- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ReSeTer #9964 üzenetére
Ha c# List-ről van szó, akkor a RemoveAt metódus eltávolítja a paraméterben megadott indexen lévő lista elemet a "helyével" együtt, tehát újra is méretezi a listát és az eltávolított elem utáni elemek indexe is változik természetesen. Ha eleve sorba voltak rendezve, akkor az a növekvő / csökkenő sorrend továbbra is megmarad.
-
válasz
martonx #9861 üzenetére
Eléggé háttérbe van szorítva most ez a projekt a cégnél, de amennyit eddig foglalkoztam a MAUI-val nekem nem tűnt rossznak. Jó, ha nem szereted a xaml-t az egy dolog, nekem se volt trivi első körben sok minden, de amúgy a Xamarin.Android-nál szerintem sokkal kényelmesebben használható. (Xamarin Forms-ot nem próbáltam)
-
Félve kérdezem (mert sejtem a választ
), próbálta már valaki a SimpleInjectort MAUI projektben? Az istenért nem sikerül működésre bírnom, valami apróságot tuti benézek
-
válasz
Alexios #9853 üzenetére
Van egy Xamarin Android alkalmazás a cégnél, aminek ez valamelyest utódja, kiegészítése. Részben szerintem bizonyos kódrészletek átemelhetősége volt szem elött, meg a könnyebb betanulás (szerintem hasonlóbb lehet így ránézésre a MAUI a Xamarin Androidhoz mint a Reacthoz, utóbbival nem volt még dolgom). Elég .NET heavy a cég
Egyszóval nem én döntöttem így, én ezt a feladatot kaptam, abszolválnom kell.
-
Sziasztok, kaptam egy új projektet a cégnél, MAUI-ban kéne felhúznom, elsődleges platform az Android. Hivatalos doksin túl, honnét érdemes összeszedni belőle az alapokat? Az Udemy-s kurzus jó valamire?
-
-
válasz
DrojDtroll #9488 üzenetére
Igen, úgy hívják a tool-t hogy unit teszt.
Tehát a refaktorálás előtt megírod a unit teszteket ha nincsenek, majd refaktorálsz és ellenőrzöd hogy továbbra is jók-e a tesztek.
-
"Ha ciklusokkal operálsz, akkor neked kell felvenni a végeredmény változót, gondoskodni a megfelelő sorrendben való kereséshez, satöbbi."
Ahogy mondod. A tanulás elején pedig nem árt ha megtanulod milyen módon működnek ezek a dolgok.
"LINQ egyes esetekben sokkal optimálisabb."
Ezzel egyetértek.
-
válasz
Dawide@axele #9381 üzenetére
Megírni senki nem fogja itt helyetted. Ha teszel fel értelmes kérdést, akkor segítünk.
-
Sziasztok!
Van a cégnél egy kisebb alkalmazás ami Xamarinban írodott Androidra. Mennyire macera ezt portolni IOS-re? Nem dolgozott itt még senki almás ágon, milyen becslést lehet erre adni
-
válasz
FurrierX #8944 üzenetére
Gyorsan atfutottam, utas osztaly szerintem nem feltetlenul kell neked, inkabb olyasmiben gondolkodj, hogy lesz mondjuk egy BKK/MetroOwner osztalyod, aminek mondjuk van egy MetroLines kollekcioja, ebben a kollekcioban vannak mondjuk MetroLine objektumok, melyek allomasokbol epulnek fel. Igy a MetroOwner osztaly tudni fog az osszes MetroLine-rol es lehet rajta olyan metodus ami ki tudja szolgalni az "utasodat"
-
válasz
dudikpal #8785 üzenetére
Brute force módon csinálsz egy flag-et, bool isNameSet = false, első alkalommal a textbox readonly, beállíthatja a nevét, utána mentés, isNameset = true, következő form betöltéskor checkeled hogy milyen állapotban van a változó, ha true, akkor readonlyvá teszed a nevet vagy meg se jeleníted. Például.
-
válasz
DrojDtroll #8703 üzenetére
Git
-
Sziasztok!
Asp.net mvc alkalmazásban van egy saját filter komponensünk javscriptben. Ilyen összetett kereséseket lehet vele írni, nem is ez a lényeg. Cshtml-ben be van hardcode-olva a js-ben egy 'ÉS'. Ez nem 'ÉS'-ként renderelődik le, hanem 'ÉS'-ként, ezért a user nem tudja használni normálisan a filtert. Meta charset okés, cshtml file utf-8, mit nézzek még meg?
-
válasz
DrojDtroll #8509 üzenetére
Statikus metódusokat nem lehet örököltetni vagy felülírni, így nem lehet abstract sem. A statikus metódus a típuson van definiálva és nem az osztály egy példányán.
-
válasz
DrojDtroll #8486 üzenetére
És ha db-ben lenne tárolva?
-
válasz
pelgrim_v1 #8464 üzenetére
Magyar nyelven nincs értelmes anyag szerintem, feküdj rá az angolra ha komolyan érdekel a programozás.
Utána vannak Udemy, Lynda, Pluralsight kurzusok C#-hoz, Unityhez.
-
válasz
Alexios #8454 üzenetére
Itt tényleg arra kell gondolni, hogy 10-15 ember lesz regisztrálva és alkalom szerűen használják majd az appot.
Gyakorlatilag annyi az egész, hogy mindenki tölthet fel ajándék listát, hogy mit szeretne, a többiek meg az ő listájából választhatnak ajándékot és lockolhatják is, hogy más ne vegye ugyan azt. Illetve nyilván az ajándékozott személy azt nem láthatja, hogy ki-mit lockolt le a listáján.
Még az is lehet, hogy google-féle excelben is össze lehetne kattintgatni hasonlót.
Arra pont jó lesz, hogy gyakoroljam kicsit a .net core-t meg az ef core-t
-
Szeretnék egy mini ajándék manager-t írni, családi célra. .NET Core-ra gondoltam, a hétköznapokban sima MVC-vel dolgozom, itt az ideje belecsapni a lecsóba és összerakni végre valamit Core-ban is. Adatbázis is kell, de sok adat nem lesz, csak pár tábla, SQLite megfelel a célra? Egy raspberry pi 3b-ről hostolnám az appot.
Tehát,
- .Net Core
- EF Core
- SqLite
- Rpi3Ez így "összeférhető"?
-
válasz
Peter Kiss #8438 üzenetére
Ezt nalunk megcsinaljak a supportosok...
-
válasz
Chesterfield #8424 üzenetére
C#-ban miert? Az equals nem referenciakat fog osszehasonlitani? Javaban meg pont forditva, ha jol emlekszem.
-
válasz
Micsurin #8422 üzenetére
Debuggold ki, rakj be breakpointokat es nezd meg hol sz@rodik el a program
Breakpointot VS-ben a kod sorszam melle kattintva (bal oldalra a feher reszre) lehet lerakni, ilyenkor egy kis piros potty jelenik meg. Ha elinditod az appot, akkor ennel a pontnal meg fog allni a futas es a valtozokra vive az egeret ki fogja irni az aktualis erteket. Ha tovabb szeretned engedni a program futasat, akkor felul a Continue gombra kattintva (a Run helyen lesz, zold nyilacska van mellette) tudod megtenni.
-
válasz
Ereshkigal #8092 üzenetére
how to be professional c# dev in 24 hours
-
válasz
stickermajom #8088 üzenetére
Privi
-
Adott egy solution. Egyik projekt MVC és van egy másik projekt amibe Jasmine van telepítve. Az első projekt script file-jaira szeretnék spec-eket írni. Hogyan hivatkozzam be a fileokat a Jasmineos projektbe?
-
ASP MVC
Van egy Partner View-om, ez a View meghív két Action-t, egy Filter-t és egy List-et, mindkettő visszaad egy PartialView-t. Szépen meg is jelenik, ezzel nincs gond.
Azt szeretném elérni, hogy a Filter (Partial)View-on összerakott modelt valamilyen úton módon átadjam a List View-nak.
Odáig megvagyok, hogy a Filter-en a Form felpostol egy PartnerFilterViewModel -t, ezen rajta vannak a szűréshez szükséges propertyk.
[HttpPost]
public ActionResult Filter(PartnerFilterViewModel model)
{
...
}Miként oldható ez meg?
-
ASP MVC
Milyen megoldással tudok Razor viewban a Model egy propertyjéhez értéket rendelni Javascriptből?
-
Szia! Én ugyan úgy junior JAVA-ról junior C#-ra váltottam, szerintem relatív "egyszerű", könnyebb mint fordítva vagy mint Cpp-re váltani.
Reiter könyv szerintem nem egy nagy durranás, Andrew Troelse - C# 2008 és a .NET 3.5 könyve sokkal-sokkal jobb. Nem kell feltétlen az egészet elolvasni, igen vaskos darab.
-
"Szóval téged nem az érdekel, ha egy HttpPost-os action meghívódik, hanem az hogy kód szinten hány metódus van felannotálva (szép szó) a HttpPost attribútummal?"
Pontosan
Az Application_Start-ot nem akarom teleszemetelni, viszont van benne regisztrálva egy FilterProviderem, abban akarom kigyűjteni ezeket a httppost metódusokat.
Magáról a metódusról meg tudom állapítani, hogy van-e rajta httppost attributum, olyat már csináltam korábban:
bool hasHttpPostAttr = (actionDescriptor.GetCustomAttributes(typeof(HttpPostAttribute), true)).Any();
Köszi mindkettőtöknek, utána nézek a fentebbi linkeknek...
-
Sziasztok! ASP MVC alkalmazásomban van egy custom
IFilterProvider
implementációm. Szeretnék actor
-ban végigmenni az összes alkalmazásban fellelhetőAction
-on, hogy ki tudjam gyűjteni aHTTPPOST
attribútummal rendelkezőket.Nyilván az
IFIlterProvider
által biztosítottGetFilters(ControllerContext controller, ActionDescriptor action)
függvényen keresztül megy a dolog egyszerűen, de én az előtt szeretném ezt tudni, mielőtt ez a fv. meghívásra kerül. -
válasz
scarbantia #7865 üzenetére
Exe-n jobb klikk, a "Cél" opcióban az exe elérési útja mögé írd be hogy 2000, aztán az exe parancsikonját küld be az indítópultba.
-
válasz
scarbantia #7862 üzenetére
Bemész a mappába ahol az exe található, shift+jobb klikk parancsablak nyitása itt (újabban powershell ablak nyitása itt), begépeled
IntelPWMCA_Console.exe 2000
, enter, örül -
Ha van egy property nevem, akkor hogyan használhatom azt fel egy expressionben, az alábbi példában a
Username
helyett?@helper CreateFormGroup(string labelName, string propName, object htmlAttr)
{
<div class="form-group">
<label for="Password" class="control-label col-md-3">@labelName</label>
<div class="col-md-9">
@Html.EditorFor(m => m.Username, htmlAttr)
@Html.ValidationMessageFor(m => m.Username)
</div>
</div>
} -
Sziasztok!
Adott egy ASP MVC alkalmazas, MSTest-eket irok hozza. A kerdesem az, hogy HttpSessionState-t objektumot hogyan tudok mockolni?
-
-
válasz
Froclee #7682 üzenetére
Köszi a tippet, sikerült megoldani
public double Usd
{
get { return usd; }
set
{
CoreApplication.MainView.CoreWindow.Dispatcher.RunAsync(CoreDispatcherPriority.Normal, () =>
{
usd = value;
RaisePropertyChanged("Usd");
}
);
}
}Más kérdés, hogy az UWP app-al pont azt nem tudom megvalósítani, ami kéne, mégpedig hogy folyamatosan látszódjon a kis appom minden más felett a sarokban. Nincs
topmost
funkció mint a WPF-ben -
No, kicsit átalakítottam.
private async Task GetExchangeRates()
{
await Task.Run(() =>
{
Task<List<Model.Currency>> task = Service.CurrencyService.GetList();
task.Wait();
var currencies = task.Result;
if (currencies != null)
{
foreach (Model.Currency curr in currencies)
{
if (curr.Name == "USD") this.Usd = curr.Value;
if (curr.Name == "EUR") this.Eur = curr.Value;
if (curr.Name == "GBP") this.Gbp = curr.Value;
}
}
});
}Viszont amire nem számítottam, hogy összeakad itt a
RaisePropertyChange
-el:public double Usd
{
get { return usd; }
set
{
usd = value;
RaisePropertyChanged("Usd");
}
}Aszongya:
An exception of type 'System.Runtime.InteropServices.COMException' occurred in System.Runtime.WindowsRuntime.dll but was not handled in user codeAdditional information: Az alkalmazás olyan objektumfelületet hívott, amely egy másik szálhoz volt rendelve. (Exception from HRESULT: 0x8001010E (RPC_E_WRONG_THREAD))
-
válasz
Froclee #7677 üzenetére
Valóban kaptam exceptiont
Átírtam Double-re most hipp-hopp, így már a GetList() visszaadja azt a listát amit kell, viszont a
GetExchangeRates()
-el még mindig nem jó valami, mert kék képernyővel kiakad az app. Ha atask.Wait()
-től kikommentezek mindent akkor elindul, csak úgy nem sok értelme van -
Rendben, átírtam var-ra, így jobban olvasható.
Most így néz ki a két függvényem:
GetList()
public static async Task<List<Model.Currency>> GetList()
{
List<Model.Currency> currList = new List<Model.Currency>();
var client = new MNBService.MNBArfolyamServiceSoapClient();
var eRatesRequestBody = new MNBService.GetCurrentExchangeRatesRequestBody();
var eRatesResponseBody = await client.GetCurrentExchangeRatesAsync(eRatesRequestBody);
var result = eRatesResponseBody.GetCurrentExchangeRatesResponse1.GetCurrentExchangeRatesResult;
XmlDocument eRatesDoc = new XmlDocument();
eRatesDoc.LoadXml(result);
XmlNode rootNode = eRatesDoc.FirstChild;
XmlNode dayNode = rootNode.FirstChild;
foreach (XmlNode x in dayNode.ChildNodes)
{
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "USD") currList.Add(new Model.Currency { Name = "USD", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "EUR") currList.Add(new Model.Currency { Name = "EUR", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "GBP") currList.Add(new Model.Currency { Name = "GBP", Value = int.Parse(x.InnerText) });
}
await client.CloseAsync();
return currList;
}GetExchangeRates()
private void GetExchangeRates()
{
Task<List<Model.Currency>> task = Service.CurrencyService.GetList();
task.Wait();
var currencies = task.Result;
if(currencies != null)
{
foreach (Model.Currency curr in currencies)
{
if (curr.Name == "USD") this.Usd = curr.Value;
if (curr.Name == "EUR") this.Eur = curr.Value;
if (curr.Name == "GBP") this.Gbp = curr.Value;
}
}
}Ezzel így, konkrétan nem tölt be az alkalmazás.
Használok brakpointokat, a
task
-nál ezzel szembesülök:Result = "{Not yet computed}"
Értem, hogy nincs még meg az adat, csak ezt hogyan kezeljem?
És köszönöm mindenkinek a segítséget!
ui.: a Model.Currency Value értéke integer, nincs szükséges a tört részre
-
Sziasztok!
Adott az MNB webservice, amin keresztül az árfolyamokat szeretném lekérni. WPF appban simán ment, viszont UWP alkalmazásban valahogy async kéne ezt megoldani és sehogy sem jutok dűlőre vele. Hogyan kéne kijavítanom az alábbi függvényt, hogy jól működjön?
public static async Task<List<Model.Currency>> GetList()
{
List<Model.Currency> currList = new List<Model.Currency>();
MNBService.MNBArfolyamServiceSoapClient client = new MNBService.MNBArfolyamServiceSoapClient();
MNBService.GetCurrentExchangeRatesRequestBody eRatesRequestBody = new MNBService.GetCurrentExchangeRatesRequestBody();
MNBService.GetCurrentExchangeRatesResponseBody eRatesResponseBody = await client.GetCurrentExchangeRatesAsync(eRatesRequestBody);
string eratesResp = eRatesResponseBody.GetCurrentExchangeRatesResult;
XmlDocument eRatesDoc = new XmlDocument();
eRatesDoc.LoadXml(eratesResp);
XmlNode rootNode = eRatesDoc.FirstChild;
XmlNode dayNode = rootNode.FirstChild;
foreach (XmlNode x in dayNode.ChildNodes)
{
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "USD") currList.Add(new Model.Currency { Name = "USD", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "EUR") currList.Add(new Model.Currency { Name = "EUR", Value = int.Parse(x.InnerText) });
if (x.Attributes.Item(1).InnerText == "GBP") currList.Add(new Model.Currency { Name = "GBP", Value = int.Parse(x.InnerText) });
}
await client.CloseAsync();
return currList;
} -
-
A csempes megoldas nem jo, az nem latszik mindig. Uwp-t meg sose hasznaltam, de ha lesz egy kis idom megpróbálom atirni a wpf appot uwp-re. Koszi a tippeket
-
Sziasztok! Adott egy WPF projekt, elkészült, publisholtam telepíthető formára. Itthon 3 különböző gépen telepedik az app és működik hibátlanul. Amint fater beviszi pendriveon az appot a munkahelyére, a benti gépre ugyan feltelepedik, de el nem indul. Konkrétan nem történik semmi, nem fut a háttérben sem. Első körben vírusírtóra gondoltam, de miután leszedte az avastot ugyan ez a probléma áll fent. A benti gépekhez nem férek hozzá, mit lehet tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 24 Hours of Le Mans
- One mobilszolgáltatások
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Operator
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged