- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Nem vagyok azon a szinten, hogy tudjak érdemben segíteni, de angolul tudsz? Google-el utána néztél már? Stackoverflow-n biztos van hasonló probléma megoldással. Ha mást nem bontsd le kis feladatokra és azokra keress megoldást. Vagy túl kézenfekvő amit írok és túl vagy már ezeken?
Szerk.: A másik megoldásnak az olvasást gondolom. Elolvashatod a használni kívánt komponensek dokumentációját, nézhetsz hozzá példákat. (Ez esetben el kell engedned azt, hogy szűkös határidőre elkészülsz).
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Ez itt az első saját kútfőből származó programom (igen ez olyan egyszerű, mint egy vonalzó).
A 37. és a 47. sor között van egy "Kilép? Igen vagy nem" rész. Ezt megismétlem a 72. és a 82. sor között.
A C#-ból igen keveset tudok (mérnök infós levelezőn vagyok, elsős).
Kérdésem, hogy ezt nem lehet-e egy class-ba tenni, vagy valamibe, amivel ezt a szekvenciát szeretném megismételni? Nem is konkrét megoldást várok, hanem egy linket (olvasnivalót).
A másik kérdésem, hogy a következő két változó nevezés használata célszerű-e? KilepoKerdesreAValasz és KilepoKerdesreAValaszKetto, mert a neve nem beszédes, ránézésre nem tudni (csak a változónevet nézve), hogy
- mi a különbség,
- a KilepoKerdesreAValaszKetto mit csinálKözben olvasom azt is, hogy hogyan érdemes változót elnevezni. (Egy példát az iskolában is mutattak.)
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Szeretnék ismét egy kérdést feltenni. Hogyan kerüljük el, hogy az íródott kód átláthatatlanul összetett legyen? Gondolom a program feladatai részfeladatokra vannak bontva, amik egyenként, külön fájlokban tárolunk. Lehetséges-e, hogy egy kódrészt külön fájlban tároljak? Vagy hogyan oldják meg ezt a problémát? és úgy hívjuk be a fájlt, ahelyett, hogy ott egy nagy terjedelmű kód legyen?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
HTML-ben szükséges karakterkódolást megadni.
C#-ban hogy hogy beveszi például string-ként az á betűt? És az Ő Ű betűk? Ezt alapértelmezetten lekezeli az IDE?Ui.: Ha olvasnivalót dobtok a témában az is jó! Én nem találtam! Ja és kezdő kezdő vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest