Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Goose-T #8145 üzenetére
Jaj tényleg erre akartam válaszolni. Ez örök dilemma, hogy az állásinterjú mennyire legyen elmélet vagy gyakorlat orientált. Szvsz senior szintnél inkább a gyakorlat a lényeg. Mert mi van, ha pöccre meg tudja mondani, hogy mi a különbség az érték és referencia változó típusok között, meg mi az a boxing, unboxing, de közben egy értelmes sornyi kódot se tud leírni?
Ha egy senior-t mindenképpen kérdezgetni kell, akkor én szakmailag inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire naprakész, mennyire követi az aktualitásokat. Ez számomra nagyságrendekkel többet elárul a jelöltről, mint a száraz elmélet felmondatása. Nagyvállalatoknál dolgozó "senior" kollégáktól előre is elnézést kérek, de ha az idestova több, mint egy éve megjelent .Net Core-al nulla tapasztalata van egy jelentkezőnek, még csak egy hobbi / side projektben se próbálta ki soha, akkor az a fejlesztő rögtön nem senior, csak sok gyakorlattal rendelkező iparos.Ha meg gyakorlat, akkor adjatok neki valami egyszerű feladatot, ahol nem a feladat bonyolultsága a lényeg, hanem hogy mennyire lazán, mennyire szépen, mennyire olvasható kóddal, jó nevezéktannal oldja meg. És indoklást kérni, hogy miért, hogy. Nálunk meglepően sokan véreznek el a legegyszerűbb feladatokon is
Máris nagyságrendekkel értelmesebben eltöltöttétek az időt, és sokkal többet megtudtál a jelöltről, mint ha végigmész egy debil állásinterjús C# kérdéslistán. -
Lacc
aktív tag
válasz
Goose-T #8065 üzenetére
Pontosan melyik reszre gondolsz? "A forráspéldányban (Location) nem null?" Tudnal segiteni source code-dal segiteni?
Elnezest, de ma nem fog az agyam, meg kicsit kiegve is erzem magam.Szerintem ez az egesz automappeles nem is mukodik, mar csak azert, mert latom a controllerben, hogy a kollegak utolag, ott kezzel toltik fel, meg az ICollection-s manytomany relaciokat is. Alapbol nem motivalo a kodbazis.
Meg annyit latok, hogy mas DTO-nal a nested DTO property-k kivannak kommentelve.
Meg vannak itt hulyesegek a kodban. Eddig egesz jol tudtam olvasni, debugalni a kodjaikat, de most ez kifog rajtam, meg hiaba rakok oda a MapperConfighoz BreakPoint-ot nem all meg ott sosem a progi.Kezdek kifogyni az otletekbol
Olyannanl is probalkoztam, hogy mashogy bindingolom.
public LanguageDto Language {get;set;}
helyettpublic string LanugageName {get;set;}
-et hasznalok es akkor a Language.Name property-et kotom ossze a ForMember-rel de semmi.Ranyomtam ezt is a configra:
Mapper.AssertConfigurationIsValid();
Hat mit ne mondjak, csak ugy dobalja a hibakat. -
Lacc
aktív tag
válasz
Goose-T #8063 üzenetére
Ertem, csak valahol lattam olyan leirast is a ForeignKey-re ezert kerdeztem.
"Töröld csak ki a ForMember mappeléseket, mert így valószínűleg stack overflowba fut, azért hal le." Az elso verzio pont ilyen volt, hogy nem ForMember. De nem mukodott, Siman Null volt a Language es Currency.
-
joysefke
veterán
válasz
Goose-T #8023 üzenetére
Neki pont WP van
Mivel azt látom, hogy a YT videóknál az Opus adja a legtöbb bitráta-opciót, ezért az tűnik a legegyszerűbben használhatónak:
-(1) Minden videóból kiszedem a bitrátában a legjobban illeszkedő (192kbps környéke) Opus sávhoz tartozó uri-t
-(2) Letöltöm az Opus kódolású audió fájlt
-(3) Miután lent van, konvertálom mp3-ra.Ez most a terv. Ha lenne 192-es mp3 sáv, egyből azt szedném le, de az alapprobléma az, hogy:
Egy csomó videónak az audióját szeretném egyszerre letölteni, előre nem tudom, hogy ezek milyen kódolásban, milyen sávszélességekben lesznek fent. A végén pedig egységesen mp3-ban szeretném látni őket. A példaképen (fönt) egyértelműen ez az Opus csoda tűnik a legtámogatottabbnak...
-
lizzy
újonc
válasz
Goose-T #7807 üzenetére
Íme a gridview:
<asp:GridView ID="GridView1" runat="server" AutoGenerateColumns="False" DataKeyNames="felhasz_id" DataSourceID="SqlDataSource1" OnSelectedIndexChanged="GridView1_SelectedIndexChanged" BackColor="White" BorderColor="#336666" BorderStyle="Double" BorderWidth="3px" CellPadding="4" GridLines="Horizontal">
<Columns>
<asp:BoundField DataField="felhasz_id" HeaderText="Felhasználó sorszám" InsertVisible="False" ReadOnly="True" SortExpression="felhasz_id" />
<asp:BoundField DataField="jogkor_id" HeaderText="Jogkör" SortExpression="jogkor_id" />
<asp:BoundField DataField="email" HeaderText="E-mail" SortExpression="email" />
<asp:BoundField DataField="felhaszn_nev" HeaderText="Felhasználónév" SortExpression="felhaszn_nev" />
<asp:BoundField DataField="jelszo" HeaderText="Jelszó" SortExpression="jelszo" />
<asp:BoundField DataField="nev" HeaderText="Név" SortExpression="nev" />
<asp:BoundField DataField="telefonszam" HeaderText="Telefonszám" SortExpression="telefonszam" />
<asp:CommandField ButtonType="Button" SelectText="Kiválasztás" ShowSelectButton="True" />
</Columns>
</asp:GridView>
<asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource1" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:ConnectionString %>" SelectCommand="SELECT * FROM [felhasznalok] where archiv=0"></asp:SqlDataSource>és itt a kódom rá:
protected void GridView1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
{
GridViewRow row = GridView1.SelectedRow;
Label1.Text = row.Cells[0].Text;
TextBox7.Text = row.Cells[1].Text;
TextBox8.Text = row.Cells[2].Text;
TextBox12.Text = row.Cells[3].Text;
TextBox9.Text = row.Cells[4].Text;
TextBox10.Text = row.Cells[5].Text;
TextBox11.Text = row.Cells[6].Text;
}Ha újra beírom az ékezetes betűt és rányomok a módosításra akkor felviszi az ékezetes betűt, csak a textboxba nem akarja az istennek sem kiírni. Sima ADO.NET egyébként.
SqlCommand p2 = kapcsolat.CreateCommand();
p2.CommandText = "update felhasznalok set email = '" + TextBox8.Text + "', felhaszn_nev = '" + TextBox12.Text + "', jelszo = '" + TextBox9.Text + "', nev='" + TextBox10.Text + "', telefonszam = '" + TextBox11.Text + "' where felhasz_id = '" + Label1.Text + "' ";
kapcsolat.Open();
p2.ExecuteNonQuery();
kapcsolat.Close(); -
MATEO6600
őstag
válasz
Goose-T #7629 üzenetére
Én lennék a legboldogabb ember ha igazad lenne.
De sajnos rengeteg helyen nyomják még ezeket a nyelveket.
Én pl img processing területén vagyok nagyon jártas, azt viszont a legritkább esetekben csinálják C# alatt, túlnyomórészt a C++ dominál, ezért is lenne szükségem a C++ tudásra ha el szeretnék helyezkedni benne.
Az általad felsorolt elmélettel tisztában vagyok. -
hati
addikt
válasz
Goose-T #6214 üzenetére
Valóban a kód csak egy része ismert számomra, de így van az, ha 10 éven át ír 50 fejlesztő egy alkalmazást és valaki belecsöppen 51.-ként.
Hogy témába is vágjon a hozzászólásom.
AZ EF/LINQ ismeretlen téma neekem, így hamar elakadtam.
Az (mysql) adatbázisban van ilyen rekord: \\nas\usb
Nem talája meg:
string str = "\\\\nas\\usb";
var load = (from u in testcontext.tblpaths
where u.strPath.Contains(str)
select u).FirstOrDefault<tblpath>();Megtalálja:
string str = "\\\\nas\\usb";
var load = (from u in testcontext.tblpaths
where u.strPath == str
select u).FirstOrDefault<tblpath>();Miért?
-
Jester01
veterán
válasz
Goose-T #6128 üzenetére
Igen (persze leginkább akkor ha a belső tömbök mérete különböző). Viszont a nested akkor is azt jelenti, hogy egymásba ágyazott. Ráadásul nem az volt a hozzászólás tárgya, hogyan hívjuk az ilyen tömböket, hanem, hogy a nested array az inkább az egymásba ágyazott tömböt jelenti.
-
Froclee
őstag
válasz
Goose-T #6101 üzenetére
"ha nem fut a CoD, akkor a processzek között sincs ott, tehát be sem megy a foreach ciklusba"
hülye vagyok, igaz
már működik is.
és egyébként ez a timeres szerinted járható megoldás? memóriát, procit nem nagyon akasztaná meg? vagy érdemesebb lenne a process monitoringba beleásni magam?
-
MATEO6600
őstag
válasz
Goose-T #5938 üzenetére
Bocsánat hogy értetlenkedek.
Ezt értem, hogy ilyen esetben kéne használni, viszont mikor kell IDisposable-vel megjelölnöm az osztályom?
Ha tartalmaz olyan mezőket amik IDisposable-hatóak? (pl egy osztály amiben fájlokkal dolgozom)
Mert ugye azokat úgyis using-ban használom, tehát megszűnnek.Másik kérdés:
C#-ban elég ritkán használjuk a klasszikus tömböket.
Viszont mi a helyzet akkor, ha kétdimenziós vektort kell használnom?
Pl int,int esetében int[,] vagy List<int,int> az ajánlottabb? (olvastam Dictionarys megvalósításról is) -
Peter Kiss
őstag
válasz
Goose-T #5897 üzenetére
A fenti példa maradhat így is, automatán string.Concat() lesz belőle, ami teljesen okés. String-.Format() jóval lassabb lenne, memóriában is valószínűleg többet fogna összességében, de ez a kérdés már mikro optimalizáció, aminek nem biztos, hogy van értelme. StringBuilder ilyen kevés összefűzésnél felesleges.
-
martonx
veterán
válasz
Goose-T #5865 üzenetére
Illetve ehhez tenném még hozzá, hogy rengetegen képtelenek az EF-et optimálisan használni. Mondok pár példát, nem neked címezve, de a te hsz-edhez kiegészítve:
1. db.savechanges-t foreach-en belül rengetegszer látom, miközben a foreach végén egy kötegben kiadott db.savechanges pont ugyanúgy mind az X ezer insert-et elvégezné, csak éppen jóval hatékonyabban, mint tízezerszer szólni az SQL-nek, hogy insertálj egy sort. Ez pláne távoli felhős SQL-ek esetében pár nagyságrendet tud rajtunk gyorsítani.
2. pont a nagy tranzakciószámokhoz lett kitalálva a Configuration.ValidateOnSaveEnabled = false kapcsoló, amivel a csomó EF-es belső validációt ki lehet iktatni töredékére csökkentve ezzel az EF-es overhead-et.
3. Configuration.AutoDetectChangesEnabled = false is egy hasznos kapcsoló külső adatok db importja esetén. Minél több az importálandó adat, annál hasznosabb.Persze a legjobb a Bulk Insert, csak van amikor ez betegesen le van korlátozva, illetve egyszerűen a fenti pontok ismeretében az EF-es insertelgetést is lehet ésszel csinálni.
-
ubid
senior tag
válasz
Goose-T #5860 üzenetére
Jogos, hogy nem feltétlenül erre való...
De jelen esetben például egy CSV fájl felolvasása után kerülnek be a rekordok. 9ezerakárhányszáz user...
Ez szerintem egy átlagos feladat, hogy valami importálunk az adatbázisba. Ilyenkor pedig elkerülhetetlen a sok rekord beszúrása...
Például ennél a műveletnél (igaz távoli szerverre (germany)) de a rekordok beszúrása több percet is igénybe vett. Paralellesítve ez már 1 perc alá redukálódik...
Még szép hogy megéri használni... -
leximester
tag
-
leximester
tag
válasz
Goose-T #5777 üzenetére
Igen megtaláltam mind a kettőt, végig is csináltam, de a végén amikor a böngészőbe nyitnám meg, hibát dob.
Jelenleg ezzel:[link] próbálkozom, ezzel is hibaüzenetet kapok, pedig minden ugyan az mint ami a cikkben("A ServiceHost direktíva Service attribútumának értékeként vagy a system.serviceModel/serviceHostingEnvironment/serviceActivations konfigurációs elemben megadott „AlexWCF.ServiceSample” típus nem található.") -
trisztan94
őstag
válasz
Goose-T #5082 üzenetére
Koszonom!
Elkezdtem most utananezni jobban a dolgoknak, foleg az MVVM patternnek.
Esetleg arra valaki valamit, hogy mikor erdemes WP eseteben MVP es MVVM patternt hasznalni? Milyen tipusu apphoz melyiket kell, stb.
Illetve, ha jatekban gondolkozunk XNA fw-el, ott inkabb az MVC-t erdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged