- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
netpeti98 #7227 üzenetére
passz, de a VS2017, meg a C# 7 is elég királynak tűnik. ez a local function mivel hasznosabb mint egy Func vagy egy Action? nekem nem olyan szimpi, könnyen összekutyulhatja a kódot.
a tuple literal elég javascript feelingja és lesz visual studio (nem vs code) Mac-re. már van preview: link
ja, meg, amit eddig is tudtunk, a project.json sajna már megint csproj lesz a jövőben.
-
netpeti98
addikt
válasz
netpeti98 #6770 üzenetére
Megvan a megoldás a WPF Image problémámra. Legalább is eddig ezzel sikerült normálisan betölteni a képet, holnap kipróbálom, hogy mennyire beépíthető a programomba.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatomElső körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...
Jó kis Nemes Tihaméres feladatok
Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba? -
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Most mindjárt olyat mondok, hogy kettéáll a füled: nem az a feladat, hogy rendezd a tömböt! Ujjgyakorlatnak persze jó volt a buborékrendezés, de a megoldáshoz felesleges.
A feladat szövegéből kiderül, hogy a bemeneted minden esetben 1 és N közötti számok kihagyás nélkül (definíció szerint). Neked azt kell vizsgálnod, hogy hány szám nincsen a helyén, és hány lépésből lehet őket a helyükre tenni, kézzel. Más szóval egy ideális rendezési algoritmust feltételezve.
Ha már ez a szám (legyen a példa kedvéért X) megvan, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de nem vagy kész. Ugyanis egy cserelépéssel lehet, hogy egy vagy két szám is a helyére kerül, azaz a kimenet kisebb mint X.
A példádat elnézve mondjuk egy szám sincs a helyén, úgyhogy X=10... De ennél kevesebb csere kell. Az ide vezető úton még gondolkodnom kell kicsit.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4991 üzenetére
Ha ezt a kis változtatást beleteszed akkor látod,hogy melyik lépésnél melyiket fogja cserélni.
Ez a rendezés sok lépésen keresztül cserélgeti az elemeket,nem tud olyat,hogy egyből mindent a helyére
Ha esetleg fogsz egy papírt és pár darab számmal végig zongorázód a ciklusokat és a változókat/tömböt felírod akkor könnyebben rájössz hogyan is műkösik.int[] tomb = new int[10] { 7, 10, 1, 3, 2, 8, 4, 9, 6, 5 }; //igy egyszerubben meg tudod adni a tomb elemeit
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
for (int j = 0; j < tomb.Length; j++) {
Console.Write(tomb[j] + " ");
}
Console.Write("\t"+szamlalo+".");
Console.WriteLine();
}
}
}(#4992) fordfairlane igen,buborékos akar lenni
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4989 üzenetére
Nem tudom azóta megcsináltad-e,de 1-2 dolgot elírtál.
Most így hirtelen szerintem így kéne kinéznie:
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
}
}
} -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- SörcsaPH!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elhalasztották a Marathon megjelenését
- Metal topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest