- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
martonx #6893 üzenetére
Ha nem is kismillió, de jónéhány "nyilvántartó", számlázó stb. szoftverrel volt már dolgom felhasználóként (magyarral és külföldivel, ingyenessel és fizetőssel egyaránt). Valahogy mindegyikből hiányzott valami, ami persze pont egy másikban megvolt, de abban meg megint nem volt valami. Ugyanakkor egy csomó számomra tök felesleges funkció volt benne.
Mivel nagyon régen írtam már ilyesmiket (igaz akkor Visual Basicben), meg jópár webáruházat fejlesztettem (PHP + MySQL), ezért gondoltam, hogy nekiállok valaminek C#-ban, ami talán valamennyire olyan lesz amit én szeretnék. Tudom, hogy nem egyszerű téma, meg vannak hasonlók - max majd alapul veszek egy hasonló, nyílt forrásút és azt átvariálom. Mindenesetre az adatbázis-kezelés része, ami nem annyira egyértelmű (melyiket?), mint pl. PHP-ben, mert ott szinte mindig a MySQL adta magát. -
pigster
senior tag
válasz
martonx #6891 üzenetére
Köszi.
Az lenne a célom, hogy viszonylag egyszerű megoldás legyen, ne kelljen még külön szervert is telepíteni, ha esetleg biztonsági másolat kell, akkor sima fájlmásolgatással megoldható legyen. Mint írtam, nem milliós tételszámok kezelésére kell. Megnézem, amit írtál. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
C#-ban szeretnék egy nyilvántartó alkalmazást összehozni.
A kérdésem, hogy melyik adatbázist javasoljátok hozzá. Néhány ezer, esetleg tízezer tételt kéne kezelni alapesetben egy felhasználó használná (esetleg terv a többfelhasználó). Nem igazán szeretnék adatbáziszervert használni, de ha csak így megoldható, akkor nincs mit tenni.
A következők merültek fel bennem:
* SQLite
* mdb (Access)
* esetleg MySQL, MSSQL
Egyelőre az SQLite felé hajlok; kérdés az, hogy mennyire kezelhető ez C#-ból? -
pigster
senior tag
Hát csak annyit, hogy most kezdtem foglalkozni a témával, és a "Tanuljuk meg a WPF-t 24 óra alatt" (vagy vmi hasonló) könyvben most értem ehhez a részhez. Van egy FontViewer alkalmazás, és ahhoz van egy példa, és azt próbálom tovább gondolni, mert a könyvben olyan példa van, ahol egyetlen tulajdonságot kötnek (Bind) egy másik vezértlőhöz, és itt elég beállítani a Datacontextet, én viszont kapásból bonyolítani szeretném, de még a UserControl témakörben maradva. Amiket írtál azok még nem voltak a könyvben (
). Közben az interneten találtam "Dependency Properties" témában leírást, és úgy tippelem, nekem ez kellhet, de még nem jutottam odáig, hogy kipróbáljam.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
WPF (XAML) usercontrollal kapcsolatban lenne két kérdésem:<TextBlock Name="TextBullet"
TextWrapping="Wrap"
Text="{Binding ElementName=SampleText, Path=Text}"
FontFamily="{Binding ElementName=FontList, Path=SelectedItem}"
FontSize="12"
/>Ha a usercontrolt használom
1. hogyan tudok a "belső" FontSize tulajdonságra hivatkozni XAML-ból. Mondjuk, többször akarom használni különböző betűméretekkel.
2. Hogyan lehet több DataContextet megadni; egyet a Text-nek, egyet a FontFamilynek? -
pigster
senior tag
válasz
kingabo #5682 üzenetére
C# WPF Project
Amit te leírtál úgy sem működik, hiába kattintok kétszer nem generál le semmit. Eredetileg egy gombnak akartam Click eseményt létrehozni: duplakatt a gombon a Designerben, de semmi sem történik, Amint írtam a te mödszereddel sem működik. Mi a teendő?
Egyébkénta duplakatt, mint olyan működik, Visual Studion belül csináltam egy Tools/Import Export Settings/Resetet, nem lett jó. Ezután Visual Studio telepítőben: Repair, nem lett jó. Több ötletem nincs. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Évek után újra "elővettem" a Visual Studiot. Rögtön az elején gondom akadt. Ha az IDE-ben kétszer rákattintok egy vezérlőre, akkor nem történik semmi, nem generál semmilyen eseménykódot. Hogyan lehet ezt beállítani?
Tudom, hogy általános Visual Studio kérdés, de azok a fórumok halottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gitáros topic
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged