- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Bocsi, ezt a reszt kifejtened bovebben:
"A Changed-et azért ignoráltam, mert a Dto-ban nincs benne, de még van ezen kívül benne, érdemes megmondani, hogy ezekkel ne is akarjon foglalkozni." Ez most egy ilyen nap nalam, hogy lassan fogom fel a dolgomat. (Rosszul aludtam, kave sem segit - ez ma nem az en napom)configuration.AssertConfigurationIsValid();
- ezt probaltam, es amikor lattam, hogy sok hibat dobott, nem is az en modositasomra, vissza paszoltam a labdat a tobbieknek.
Ez a letoljuk nekem az osses problemat, mert a View-on jelentkezik a dolog amit en csinaltam, kozben ok adnak szar inputot-ot valahogy tegnap betelt nalam a pohar...Ezt visszont holnap kiprobalom:
configuration.CompileMappings();
nem nagyon lattam google eredmenyekben.Majd csinalok kesobb magamnak sample-t is megnezem ott hogyan operal ez az egesz.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Raftsman #8067 üzenetére
En meg a modelbuilder-t szeretem
. De ez van, ezzel kell most dolgozni.
Fluent-es megoldas alatt az NHibarnate-et erted?
A nav property-k NULL-ok, de nem tudom, hogy miert.Koszi Goose-T majd atnezem.
Ha nem tudom berugni a kicsiket, akkor majd nem olyan finoman oldom meg.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Goose-T #8065 üzenetére
Pontosan melyik reszre gondolsz? "A forráspéldányban (Location) nem null?" Tudnal segiteni source code-dal segiteni?
Elnezest, de ma nem fog az agyam, meg kicsit kiegve is erzem magam.Szerintem ez az egesz automappeles nem is mukodik, mar csak azert, mert latom a controllerben, hogy a kollegak utolag, ott kezzel toltik fel, meg az ICollection-s manytomany relaciokat is. Alapbol nem motivalo a kodbazis.
Meg annyit latok, hogy mas DTO-nal a nested DTO property-k kivannak kommentelve.
Meg vannak itt hulyesegek a kodban. Eddig egesz jol tudtam olvasni, debugalni a kodjaikat, de most ez kifog rajtam, meg hiaba rakok oda a MapperConfighoz BreakPoint-ot nem all meg ott sosem a progi.Kezdek kifogyni az otletekbol
Olyannanl is probalkoztam, hogy mashogy bindingolom.
public LanguageDto Language {get;set;}
helyettpublic string LanugageName {get;set;}
-et hasznalok es akkor a Language.Name property-et kotom ossze a ForMember-rel de semmi.Ranyomtam ezt is a configra:
Mapper.AssertConfigurationIsValid();
Hat mit ne mondjak, csak ugy dobalja a hibakat. -
Lacc
aktív tag
válasz
Goose-T #8063 üzenetére
Ertem, csak valahol lattam olyan leirast is a ForeignKey-re ezert kerdeztem.
"Töröld csak ki a ForMember mappeléseket, mert így valószínűleg stack overflowba fut, azért hal le." Az elso verzio pont ilyen volt, hogy nem ForMember. De nem mukodott, Siman Null volt a Language es Currency.
-
Lacc
aktív tag
Hali.
C#-os automapperhez kernek segitseget, mar van egy meglevo rendszer, es en szeretnem ha a relacioban levo modeleket is tudna az automapper kezelni:
{
[Key]
[DatabaseGenerated(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int LocationId { get; set; }
public string LocationNumber { get; set; }
public string LocationName { get; set; }
public string Remark { get; set; }
[ForeignKey("Language")]
public int? LanguageId { get; set; }
public Language Language { get; set; }
[ForeignKey("Currency")]
public int? CurrencyId { get; set; }
public Currency Currency { get; set; }
public DateTime? Changed { get; set; }
public Location()
{
this.Changed = DateTime.Now;
}LocationDTO
public class LocationDto
{
public int LocationId { get; set; }
public string LocationNumber { get; set; }
public string LocationName { get; set; }
public LocationTypes LocationType;
public string Remark { get; set; }
public CurrencyDto Currency { get; set; }
public LanguageDto Language { get; set; }
}Mapper konfiguracio:
cfg.CreateMap<CurrencyDto, Currency>(); cfg.CreateMap<Currency, CurrencyDto>();
cfg.CreateMap<LanguageDto, Language>(); cfg.CreateMap<Language, LanguageDto>();
cfg.CreateMap<Location, LocationDto>()
.ForMember(l => l.Language, opts => opts.MapFrom(source => source.Language))
.ForMember(l => l.Currency, opts => opts.MapFrom(source => source.Currency))
);
cfg.CreateMap<LocationDto, Location>();En, ha a fenti mappelest hasznalom, akkor mintha egy vegtelen ciklus keletkezne, es kifagy a Visual Studio.
De igy is egy ido utan a LocationDto.Language propertije null, mikozben a LanugageID-nek van erteke.En ha jol sejtem, van ennek egy egyszerubb modja is, meg szertnem ha a mapper a Language property-hez hozzadna a LocationDTO-hoz tartozo Language objektumot.
Bar az entityben levo ForeignKey dataattribute is erdekes, nem igy kellene annak lennie?
public int? LanguageId { get; set; }
[ForeignKey("LanguageId")]
public Language Language { get; set; } -
Lacc
aktív tag
Igen, ezt tudom, de a release módban futattás úgy tűnik nem egyenlő a web.release.config használatával, ott volt beállítva.
Aztán inkább telepítettem a dev gépemre local IIS Express-t oda Publish-oltam nagy nehezen, is úgy jó volt.
Holnap majd a szerveren csekkolom, nekem a cég nem ad permission-t ezeknek a kalibrálásáraVan egy olyan érzésen valahol ott eszkálodik el a dolog. De modósítgattam a web.config-ot úgy, hogy local IIS-en jó volt, anélkül hogy az IIS-t buherálnám.
-
Lacc
aktív tag
Hali.
A Bundling and minification-t hogy kell beallitani asp.net mvc 5 projektnel a web.config-ban, hogy mukodjon?
<remove name="BundleModule" />
<add name="BundleModule" type="System.Web.Optimization.BundleModule" />Ezt hiaba adom hozza a modules-hoz, nem tortenik semmi, annak ellenere, hogy release modban indittom el a projektet.
De ha ezt a sort hozzaadom a BundleConfig.cs-ben, akkor mar latom a bundles mappat a developer tools-ben a source ful alatt. Csak ezzel meg az a baj, hogy Debug modban is igy tomoritti a js fajlokat, ami meg nem jo.
BundleTable.EnableOptimizations = true;
Ezt a templatet probalom elerni a bundles-n keresztul, de nem sikerul sehogy sem osszehoznom.
bundles.Add(new ScriptBundle("~/bundles/adminltejs").Include(
"~/Content/Themes/js/adminlte.js"
));
bundles.Add(new StyleBundle("~/bundles/adminltecss")
.Include("~/Content/Themes/css/font-awesome.css", new CssRewriteUrlTransform())
.Include("~/Content/Themes/css/AdminLTE.css", new CssRewriteUrlTransform())
.Include("~/Content/Themes/css/skins/_all-skins.css", new CssRewriteUrlTransform())
);
Az a baj, hogy publis eseteben sem latom :/ -
Lacc
aktív tag
Üdv.
Én sosem foglalkoztam Webservice-kel, de rá lettem dobva.
Anno működött, hogy a Webservice-ket (.svc) tartalmazó projektet elindítottam, akkor a böngészőben lehetett látni, minden szép infót róla.
Egy hónap után valami nem stimmel. Most már ilyen információ fogad:HTTP Error 403.14 - Forbidden
The Web server is configured to not list the contents of this director
Amely lükeség, mert ha be is konfigolom akkor is csak kilistáza a webszerveren lévő fájlokat és könyvtárakat.Az IIS Log-ban pedig csak ennyit látok:
#Date: 2017-07-03 10:55:24
#Fields: date time s-ip cs-method cs-uri-stem cs-uri-query s-port cs-username c-ip cs(User-Agent) cs(Referer) sc-status sc-substatus sc-win32-status time-taken
2017-07-03 10:55:24 ::1 GET / - 2161 - ::1 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/59.0.3071.115+Safari/537.36 - 403 14 0 8
2017-07-03 10:55:24 ::1 GET /favicon.ico - 2161 - ::1 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/59.0.3071.115+Safari/537.36 http://localhost:2161/ 404 0 2 2Hát nekem ez sokat nem mond.
Azért kéne futtatni ezt a szeméthalmaz webservicet, hogy egy másik projet-ben tudjam ezt a webservicet- updatelni, ami referenciaként hozzá van adva.
Ha közvetlenül próbálom elérni a webservice-t: http://localhost:2161/webserviceV2.svc
akkor ezt az üzenetet kapom:HTTP Error 404.17 - Not Found
The requested content appears to be script and will not be served by the static file handler.
Na erre rákeresve egy command line parancsot ajánl fel, amit meg lefutattva a windows azt írja, hogy á-á-á internal batch nem futattható.Igazából egy solution-ön belül van egy projekt ami webservice-eket futattna, de ezek nem futnak a fentebb leírt hiba miatt.
Mit lenne érdemes még átnéznem? (History alapján senki sem nyúlt ehhez a projekt kódhoz már vagy egy éve)
-
Lacc
aktív tag
Hello.
Az online fizetési megoldásokat mennyire könnyű egy asp.net alapú oldalba beintegrálni?
Most megnéztem párat, mint az OTP is, és úgy vettem észre a példák a legtöbb helyen PHP vagy Java nyelven volt. Akárcsak egy kliens Library, bár gondolom, lehet őket API-n keresztül hívogatni C#-ból.
Az ilyen kliens Library, gondolom csak megkönnyíti a dolgot. -
Lacc
aktív tag
Hali.
Mit kell letölteni és telepteni, hogy a localdev nevű SQL server-t lássam az SSMS-ben? Fejlesztéshez jó lenne egy local szerver a gépen, de én nem látom, nem találom. Google-ben meg nem azt a találatot kapom, amit keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest