- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
dudikpal #8796 üzenetére
Freeman A. - Pro ASP.NET Core MVC 2 (2017)
A fentit kb 1/2-3/4 évvel ezelőtt rágtam át. Nem sok közöm volt előtte az MVC-hez, de a könyv jól felépített, logikus és általában nem éreztem azt hogy rabolná az időmet.
Viszonylag problémamentesen tudtam követni a példákat, az egyedüli komoly nehézség emlékeim szerint az Identity Management-tel foglalkozó fejezetek voltak, amit a könyv írása óta részben átdolgoztak, ezért nem tudod módosítás nélkül átemelni azt, ami példakód az érintett fejezetekben van.
A félkész webshop példa ami a könyvben van némi magyarázattal (és kevés screenshottal) kb 130 oldal. Ebben csak abszolút minimális kliens oldali kód van (Bootstrap + minimális custom JS). Egyébként sem tesz a könyv semmilyen erőfeszítést egy JS-gyorstalpalásra, én ezt előnyként éltem meg, arra nyilván van más anyag, a szerző csak minimálisan kalandozik el szerver oldalról.
Cserében ahogy végigvezeti a (félkész) webshop demót minden új funkcióhoz elkészíti a unit teszteket is.
Azóta sok víz lefojt a Dunán, de a könyv szerintem még mindig jól használható.
-
sztanozs
veterán
válasz
dudikpal #8793 üzenetére
c# + webes több rétegű architektúra
A lokál dolgok felett már eljárt az idő. Próbáld meg átemelni e jelenlegi megoldásod webre (külön webszerver, külön auth szerver, külön alkalmazás logika (app szerver) és külön adatbázis szerver. A cél, hogy ezekben csak a szükséges dolgok legyenek megvalósítva és ezek biztonságosan (authentikálva, authorizálva, titkosítva és alárva/ellenőrizve) kommunikáljanak egymással. Néhány helyen nem lesz elég a c#, így fel kell szedned mellé némi JS-t is.
-
válasz
dudikpal #8785 üzenetére
Brute force módon csinálsz egy flag-et, bool isNameSet = false, első alkalommal a textbox readonly, beállíthatja a nevét, utána mentés, isNameset = true, következő form betöltéskor checkeled hogy milyen állapotban van a változó, ha true, akkor readonlyvá teszed a nevet vagy meg se jeleníted. Például.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged