- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz kingabo #6704 üzenetére
Nekem elég egyértelműen átjött, hogy erről van szó, és semmi köze az ASP.NET-hez. Én nem ismerem ezt az antik megoldást, de se a Google, se az SO nem volt barátom a segítésben.
“All nothings are not equal.”
-
rgeorge
addikt
válasz kingabo #6701 üzenetére
Ez szerver oldalon ASP.NET webservice trace-elésére vonatkozik. Az én esetem nagyon más: kliens oldalon kéne logolni és nagyon nem ASP.NET a webservice.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
amargo
addikt
válasz kingabo #6581 üzenetére
ha eljut a vegeig, de mit csinalsz, ha egyszer csak megszakad a process? bar lehet en nem tudok valamit, de most tekintsunk el attol, hogy nem lehet kiloni, mivel a kerdes erre vonatkozik, mitortenik, ha kilovik a processt.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
G.A.
aktív tag
válasz kingabo #6526 üzenetére
Köszi a tippet!
A két kliens a gond....
public static string ip_address_string = "192.168.0.11";
public static int src_port = 9800, dst_port = 8900;
IPEndPoint AVREndPoint = new IPEndPoint(IPAddress.Parse(ip_address_string), dst_port);
UdpClient client = new UdpClient(src_port);
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
...A klienst ha így hozom létre, a változók után, de a Form1 előtt, akkor a port probléma megoldódott!
Sajnos, így a GUI-ból nem tudom módosítani a portokat.
-
válasz kingabo #6485 üzenetére
Nem pont 20 karakter, csak kb. Hogy pontosan mennyi az a felbontás, és betüméret függő. Ha jól láttam a linkelt fürumon pixel pontosan kiszámolja, hogy kifér-e a szöveg. Ez nagyon szimpi, csak még nem értem minden sorát.
Súgógépet próbálok csinálni. Ehez nagy betük kellenek, hogy távolabbról is jól olvasható legyen, ezért nem sok betű fér el egy sorban.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pigster
senior tag
válasz kingabo #5682 üzenetére
C# WPF Project
Amit te leírtál úgy sem működik, hiába kattintok kétszer nem generál le semmit. Eredetileg egy gombnak akartam Click eseményt létrehozni: duplakatt a gombon a Designerben, de semmi sem történik, Amint írtam a te mödszereddel sem működik. Mi a teendő?
Egyébkénta duplakatt, mint olyan működik, Visual Studion belül csináltam egy Tools/Import Export Settings/Resetet, nem lett jó. Ezután Visual Studio telepítőben: Repair, nem lett jó. Több ötletem nincs. -
-
vlevi
nagyúr
válasz kingabo #4145 üzenetére
Kollégám hülyéskedik, és a pácsó szóban nincs c betű
Ahogy a Sony márkanév sem tartalmaz n -t"Ezért írom mindig, hogy "StringComparison.InvariantCulture" kell használni!"
Ott csak Equals és ilyenek vannak. Startswith, indexof, ... megoldható vele valahogy? Nem ismerem a Stringcomparison class-t, ezért kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
-
Jester01
veterán
válasz kingabo #3426 üzenetére
Elég egyszerű mivel regexben a | jel használható VAGY kapcsolatra.
Kicsit zárójelezni is kell, tehát ez lesz belőle: ^(([-+]?[0-9]+)|(N/A))$
Működés közben lásd itt.Nem tudom pontosan mihez kell, de látatlanban erre nem javaslom a regexet, sokkal inkább valami olyasmit, hogy line == "N/A" || Int32.TryParse(line, result)
Jester
-
j0k3r!
senior tag
válasz kingabo #3278 üzenetére
tolj egy refresht, utana mar jo lesz (megkapja a megfelelo referrer-t)
(#3277) WonderCSabo: nalam az elobb egy proba wpf alkalmazasnal (volt rajta kemeny 1 db button) 3 perc utan meghalt a designer, aztan kuldeni kellett egy error reportot ms-eknek...
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
veterán
-
amargo
addikt
válasz kingabo #3004 üzenetére
Mivel írtad, hogy sokszor használod, ezért kérdem még is miért? Elolvastam, jól ismerem, mire lehet használni, párszor már belefutottam ennek hiányába, de ennyi.
-Zeratul-: Máig én sem hallottam, hogy itt is van.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
veterán
válasz kingabo #2999 üzenetére
Ez is oké már erre is rájöttem, de akkor a kérdésem annyi, hogy: Ha nincs egymásban a két for akkor hogy íratod ki egymás mellé a listboxba a két változót?
Mert így max az érhető el hogy jönnek a neve, majd utána a pontszámok, nem pedig az, hogy:
[0. Név] [0. Pont]
[1. Név] [1. Pont]Az egymásba ágyazott for ciklus tűnt jó megoldásnak, de mégse' megy.
A szerkesztett részre: Oké, köszönöm a tanácsot, így fogok tenni.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kingabo #2995 üzenetére
Oké.
Beolvasom a fájl tartalmát az Ossztombbe.
Majd 0-tól indulva elmegyek kettesével elemszámig.
Ezt beleíratom a Nevek vektorba.Aztán egy másik for-ral - ami 1-től indul - elmegyek ugyancsak elemszámig, kettesével, ezzel rakom bele a pontokat a Pontok vektorba.
Végül még ebben a for ciklusban kiíratom a Nevek-t és a Pontok[j]-t
Tehát értelmezésem szerint, a következő outputnak kéne lenni a két ciklus lefutása után kiíráskor
[0. Név] [0. Pont]
[1. Név] [1. Pont].
.
.
s így végig.Amúgy simán feltölti a vektorokat úgy ahogy -Zeratul- írta, csak épp nem írja ki őket.
Üdv. core2
-
ArchElf
addikt
válasz kingabo #2710 üzenetére
Kerülő megoldásnak ott van a statikus osztály (nem kell inicializálni) és az extension methods (statikus osztályokban levő metódusok hozzáadhatók már meglevő osztályokhoz).
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
zedecske
tag
válasz kingabo #2640 üzenetére
Asszem agyhugykovet kaptam igy az unnepek elott.
Ugyanis: hiaba deklaralok akar lokalis, akar globalis valtozot, a debug mind a kettot figyelmen kivul hagyja. Nem is listazza ki a berakpointra futas utan.
Nem tudom hogy mi a *sipszo*-t *sipszo*-zik velem ez a *sipszo*-s kis *sipszo* (szuletesi neven: Visual Studio 2010 Express) , de asszem mara befejeztem. Kulonben is holnap mar karacsony.
Majd felvetem a problemat unnepek utan, az addigra kinott hajammal.Boldog, c#-mentes karacsonyt kivanok az egybegyulteknek!
A Fallout 3 igenis netes játék, mert mire összeguglizod az összes bugfixet, addigra több időt töltesz online, mint gameplay-el .-.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz kingabo #2122 üzenetére
És ki mondta, hogy a Prohardver a nagy helyesírásguru?
Amúgy meg >>> [link]....
Szóval ez még minimális szinten sem mérvadó.=======
(#2121) stevve : pontosan erre gondoltam én is. Ergo egyáltalán nem függ össze, ki mennyi idő alatt végez a sulival, és az, hogy valaki mekkora góré lesz a szakmájában.
Sk8erPeter
-
Alkimista
csendes tag
válasz kingabo #1992 üzenetére
Először is köszi a választ.
Nem meggyőzni akartalak csak a problémára megoldási javaslatot Sajna nem mondhatom meg egy cégnek sem, hogy holnaptól sql servert vagy éppen orclet használjon, még csak azt sem hogy ezek melyik verzióját. Legtöbb helyen SQL server 2000 van és nem is tervezik hogy más verzió bevezetését.
Nem egy cégnél van 2 fajta adatbázis hanem cégenként eltérő. Nem én találtam ki ezt a megoldást, csak örököltem a problémát.
Bocs hogy nem fogalmaztam egyértelműen, szép napot.
Alkimista
-
törölt tag
válasz kingabo #2024 üzenetére
Jó, csak, hogy objektív eredményt kapjak, ahhoz elég sok folyamatot le kell állítani.
Az előző tesztnél is 1 milló Button-nál a lapozófájl mérete 406 milló bájttal növekedett és a teszt alatt a proci 100%-on ment.De azért ezt is leteszteltem.
void ciklus0()
{
int i = 0;
i++;
}
void ciklus1()
{
int i = 0;
++i;
}
Ezeket hívtam meg 100 millószor. Az eredmény:
120,815924676848 sec. a ciklus0-ra és
120,841825454048 sec a ciklus1-re
az eltérés 0,020 %, tehát nagyon minimális.
Egyébként a tesztelő programot elteszem, mert még máskor is jól jöhet, de mondjuk sűrűn nem használom a proci terhelése miatt. -
törölt tag
válasz kingabo #2012 üzenetére
Volt egy kis időm, így sikerült leellenőriznem. Pont az ellenkezője jött ki, mint amire számítottam. Az eltérés -3 / +3 % volt a 2 között. A foreach azonban kis méretű tömbnél és/vagy kevés hívás esetén volt gyorsabb, nagy méretű tömb és/vagy sokszori hívás esetén pedig a for volt gyorsabb. Az eltérés azonban mindkét esetben minimális volt. Mondjuk 1 millós tömb és 1000-szeri meghívás esetén 0,4 másodperc volt az eltérés a for javára.
shev7 és -Zeratul- : igazatok van, ezt benéztem.
Mindenesetre az is érdekes, hogy az equals itt is csak akkor haszálható, ha előtte "=" (tehát értékadással) lett a 2 button egyenlővé téve.
-
martonx
veterán
válasz kingabo #1981 üzenetére
Visszatérve podDiablo eredeti kérdéshez, szerintem rosszul közelítitek meg. Ez nem programozás technikai kérdés, hanem program szervezési kérdés.
Azaz a kérdés az, hogy miért kell egy gombnak a képéről megmondani, hogy egyezik-e egy másikkal?
Mert ha egy állapotot akarunk jelezni a képpel, akkor sokkal egyszerűbbnek látnám ezt egy változóban is eltárolni, amit utána könnyen le lehet kérdezni, nem kell képeket összehasonlítani.
Mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem, hogy mi is lenne az eredeti feladat, csak van egy olyan érzésem, hogy háttal ültök a lovon.Én kérek elnézést!
-
fatal`
titán
válasz kingabo #1976 üzenetére
"(#1975) hunfatal: ez is bitről bitre hasonlít össze, szal ugyanott vagy."
Nem mindegy, hogy egy memorystreamet hasonlítasz össze, vagy pixelenként a színt. Utóbbi sokkal lassabb volt.
Persze simán lehet, hogy a .NETben ez másképp van megoldva, a delphi mégis csak a nagyon régi és ótvar lassú pascalra építkezik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kingabo #1976 üzenetére
ez is bitről bitre hasonlít össze, szal ugyanott vagy.
Viszont bármilyen formátumot képes kezelni(pl. [pod]Diablo programjában is .png van), nem csak bitmap-ot, és unsafe sem kell hozzá.
Valamint, ahogy írtam, Filestream-el lassabb, de kevésbé memfaló.
De a lényeg, hogy így vag úgy, de megoldható. -
fatal`
titán
válasz kingabo #1973 üzenetére
Az nagyon lassú. Bár C#-ban nem próbálkoztam ilyennel, de delphiben azt lehetett csinálni, hogy mindkét képet betöltöttem egy MemoryStream-be és azoknak a tartalmát hasonlítottam össze (nem kell fájlba menteni).
A delphis kód így nézett ki:
function Osszehasonlit(B1, B2: TBitmap): Boolean;
var
S1, S2: TMemoryStream;
begin
S1 := TMemoryStream.Create;
S2 := TMemoryStream.Create;
try
B1.SaveToStream(S1);
B2.SaveToStream(S2);
Result := CompareMem(S1.Memory, S2.Memory, Max(S1.Size, S2.Size));
finally
S1.Free;
S2.Free;
end;
end;Gondolom van valami hasonló .NET-ben is. A ramot falja ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kingabo #1973 üzenetére
Az az igazság, hogy én is csak "Memóriafaló" megoldással tudtam megoldani.
bool Imageegyezike(Image kep1, Image kep2)
{
System.IO.MemoryStream ms1 = new System.IO.MemoryStream();
kep1.Save(ms1, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Png);
System.IO.MemoryStream ms2 = new System.IO.MemoryStream();
kep2.Save(ms2, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Png);
int i = 0;
int j = 0;
System.IO.BinaryReader br1 = new System.IO.BinaryReader(ms1);
System.IO.BinaryReader br2 = new System.IO.BinaryReader(ms2);
br1.BaseStream.Seek(0, System.IO.SeekOrigin.Begin);
br1.BaseStream.Seek(0, System.IO.SeekOrigin.Current);
br2.BaseStream.Seek(0, System.IO.SeekOrigin.Begin);
br2.BaseStream.Seek(0, System.IO.SeekOrigin.Current);
try
{
do
{
i = br1.ReadByte(); j = br2.ReadByte();
if (i != j) break;
} while (i != -1 && j != -1);
}
catch (System.IO.IOException exc)
{
}
br1.Close();
br2.Close();
if (i != j)
return false;
else
return true;
}
Mondjuk nagyobb méretű képeknél a MemoryStream helyett lehet FileStream. Lassab, de kevésbé memóriafaló. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz kingabo #1967 üzenetére
Útvonalat valóban nem, de 2 Image-t össze tud hasonlítani, hogy pontosan egyeznek-e.
Persze kivétel például a "this.BackgroundImage", mert ide amikor betölti, akkor az eredeti képből vagy levág, vagy többszörözi, hogy kitöltse a méretet. Így ez sosem fog megegyezni az eredeti képpel.
Egyébként minden további nélkül meg lehet nézni, hogy 2 Image teljesen azonos-e. -
Speederer
senior tag
válasz kingabo #1955 üzenetére
Akkor ki tudnád fejteni bővebben (kóddal) azt amire gondolsz? Bocs, csak még annyira nem vagyok otthon a témában, és ennyiből nem sikerült teljesen megértenem.
A switch tényleg szebb lenne, azt majd átírom.
Meg a key_down-ba is beleírom amit kell, de egyelőre elég volt maga a lényeg.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz kingabo #1948 üzenetére
Valami ilyesmit sikerült összehoznom:
public string atvalt(string honnan, int mit)
{
int mibe = 0;
TextBox[] tb = new TextBox[4];
tb[0] = textBox1;
tb[1] = textBox2;
tb[2] = textBox3;
tb[3] = textBox4;
if (honnan == "")
{
for (int i = 0; i < tb.Length; i++)
{
tb[i].Text = "0";
}
}
else
{
for (int i = 0; i < tb.Length; i++)
{
if (i == 0) { mibe = 10; }
else if (i == 1) { mibe = 2; }
else if (i == 2) { mibe = 8; }
else if (i == 3) { mibe = 16; }
tb[i].Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(honnan, mit), mibe);
}
}
return null;
}
private void textBox1_KeyUp(object sender, KeyEventArgs e)
{
atvalt((sender as TextBox).Text, 10);
}Így elég 1 sor minden textBox_KeyUp-hoz.
A tömb elemeit csak így felsorolással tudtam megadni, pedig valahogy így szerettem volna:
TextBox[] tb = new TextBox[textBox1, textBox2, textBox3, textBox4];Ez miért nem tetszik neki?
[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz kingabo #1916 üzenetére
Félre értés ne essék. Nem azért nem használtam a Te módszeredet mert nem jobb, vagy én nem akartam volna, hanem mert a tanárnak feltűnt volna és nem tetszett volna, ha nem az ő módszereit használtam volna.
Egyébként itt a megoldás amit a tanár várt volna. 1 dimenziós tömbök és indexof&substring.....
Console.WriteLine("Kérem a neveket az üres string végjelig: ");
string[]nevek = new String[50];
int hossz = 0;
string nev;
while(hossz<50)
{
nev = Console.ReadLine();
if(nev != "")
{
nevek[hossz] = nev;
hossz ++;
}
else
{
hossz = 50;
}
}
Console.WriteLine("Névnap: ");
string nevnap = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("");
for(hossz=0; hossz<50; hossz++)
{
if(nevek[hossz] != null)
{
int i = nevek[hossz].IndexOf(" ");
string a = nevek[hossz].Substring(i+1);
if(a == nevnap)
{
Console.WriteLine(nevek[hossz]);
}
}
else
{
hossz = 50;
}
}
Console.ReadKey(); -
ArchElf
addikt
válasz kingabo #1866 üzenetére
"Egyszerre" válaszoltatok (legalább is szerintem csak valszeg nem frissített válaszadás előtt), ezért is szerkesztette a hozzászólását.
Písz! Nem kell mindjárt leharapni a fejét.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
-
klambi
addikt
válasz kingabo #1846 üzenetére
InitializeComponent();
for (int i = 1; i <= 31; i++)
comboBox3.Items.Add(i.ToString());
this.comboBox2.FormattingEnabled = true;
this.comboBox2.Items.AddRange(new object[] { "Január","Február","Március","Április","Május","Június","Július","Augusztus","Szeptember","Október","November","December"});
this.comboBox1.FormattingEnabled = true;
this.comboBox1.Items.AddRange(new object[] {"Fekete","Fehér","Piros","Kék","Zöld","Rózsaszín","Sárga","Szürke","Vörös","Narancs","Lila","Barna"});
// MessageBox.Show(comboBox1_SelectedIndexChanged + comboBox2_SelectedIndexChanged + comboBox3_SelectedIndexChanged);
}
eddig ennyi, a message box nem jó,d e azt majd megnézem azért kommenteltem ki, az értékadások még nem tiszták mindig, próbáltam azt csak nem tudtam jól megcsinálni a szintaktikát..:S"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
klambi
addikt
válasz kingabo #1818 üzenetére
fájból nem akarom semmikép!
ezen az oldalon találtam 1-2 dolgot, csak nem tudom összetenni a kódot, hogy működjön... valami még nem tiszta!
csak annyi kéne hogy ha beállítom a legördülő részeket akkor 1 külön ablakban felvillanyon a szöveg!pl: beállítom hogy: május 18 kék ---> (külön ablakban megjelenik a hozzájuk rendelt szöveg)
bohóc lettem mert szívtam pl...
az a lényeg hogy minden hónapnak napnak és színnek meg kéne adni 1 szöveg értéket, és ha ezeket beállítod akkor 1 balakban kiírja őket egymás után.
ennyi lenne!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
tototos
őstag
válasz kingabo #1799 üzenetére
Végül nekem is sikerült. Nagyon köszi hogy megcsináltad.
Nálam úgy néz ki hogy van a főszál, ebből meghívok egy backgroundworkert ami az adott feladatot futtatja, pl program letöltés vagy hardver init. Ez után elindítok egy másik szálat ami a progress baron fogja futtatni a a csíkot, majd a főszálból meghívom a progressform.showdialog(this) parancsot. Erre a parancsra figyeljetek mert addig benne van míg be nem zárjuk a formot, tehát magát a főszálat teljesen megfogja. Na és Amikor a backgroundworker végzett akkor az ő eventje peidg bezárja a formot és lelövi a szálat. -
RedSign
tag
válasz kingabo #1787 üzenetére
Igen hasonló módon, de sajnos ha a kamerát bekapcsolom az OpenConnectionnel, akkor a kép eltűnik (előtte ott van) és csak a kamera képe marad... ha leállítom, akkor visszatér a kép...
Igen lehet, mert ott van onPaint...
Hm, nem lehet hogy az a gond amit a camera kódjában olvasok?
// Create a child window with capCreateCaptureWindowA so you can display it in a picturebox.
[ Szerkesztve ]
http://www.redsign.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest