálgatni, amiket ír benne? köszi
Kellemes karácsonyt mindannyitoknak!
-
joysefke
veterán
válasz
Peter Kiss #7974 üzenetére
In a nutshell : 1089 oldal
-
joysefke
veterán
válasz
Peter Kiss #7900 üzenetére
Ha az nem is jó neked, akkor pl. én nem használnék Color-t, mert az kicsit túl nagy, helyette egy int is megteszi vagy egy kisebb saját típus.
Te jó ég, most megnéztem
Console.WriteLine(Marshal.SizeOf(new Color ())); -----> Ez 24-et ír ki a konzolra
Jól értelmezem, Color objektumonként 24 Byte + a tömb overheadje a memóriafoglalás???
Ez 13Mpx-nél (az egy átlagos kép) 13*24*E6 = 312MB+overhead...
Én meg annyira meg voltam győződve róla, hogy ez a Color objektum csak az RGBA értékeket tárolja 4byte-ban, és az a sok property amin keresztül ezt-azt le lehet kérdezni az is csak az RGBA értékeket kérdezgeti le/állítja be...
-
joysefke
veterán
válasz
Peter Kiss #7893 üzenetére
Color adatokat szeretnék egy List<List<Color>> struktúrában tárolni. BMP képnek az adatai lesznek benne, tehát akár 10-20 millió képpont (4 byte) is tárolódhat itt.
Azért kell a List<>, mert szinte véletlenszerűen egy sornyi vagy oszlopnyi pixel (de nem ugyanabból a sorból vagy oszlopból) kieshet. ekkor pedig szeretném a kiesett pixeleket kiszedni a pixellistából, hogy ne maradjanak lyukak, minden pixelnek legyen érvényes szomszédja. Tehát úgy gondolom, hogy a statikus tömb nekem nem jó a rengeteg átméretezés miatt. (bár az egy opció, hogy statikus tömb memóriaterületét oszloponként a listába másolom, de itt nem tartok)
Kb 300ms kell, mire egy List<> listát lefoglalok, amely 4000 darab üres List<Color> -ból áll. Szeretném ezt lerövidíteni, de a művelet végén mindenképpen dinamikus listát szeretnék látni.
-
fatal`
titán
válasz
Peter Kiss #7410 üzenetére
Hupsz, az assemblyt elfelejtettem megnézni
Jó az aláírásod második fele
-
lorcsi
veterán
válasz
Peter Kiss #7380 üzenetére
nincs még szemem az iylen apróbb dolgokhoz -
alfa20
senior tag
válasz
Peter Kiss #7353 üzenetére
Nem feltétlen muszály, de kezdőnek egyszerűbb
class Program
{
static string szoveg;
public static void Main(string[] args)
{
szoveg = "Szia!";
Console.Write("{0}", szoveg);
Console.ReadKey();
}
}másképp, de mivel én is most tanulgatom, így tőlem ennyire telik ... még
:
class Program
{
public string szo;
static string szoveg;
public static void Main(string[] args)
{
szoveg = "Szia";
Program p = new Program();
p.szo = "!";
Console.Write("{0} {1}", szoveg, p.szo);
Console.ReadKey();
}
} -
Flowtation
őstag
válasz
Peter Kiss #7353 üzenetére
Már épp akartam kérdezni, hogy az mire való? Mert én is próbáltam definiálni itt a változókat, és szépen működik így is, úgy is.
-
dipeti
senior tag
válasz
Peter Kiss #6937 üzenetére
Sajnos ígyis kifagy ha bezárom a programot.
De kíváncsivá tettél mi a különbség a kettő között. Tehát ha a metódus kapja meg a tokent, vagy a task.
Egyébként a
Task.Run()
rendelkezik olyan overdload-dal amiben a második paraméter egy CancellationTokent vár. De ilyenkor hogy ellenőrzi, hogy történt-e Cancel-ezés?Egyszerűsítve:
Mi a különbség?
Task.Run(() => Method(CTS.Token)) és a
Task.Run(() => Method(),CTS.Token) között? -
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #6939 üzenetére
Hm, a nunit TestCase valóban Tuple-szerű bár technikailag nem az. Ezt mindenesetre elfogadom
-
válasz
Peter Kiss #6674 üzenetére
Nem lesz végtelen ciklus, mert amikor a ReadLine nullt ad vissza – és a Split nem hívódik meg – az egész kifejezés értéke null lesz, a ciklus meg megszakad.
Bár tény, nem próbáltam ki, mert telefonon írtam, de nem hiszem, hogy ebben az esetben máshogy működne a ?. operátor, mint általában.
rgeorge: Írtam is.
-
pakriksz
őstag
válasz
Peter Kiss #6659 üzenetére
azért nézd meg a kódot is... Fönt még nincs baja ugyan azzal a változóval. Lent van.
Egyébként pár összevissza mentegetés módosítgatás, nem ért semmit, majd újraindítottam ezt az ipari hulladék VSE-t, és eltűnt a hiba... Sajnos a microsoft most sem hazudtolja meg magát szoftver minőségben.
-
MineFox54
őstag
válasz
Peter Kiss #6381 üzenetére
Utána jöttem rá, igazából mindkét kérdésre ugynaz volt a válasz, csak guglizni kellett hozzá, és nem csak az első találatot megnézni
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peter Kiss #6381 üzenetére
Ezt pedig odaírhattad volna kiegészítésként a kicsitlassítsmár-hoz.
-
MineFox54
őstag
válasz
Peter Kiss #6379 üzenetére
Mire mondod? A három hozzászólásra? Lejárt az idő köztük.
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6203 üzenetére
Szia!
ennél kicsit bonyolultabb a dolog:
[link]
egy ilyen repohoz kellene csatlakozni, de ezt a localhoston lehet elérni, ott hostolom. (persze jó kérdés, hogy hogy adom be ezt egy cd-n, nem igazán tudom, mit várnak el)
amíg ugyebár a gépen belül futott a "web app", addig a localhost elérési út simán működött. de most a localhost gondolom az azure tárhelyen értendő. böngészőnek meg lehet valahogy mondani, hogy ahol fut, annak a localhostját nézze? vagy nem tudom, milyen más lehetőség lenne még. -
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6200 üzenetére
ma kipróbálom, köszönöm
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6198 üzenetére
mennyiben változtatja meg a preferált megoldást, hogy egy lokális ECM adatbázist kell használni ? ( DotCMIS library-val van az elérése megoldva )
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6195 üzenetére
köszi!
csináltam egy free reget (régebben egy kurzus miatt volt már, de az lejárt), elég sok ideig pendinggel, szóval remélem este mire hazaérek, halad az ügy. elvileg VS-ből lehet oda egyből deploy-olni igaz?
-
válasz
Peter Kiss #6195 üzenetére
Ez szerintem még jobb ötlet! 10 Azure Web Site-ot egyébként is kapsz ingyen, ha van fiókod. Nem hiszem, hogy a napi kvótákat kiakasztanák egy szakdolgozat bírálata során.
(#6194) ^Boss: Most nem alkalmas, de majd ránézek és mondok valami okosat, ha közben nem döntesz más irány mellett.
-
ufosrac
csendes tag
válasz
Peter Kiss #6172 üzenetére
Nincs, különben nem tudnám ugyanazt a solution-t lefordítani 4.0-s gépen. Olvastam, hogy a 4.5-ös bizonyos 4.0-as dll-eket is frissít, de hiába cserélem ki vagy másolom át a célgépről, az sem segített.
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6110 üzenetére
dinamikusan hogy érdemes a wcf service-ből adatot kérni a html alapú "kijelzőfelületre"?
-
fatal`
titán
válasz
Peter Kiss #6053 üzenetére
Akkor írhat ha más nevet akar neki adni, de akkor meg using Timer = System.Windows.Forms.Timer;
Legalábbis az adott kontextusban.
Bár végülis bármit írhat, maximum le sem fordul.
-
beleszólok
senior tag
válasz
Peter Kiss #6028 üzenetére
Nem szeretnék kötözködni, de az osztály szintű változó az általam ismert nyelvekben különbözik a példány saját változóitól.
Szóval ha szó szerint vesszük a feladatot, akkor a this.x felejtős.
(viszont nem tudom a választ, mert nem értek a C#-hoz) -
kika0901
újonc
válasz
És az első kérdésre elég ennyi
Nem kötözködésből csak probálom megérteni.
-
kika0901
újonc
válasz
Köszönöm szépen a segítséget
-
zuzu000
őstag
válasz
Peter Kiss #6015 üzenetére
Igen, vele már jó barátságot kötöttem.
De itt egy újabb kérdés.
string[] szavak-ban vannak szavak, pl szavak[0] = ab
na most, hogy lehet megnézni, hogy a szavak[0]-nak mi az első karaktere, tehát az a-t hogy lehetne előhozni?szerk: szerintem sikerült, létrehoztam egy ideiglenes string-et, amibe beletettem szavak[0]-t, ennek már lehet karakterenként nézni!
-
zuzu000
őstag
válasz
Peter Kiss #6012 üzenetére
Köszönöm! Ebben a félévben kezdtem, még nem jönnek rögtön ezek a megoldások
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5963 üzenetére
Igen. közbe rájöttem én is hogy marhaságot írtam . nyilván nem kell hozzá singleton. sry.
-
válasz
Peter Kiss #5932 üzenetére
Erre egy jó példát kérhetnék?
-
válasz
Peter Kiss #5930 üzenetére
Lényegében: [link]
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
Ma ismét foglalkoztam a témával, és arra jutottam, hogy az implicit konverzió, amiről a könyv ír a for ciklusban szereplő c++ művelet során történik? Ezt én jónak találom.
Aki tudja, hogy ez-e az implicit konverzió, az légyszi írja már meg.
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
A msdn-es példában pl. a double num = dig; részben az értékadó operátor jobb oldalán egy Digit típus, a bal oldalán egy double típus van, és a Digit osztályban megírt operátor implicit elvégzi a konverziót.
Ezt értem.Az általam írt példában a char c = 'A' ennek mintájára az 'A' karaktert egy számmá konvertálja, amit mint egy karaktert jelelő számot tárol el a c változóban?
Tehát a char egy numerikus típus? (azt tudom, hogy a számítógép csak számokkal dolgozik, és a legmélyebb szinteken a betűk is számok.)Ez a megoldás?
-
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #5899 üzenetére
Ráadásul nem is csinált több string objetumot, hanem byte-array-be pakolta a string konstansokat...
-
kingabo
őstag
válasz
Peter Kiss #5899 üzenetére
Én is így látom, meg ez a teszt is alátámasztja: [link]
A .Format()-nak van még egy nagy előnye: első ránézésre is látszódni fog az eredmény, míg az összeadásoknál jóval kevésbé átlátható az eredmény. Szerintem. -
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5859 üzenetére
azért baromság mert rosszul használják ?
ezt nem teljesen értem.
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5857 üzenetére
biztos okos vagy, tisztellek....
De WTF ?????
Repository pattern mitol lenne baromsag ? Csak egy "Szépítő" minta -
Kommy
veterán
válasz
Peter Kiss #5714 üzenetére
Visual studoban csinálom, a beépített report viewer-t használom, és access adatbázisból van csinálva a datasource
-
válasz
Peter Kiss #5697 üzenetére
Igen, annal a 4 leutesnel nem nagyon lehet rovidebb
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5693 üzenetére
Jó tudni
Ez a namespace dolog még sötét folt nekemEttől függetlenül meg lehet oldani, hogy a "Console." elé írása nélkül is működjön a WriteLine/ReadLine metódus?
Lehet ilyet egyáltalán? -
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #5679 üzenetére
Igen, végülis ez is működik, kicseréltem rá, csak kellett egy Convert.Double(), mert nem fogadta el a vezérlő értékét anélkül.
-
tototos
addikt
válasz
Peter Kiss #5626 üzenetére
Szia.
Lenne pár kérdésem.
public class LdfFileSource : ILdfSource
{
private readonly string _fileName;
private readonly LdfFileParser _fileParser;
public LdfFileSource(string fileName, LdfFileParser fileParser)
{
_fileName = fileName;
_fileParser = fileParser;
}
~LdfFileSource()
{
Dispose(false);
}
protected virtual void Dispose(bool disposing)
{
}
public void Dispose()
{
Dispose(true);
}
public LdfDataSet Load()
{
return _fileParser.ParseLdf(_fileName);
}
}Itt a Dispose mit csinál pontosan?
-
tototos
addikt
válasz
Megnéztem. Köszönöm a segítséget, így tényleg átláthatóbb lett az egész. Nem használtam még soha Datasetet, itt is először nélküle akartam megoldani a tárolást, de a megjelenítésnél sokkal egyszerűbbnek tűnt ezt használni.
Igyekezetem ellenére úgy látszik, mégsem sikerült jó kódot írnom. Működni működik szépen, de a megjegyzésekből ítélve van még mit fejleszteni rajta
Köszönöm még egyszer mindenkinek a hozzászólásokat. -
tototos
addikt
válasz
Köszönöm a megjegyzéseket
Az XML a tárolásra érted? Beágyazott rendszeren lesz feldolgozva a kimeneti fájl és ott az xml alapú tárolás nagyon sok memóriát igényelne. -
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #5546 üzenetére
Persze nem mond semmit (mint ahogy a string sem!), de legalább nem string műveletek garmadájával terheli a rendszert és ha úgy adódik vissza lehet nyerni legalább a 2 számot. Jelen esetben ráadásul tényleg csak 2 szám van. Ha pedig nagyon mondatni akarsz vele bármit akkor két pillanat körérakni egy wrappert.
-
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #5543 üzenetére
A stringnél sokkal szebb
-
zsambek
aktív tag
válasz
Peter Kiss #5524 üzenetére
Ez kicsit bonyolultabbnak tűnik, mint az enyém
Ez mennyire high C# programozás kategória már?
zsambek`
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #5453 üzenetére
+ (#5454) adam014
Köszönöm!
-
amargo
addikt
válasz
Peter Kiss #5255 üzenetére
Ha pl kis betusse konvertalod, jo lesz ez.
-
zsolt13
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5152 üzenetére
Legközelebb akkor válaszolj csak, ha építő jellegű hozzászólásod van! Köszönöm.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #5047 üzenetére
Na jó, ezt most fejezzük be, mert kezd a tokom tele lenni veled.
-
válasz
Peter Kiss #5038 üzenetére
Csak sajnos nagy része, ami Guiddal operál, helytelen
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #5038 üzenetére
Pont ez az, egy "neves" számítástechnikai suliba jártam, a térség legjobbja.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #5033 üzenetére
Középiskolában egyest kaptam az ilyen megoldásokra, mert csak azt lehetett használni amit órán tanítottak (meg struktogramot kellett rajzolni, mert az nyelvfuggetlen), ezért is írtam neki le a dupla ciklusos módszert, amivel a beadandóját kell csinálni.
-
válasz
Én removeAt helyett jobban szeretem ezt a technikát.
-
metrion
aktív tag
válasz
Szia!
Értékelem a segítséged, de én még nem járok ezen a szinten.
-
metrion
aktív tag
válasz
Peter Kiss #4753 üzenetére
int kszelesseg = (Console.WindowWidth / 2);
int kmagassag = (Console.WindowHeight / 2);
Console.SetCursorPosition(kszelesseg, kmagassag);
for (int i = 0; i < 12; i++)
{
for (int j = 0; j < 40; j++)
{
Console.BackgroundColor = ConsoleColor.Red;
Console.WriteLine(" ");
Console.BackgroundColor = ConsoleColor.White;
Console.WriteLine(" ");
Console.BackgroundColor = ConsoleColor.Green;
Console.WriteLine(" ");
}
}
Console.ReadKey(); -
vlevi
nagyúr
válasz
Peter Kiss #4748 üzenetére
És szükséges is használni, mert vannak esetek, amikor az automatikus garbage collection nem működik.
Egyszer írtam egy kép átméretező móricka alkalmazást magamnak, nagyon egyszerű app volt, végigment a file listán, fileból betöltötte a képet (ami egy új kép objektum), átméretezte, lementette. Csakhogy, mivel ezervalahány kép volt, elszállt out of memoryval, mert a képet nem dobta el a C# automatikusan. -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4723 üzenetére
A térkép loaded eseményére kötöttem:
void SetLocation_Loaded(object sender, RoutedEventArgs e)
{
UpdateMap();
}A SetLocation a térkép neve XAML-ben
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Peter Kiss #4719 üzenetére
Gondoltam, az igenlő válaszodból, hogy érteles választ tudnál adni az eddigiek alapján. Bocsánat, tévedtem.
Pl annyit csináltam, meg, hogy ne engedjen bevinni üres mezőt, és a másiknál pl KeyPress-t állítottam be, hogy egész számokat, és backspace-t vihessen fel. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Peter Kiss #4717 üzenetére
Rendben, és mi lenne az?
-
drkbl
őstag
válasz
Peter Kiss #4478 üzenetére
Átnézve a lehetőségeket, nekem szimpatikus megoldás nincs
A sztringkezelés béna; az, hogy sztring erőforrást nem lehet számmal címezni, béna, a GUI-t, mint írtam, nem ismerem, de gondolom, jó szokás szerint a listadoboz elemei sem sztringek - de ha azok is, gondolom, tömbből tölthető fel, nem pl. CR szeparált sztringből... Az aláírásod vége nem véletlenül csak óhaj
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4470 üzenetére
Köszönöm szépen, este meglesem élesben is
-
drkbl
őstag
válasz
Peter Kiss #4470 üzenetére
Azért ez egy kicsit túl lett bonyolítva, nem? Osztály az osztályban, nyakon öntve az iterátor osztállyal, mindez egy web alkalmazásban, ahol mondjuk percenként százezer ilyen példányosul, és szűnik meg, aztán csoda, ha a GC megakasztja az alkalmazást.
Ha új fejlesztés, javasolnám a szabványos kódolást.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4467 üzenetére
Köszi, hogy szenvedtek velem
Így néz ki nekem:
public sealed class Sexes
{
public static readonly Sexes Male;
public static readonly Sexes Female;
public static readonly Sexes DoNotTell;
static Sexes()
{
Male = new Sexes("Férfi", 1);
Female = new Sexes("Nő", 2);
DoNotTell = new Sexes("Nem szeretném megmondani", 3);
}
private Sexes(string name, int value)
{
//Ide mit kell írni?
}
}A legalsó private metódusba mit kell írni? Return value-t? Hogy tudok az értékekre hivatkozni DropDownList-ből vagy akár máshonnan?
martonx:
"Jellemzően a View-khoz ViewModelleket érdemes készíteni"
Használom is őket, mióta felfedeztem, hogy van ilyen
Nem tudom, hogy jól használom-e őket viszont, minden egyes módosításhoz külön kell ViewModel?
Nekem úgy van, hogy van a regisztráció, profilmódosítás, beállítások. Na most mindegyikhez van egy ViewModel: RegisterModel, ProfileModel, SettingsModel. Ezen kívül van a felhasználók model-je, a User model.
A TempData-t hogy tudom ViewModel-lel helyettesíteni? Én akkor szoktam azt használni, amikor kiírok valami üzit, mondjuk form elküldése után:TempData["SuccessfulProfileModification"] = "Sikeresen megváltoztattad az adataid!";
return View(ProfileViewModel);Ezt hogy lehet beépíteni a ViewModel-be?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4464 üzenetére
Köszönöm, így működik!
"Enum helyett használj type code class-t"
A type code class az egy sima osztály? Strukt is ilyesmi nem?
Vagy ez:public string asd ()
{
string 1 = "egy"... stb
}Nem tudsz jó oktatóanyagot róla? Az MVC-s pluralsight videókból próbálom tanulgatni a nyelvet, de hát valahogy nem megy annyira jól. Meg hát ugye az írásos tutorialokból (MVC music store) Még a Pro ASP.NET MVC 4 könyv is megvan..
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4452 üzenetére
Koszonom szepen!
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4450 üzenetére
Köszönöm
Nu-Get-ből lehet felrakni a nyelvi csomagot, nem?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4448 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél!
Bocsi, hogy mindig ilyen alap dolgokat kérdezek, de haladok!
Még egy ostoba kérdés:
Hogy tudom az alap validációs hibaüzeneteket megváltoztatni? Arra már rájöttem, hogy így lehet sajátot berakni: ModelState.AddModelError("Email", "A megadott e-mail cím már létezik.");
Én arra gondolok, amikor például nincs kitöltve egy mező, akkor ilyen hibaüzenetet rak ki:
"The felhasználó field is required."
Ezt szeretném magyarra változtatni, illetve a reCaptcha hibaüzeneteket, melyek alapból ilyenek:1., Üresen hagyva: "Invalid reCAPTCHA request. Missing response value."
2., Rosszul kitöltve: "The verification words are incorrect."Így adom át a model error-t a view-nak:
public ActionResult Regisztracio(RegisterModel model, bool captchaValid, string captchaErrorMessage)
{
if (ModelState.IsValid)
{
if (!captchaValid)
{
ModelState.AddModelError("recaptcha", captchaErrorMessage);
return View(model);
}
/*......*/
}}Arra már rájöttem, hogy a captchaErrorMessage változónak (tömb?) kell más értéket adni, de így nem történik semmi:
captchaErrorMessage = "Hiba"; -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4443 üzenetére
Köszönöm!
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4424 üzenetére
Igazatok van, fáradt voltam, na
Visszaraktam, máshogy csinálom, így már patent
Más:
RoleManager értékét hol tudom állítani?
A global.asax.cs-be beraktam ezt a sort
WebSecurity.InitializeDatabaseConnection("DefaultConnection", "UserProfile", "UserId", "UserName", autoCreateTables: true);
De azt az exception-t dobja, hogy RoleManager is not enabled -
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #4408 üzenetére
áá köszi!
Ez valószínűleg jó lesz hozzá!
Köszi szépen! -
tPedro_
őstag
válasz
Peter Kiss #4386 üzenetére
Feleves feladat volt, oran igy tanultuk, meg neten is hasonlo peldakat talaltam.
De utananezek ennek a gyari megoldasnak is, koszi a linket.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #4385 üzenetére
Ahogy elnézem, írtál saját LinkedList implementációt, miért nem használod a gyárit? Arra csak egy extension kellene, ami megkeresi, melyik node után/előtt kell lennie az adott elemnek, aztán csak használni az AddAfter és hasonló metódusokat.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #4370 üzenetére
Az Order egy plusz interface-t is implementált, ami egy property-t tartalmazott, fölé kellett egy [NotMapped].
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #4370 üzenetére
Kulcsok, foreign key-ek rendben vannak?
Egy ORM-ről beszélünk, lehet nem érdemes ennyire rábíznod magad. Próbáld meg esetleg kézzel megírni a join-os LINQ-t, vagy a legtisztább, ha csinálsz egy view-t, és adsz neki egy POCO-t, aztán hagy szóljon a lekérdezés.
Tudom EF CF-et mondják a jövőnek, de engem a hideg kiráz tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged