Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz lord.lakli #7195 üzenetére
Azt írta, hogy 3 hete kezdte. Szerintem nem érdemes rögtön az alap algoritmusokat átugrani LINQ-val.
-
netpeti98
addikt
válasz mrhitoshi #7159 üzenetére
Nem kell neki külön lista vagy tömb és a mérettel se kell törődni, mert a stringeket tudod char tömbként kezelni.
Pl.:
string s = "Hello";
Console.WriteLine(s[1]); //eA hosszát egy normál tömbhöz hasonlóan a s.Lenght property adja meg. Pl.:
Console.WriteLine(s.Length); //5
Ugyanúgy bejaárhatod for vagy foreach segítségével, de még a LINQ is működik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
A Windows 10 esetében a Developer mode hordoz valami plusz biztonsági kockázatot (már megint egy biztonsági kérdés )? Az említett biztonsági figyelmeztetés csak arra vonatkozik, hogy az ellenőrizetlen forrásból származó appok kárt okozhatnak, vagy valami mást is megnyit a rendszerben amit kihasználhat egy kártevő?
Vagy ha biztosra akarok menni akkor csak a fejlesztés idejére kapcsolom be, egyébként Windows Store módban használom a rendszert?[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
A Nuget mennyire megbízható és biztonságos? Vagy ez csomagonként változik?
-
netpeti98
addikt
Közben ismét adódott egy kis probléma A WPF képekkel (asztali WPF alkalmazás)
img.Source = new BitmapImage(new Uri("D://2.png"));
Ezzel a kóddal sikerül betölteni a képeket. De sehogy nem tudom elérni, hogy a program könyvtárából töltse be a képeket. Már végigpróbáltam mindent (Resources, stb) de sehogy nem sikerül rávennem a betöltésre.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz netpeti98 #6770 üzenetére
Megvan a megoldás a WPF Image problémámra. Legalább is eddig ezzel sikerült normálisan betölteni a képet, holnap kipróbálom, hogy mennyire beépíthető a programomba.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Sziasztok!
Adott egy a WPF felületen egy alapkép. Ezt szeretném magából a C# programból megváltoztatni bizonyos feltételektől függően. Ebben az esetben milyen megoldás felé érdemes nézelődnöm?
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Mostanában kezdtem el újra foglalkozni a nyelvel. Ki milyen tutorialokat, leírásokat javasol az osztályokra? Lassan kezdem megérteni őket, de jó lenne valami egyszerű alapozó.
-
netpeti98
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Igazatok van, kicsit jobban bele kellett volna gondolnom az algoritmus működésébe.
Amúgy ezt a feladatot próbálom megoldani:
"3. feladat: Könyvtári pakolás (18 pont)
Egy könyvtár polcán egy sorban N darab könyv van, de nem a kívánt sorrendben. A könyvtáros minden könyvre ráragasztott egy cetlit, amire ráírta, hogy a helyes sorrendben hányadik helyen kell majd lennie. A kívánt sorrend kialakítását párok cseréjével akarja megvalósítani.
Készíts programot (pakol.pas, …), amely kiszámítja, hogy legkevesebb hány cserével lehet kialakítani a kívánt sorrendet!
A pakol.be szöveges állomány első sorában a könyvek N (2<=N<=30000) száma van. A második sor pontosan N különböző pozitív egész számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva, az i-edik szám értéke az i-edik könyv helyes sorrendbeli sorszáma.
A pakol.ki szöveges állomány első és egyetlen sora egy egész számot tartalmazzon, azt a legkisebb M számot, amire a bemenetben megadott könyvsorozat M számú cserével a kívánt sorrendbe rakható!
Példa:
pakol.be
10
7 10 1 3 2 8 4 9 6 5pakol.ki
7
"A példában milyen algoritmust használ?
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz K_Gabor #4990 üzenetére
Valami így se stimmel
int szamlalo = 0;
for (int a = 0; a < konyvek.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < konyvek.Length; ++b)
{
if (konyvek[b] < konyvek[a])
{
szamlalo++;
int c = konyvek[a];
konyvek[a] = konyvek[b];
konyvek[b] = c;
}
}
}Ha ezt a sorozatot adom be neki: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5 akkor ezt 7 lépésből tudni kellene cserélni neki, de 21 az eredmény. Annyi, hogy módosítottam az általad leírtakat, hogy növekvő sorrendbe rendezzen.
-
netpeti98
addikt
Ha arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi cserére volt szükség egy növekvő sorrendbe rendezéskor, akkor azt melyik algoritmussal lehet megoldani? Például: az eredeti számsor 1, 3, 2, 4, 5 itt (egy cserére volt szükség)
Eddig ezzel a rendező algoritmussal próbálkoztam, de nem jön össze a megszámlálás:[link] -
netpeti98
addikt
Ha egy sorba vannak szóközzel számok elválasztva egy .txt fájlban (pl: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5) akkor azokat, hogy lehet beolvasni külön-külön? Tehát töltsön fel felük például egy tömböt. A soronkénti beolvasás már megy.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Van nekem 2 int típusú változóm int a = 5, b = 4;
Ha kiadom azt a parancsot, hogy a -= b; akkor az a értéke lesz az eredmény, ha kiadom azt, hogy b -= a; akkor a b értéke lesz az eredmény. Akkor ha jól értem, ha rövidítő operátorokkal végzem el ezeket a műveleteket, akkor mindig az első változó értéke lesz az eredmény (amiből kivontam a másikat)?[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Azt, hogy lehet a legkönnyebben megoldani, hogy egy begépelt szöveg vagy szám legyen a változó értéke.
Például elindul a program, kéri, hogy gépelek be egy rövid szöveget, a begépelt szöveg a string a értéke lesz, majd ezt kiíratom újra a Console.WriteLine(a); paranccsal. Találtam mintát az interneten, de hibával elszáll.Szerk: parancssoros alkalmazás
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
A Visual Studio Express 2013-al készíthetők még hagyományos asztali és parancssoros alkalmazások, vagy már csak Win RT-sek? Támogatja rendesen a C# nyelvet vagy azt csak a nagyobb változatok?
Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- MIUI / HyperOS topik
- Posta, csomagküldés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Prime Video
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest