Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nokia 2660 Flip - JOMObil
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- IFA 2024: A Timekettle új fordítógépe már közel van ahhoz, amire várunk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
IFA 2024: Vivobookok triójával készült az ASUS
ph Egy klasszikus és két 360 fokban kihajtható modell érkezik.
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutszi
veterán
A snippet-eket nem szoktad használni? Az tartalmazza ezeket a zárjeleket is...
pl ctor + tab + tab = contructor... De ilyen a for, if...stb-nél is van...Egyébként ez nekem is szúrta a szemem, mert Java-s IDE-knél ha nyitok akkor automatikusan zár is....kényelmes.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
fatal`
titán
Leütöd a nyitót, nyomsz egy entert és beírja a zárót, nem értem a problémát.
Ráadásul az altgr meg a b sincs túl messze egymástól. De shift+alttal tudsz váltani a billentyűzet nyelvei között, ez sem egy lassú művelet.
A begin-endnél rosszabb megoldás meg szerintem kevés van
-
vlevi
nagyúr
Na, közben rajzoltam magamnak egy code snippetet, ami pont úgy működik, mint pl. a gyári foreach. beírom, hogy met, aztán tab-tab és kész. A foreachből másoltam, minimálisat kellett rajta átírni.
Ha valakinek kell, felraktam a dropboxra, csak be kell másolni a dokumentumok mappába, a visual studio 2010 (12, kinek mi van), könyvtárába, pl.
C:\Users\VLevi\Documents\Visual Studio 2012\Code Snippets\Visual C#\My Code Snippets -
nagyúr
"Ha azt szeretnéd, hogy a consolra a felhasználó nevét írja ki, akkor overrideolnod kell a ToString metódust. Mert alapfelállásban a class neve íródik ki."
Elnézést, hogy a távolból belekotyogok, de mi a szösznek van akkor a property, ami pont a nevet használja? Miért az osztály ToString()-jét override-olod, ha magad gyártod le a kész megoldást előtte? Ennek így semmi értelme.
j0k3r!:
Ha diplomamunka, minimum említsd meg a biztonságot, mint külön concern és legalább a SOA alapjait, mert amit te szeretnél az egy SOA végső soron... illetve az volna a szép. Az, hogy ez most REST vagy SOAP, már más tészta.[ Szerkesztve ]
-
Na, ma is tanultam valamit. Amikor elkezdtem írni ezt a hozzászólást, meg voltam győződve ennek ellenkezőjéről (pl. mert a Paint.NET is külön időt tölt "optimalizálással"), de nem ez az általános viselkedés. Bocs a fölös OFFért.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
-
martonx
veterán
Ez ASP.NET-re is vonatkozik vajon? Mert az elég durva teljesítmény hiány lenne, ha folyton elölről kezdené a JIT a melót, minden page request-nél. Vagy pont ez miatt indulnak elsőre olyan lassan az ASP.NET oldalak? Azt hittem ilyenkor az a lassúság oka, hogy a worker szálakat életre kell lehelni / létre kell hozni.
IIS8 preload modul ezen is segít gondolom?Én kérek elnézést!
-
A public static int mezőt bárhonnan el tudod érni a Form példány nélkül, hiszen azért static. Ezzel nagyon gyorsan és igénytelenül át lehet hidalni a problémát. Rendes MVC felbontás nélkül kár erőlködni szerintem szépítési kísérletekkel...
A formos kérdésre: mi a kénkőért tennél ilyet? Azaz miért kéne a Formot bárkinek ismernie?
-
sztanozs
veterán
-
xKacsax
aktív tag
Hmm, elnézést a tudatlanságomért, 3 napja kezdtem el C#-ozni. Na most pedig az a helyzet állt elő hogy így már működik, de az ablak egy aboutbox aminek a beállításai (színek,méretek,kép) az enyémek csak ami az adatmezőkbe lett beírva (mint a gomboknál) ott nem az én szövegeim szerepelnek. Miért van ez ?
Verba volant, scripta manent.
-
double keres = 22;
Termek talalat = (from x in Termekek where x.Ertek == keres select x).First();
if (talalat == null)
{
Console.WriteLine("Nincs találat");
}
else {
Console.WriteLine("Találat {0} {1} ", talalat.Nev,talalat.Suly);
}Ha nincs találat, akkor nem null lesz az eredmény, hanem egy szép exception, ezért:
var talalat = Termekek.FirstOrDefault(x => x.Ertek == keres);
-
veterán
Szia!
Tökéletesen sorba is rendezi, de pl. ebben az állapotában ha a lista első számhármasának harmadik tagját szeretném elérni akkor azt hogy teszem meg
Pl. csak annyit tudok, hogy az első oszlop 1-7 mehet, mivel az a hét napjainak jelzője. Tehát monjuk ha az első nap (első adat) első útjának (második adat) kilométeradatait szeretném kiiratni (harmadik adat akkor az kb. hogy teszem meg?
Üdv. core2
-
veterán
Szia!
S akkor mi a teendő ha a hét utolsó bejegyzéséhez tartozó utolsó út utolsó km adatát szeretném elérni?
pl 7 8 25
Akkor már ez a metódus nem működik, s csak magának a listának vannak olyan tulajdonságai melyekkel így tudnék rendezni, de ott meg nem tudok az adott elemre hivatkozni.
Üdv. core2
-
A StringComparison egy enum, amit a String StartsWith metódusa egyik változatának tudsz megadni paraméterként.
-
sztanozs
veterán
Az "eredetit" nem tudod, mert az pont kitölti a maga által elfoglalt memóriahelyet.
(illetve bele tudod másolni saját magába kisebb vagy nagyobb méretben, de az alapvető tulajdonságai - size, depth nem változik)
Méretváltoztatásra kell egy úgy bitmap (tekintsd úgy, mint egy rajzfelületet) és arra be tudod illeszteni az eredeti bitmap-edet bármilyen nyújtásban.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vlevi
nagyúr
kicsit tovább tartott, mint gondoltam, de ez sikerült ennyi idő alatt:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace oraperc
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
DateTime[] datumok = { DateTime.Now, DateTime.Now.AddHours(8), DateTime.Now.AddSeconds(77) };
foreach (var item in datumok)
{
Console.WriteLine(item.oraperc());
}
Console.ReadKey();
}
}
static class MyExtensions
{
public static string oraperc(this DateTime d)
{
int hh = d.Hour;
int mm = d.Minute;
return hh.ToString("D2") + ":" + mm.ToString("D2");
}
}
}A végeredmény:
17:21
01:21
17:23[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
Igen,stringbuilderrel lényegesen gyorsabb lett,mint előtte.
Különösebb oka nem volt,leginkább a rutintalanságból jött.Nem találkoztam még ilyen problémával ezért nem is gondoltam ,hogy ebből gondom lesz,de most már ezt is megtanultam.
Még ezzel a fránya fájlba írással kűzdök ,de már nagyon örülnék ha sikerülne.Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
sztanozs
veterán
-
cigam
félisten
Az adatszerkezetek, algoritmusok, feltételes elágazás, ciklusokk,... ezek mind olyan dolgok amik fontosabbak (szerintem) mint a nyelv szintaktikája, amivel ezeket leírod.
+ kezdőnek inkább a logo, vagy basic emészthetőbbnek tűnik, mint valamelyik objektum orientált nyelv
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Hát ezt inkább ne csinálja, van erre beépített megoldás is.
-
Alexios
veterán
Nyílván a var k=0 esetben doublet szeretnél akkor nem ezt használod, vagy eletszerubb esetben mondjuk mint ososztaly/interfész szeretnél rá hivatkozni de ezek azért nem a kifejezett hiba esetek, bár az overloaded esetben nem értelek hiszen vissza teresi értékkel nem lehet overloadolni, ha meg rossz paramétert adsz meg akkor nem a neked rosszabbat fogja adni, hanem azt amit meghivtal.
Én pl mindig vart használok, azokkal a kivetelekkel amikor vagy nem lenne egyértelmű ezek alapján mi az, vagy tényleg csak valamelyik interfész részét akarom mondjuk láttatni.
[ Szerkesztve ]
-
harylmu
őstag
De ha simán el tudom képzelni, hogy van két overloaded metódus, az egyik int-t ad vissza, a másik stringet, és ha nem figyelsz a paraméterezésnél, akkor a var walami=metodus(); a rosszabbikat fogja neked választani.
Azért az kemény lenne.
Type 'Program' already defines a member called 'Get' with the same parameter types
ja, sorry, te "hasonló" paraméterekről beszéltél és figyelmetlenségről. ebben az esetben nem fogadom el az érved.
[ Szerkesztve ]
-
harylmu
őstag
Deferred execution egyébként érdekes téma. Akit érdekel, debugger-rel biggyesszen egy breakpoint-ot a foreach-re és lassan nyomogassa az F10-et, és nézze a konzol output:
string sourceFolderPath = $"C:\\Users\\{Environment.UserName}\\Desktop";
string filePattern1 = @".txt";
string filePattern2 = @".exe";
var matchingFiles = Directory.GetFiles(sourceFolderPath, "*", SearchOption.TopDirectoryOnly).Where(x =>{
Console.WriteLine($"executing now on {x}");
return x.EndsWith(filePattern1) || x.EndsWith(filePattern2);
});
foreach (string filePath in matchingFiles)
{
Console.WriteLine("one iteration in foreach");
Console.WriteLine(filePath);
}És nézze meg ugyanezt, ha .ToList()-et végére biggyeszt.
var matchingFiles = Directory.GetFiles(sourceFolderPath, "*", SearchOption.TopDirectoryOnly).Where(x =>{
Console.WriteLine($"executing now on {x}");
return x.EndsWith(filePattern1) || x.EndsWith(filePattern2);
}).ToList(); -
Flowtation
őstag
Ne érts félre, nem becsülöm le a console-t. Egyszerűen csak Form-ban tanulunk és nekem most le kell vizsgáznom. Mivel ennyi ismerettel nem lehet csodákat várni, nem is hajtok a jeles érdemjegyre. De egyébként felkeltette az érdeklődésemet a dolog, szivesen foglalkoznék vele többet is szabadidőmben. De most kell a vizsga.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
szoke12
őstag
Valóban kellett az IO osztály. Ez lett a végleges megoldás:
string[] extensions = new string[] { ".jpg", ".JPG", ".jpeg", ".JPEG", ".PNG", ".png" };
string route1 = Directory.GetCurrentDirectory();
route1 = route1 + "\\" + subfolder + "\\";
DirectoryInfo jpegInfo = new DirectoryInfo(route1);
FileInfo[] files = jpegInfo.GetFiles()
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray()[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
togvau
senior tag
Gondoltam, de így is átment más szálakra aminek kell, csak azt én kezeltem mi, hogyan megy át. De ez más nyelvekben is meg van oldva, ilyen async kényszerítés nélkül.
Csak azt nem értem, hogy miért vannak ilyen hibás, nem ajánlott dolgok a rendszerben, mert nem csak a webclient ilyen, más hasonlókról is hallottam. És még csak nem is deprecated-ek.hitler, sztálin, micro usb
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen