Hirdetés
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Yettel topik
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
Hirdetés
-
Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
ma Impozánsan tiszta a vékony keretes dizájn.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
A szomszédban nyitott mérnöki központot az AMD
it Rögtön két helyen, Belgrádban és Nišben bővíti balkáni kirendeltségét a cég.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
Ha jól tudom ezzel azt spórolom meg, hogy a Convert-es dolgok helyett az atvalt szót írom. Ez sem rossz, de akkor pontosítanék azon amit szeretnék.
Szóval én úgy szeretném használni jelen kis programomat, hogy bármelyik textbox-ba ha írok vmit, akkor azt az értéket váltsa át a billentyű lenyomása pillanatában a többi számrendszerre.
Ugye van 4 textbox, a 10-es, 2-es, 8-as, 16-os számrendszerrel. Amit írtam előző hsz-ben kódot, az az 1-es textbox-hoz tartozik. De én azt szeretném, ha pl a 8-asba írok, akkor azt váltsa át a másik 3-ra. Na és ehhez ne kelljen nekem ezt a fent említett 3 sort leírnom mindig.
Pl. a 2-esé így nézne ki:
textBox1.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 2);
textBox3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 8);
textBox4.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 16);a 8-asé (textbox3-é) pedig így:
textBox2.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 2);
textBox1.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 8);
textBox4.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 16);Szóval ezeket szeretném vhogy lespórolni.
Gondolok itt olyasmire, hogy lekérdezni, hogy melyik textbox-ba írok éppen, azt berakni a ToInt32 után, és kivenni azt a sort, amiben az aktuális_textbox.text = ... van
Érthető azért vmennyire? Lehet már nem vagyok a legfittebb... bocsi!A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
kingabo
őstag
"Mod: Azt kihagytam hogy egy keydownt/keyupot rendelj az összes textboxhoz. Az aktuális
textboxra pedig (sender as TextBox)-ként tudsz hivatkozni."Szerintem ezen az irányon kell tovább menni. Utána az fv-ben minden konvertálás elött egy if, hogy a küldő textbox egyezik-e az éppen átváltandó számrendszerével, ha nem akkor kell konvertálni. Tehát pl ha a 10esbe írt, akkor a sender a 10-eshez rendelt textboxxal fog megegyezni az if-ben, a többiben nyilván nem, vagyis ott be is lép az if-en és át is váltja a számot a megfelelő számrendszerbe.
Remélem érthetően sikerült leírnom.
-
kingabo
őstag
Az if 2 ref összehasonlítása + 1 jmp, hogy a convert hogy van megcsinálva nem tudom, talán ellenőrzi, hogy egyezik-e a 2 számrendszer. Vagyis mindenképp kell összehasonlítás: vagy még a konvert elött "mi" írjuk meg, vagy a convert-ben az ms.
Bár tök mind1, ha nem keyup-ra kötve az átváltás, akkor több fölösleges munkát spórulunk meg.
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
-
[pod]Diablo
őstag
Ennek elvileg az lenne a lenyege,legalabbis azt szeretnem megvalositani hogy ha meghivom ezt egy gomb mondjuk click esemenyebe,akkor mindig az adott gomb tulajdonsagat nezze,es ezt az egeszet ne kelljen beirni minden egyes gombhoz,es atirni,
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
[pod]Diablo
őstag
Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy azt hogy tudom megallapitani hogy az adott gomb hanyadik eleme a tombnek?
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
törölt tag
-
Lacces
őstag
amargo, -Zeratul- , hunfatal köszönöm a segítséget!
+1 -Zeratul-nak, köszönöm a részletes példát is! A példát lemásolnám magamnak, ha szabad!
Tanulok én egyetemen C# és Java-t de a programozás gyakorlatát igyekszem most a nyári szünetben elsajátítani. És a Python-t javasolták nekem, amiből van egy jó jegyzet. Őszintén szólva, most kezdem felfogni a C# és Java objektum orientált működését is ezzel a nyelvvel, sőt még a C/C++-ot is.
És a könyvben volt az írva, hogy objektumból alkotott objektum... Google-be beírtam, de konkrét találatott nem adott.Ez az eredeti Python példakód:
A teljes példakód:
# coding: iso-8859-2
class Pont:
"Egy matematikai pont definíciója"
# Egy Pont objektum létrehozása
p1=Pont()
# Példány attribútomok vagy változok
# Nem kell semmilyen konstruktor stb.
p1.x=3.0
p1.y=4.0
# Objektumokból alkotott Objektum
class Teglalap:
"egy téglalap osztály definicója"
doboz = Teglalap()
doboz.szeles=50.0
doboz.magas=40.0
# Példányváltozó(sarok) egy Pont objektum
doboz.sarok=Pont()
doboz.sarok.x=12.0
doboz.sarok.y=27.0És az egyetemen nem láttam ilyen példát még, nem is tanítottak, hogy egy olyan osztály objektumát tudom felhasználni egy másik objektumba, amelyek nincsenek származási viszonyban egymással.
Öröklődésnél láttam ilyen példát. De így, hogy teljesen két független objektum, még nem!
Ez nekem új volt! -
Bikkrom
senior tag
Felmerült egy kis bibi.
Bitmap myBitmap = new Bitmap(CaptureScreen());
Color pixelColor = myBitmap.GetPixel(x, y);
Ez 10 secenként ismétlődik és fel is dolgozom de ez lényegtelen. Ez 20-30 perc után OutOf MemoryExceptionhoz vezet. Hogyan tudom ezt elkerülni.? Hogy lehetne felszabadítani a már nem használt bitmapok által foglalt memóriát? Valamint hol tudom ezt levenni/bővíteni? Nem túl jó 20percet várni a kivételre, kis memóval tudnám tesztelni 1 perc alatt.Előre is köszönöm a segítséget!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Bikkrom
senior tag
Sajnos nem csinálj. 1,7GBnél kiakad. Dispose sem jó és GC.WaitForPendingFinalizers(); sem. Ez fura... Hogy lehet, hogy a nem használt bitmapok nem ürülnek még a szemétgyűjtőre sem?
Szerk.: A másikat nem tudtam beüzemelni.[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Lejárt az előző szerkesztési ideje. Csak összejött a másik módszer. Kössz! Mert hiába Dispose-olom vagy null értékkel töltöm fel a Bitmap változóm nem abban van az 1,7GB, hanem a létrehozó metódusnál "tűnik" el valahol. De a második linkedben a bitmap létrehozójában tár változót alkalmaznak és már ott azonnal GC.Collect és DeleteObjectet tolnak. Még egyszer kössz! Öröm, boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Nálunk szerintem még a tanár se tudott - háromszor fagyasztotta le a devcpp-t valami kézzel írt cuccal, mire kicsengettek - végre vége volt a szenvedésnek... Nem tudom mit akart bemutatni, de nem sikerült. A következő órára már be se mentem.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
martonx
veterán
Ez végtelenül szomorú. Másrészt, attól még hogy nem tanítanak, egy nem futó programnál nagyon nem mindegy, hogy azt kérdezed meg, hogy hol a hiba, vagy azt hogy hogyan lehet megállapítani, hogy hol a hiba.
Azt látom, hogy 10-ből 9-en azt kérdezik, hogy hol a hiba, és a tanácsaink leperegnek róluk. És ez is szomorú. Nem elég, hogy szarok a tanárok, de szarok a diákok is. Tisztelet persze a kivételeknek.
Én kérek elnézést!
-
James Bond
csendes tag
Hali!
Tehát sebességben nincs különbség a tömb és a collection-ök között.
ArrayList-et szoktam használni, a példányosított objektumokat (class-okat) beledobálom
és ciklussal végigszaladok az ArrayList-en.Csak az a problémám, hogy példányosított objektumokat hogy lehet menteni és
egy másik alkalommal visszatölteni?Egyébként készül a lottó progim, innen letölthető:
http://data.hu/get/4741961/Lotto5.zip
Remélem fut Framework 3.5-alatt, mert arra volt állítva.Chris
[ Szerkesztve ]
Intel Pentium Dual Core E6600, 2 Gb Kingstone DDR3, Asus P5G41_Lx, IBM 80 Gb Hdd
-
Gyuri16
senior tag
azt hiszem legkozelebb jobban meggondolom ha hozzaszolok.. reszemrol utolso hsz a temaban, tovabb privatban, nagyon off mar.
valasz a kedesedre:
#3063: in csak pszeudokodban van
#3065: de van pascalban is
#3066: de pascalban nem olyan
#3068: de pythonban olyan
aztan felhoztatok, hogy c#ban mast jelent az in, ami igaz, viszont en nem errol irtam.Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
trisztan94
őstag
Hát ezt én is így logikáztam ki, de a kódot nem tudom megírni
Edit:
Eddig erre jutottam:
void gombertek(object sender, EventArgs e)
{
(sender as Button).Text = (sender as Button).Tag.ToString();
(sender as Button).Enabled = false;
(sender as Button).BackColor = Color.White;
for (int i = 0; i < 2;i++ )
{
felforgatott[i] = int.Parse((sender as Button).Text);
if (felforgatott[i] != int.Parse((sender as Button).Text))
{
(sender as Button).BackColor = Color.Black;
}
else
{
(sender as Button).BackColor = Color.White;
}
}
}[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen