- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
dudikpal #8796 üzenetére
Freeman A. - Pro ASP.NET Core MVC 2 (2017)
A fentit kb 1/2-3/4 évvel ezelőtt rágtam át. Nem sok közöm volt előtte az MVC-hez, de a könyv jól felépített, logikus és általában nem éreztem azt hogy rabolná az időmet.
Viszonylag problémamentesen tudtam követni a példákat, az egyedüli komoly nehézség emlékeim szerint az Identity Management-tel foglalkozó fejezetek voltak, amit a könyv írása óta részben átdolgoztak, ezért nem tudod módosítás nélkül átemelni azt, ami példakód az érintett fejezetekben van.
A félkész webshop példa ami a könyvben van némi magyarázattal (és kevés screenshottal) kb 130 oldal. Ebben csak abszolút minimális kliens oldali kód van (Bootstrap + minimális custom JS). Egyébként sem tesz a könyv semmilyen erőfeszítést egy JS-gyorstalpalásra, én ezt előnyként éltem meg, arra nyilván van más anyag, a szerző csak minimálisan kalandozik el szerver oldalról.
Cserében ahogy végigvezeti a (félkész) webshop demót minden új funkcióhoz elkészíti a unit teszteket is.
Azóta sok víz lefojt a Dunán, de a könyv szerintem még mindig jól használható.
-
válasz
dudikpal #8793 üzenetére
c# + webes több rétegű architektúra
A lokál dolgok felett már eljárt az idő. Próbáld meg átemelni e jelenlegi megoldásod webre (külön webszerver, külön auth szerver, külön alkalmazás logika (app szerver) és külön adatbázis szerver. A cél, hogy ezekben csak a szükséges dolgok legyenek megvalósítva és ezek biztonságosan (authentikálva, authorizálva, titkosítva és alárva/ellenőrizve) kommunikáljanak egymással. Néhány helyen nem lesz elég a c#, így fel kell szedned mellé némi JS-t is.
-
válasz
dudikpal #8785 üzenetére
Brute force módon csinálsz egy flag-et, bool isNameSet = false, első alkalommal a textbox readonly, beállíthatja a nevét, utána mentés, isNameset = true, következő form betöltéskor checkeled hogy milyen állapotban van a változó, ha true, akkor readonlyvá teszed a nevet vagy meg se jeleníted. Például.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gamepad
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest